Απεργιακό κάλεσμα της ΕΣΗΕΜΘ

Απεργιακό κάλεσμα της ΕΣΗΕΜΘ αλλά για τις τελευταίες απολύσεις στον «Αγγελιοφόρο» κουβέντα. Η διοίκηση της Ένωσης δεν βρήκε να αρθρώσει ούτε λέξη για την εκ περιτροπής εργασία στην Μακεδονία και στον Αγγελιοφόρο, ούτε μια γραμμή για τις ατομικές συμβάσεις στον Αγγελιοφόρο. Αυτό θα πει ρεαλιστικός συνδικαλισμός και ορθολογικός συμβιβασμός. Τι θα πράξει η γαλαζοπρασινοροζ συμμαχία για τα εν λόγω προβλήματα; Κύριε Μάκη μας, επιμένεις ότι οι ατομικές συμβάσεις είναι η εγγύηση για το μέλλον; Μικρός όπως φαίνεται διάβαζες πολύ Φον Νταίνικεν …

H ANAKOINΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ που ακολουθεί ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των δημοσιογράφων την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ!  NΕΟ! Τελικά, το απόγευμα της Τρίτης εξέδωσε νέα ανακοίνωση που λέει: «Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους σε απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. μπροστά στο ΕΚΘ, στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Αγνώστου Στρατιώτη». 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε όλα τα ΜΜΕ την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, ημέρα πανεργατικών κινητοποιήσεων.

Η απεργία θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Τετάρτης 11 Μαΐου και θα λήξει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 12 Μαΐου 2011.

Διεκδικούμε:
1. Να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
2. Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την υπογραφή ΣΣΕ για το 2009.
3. Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
4. Να προστατευθούν τα εισοδήματα των συντακτών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΔΕΠΘΕ.
5. Να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.
6. Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.

Διαβάστε και την απεργιακή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ κάνοντας «κλικ» στο: Ανακοίνωση διασωματειακού για απεργία Τετάρτης

5 Σχόλια to “Απεργιακό κάλεσμα της ΕΣΗΕΜΘ”

  1. Επιτέλους οι τεχνικοί στα ιδιωτικά και κρατικά τηλεοπτικά Μέσα, να ρίξουν «χιόνια» στις οθόνες. Φτάνει πια με την κοροϊδία της απεργιακής προβολής ταινιών με… 10 Όσκαρ! Να μην παίζει τίποτα στις τηλεοράσεις.

  2. Ο Βροχοποιός Says:

    Αύριο, αν πάτε στις απεργιακές συγκεντρώσεις, πάρτε μαζί σας ομπρέλες. Μπορεί να βρέχει.

  3. Γίνετε το έλα να δεις, οι απολύσεις πέφτουν βροχή και η ΕΣΗΕΜ-Θ στον κόσμο της.Ήμαρτον δηλαδή ρε καλόπαιδα. Αντί να βρισκόμαστε πρώτοι στους αγώνες, ουσιαστικά απέχουμε.

  4. Καλά κάνετε αγαπητοί ασύνταχτοι και επισημαίνετε ότι δεν έχει καλέσει η ΕΣΗΕΜΘ σε απεργιακή συγκέντρωση για την Τετάρτη 11 του μηνός.
    Όμως και ποιος σας είπε ότι ο κύριος Μάκης και οι απογύρω του, τού ΠΑΣΟΚ φυσικά αλλά και των άλλων συμμαχικών δυνάμεων, θέλουν κόσμο στις απεργίες; Πώς σας καρφώθηκε αυτή η ιδέα; Πατάνε στο γεγονός ότι και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι στην καρακοσμάρα τους, και έτσι τα ρίχνουν ΟΛΑ στα μέλη της Ένωσης. Καμία ευθύνη δεν έχουν αυτοί που διοικούν! Αυτό υποστηρίζουν.
    Δεν είδατε πώς κατέβηκαν δυο τρεις όλοι κι όλοι από δαύτους του ΔΣ στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς; Η μία έπινε καφέ, ο άλλος έκοβε βόλτες στην Αριστοτέλους ενώ οι υπόλοιποι μπορεί να βρίσκονταν κάπου μεταξύ Βρυξελλών και Άμστερνταμ…
    Μετά, θα πάμε αύριο στην απεργία κάποιοι λίγοι και θα μας πούνε και από πάνω και… γραφικούς.
    Έτσι κατήντησαν τους αγώνες. Γραφικούς.
    Δυστυχώς.

  5. Καλά ακόμα ρωτατε τι θα πράξει η γαλαζοπρασινοροζ συμμαχία για τα εν λόγω προβλήματα; Ρε δεν πατε καλά. Αυτούνοι είναι πράκτορες της τρόικας, φιλαράκια του Γιωργάκη και του Κωστάκη, συνεργάτες της ευταξίας του μνημονίου. Αλλά δημοσιογράφοι δεν είστε; Μπατζανάκια της κάθε εξουσίας δεν είστε; Αντε να χαθείτε σμπίροι της διαπλοκής. Κι αν δεν σας αρέσει το τσουβάλιασμα, να διαλέξετε στρατόπεδο. Με την κοινωνία ή με τα αφεντικα; Ιδού το ερώτημα και το… πήδημα…

Σχολιάστε