Νέα «πατάτα» από την ΕΣΗΕΜ-Θ. Μετά την εσφαλμένη απόφαση για αναστολή της 48ωρης απεργίας, καταπίνει τη νέα κοροϊδία σε βάρος των συμβασιούχων της ΕΡΤ-3

01Η ΕΣΗΕΜ-Θ αφού ανέστειλλε απροσχημάτιστα την απεργία της 27ης και 28ης Απριλίου για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ-3 βασιζόμενη σε νέες υποσχέσεις (βλέπε παρακάτω την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ) που δεν τηρήθηκαν, όχι μόνο δεν «αντιδρά άμεσα και… αγωνιστικά» όπως δεσμεύτηκε στην ίδια ανακοίνωση, αλλά δίνει νέα πίστωση χρόνου σε κυβέρνηση και αφεντικά της ΕΡΤ Α.Ε. και ΕΡΤ-3 που την κοροϊδεύουν συστηματικά.

Η απόλυτη δικαίωση της κριτικής που άσκησε και ασκεί ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ για τον άστοχο, συνεργατικό με τα αφεντικά, άτολμο και υποχωρητικό χειρισμό του θέματος από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, είναι ηλίου φαεινότερη τόσο για τους ίδιους τους συμβασιούχους όσο και για ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο.

Τι έχουν να απαντήσουν τώρα αυτοί που ψήφισαν υπέρ της αναστολής της απεργίας;

Το λιγότερο που έχουν να πράξουν, δεν είναι να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τους συμβασιούχους της ΕΡΤ-3 για τη νέα τους γκάφα;

Η συνεδρίαση της επιτροπής που θα πάρει αποφάσεις για την τύχη των 17 συμβασιούχων, λέει, πάει για την άλλη Δευτέρα του άλλου του μηνός…

Και, αντί να προκηρύξει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την απεργία που ανέστειλλε, θα περιμένει, λέει, την άλλη εβδομάδα!

Όλοι στο ΔΣ φαίνεται να συμφωνούν. Η εκπρόσωπός μας από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ, ήταν -και πάλι- η μόνη αντίθετη φωνή.

Σα δε ντρεπόσαστε λίγο. Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;!

No 472063Προτείνουμε (ξανά): ΑΜΕΣΗ ΚΗΡΥΞΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ 48ΩΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ 17 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ με την οποία… επιχειρούσε να δικαιολογήσει την απόφαση για αναστολή της απεργίας και… «προειδοποιούσε» ότι θα αντιδράσει «άμεσα και αγωνιστικά» αν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις… Τα συμπεράσματα δικά σας.

 Η επίμαχη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

 Αναστολή κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ 3 (24/4/2009)

 Θεσσαλονίκη, 24 Απριλίου 2009

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις διαδικασίες για την κάλυψη των θέσεων που έμειναν κενές στην ΕΡΤ3 με τη διακοπή των συμβάσεων συναδέλφων εκκινεί η ΕΡΤ ΑΕ, όπως δεσμεύτηκε με δήλωσή του προς την Ένωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλος. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση (!) που έδωσε, τη Δευτέρα 27/4/09 ή το αργότερο την Τρίτη 28/4/2009 θα συνεδριάσει με τη μέχρι σήμερα σύνθεσή της η επιτροπή που είναι αρμόδια για την έγκριση νέων συμβάσεων.

            Η εξέλιξη αυτή, την οποία επιβεβαίωσε (!!!) και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Κ. Γκιουλέκας, δικαιώνει τη στάση της ΕΣΗΕΜ-Θ (!!!!!!!) , που άσκησε κάθε δυνατό μέσο πίεσης (!!!!!!!!) για να αποκατασταθούν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι, αλλά και την άποψή της για τη νομιμοποίηση της εν λόγω επιτροπής να συνεδριάσει και να αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα.

            Στο πλαίσιο αυτό, αποδεικνύοντας εμπράκτως την πίστη της στον διάλογο και το πνεύμα συνεργασίας (!!!), η ΕΣΗΕΜ-Θ αναστέλλει την προκηρυχθείσα 48ωρη απεργία και τις λοιπές κινητοποιήσεις της, ενώ παραμένει σε ετοιμότητα (!!!), δίνοντας στη Διοίκηση της ΕΡΤ το χρονικό περιθώριο (!!!!!!!!!) να τηρήσει στο ακέραιο τη δέσμευσή της.  

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αντίδρασή της θα είναι άμεση και αγωνιστική (!!!!!!!!).

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

(Οι υπογραμμίσεις και τα θαυμαστικά, δικά μας)

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ το κείμενό μας Η ΕΣΗΕΜ-Θ ανέστειλε τη 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ-3 για τους συμβασιούχους ! με το οποίο δικαιώνεται απολύτως η κριτική του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στην απόφαση αναστολής της απεργίας και της συνολικότερης στάσης της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ:  Συμβασιούχοι ΕΡΤ3: ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΟΛΟΙ ! / Διοίκηση… αναρμόδιων στην ΕΡΤ-3 και η σημερινή απεργιακή διαμαρτυρία / ΑΠΕΡΓΙΑ! Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ-3 το πρωί της Τετάρτης για τους συμβασιούχους. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!  / Οι διαγραμμένοι «αξιόπιστοι συνομιλητές» της ΕΡΤ3 / Εργασιακή συνέλευση στην ΕΡΤ-3 για συμβασιούχους / Απεργία στην ΕΡΤ-3 πάνω στις… στάχτες των συμβασιούχων / Ποιοι έχουν επιβάλλει εμπάργκο πληροφόρησης για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ3;

6 Σχόλια to “Νέα «πατάτα» από την ΕΣΗΕΜ-Θ. Μετά την εσφαλμένη απόφαση για αναστολή της 48ωρης απεργίας, καταπίνει τη νέα κοροϊδία σε βάρος των συμβασιούχων της ΕΡΤ-3”

  1. Οι συνδικαλισταράδες που μας εκπροσωπούν είναι για τα μπάζα. Να παραιτηθεί σύσσωμο το ΔΣ και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
    Να εκλέξουμε άλλους. Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι σαν την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο.

  2. Καλά, είναι απίθανοι! Δηλαδή τόσο δούλεμα; Κι αυτοί οι συμβασιούχοι τι λένε; Τους αρέσουν όλα αυτά; Η ανακοίνωση που έβγαλε η Ένωσή σας είναι για κλάμματα. Κάνει μπαμ ότι τρέμουν να κατέβουν στο πεζοδρόμιο. Μετά σας φταίει το ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ… Καλά, εσείς τους εκλέγετε αυτούς ρε παιδιά, ή γίνεται νοθεία στις εκλογές;
    Ο ή η Σ.Χ. παραπάνω προτείνει εκλογές στον κλάδο σας. Είναι εφικτό; Το θέλουν κι άλλοι; Πρέπει να μαζέψετε υπογραφές; Αν είναι εφικτό, κάντε το. Τι είναι τούτοι ρε; Τους ανέχεστε κιόλας. Ζώα ε ζώα.

  3. η μόνη λύση είναι η άμεση κατάληψη των χώρων τηλεόρασης-ραδιοφώνων απ όλους τους συμβασιούχους και φυσικά και απ αυτούς με τις συμβάσεις αορίστου χρόνου.Η κυρία Γ.Διευθύντρια της ΕΡΤ3 πρόσθεσε κι άλλα ευρώ στο μισθό της [τώρα πήγαμε στα 260.000.ετησίως]κι ο ’γιατρός’ …ο Πρόεδρος ντε,πήρε [με ποιά αλήθεια σύμβαση],τη γραμματέα του ιδιωτικού γραφείου του και την έβαλε στην ΕΡΤ3….Ε ρε γλέντια,,,Κατά τ άλλα σιγά μη σπάσει αυγά η το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ σας….

  4. Ειναι απιστευτο! Μα καλα τοσο ασχετοσυνη επικρατει στην ΕΣΗΕΜΘ . Δεν εχετε κσμμια συνδικαλιστικη εμπειρια ? Τρωτε αμασητα οτι σας πασαρουν ? Η αυτο που σας ενδιαφερει ειναι να μην χαλασετε τις δημοσιες σχεσεις σας με τους διοικουντες της ΕΡΤ3 ? Γιατι δεν μπορω να καταλαβω ποια εχεγγυα σας δοθηκαν για να αναβληθει η απεργια . Επειδη καταδεχτηκαν και σας ειπαν πεντε κουβεντες τα αφεντικα της ΕΡΤ ? Ηταν πασιφανες οτι αυτο που επιδιωκε η διεθυθνση ηταν , για αλλη μια φορα , καθυστερηση . Οταν καταφευγεις στην Απεργια ως μεσο παλης , κανεις απεργια κι οχι μια μερα , απλα για τα ματια . Εγω παντως δεν ξανασυμμετεχω σε απεργια για το συγκεκριμενο θεμα εαν δεν ειναι διαρκειας . Τα υπολοιπα ειναι να ειχαμε να λεγαμε . Και δυστυχως τοσο τα λογια της ΕΣΗΕΜΘ οσο και τα εργα της ειναι πολυ φτωχα !

  5. Έχω την υποχρέωση να ζητήσω συγγνώμη από όλους εκείνους που χωρίς να το ξέρουν, τους κακολογούσα στους γύρω μου και σε συναδέλφους μου ως ιδεολογικά αντίπαλους. Ναι, έίμαι συμβασιούχος, κάποιοι με θεωρούν «γαλάζιο παιδί» αλλά με όλα αυτά, αλλάζω μυαλά, ομολογώ ότι έκανα ένα τραγικό λάθος. Δεν αστειεύομαι για όσους νομίσουν ότι κάνω πλάκα. Επειδή αυτό το καιρό τα οικονομικά μου δεν πάνε και τόσο καλά βρήκα τον καιρό να διαβάσω, να σκεφτώ, να δω. Ανάμεσα στα άλλα επισκεπτόμουν και το σάιτ του ασύνταχτου τύπου, εδώ που γράφω. Πραγματικά νομίζω ότι αν δεν σήκωναν ψηλά το θέμα μας τα παιδιά του ασύνταχτου, δεν θα μας αναγνώριζε ούτε ο θυρωρός. Θυρωρός δεν υπάρχει όμως γιατί απολύθηκε αυτή η φουρνιά, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει και για αυτό δεν φταίει άλλος από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα μεγάλα κόμματα. ΌΠως καταλάβατε, στις εκλογές θα ψηφίσω είτε Πράσινους είτε άκυρο. Τους σιχάθηκα όλους και τους προσκυνημένους της εσηεμθ. Το τραγικό θα είναι να με θεωρούν ακόμα «γαλάζιο». Δεν πειράζει. Είναι το τίμημα για τη βλακεία μου όλο το προηγούμενο καιρό. Όσο για την τύχη μας, δε γαμιέται. Για 700 κολοευρώ σιγά να μην κάνω το μαλάκα. Δουλεύω με αξιοπρέπεια οπου λάχει. Όσο για κάποιους τύπους σαν τον Ντόζη στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 που κομπάζει σαν αρχηγός των προσκόπων, τι να πω; Λυπάμαι που κάποιοι κι εγώ μαζί, τον βγάλαμε στο ΔΣ της ¨ενωσης για να ψηφίζει κατά των απεργιών και να μας βγάζει τα μάτια μέσα στο ίδιο μας το σπιίτι. Καλά να πάθουμε για να μάθουμε. Αν ανοίξουμε το στοματάκι μας ορισμένοι για το μένος που έβγαλε αυτός ο άνθρωπος για άλλους συναδέλφους του στην ερτ3, δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί. Θα έρθει η στιγμή που θα τα πω και επωνύμως αλλά ομολογω ότι τώρα διστάζω για λόγους που όλοι καταλαβαίνετε. Ευχαριστώ για την φιλοξενία τα παιδιά του ασύνταχτου και τους εύχομαι δύναμη και υπομονή. Από εδώ και στο εξής να ξέρουν ότι έχουν και άγνωστους φίλους.

  6. Na peite stoys eklegmenoys sas syndikalistes na katargisoun thn ergatiki protomagia kai na thn kanoyn ergasimi imera. Etsi tha symbaloun se «pneyma synergasias kai dialogou»na lysoyn ta problimata sas.
    Apo to poly glipsimo sthn eksoysia den tha toys meinei sto telos katholou salio.

Σχολιάστε