Δημοτική ραδιοτηλεόραση: Διαπραγμάτευση με τον… Ψαλιδοχέρη

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διερευνητική συνάντηση ανάμεσα στην εργοδοσία (δήμος Θεσσαλονίκης) και αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΜΘ με στόχο την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η εκπρόσωπος του δήμου και αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ασλανίδου και η λοιπή αντιπροσωπεία, αφού διεκτραγώδησε την οικονομική κατάσταση του δήμου και αφού διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη λειτουργία της TV 100 και του FM 100 μετά τον Αύγουστο (λόγω αύξησης και της ανάγκης για κοινωνικές παροχές), κατέθεσε τρεις εναλλακτικές προτάσεις «βιωσιμότητας» των δημοτικών μέσων:

1ον Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας με μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά… 33 ή και 34%!

2ον Την διατήρηση των σημερινών μισθών αλλά με μείωση προσωπικού στα 90 άτομα από 133 που είναι σήμερα!

3ον Μία ενδιάμεση λύση που περιλαμβάνει μείωση προσωπικού στα 110 άτομα (δηλαδή 23 απολύσεις) και μείωση αποδοχών μεσοσταθμικά κατά 17 ή 18%.

Έθεσαν επίσης θέμα ωραρίου για τους δημοσιογράφους απαιτώντας να καθιερωθεί 8ωρο αντί του σημερινού 6ώρου.

Τέλος, ζήτησαν και συρρίκνωση των επιδομάτων, ζητώντας αυτά να είναι ένα σταθερό ποσό και όχι ποσοστό επί του μισθού. Δηλαδή, εν κατακλείδι, ζητούν μεγαλύτερη μείωση αποδοχών.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη προηγηθεί μία μεγάλη μισθολογική περικοπή σε μισθούς, αλλά και απολύσεις αρκετών συναδέλφων.

Ελπίζουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει κρατήσει τις ποικίλες δηλώσεις που έκανε και πριν και μετά την εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο για τα δημοτικά ΜΜΕ και να φροντίσει, έστω να πλησιάσουν οι πράξεις του τις δεσμεύσεις του.

Ο Ασύνταχτος Τύπος πρότεινε να πραγματοποιηθεί εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ κάτι που απορρίφτηκε από την πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ σχεδόν μετά βδελυγμίας.

Δ.Μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: