Κατάληψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ την Πέμπτη – Δράσεις υπέρ απεργών πείνας

Κατάληψη στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί, μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης υπέρ του αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας που, σήμερα Παρασκευή 18/2/ διανύουν την 25η ημέρα που δεν λαμβάνουν τροφή ζητώντας τη νομιμοποίησή τους και την ισότιμη μεταχείριση με όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Ήδη, το κύμα συμπαράστασης μεγαλώνει, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. (Δείτε παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, μεταξύ άλλων και από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ).

Οι επόμενες δράσεις- παρεμβάσεις στις οποίες καλεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, είναι:

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου

– 18:00 η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας καλεί σε Διαδήλωση Αλληλεγγύης με προσυγκέντρωση στην Καμάρα.

– 20:00, η ανοιχτή συνέλευση αγώνα Άνω Πόλης διοργανώνει εκδήλωση – ενημέρωση στο στέκι άνω πόλης (πλ. Κουλέ καφέ).

Σάββατο 19 Φλεβάρη

– 20:00 στην Κατάληψη – Φάμπρικά Υφανέτ, εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: την απεργία πείνας των 300 και τους αγώνες των μεταναστών. Εισήγηση θα κάνει μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης και συνοδός των απεργών πείνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί αυτοοργανωμένο καφενείο για την οικονομική ενίσχυση της απεργίας πείνας.

Δευτέρα 21 Φλεβάρη

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με συμμετοχή πολλών γνωστών και αλληλέγγυων στους εργάτες μετανάστες, καλλιτεχνών.

Για τα ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ και την ανακοίνωση (Πέμπτη) της Ομάδας Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, προχωρήστε στην

24η ημέρα απεργίας πείνας

Οι 300 μετανάστες –  εργαζόμενοι , 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν την απεργία πείνας για 24η μέρα. Χθες  ένας ακόμη από τους 50 μετανάστες-απεργούς πείνας που στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Εφημερεύον  Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Χθες πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία εκδήλωση-συζήτηση στο ΕΚΘ με εκπροσώπους των απεργών πείνας στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια της εκδήλωσης μίλησαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας ο κοσμήτορας της Νομικής σχολής του ΑΠΘ Ν. Παρασκευόπουλος, ο αντιπρόεδρος   της ΕΕΔΑ (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), Κ. Τσιτσελίκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης. Πριν την εκδήλωση ο Ν.Παρασκευόπουλος και ο Κ.Τσιτσελίκης, επισκέφτηκαν τους 50 απεργούς πείνας στον 7ο όροφο του ΕΚΘ και είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί τους.

Σήμερα το πρωί μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για την υπηρεσία του Υπουργείου Υγεία που επισκέφτηκε τους απεργούς πείνας στην Αθήνα και παρείχε τις υπηρεσίες της στην προσπάθεια του Α. Λοβέρδου να στήσει μια γκεμπελικού χαρακτήρα και ρατσιστικής προέλευσης προβοκάτσια, παρουσιάζοντας τους απεργούς πείνας ως βόμβα για τη δημόσια υγεία. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης μοιράστηκαν κείμενα ενημέρωσης για την απεργία πείνας και το επισυναπτόμενο κείμενο που αφορά τη συγκεκριμένη δράση.

Παράλληλα συνεχίζουν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας. Σας επισυνάπτουμε τα ψηφίσματα των συλλόγων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της σχολής MME  και της σχολής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας καλεί στις εξής δράσεις- παρεμβάσεις:

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 20:00, η ανοιχτή συνέλευση αγώνα Άνω Πόλης διοργανώνει εκδήλωση – ενημέρωση στο στέκι άνω πόλης (πλ. Κουλέ καφέ), για τον αγώνα – απεργία πείνας των 300 μεταναστών – εργατών.

Την Παρασκευή 18/2 στις 18:00  η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας καλεί σε Διαδήλωση Αλληλεγγύης με προσυγκέντρωση στην Καμάρα.

Το Σάββατο 19 Φλεβάρη  στις 20:00 στην Κατάληψη – Φάμπρικά Υφανέτ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: την απεργία πείνας των 300 και τους αγώνες των μεταναστών. Εισήγηση θα κάνει μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης και συνοδός των απεργών πείνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί αυτοοργανωμένο καφενείο για την οικονομική ενίσχυση της απεργίας πείνας.

Τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών και αλληλέγγυων στους εργάτες μετανάστες καλλιτεχνών.

Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας allilmap.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

Τετάρτη 16/02/2011

Μέσα από  το  παρόν ψήφισμα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Διδακτόρων του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των  300 μεταναστών – εργατών,  απεργών πείνας  (50 εκ των οποίων βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) και καταγελούμε την απαράδεκτη στάση των καθεστωτικών ΜΜΕ που τήρησαν και τηρούν από την πρώτη στιγμή στον αγώνα τους.

Ο αγώνας των μεταναστών – απεργών πείνας μόνο κοινός μπορεί να είναι με τον αγώνα που καλείται  να διεξάγει στις μέρες μας  ολόκληρη η κοινωνία δεχόμενη τη συντονισμένη επίθεση στα δικαιώματα που με αίμα και εξεγέρσεις είχε κατοχυρώσει ως τώρα.  Ο αγώνας τους ακόμη, αποτελεί μάθημα ζωής , αγώνα και αξιοπρέπειας για όλους μας, που με θαυμασμό παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή το θάρρος, την περηφάνια τους και την ακούραστη αγωνιστικότητα και ενότητα που τους διέπει.  ‘Ένας τέτοιος κοινωνικός αγώνας είναι και ο σκληρός αγώνας των μεταναστών- απεργών πείνας που ήρθαν στη χώρα μας από πολέμους, δικτατορικά καθεστώτα, χώρες που οι αποικιοκράτες και ο σύγχρονος Δυτικός Κόσμος  αφαίμαξε, αλλά και που σύντομα οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που επιφέρει η εκμετάλλευση της φύσης από τις παγκόσμιες πολυεθνικές  στις φτωχές προς εκμετάλλευση χώρες τους θα τους οδηγήσουν και πάλι μαζικά στο κατώφλι μας.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι κομμάτι της κοινωνίας μας, ζουν και εργάζονται εδώ και τόσα χρόνια υπό το γκρίζο  καθεστώς μεταξύ της παρανομίας και της νομιμότητας. Όταν τους εκμεταλλεύεται το κράτος και  τα αφεντικά για ένα κομμάτι ψωμί είναι χρήσιμοι και όταν παύει να τους χρειάζεται πια, είναι παράνομοι  και πρέπει να τους εκδιώξει  ή να ορθώσει μπροστά τους ένα τείχος μίσους. Τους ονομάζει λαθραίους και παράνομους για να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών της κρίσης σ’ αυτούς  συγκαλύπτοντας μεθοδευμένα και με τη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ή Παραπληροφόρησης;)τις λαμογιές και επίσημες παρανομίες εις βάρος του λαού, που οδηγεί στην εξαθλίωση.  Γνωρίζουμε πως η κοινωνία παλεύει αυτή τη στιγμή με μύρια καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν, ωστόσο σε λίγο λόγω αυτών, μεγάλο κομμάτι της, τα παιδιά της, εμείς οι νέοι που βρεθήκαμε άνεργοι εν μία νυκτί και που προσπαθούμε να επιβιώσουμε καθημερινά, θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε σε άλλες χώρες. Θα ήθελε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσουμε κι εμείς ως μετανάστες τείχη μίσους και ζωή δίχως αξιοπρέπεια;

Επιστέγασμα της συνεχόμενης αδιαφορίας του κράτους και της επικοινωνιακής προπαγάνδας μέσω στρατευμένων ΜΜΕ ήταν η διατήρηση μιας ανεφάρμοστης και καταδικαστέας μεταναστευτικής πολιτικής που επιδείνωνε και μεγάλωνε με γεωμετρική πρόοδο ένα τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα.

Τα φερέφωνα-παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ σε συνεργασία με το κράτος  και φιλοξενώντας  καθημερινά στα πάνελ τους τις μισαλλόδοξες άναρθρες κραυγές των ακροδεξιών μαϊντανών, μεθόδευσαν τον αποπροσανατολισμό της κοινής  γνώμης από την πραγματική διάσταση  του μεταναστευτικού προβλήματος. Αυτού, που οδήγησε τους μετανάστες στον έσχατο αγώνα της απεργίας πείνας, θέτοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο, αφού πρόκειται για μια ζωή δίχως αξιοπρέπεια. Με τον ίδιο τρόπο δεχτήκαμε μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων ένα «θέατρο του παραλόγου». Παρακολουθούμε τα κοράκια των ΜΜΕ που καμία σχέση δεν έχουν με δημοσιογράφους που υπηρετούν την κοινωνία και ασκούν το λειτούργημα της ενημέρωσης σε αυτήν, να κανιβαλίζουν τις ζωές αυτών των ανθρώπων, να μεταφέρουν την εικόνα της εξαθλίωσης και της κακομοιριάς θέτοντας τον αγώνα τους σε κίνδυνο και ουσιαστικά καλώντας τις κατασταλτικές δυνάμεις να τους μαζέψουν,  χρησιμοποιώντας το επιχείρημα του ασύλου της Νομικής.

Εδώ είναι απαραίτητος ένας διαχωρισμός. Δεν μπορούμε παρά να σταθούμε μπροστά στις ελάχιστες εκείνες φωνές, που συχνά με πολλές πιέσεις από την εργοδοσία τους, δίνουν τη μάχη για μια πραγματικά ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση, τόσο σε αυτό όσο και σε άλλα ζητήματα. Αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η κεντρική εικόνα της «ενημέρωσης» περνά από πολλά κανάλια και πολλές πύλες, τα οποία επιτρέπουν σε συγκεκριμένες μόνο αντιλήψεις να εκφραστούν, ωθώντας τους συναδέλφους σε αυτολογοκρισία, και επιβραβεύοντας όσους εκφράζουν την κυβερνητική αντίληψη (που στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζεται με την αντίληψη και της «αξιωματικής αντιπολίτευσης»). Στο συγκεκριμένο ζήτημα, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης, και διαστρέβλωσης του αγώνα και των αιτημάτων. «Δημοσιογράφοι» και τηλεοπτικά ονόματα χρόνων προσποιούνταν ότι δεν έχουν ιδέα για την απεργία πείνας, παρουσιάζοντας στο κοινό ότι δήθεν οι μετανάστες κατέλαβαν τη Νομική Σχολή μέχρι να νομιμοποιηθούν, καταστρατηγώντας έτσι κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής, προς χάριν της δημιουργίας ενός κλίματος μίσους. Από αυτό το κλίμα, ο μόνος ωφελημένος είναι η κυβέρνηση η οποία έχει αποφύγει για την ώρα την κατακραυγή, για την επιλογή να αφήσει 300 ανθρώπους να αργοπεθαίνουν

Όμως καμιά τηλεόραση και κανένας εντεταλμένος κονδυλοφόρος του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης δε μπορεί να στηλιτεύσει με τέτοια ευκολία την έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου που από τις μέρες του Πολυτεχνείου ως και σήμερα φιλοξενεί στα αμφιθέατρα την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και προσφέρει την ασυλία του  στους κοινωνικούς  αγώνες, σε όλους όσους παλεύουν για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ  300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ:

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

Ψήφισμα συμπαράστασης

Οι 300 μετανάστες εργάτες ξεκίνησαν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα. Οι μετανάστες εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν καθημερινά την υπερεκμετάλλευση, τους εξευτελισμούς και τις απελάσεις, πρακτικές που η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. εφαρμόζει, εξαπολύοντας μια πρωτοφανή επίθεση κατά των μεταναστών και των προσφύγων.

Μεγαλοδημοσιογράφοι, κυβερνητικά στελέχη και ακροδεξιοί τηλεαστέρες παρουσιάζουν τους μετανάστες σαν τους επικίνδυνους εισβολείς, μεταφέροντας τα αίτια της κρίσης στην παρουσία τους στη χώρα μας.

Αποκρύπτουν με αυτόν τον τρόπο έντεχνα ότι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση είναι η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζοντας τις Μνημονιακές επιταγές της Τρόικας, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. φέρνει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού στην εξαθλίωση.

Αποκρύπτουν έντεχνα ότι η μετανάστευση προκαλείται από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που στα πλαίσια μιας δήθεν «δημοκρατικής επέμβασης» διεξάγουν πολέμους, στηρίζουν δικτατορικά καθεστώτα, λεηλατούν χώρες της Αφρικής και της Ασίας οδηγώντας ολόκληρους λαούς στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Αποκρύπτουν ότι η μη απόδοση κοινωνικών πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων στους μετανάστες πλήττει ακόμα περισσότερο τις ήδη υποβαθμισμένες εργασιακές σχέσεις των ελλήνων εργαζόμενων και ότι οι μόνοι κερδισμένοι από μια τέτοια κατάσταση είναι οι εργοδότες και το κεφάλαιο. Αποκρύπτουν τελικά ότι ο αγώνας των μεταναστών για πρόσβαση στα δικαιώματα είναι αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Ο αγώνας των μεταναστών είναι λοιπόν και δικός μας αγώνας. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα και κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου.

Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και την αμέριστη αλληλεγγύη στον περήφανο αγώνα που διεξάγουν, έναν αγώνα ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, έναν αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια.

Στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα των μεταναστών για την νομιμοποίηση τους, για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζομένους.

•   Λέμε όχι στο φράκτη-αίσχος, τις μαζικές απελάσεις και τα στρα¬τόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.

•   Κατάργηση της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300  μεταναστών απεργών πείνας

Σύλλογος μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων-Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Η αγωνιστικότητα, η μόνη «ασθένεια» των μεταναστών απεργών πείνας

Την Κυριακή 13/2, και ενώ οι 300 μετανάστες εργάτες βρίσκονταν στην 20η μέρα απεργίας πείνας, «επισκέφτηκε» το χώρο όπου πραγματοποιείται ο αγώνας τους  στην Αθήνα κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, από την υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποτελούμενο από γιατρό, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, με αιτιολογία την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών «ψυχολογικής βοήθειας και αποφόρτισης»… Λίγο αργότερα, και μετά την άρνηση απεργών και αλληλέγγυων να δεχτούν αυτές τις «υπηρεσίες» ο υπουργός Υγείας, αναμασώντας κινδυνολογίες για επιδημία της γρίπης των χοίρων δήλωσε ότι «οι απεργοί πείνας μετανάστες της Υπατίας αποτελούν την μεγαλύτερη βόμβα για τη δημόσια υγεία». Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι αν οι απεργοί «δε συνεργαστούν θα εισηγηθούμε την απομάκρυνσή τους».

Την απάντηση την έλαβαν από τη συνέλευση των ίδιων των απεργών: «Για τις ιατρικές υπηρεσίες έχουμε να πούμε ότι υπάρχουν γιατροί που είναι δίπλα μας από την πρώτη μέρα της απεργίας πείνας και μας παρακολουθούν σε 24ωρη βάση. Για την «ψυχολογική βοήθεια» θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική αυτή την αναφορά. Δεν είμαστε ψυχολογικά διαταραγμένοι. Ξεκινήσαμε έναν αγώνα μέσα από δικές μας συνειδητές διαδικασίες. Το ηθικό μας και η ψυχολογία μας είναι πολύ ψηλά και δεν έχουμε ανάγκη από καμιά ψυχολογική βοήθεια. Η ενότητά μας και η συλλογικότητά μας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος.» Την ανακοίνωση αυτή συμπληρώνει και η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ότι ο ίδιος ο Λοβέρδος «γνωρίζει καλά ότι οι απεργοί πείνας δεν έχουν λοιμώδη νοσήματα και επιπλέον βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση γιατρών που έχει ορίσει η ΟΕΝΓΕ, η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη της νοσηλείας τους αν κάτι τέτοιο χρειαστεί και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μεταναστών.»

Είναι λοιπόν ξεκάθαρες οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Υγείας. Από τη μία να ψυχιατρικοποιήσει την απεργία πείνας, να την απογυμνώσει από το περιεχόμενό της ως αγώνα, να επιχειρήσει να εμφανίσει για άλλη μια φορά τους μετανάστες ως εξαθλιωμένους, μη βρισκόμενους σε θέση να σκέφτονται και να λαμβάνουν αποφάσεις και άρα καθοδηγούμενους (όπως πίσω από κάθε κοινωνικό αγώνα όσοι τον κάνουν βρίσκονται «υποκινούμενοι»). Και από την άλλη, να εγείρει, μέσω της επιδημιολογίας, όλα τα συντηρητικά αντανακλαστικά του φόβου που προκύπτει μπροστά σε μια κατάσταση που δήθεν απειλείται η υγεία. Άλλωστε είναι  ο ίδιος που είχε μιλήσει για το κόστος των 150.000.000 ευρώ ετησίως στο σύστημα υγείας από τους μετανάστες ξεχνώντας ότι οι ίδιοι είναι εργαζόμενοι που παράγουν και θα έπρεπε να έχουν ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους. Επίσης ξεχνάει πως το ίδιο το καθεστώς παρανομίας τους αναγκάζει να είναι ανασφάλιστοι και έτσι τα αφεντικά να γλιτώνουν τις εισφορές. Προσπαθεί έτσι να απεμπολήσει τις ευθύνες για τις περικοπές στη δημόσια υγεία ρίχνοντας (και για αυτό το θέμα…) το φταίξιμο στους μετανάστες. Αυτό έρχεται παράλληλα με την επιβολή αντιτίμου 5 ευρώ στα νοσοκομεία, κάτι που στρέφεται ευθέως ενάντια στους μετανάστες αλλά και στους έλληνες εργαζόμενους, και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως οι διαιρέσεις μεταξύ ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων μόνο το κεφάλαιο και το κράτος εξυπηρετούν.

Για αυτούς τους λόγους προχωράμε σε συμβολική κατάληψη του παραρτήματος του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι που επιχειρήθηκε να στηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης. Για εμάς, το μόνο «μικρόβιο» που μπορούν να μεταδώσουν αυτοί οι αγωνιστές μετανάστες είναι αυτό της αξιοπρέπειας, της αγωνιστικότητας και της αλληλεγγύης.

Η απεργία πείνας θα νικήσει!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες Απεργούς Πείνας στην Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε