Παρουσία της ΕΣΗΕΜΘ στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

ENHΜΕΡΩΣΗ για τη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ, ΤΕΤΑΡΤΗ 8.9.2010

Οι καθυστερήσεις πληρωμών στην αθλητική εφημερίδα “Μετροσπορτ” με το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο του διευθυντή της Ν. Πετρουλάκη, η εργασιακή συνέλευση στη “Μακεδονία” για την απάντηση που θα δοθεί στην εκδότρια Β. Σουλοπούλου για τις περικοπές μισθών, η αγωνία των συμβασιούχων της ΕΡΤ3, η παρουσία μας στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου στη ΔΕΘ, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ. Για αναλυτική ενημέρωση

ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ

Οι υποσχέσεις του διευθυντή της εφημερίδας προς τους εργαζόμενους ότι η καθυστέρηση στις πληρωμές των μισθών τους θα είχε εξομαλυνθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, όχι μόνο δεν εκπληρώθηκαν αλλά αντί των υπεσχηθέντων για καταβολή του μισθού Ιουλίου στα τέλη Αυγούστου, αυτή ουδέποτε έγινε. Σήμερα στους εργαζόμενους οφείλονται οι μισθοί Ιουλίου και Αυγούστου, ενώ η ιδιοκτησία μετέθεσε την εξομάλυνση για τα μέσα Οκτωβρίου. Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε η αποστολή στον διευθυντή της “Μετροσπορτ” επιστολής διαμαρτυρίας για την ασυνέπειά του και προειδοποιώντας τον πως αν δεν τηρήσει τα όσα υποσχέθηκε τότε μετά την 15η Σεπτυεμβρίου η ΕΣΗΕΜΘ θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για το άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό του πρωτοσέλιδου της περασμένης βδομάδας, με το οποίο όχι μόνο εκθείαζε τον χουλιγκανισμό αλλά παρότρυνε την ηλίθια οπαδική βία, πολλά ελέχθησαν με κύριο χαρακτηριστικό τη γενική αποδοκιμασία αυτών των πρακτικών από υποτιθέμενα μέλη μας. Ομόφωνα αποφασίστηκε η παραπομπή του Ν. Πετρουλάκη στο πειθαρχικό συμβούλιο και η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης στην οποία θα απευθύνεται αυστηρή προειδοποίηση σε όσους δεν τηρήσουν τις αρχές δεοντολογίας και τις καταστατικές διατάξεις. Να σημειώσουμε πως στο δσ συζητήθηκε το ζήτημα της εισαγγελικής παρέμβασης και της σύλληψης ενός δημοσιογράφου –ως πράξη περιστολής της ελευθεροτυπίας που παραπέμπει σε άλλες εποχές, όπως τέθηκε από τους Κοντογουλίδη, Ντόζη, Μπίκα. Γενικά συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες σε διαδικασίαε αυτορύθμισης στα του οίκου μας

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αποφασίστηκε η διενέργεια εργασιακής συνέλευσης την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί, ως τυπική πράξη απόρριψης της πρόθεσης να περικοπούν οι μισθοί των εργαζομένων, όπως επιδιώκει η εκδότρια. Μετά δεν και την απόσυρση της ανάλογης πρότασης της διοίκησης του “Αγγελιοφόρου”, η συνέλευση είναι μία τυπική διαδικασία που θα δώσει ένα ηχηρό όχι, αφού δεν έχει ακουστεί κανένας συνάδελφος που να αποδέχεται τις περικοπές.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ3

Το διοικητικό επισκέφθηκαν αρκετοί συμβασιούχοι της ΕΡΤ3 οι οποίοι περιμένουν εδώκαι καιρό τη λύση του ζητήματος, το οποίο έχει μπλοκάρει στις κυβερνητικές καλένδες. Πολύ περισσότερο τώρα, μετά την αλλαγή του αρμόδιου υπουργού. Οι απολυμένοι συνάδελφοι εξέφρασαν όχι μόνο την αγωνία αλλά και την σοβαρή ανησυχία τους για το πόσο θα διαρκέσει αυτή η ομηρία, όπως είπαν. Το προεδρείο γνωστοποίησε πως έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον Τ. Χυτήρη, ενώ αποφασίστηκε να ζητηθεί να προχωρήσει άμεσα το θέμα, αλλιώς θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και πιο δραστικές ενέργειες.

ΔΕΘ

Το δσ της ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων κατά της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας και περιστολής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο το απόγευμα κατά τη διάρκεια της παρουσίας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

ΜΠ

Ένα Σχόλιο προς “Παρουσία της ΕΣΗΕΜΘ στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ”

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

  Θεσσαλονίκη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.
  Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο συγκεντρωνόμαστε το Σάββατο στις 6 μ.μ., στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, από την πλευρά της Παναγίας Χαλκέων, κι ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: