Συνεχίζονται οι απεργίες στο Alter. Νόμιμη η τελευταία κινητοποίηση έκρινε το δικαστήριο.

Μετά την ενημέρωση του διευθύνοντα συμβούλου Κ.Γιαννίκου πως οι εργαζόμενοι στο Alter δεν πρόκειται να πληρωθούν πριν τις 24 Μαρτίου, οι συνελεύσεις των συναδέλφων στο κανάλι κατέληξαν στην προκήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Έτσι, εκτός της γενικής απεργίας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στο ALTER θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας 10μμ-2πμ, την ώρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένη η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία σαφώς «χτυπάει» εξαιρετικά νούμερα στην τηλεθέαση.

Η ενημέρωση για την πορεία του καναλιού.

Όπως ενημέρωσε ο Κ.Γιαννίκος τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών , οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, πλην όμως δεν θα εξασφαλίσουν τον μισθό των εργαζομένων το ίδιο γρήγορα. Έτσι, έγινε γνωστό ότι σε λίγες μέρες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος της εβδομάδας που αρχίζει αύριο Δευτέρα, θα γίνει γνωστό το διοικητικό σχήμα που θα αναλάβει τον τηλεοπτικό σταθμό, επικεφαλής του οποίου θα τεθεί ισχυρός επιχειρηματίας με κύρος στις τράπεζες ( Κορωνιάς;;;). Ειπώθηκε ακόμη ότι η δέσμευση από το δημόσιο του 50% των τραπεζικών λογαριασμών του σταθμού, λειτουργεί ως τροχοπέδη στην καταβολή της μισθοδοσίας, αλλά και ότι τα χρήματα από τους νέους (άγνωστο ποιοι) επενδυτές, δεν θα μπουν στο κανάλι πριν τις 24/3, οπότε θα είναι δύσκολο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όποιοι αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα, είπε ο  κ.Γιαννίκος, θα μπορούν να απευθύνονται στον οικονομικό διευθυντή για να εξετάσουν την δυνατότητα καταβολής κάποιου ποσού (θα παρακαλάνε για τα χρήματα τους οι εργαζόμενοι).  Κατά τα άλλα, ενημερώθηκε το προσωπικό ότι το κανάλι θα γίνει αμιγώς ενημερωτικό, ότι δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων και ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί των εργαζομένων. Από τα παραπάνω πάντως προκύπτουν πολλά ερωτήματα, με κυριότερο ποια είναι η διασφάλιση των εργαζομένων, δεδομένου ότι ακούνε εδώ και μήνες για χρήματα που θα μπουν στο κανάλι και ποτέ δεν μπαίνουν, με εξαίρεση τα ποσά που έβαλε ο Κουρής την περίοδο των Χριστουγέννων. Επίσης κανείς δεν λέει πως θα επιβιώσουν μέχρι τέλη Μαρτίου οι εργαζόμενοι, την στιγμή που τελευταία φορά πληρώθηκαν τέλος του προηγούμενου έτους..

Νίκη των εργαζομένων, η νομιμότητα των κινητοποιήσεων .

Οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν την Παρασκευή δύο στάσεις εργασίας από τις 6πμ-10πμ και από 6μμ-10μμ, «χτυπώντας» εκπομπή Γ.Αυτιά και δελτίο ειδήσεων,  ανέμεναν με αγωνία την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών για την νομιμότητα η μη των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων. Το δικαστήριο τελικά έκρινε νόμιμες τις κινητοποιήσεις, δίνοντας ελπίδες και κουράγιο στους αγωνιζόμενους συναδέλφους . Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο και να κατακρίνουμε την τακτική της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΣΗΕΜΘ, που δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες είπε «ΟΧΙ» στο αίτημα των δημοσιογράφων του ALTER στην Θεσσαλονίκη, να απεργήσουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, δημοσιογράφους και τεχνικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα την δεύτερη φορά, οι συνάδελφοι είχαν θέσει και ΗΘΙΚΟ ζήτημα, καθώς εμφανίζονταν ως μια απεργοσπαστική μειοψηφία . Η πλειοψηφία του Δ.Σ επέμενε ότι δέχεται να κηρύξει μόνο «νόμιμες» απεργίες και όχι κινητοποιήσεις που αποφασίζονται χωρίς τα χρονικά όρια προειδοποίησης που δίνει ο νόμος. Πέρα από το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά χρησιμοποιούν την ΕΣΗΕΑ ως μπουφανάκι διπλής όψεως (αυτήν την φορά η ΕΣΗΕΑ παρανόμως κήρυξε απεργία από την προηγούμενη για την επομένη μέρα), ως νομικοί  και όχι ως συνδικαλιστές , θεωρούν προειλημμένες-δεδομένες  τις αποφάσεις των δικαστηρίων που κρίνουν τις κινητοποιήσεις. Έλα όμως που το δικαστήριο δικαίωσε μια τέτοια «παράνομη» κινητοποίηση και την έκρινε νόμιμη. Ελπίζουμε η ΕΣΗΕΜΘ στην επόμενη απεργία που θα πραγματοποιηθεί στο ALTER, να δείξει περισσότερη σοβαρότητα και να ακούσει καλύτερα τους εργαζόμενους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ:

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ «ALTER»

 

 

18 Φεβρουαρίου 2011

Ο αγώνας των εργαζομένων στον Τ/Σ «ALTER» για την καταβολή των δεδουλευμένων τους δικαιώθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών!

Το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της εργοδοσίας κατά των συνδικαλιστικών Σωματείων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ για να κηρυχθούν οι 4ωρες στάσεις εργασίας, που προκήρυξαν τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων παράνομες και καταχρηστικές!

Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ χαιρετίζουν την απόφαση αυτή του Δικαστηρίου και δηλώνουν ότι μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν τον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπου αυτά παραβιαστούν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένα Σχόλιο to “Συνεχίζονται οι απεργίες στο Alter. Νόμιμη η τελευταία κινητοποίηση έκρινε το δικαστήριο.”

  1. Tι έγινε ρε πρόεδρε λεγκαλιστη; Πως και τα δικαστήρια δεν τήρησαν την «νομιμότητα»; Πάρτε το χαμπάρι εκεί στην πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜΘ, κινδυνεύετε να καταντήσετε σαν τον σύντροφο σας τον Πάγκαλο…

Σχολιάστε