Οι χοντρές «γραμμές» και το φύλλο συκής

Περιμέναμε μία εβδομάδα να αντιδράσει κάποιος, έστω για τα προσχήματα, στο δημοσίευμα του γνωστού ρυθμιστή-εκλογομάγειρα από τη Θεσσαλονίκη, στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» στο φύλλο της προηγούμενης Κυριακής 6 Ιουλίου 2008. Αυτό δεν έγινε. Έτσι, το αναδημοσιεύουμε και το αφιερώνουμε εξαιρετικά σε όσους νέους εργασιακούς της ΕΡΤ3 υποστήριξαν ότι δεν εκλέχτηκαν με «γραμμές».

«…Μάχη παρατάξεων έγινε στους τρεις αντιπροσώπους της ΕΡΤ3 που έληξε με απόλυτη επικράτηση των υποστηριζόμενων από τη νέα παράταξη του Δημήτρη Ντόζη που εξέλεξε και τους τρεις αφήνοντας εκτός τους Κουφοκώστα (Αδάμ), Γκίρμπα και Τριανταφύλλου (Ασύνταχτοι)…»

Το παραπάνω δημοσίευμα αποκαλύπτει:

 1. Την παραδοχή ότι ορισμένοι «είδαν» τη διαδικασία εκλογής νέων εργασιακών στην ΕΡΤ3 ως… «μάχη παρατάξεων»
 2. Την παραδοχή ότι έπεσε χοντρή γραμμή για την «απόλυτη επικράτηση των υποστηριζόμενων από τη νέα παράταξη του Δημήτρη Ντόζη»
 3. Την παραδοχή ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι εργασιακοί αντιμετωπίστηκαν ως αντίπαλοι άλλων παρατάξεων
 4. Την παραδοχή ότι (βλέπε παρακάτω και τις επισημάνσεις στα παλαιότερα κείμενα του Γ. Γκίρμπα που είναι δημοσιευμένα στο παρόν blog και επιβεβαιώθηκαν πλήρως) κάποιοι εκλαμβάνουν την ΕΡΤ3 ως ιδιόκτητο μαγαζί τους.
 5. Την παραδοχή ότι οι τρισταυρίες στους τρεις που εξελέγησαν δεν ήταν διόλου τυχαίες.

Η μη αντίδραση των τριών νέων εργασιακών της ΕΡΤ3 στο δημοσίευμα -που προφανώς αποτελεί προσβολή στην ανεξαρτησία που πρέπει να διέπει τη θέση τους ως εκπροσώπων ΟΛΩΝ των συναδέλφων και όχι ως εκπροσώπων παρατάξεων- είναι ή δεν είναι ενδεικτική της υιοθέτησης του παραπάνω δημοσιεύματος; Τι δουλειά έχουν οι παρατάξεις με τον θεσμό της εργασιακής εκπροσώπησης ακόμα κι αν οι υποψήφιοι ανήκουν σε αυτές;

Όταν πέφτουν τα φύλλα συκής…

ΥΓ. Και μια διόρθωση στο εν λόγω δημοσίευμα: Ο συνάδελφος Κουφοκώστας δεν κατέβηκε για εργασιακός. Μάλλον εννοούσε τον Κυφωνίδη.

Και για την ιστορία:

Για την ΕΡΤ3 ψήφισαν 93 συνάδελφοι. Έγκυρα: 92. Άκυρα: 1. Έλαβαν: Παναγιώτης Κώστας 48. Θεοφίλη Χριστάρα 39. Τάσος Παντολέων 33. Γιάννης Γκίρμπας 31. Γιάννης Κυφωνίδης 22. Αλέξανδρος Τριανταφύλλου 13. Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος 12.

4 Σχόλια προς “Οι χοντρές «γραμμές» και το φύλλο συκής”

 1. Συνάδελφος Says:

  Αλήθεια, τι λένε οι… συναγωνιστές του Δημήτρη Ντόζη από την «Προοπτική» που επιτρέπουν να εμφανίζεται ο παραπάνω ως ο «ηγέτης» της «δύο σε ένα» ή αλλιώς conditioner, παράταξης;

 2. O συντάκτης του δημοσιεύματος στο ΠΑΡΟΝ της 6ης Ιουλίου «ξέχασε» να αναφέρει τον Δημήτρη Κουγιουμτζόπουλο. Γιατί; Οέο; Έλα ντε…

 3. Με τέτοιο επίθετο … που να το βάλει ο χριστιανός θα χαλούσε τη σελιδοποίηση …

 4. Αλήθεια, ποια είναι η παράταξη Ντόζη κ. Φωκιανίδη;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: