ΤΩΡΑ! 7 απολύσεις στη Μακεδονία

Άρχισαν τα όργανα. Πριν από λίγα λεπτά 7 δημοσιογράφοι κλήθηκαν στο λογιστήριο της εταιρείας όπου τους ανακοινώθηκε η καταγγελία της σύμβασής τους. Φαίνεται ότι η εργασιακή ειρήνη είναι άγνωστη και απεχθής έννοια για την διοίκηση του συγκροτήματος, η οποία λίγες ημέρες μετά την επανέκδοση των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» άλλους 7 εργαζόμενους από τους λίγους που παρέμειναν μετά τις 60 περίπου «εθελούσιες» απολύσεις του Ιανουαρίου.

Οι απολύσεις αυτές -και μάλιστα συναδέλφων που δεν αποδέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις- αποτελούν προκλητική επίδειξη δύναμης και εκδικητικότητας και ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ταλαιπωρημένοι από την παροιμιώδη ασυνέπεια της διοίκησης εργαζόμενοι θα υψώσουν για μία ακόμη φορά το ανάστημά τους και με κάθε μέσο (κινητοποιήσεις και προσφυγή στη δικαιοσύνη) θα αποτρέψουν την άδικη επίθεση ενάντια στους συναδέλφους τους.

Αυτή την ώρα αναμένεται στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ένωσης ώστε να γίνει εργασιακή συνέλευση για το θέμα.

4 Σχόλια to “ΤΩΡΑ! 7 απολύσεις στη Μακεδονία”

  1. Αγανακτισμένος Μακεδόνας Says:

    Το ό,τι δεν ντρέπεται, το ξέρουμε. Όπως το ό,τι μπορεί να φερθεί και τόσο χυδαία, το ξαναείδαμε σήμερα. Μιλάμε φυσικά για την εκδότρια του συγκροτήματος της «Μ», η οποία αφού είδε χθες ότι οι εφαρμοστικές διατάξεις του Μνημονίου 2 στα εργασιακά δεν την άφησαν να πάρει το γιαταγάνι και να κόψει τους μισθούς δραματικά, το έκανε σήμερα με την απόλυση των 7 συναδέλφων. Οι οποίοι σημειωτέον, είναι από αυτούς που δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις.
    Η Ένωση κάνει το αυτονόητο και αυτό που είχε ήδη αποφασίσει στην περίπτωση των απολύσεων: ΑΠΕΡΓΙΑ! Αυτό έκανε γνωστό και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ που ήρθε στις εφημερίδες και έγινε μία άτυπη εργασιακή συνέλευση.
    Οι συνάδελφοι δηλώνουν εξοργισμένοι για την αμετροέπεια της κυρίας, που δείχνει ακόμη μια φορά ότι δεν λογαριάζει ούτε την ενημέρωση ούτε τις ίδιες τις εφημερίδες και πολύ περισσότερο τις θέσεις εργασίας, οι οποίες από 77 δημοσιογραφικές προ επίσχεσης, έμειναν 49 και από αυτές θέλει να κόψει και άλλες!
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΌΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!

  2. Τα μνημόνια έχουν δώσει άλλο «αέρα» στα αφεντικά. Αυτοί οι ΠΑΣΟΚΟ-ΔΕΞΙΟΙ που ψήφισαν στη Βουλή περικοπές μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων και ελαστικοποίησαν τις εργασιακές σχέσεις είναι οι υπεύθυνοι και των χθεσινών και των σημερινών και των αυριανών απολύσεων. Όσοι συνδικαλιστές είναι εξαρτημένοι κομματικά από αυτές τις πολιτικές μνημονιακές δυνάμεις, είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ για την επιβολή της εργασιακής τρομοκρατίας και της εργοδοτικής επίθεσης.

    ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

  3. Φίλοι ασύνταχτοι συνάδελφοι: Στο ΔΣ χθες το μεσημέρι, τι έγινε ρε παιδιά; Σήμερα Πέμπτη δεν έχει συνέλευση και για τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ; Από ποιον θα τα μάθουμε; Από τον φούφουτο; Όχι τίποτα άλλο, αλλά μας συνηθίσατε σε τακτικές ενημερώσεις.

  4. Λένε πως καθε δράμα έχει την κορύφωση του και μετά ακολουθεί η λύτρωση. Προφανως κάτι τέτοιο δεν ισχύει εδώ…

Σχολιάστε