Αποτελέσματα εκλογών για ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ

αποτελέσματα των εκλογών της 25ης και της 26ης Μαΐου 2011 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή του κλάδου. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ για τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ προχωρήστε στην

Αποτελέσματα των εκλογών της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011, 11:06

Tα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης και της 26ης Μαΐου 2011 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή του κλάδου.

Σύμφωνα με αυτά, ψήφισαν 3.378 άτομα, ωστόσο βρέθηκαν 3.365 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων έγκυρα 3.088, άκυρα 140, λευκά 137.

Συγκεκριμένα:

1. Ο συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»  πήρε 634 ψήφους και 2 έδρες

2. Ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» απέσπασε 504 ψήφους και 2 έδρες

3. Ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» πήρε 445 ψήφους και 2 έδρες

4. Ο συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)» πήρε 384 ψήφους και 2 έδρες

5. Ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» κατέλαβε 326 ψήφους και 1 έδρα

6. Ο συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)» πήρε 294 ψήφους και 1 έδρα

7. Ο συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» πήρε 290 ψήφους και 1 έδρα και

8. Ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» απέσπασε 211 ψήφους και καμία έδρα

Ένα Σχόλιο προς “Αποτελέσματα εκλογών για ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ”

  1. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ(FINANCIAL CRIMES, ΑΡΜΜΕ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ), πιστή στην πάγια αρχή της ενότητας δράσης της αριστεράς, στηρίζει τη δημιουργία προγραμματικού, μαχητικού, αριστερού, ριζοσπαστικού προεδρείου για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
    Στόχος του νέου προεδρείου πρέπει να είναι η υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΣΣΕ, με αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν πληρώσει με τεράστια απώλεια εισοδήματος την οικονομική κρίση, για την οποία δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη. Είναι καιρός οι εργοδότες, οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι των ΜΜΕ, να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώσουν και αυτοί την κρίση.
    Η νέα ΣΣΕ πρέπει να έχει ειδική μνεία για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους μας. Καμία απόλυση για κανένα συνάδελφο!
    Η συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στο συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μας βάζει μπροστά σε καινούργιες ευθύνες. Θεωρούμε ωστόσο ότι η εκλογή ενός εκπροσώπου δεν είναι από μόνη αρκετή για να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση στον κλάδο.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγουν μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου στα ΜΜΕ. Στη μάχη επανασύνδεσης της δημοσιογραφίας με την κοινωνία Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ριζοσπαστικό, μαχητικό προεδρείο, το οποίο θα ηγηθεί, μαζί με τους εργαζόμενους σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα και την υποδούλωση στους πιστωτές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: