Η απεργία της 17ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα- Οι δημοσιογράφοι στη Βουλή

Mε απεργία και διαδηλώσεις, εργαζόμενοι από αρκετούς χώρους και κλάδους, αλλά και φοιτητές και μαθητές, διαδήλωσαν για τον προϋπολογισμό, τους συμβασιούχους, τις απολύσεις, την ακρίβεια, το ασφαλιστικό, αλλά και τις ιδιαίτερες επιπτώσεις που υπάρχουν στους επιμέρους κλάδους. Τέσσερις ήταν οι προσυγκεντρώσεις, μία στο Μουσείο (συμβασιούχοι ΥΠΠΟ, σωματείο Ιντρακόμ, σωματείο από το Αττικό νοσοκομείο, Σωματείο μισθωτών τεχνικών, κλπ καθώς και δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς), μία στα Προπύλαια (ΟΛΜΕ), μία από το ΠΑΜΕ και μία από τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ. Σημαντικές είναι οι ευθύνες της ΓΣΕΕ που για πρώτη φορά δεν πραγματοποίησε απεργία για τα ζητήματα αυτά (ειδικά για τον προϋπολογισμό), εξέλιξη «φυσιολογική», αν συνεκτιμήσουμε ότι φέτος δεν πραγματοποίησε ούτε πρωτομαγιάτική διαδήλωση, κατάγγειλε τα σωματεία που συγκρότησαν την πρωτοβουλία για την Κούνεβα, ενώ ένα χρόνο πριν «μάζεψε» την απεργιακή διαδήλωση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (την οποία πραγματοποίησαν όμως σωματεία «από τα κάτω»).

Στα ΜΜΕ εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους συγκεντρώθηκαν έξω από την ΕΣΗΕΑ και έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή, με συμμετοχή αναντίστοιχη των προβλημάτων που υπάρχουν, αποτέλεσμα της κακής προετοιμασίας της απεργίας, χωρίς επαρκή διάστημα για συζήτηση και συνελεύσεις πάνω στους στόχους της, χωρίς στοιχειώδη οργανωτική προετοιμασία.
Οι Financial Crimes μαζί με συναδέλφους που στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ κατέβηκαν στο ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία για την ανατροπή», έδωσαν το παρόν και έξω από τη Βουλή ενοποιήθηκαν με σωματεία συμβασιούχων από κλάδους εκτός ΜΜΕ, φωνάζοντας από κοινού συνθήματα και στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στο μπλοκ των διαδηλωτών που προέρχονταν από το Μουσείο και τα Προπύλαια.
Ακούστηκαν μεταξύ άλλων και τα συνθήματα:
«Θέσεις εργασίας για όλους σταθερές, όχι απολύσεις και περικοπές»
«Όχι στα λουκέτα και τις απολύσεις, θέσεις εργασίας-στους μισθούς αυξήσεις»
«Όλοι μαζί πορεία και απεργία, όχι απολύσεις κι ανεργία»
«Αυξήσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στους μισθούς, όχι απολύσεις και ελαστικούς»

(Πηγή Financial Crimes)

«Η ΕΣΗΕΑ δεν έχει προεδρείο. Ε και;». Αυτό έγραφε το τρικάκι που μοίραζαν οι σύντροφοι/συντρόφισσες των έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ, στη διάρκεια της χθεσινής πορείας  στην Αθήνα. Η συνέλευσή τους καταφέρεται κατά του εργατοπατερισμού πάσης κομματικής ή άλλης προέλευσης. Διαβάστε τη θέση τους στο Ανταπόκριση από απεργιακά και απεργοσπαστικά ανέκδοτα της 17/12/09 . Πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: