Δέκα χρόνια χωρίς τον Χρήστο

Τέτοια μέρα, 25 Γεννάρη του 2002 ο Χρήστος Αρνομάλλης έφυγε από τη ζωή στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο μετά από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί.
Ειδικά στις μέρες που ζούμε ένας άνθρωπος με το μεγαλείο της προσωπικότητας του Χρήστου μας λείπει. Μας λείπει ο φίλος, μας λείπει ο δημοσιογράφος, μας λείπει ο θεατράνθρωπος.
Για τους νεώτερους που δεν τον γνώρισαν, ο Χρήστος Αρνομάλλης γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.
Υπήρξε όπως δήλωνε κι ο ίδιος «υπηρέτης δύο αφεντάδων»: της δημοσιογραφίας και του θεάτρου.
Τη δημοσιογραφία την υπηρέτησε με συνέπεια επί 27 χρόνια, στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», από τη θέση του αρχισυντάκτη των πολιτιστικών σελίδων. Παράλληλα συνεργάστηκε με σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης
Στο θέατρο υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης. Τελευταία εμφάνισή του στο θέατρο ήταν  στο έργο «Ο Θεατροποιός» του Τόμας Μπέρνχαρτ που ανέβηκε τον Οκτώβρη του 2001 με το Χρήστο Αρνομάλλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο απολαύσαμε.
Κατά μία έννοια, παρακολουθώντας τον κατήφορο της δημοσιογραφίας, μπορεί κανείς να πει: Χρήστο, εσύ έφυγες νωρίς…

3 Σχόλια προς “Δέκα χρόνια χωρίς τον Χρήστο”

  1. Ένας παλιός συνάδελφος Says:

    Πραγματικά, εξαιρετικός άνθρωπος και συνάδελφος. Καλά κάνετε και θυμίζετε ότι, κάποτε, στον χώρο της δημοσιογραφίας υπήρχαν άνθρωποι που ποιούσαν ήθος.
    Χαιρετίσματα Χρήστο και στα άλλα τα παιδιά, όπου κι αν βρίκεσαι. Σού στέλνουμε και τον Τεό για παρέα. Να μιλήσετε για σινεμά και για θέατρο.

    Ένας παλιός συνάδελφος

  2. Μαρία Πανούδη Says:

    Ο Χρήστος ήταν εξαιρετικός ηθοποιός και δημοσιογράφος. Κυρίως όμως ήταν μια προσωπικότητα χαμηλών τόνων αλλά υψηλής ποιότητας και βαθιάς κουλτούρας, άνθρωπος γλυκός και ευγενικός, με απίστευτη καλοσύνη, υπομονή, κατανόηση και ένα ανεξάντλητο διακριτικό και ευφυές χιούμορ. Ήταν και θα είναι πάντα ο αγαπημένος όλων μας, όσοι είχαμε την τύχη να συνυπάρξουμε μαζί του στις εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

  3. Άνθρωπος με ‘Α’ κεφαλαίο και δάσκαλος μεγάλος…
    Αποδεικνύουν μάλιστα άνθρωποι σαν τον Χρήστο ότι το «ουδείς αναντικατάστατος» δεν είναι κανόνας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: