Έσπασε ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας από τα δύο καϊκια του FREE GAZA MOVEMENT

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Αίσια έκβαση είχε η αποστολή των δύο σκαφών υπό ελληνική σημαία με τους 46 ακτιβιστές που ξεκίνησαν τον πλου από την Ελλάδα και διαμέσου της Κύπρου κατάφεραν, παρά τις δυσκολίες, να προσεγγίσουν χθες στις ακτές της Παλαιστίνης.

Η πρωτοβουλία ανήκε στο Κίνημα FREE GAZA MOVEMENT που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και την άρση του ναυτικού αποκλεισμού από το ισραηλινό κράτος. Οι Ισραηλινοί επέτρεψαν τον κατάπλου των δύο σκαφών και τα συνόδευσαν έως το παλαιστινιακό λιμάνι στη Γάζα, αλλά έβαλαν με πυκνά πυρά προς την κατεύθυνση εκατοντάδων Παλαιστινίων που είχαν επιβιβαστεί σε βάρκες και βγήκαν στα ανοικτά για να υποδεχθούν και να συνοδεύσουν τα δύο σκάφη στο λιμάνι. Πάντως, κανένας δεν τραυματίστηκε. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε χαθεί κάθε επικοινωνία με τα δύο καϊκια εξαιτίας των ηλεκτρονικών παρεμβολών στις επικοινωνίες και στο σύστημα ηλεκτρονικής πλοήγησης των δύο σκαφών που οι ακτιβιστές απέδωσαν σε ηλεκτρονική πειρατεία των ισραηλινών αρχών ασφαλείας. Λόγω των παρεμβολών και των κακών καιρικών συνθηκών, η άφιξη των δύο σκαφών στη Γάζα καθυστέρησε για μια περίπου ημέρα. Οι ισραηλινές αρχές ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν καμία ανάμιξη στις παρεμβολές και ανακοίνωσαν ότι επέτρεψαν την είσοδο των δύο σκαφών στο λιμάνι της Γάζας, αφ’ ενός για να αποφύγουν την κατακραυγή που θα συνόδευε ένα επεισόδιο στην ανοικτή θάλασσα και αφ’ ετέρου γιατί γνώριζαν ποιοι επέβαιναν στα σκάφη και τι μετέφεραν. Τελικά ο ισραηλινός αποκλεισμός έσπασε. Με δάκρυα στα μάτια, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι υποδέχτηκαν τους αλληλέγγυους στον αγώνα τους, πολίτες του κόσμου.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Παλαιστινιακά καϊκια βγήκαν να συναντήσουν τα ελληνικά του FREE GAZA MOVEMENT. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες από πηγές στη Γάζα, παλαιστινιακά καϊκια έχουν αναχωρήσει από τις ακτές της Γάζας προκειμένου να συναντήσουν στα διεθνή ύδατα τα δυο ξύλινα ελληνικά σκαριά που μεταφέρουν 44 άτομα (ακτιβιστές και εκπροσώπους ΜΜΕ) που ξεκίνησαν χθες το πρωί από την Κύπρο με ελληνική σημαία για να «σπάσουν» τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες από πηγές στη Γάζα, παλαιστινιακά καϊκια έχουν αναχωρήσει από τις ακτές της Γάζας προκειμένου να συναντήσουν στα διεθνή ύδατα τα δυο ξύλινα ελληνικά σκαριά που μεταφέρουν 44 άτομα (ακτιβιστές και εκπροσώπους ΜΜΕ) που ξεκίνησαν χθες το πρωί από την Κύπρο με ελληνική σημαία για να «σπάσουν» τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας. Οι Ισραηλινοί έχουν μπλοκάρει τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και επιπλέον αντιμετωπίζουν κακές μετεωρολογικές συνθήκες και η επικοινωνία μαζί τους είναι αδύνατη. «Τα ηλεκτρονικά συστήματα που εγγυώνται την ασφάλειά μας δέχονται παρεμβολές και δεν λειτουργούν καλά», αναφέρεται σε χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση των ακτιβιστών που διάβασε στη Λάρνακα ο εκπρόσωπός τους Ράμζι Κίζια. «Είμαστε θύματα ηλεκτρονικής πειρατείας».Ο Κίζια είπε ότι μόνο χθες το βράδυ κατέστη δυνατή μια επικοινωνία με δορυφορικό τηλέφωνο και εξέφρασε την ανησυχία του για το τι θα γίνει σε περίπτωση ανάγκης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: