Έκτακτο δ.σ της ΕΣΗΕΜΘ για Αγγελιοφόρο και εργασιακή συνέλευση των συντακτών σε FM100 – TV 100

Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν τις προλαβαίνουμε. Η διοίκηση του Αγγελιοφόρου αφού εγκατέλειψε την πρόθεση της να επιβάλει την ειδική επιχειρησιακή  σύμβαση, διάλεξε τον δρόμο που δείχνει η «εκδότρια – δικηγόρος» της Μακεδονίας Β. Σουλοπούλου που θέλει του συντάκτες της «Μ» να εργάζονται 2 ή 3 ημέρες την εβδομάδα. Έτσι τώρα προτείνει 4ήμερη απασχόληση στο πλαίσιο του νόμου 3846 του σοσιαληστή Λοβέρδου για την εκ περιτροπής απασχόληση. Έγινε δε γνωστό ότι ήδη οι λίστες για την 4ήμερη απασχόληση έχουν καταρτιστεί στα περιοδικά του συγκροτήματος ενώ οι λίστες για την εφημερίδα «ψήνονται».

Αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. θα εξεταστεί το ζήτημα καθώς η διοίκηση του Αγγελιοφόρου ζητά συνάντηση την Τετάρτη προκειμένου -και τυπικά μάλλον- να ολοκληρώσει την διαβούλευση ώστε, όπως ακούγεται, να προκάμει να καταθέσει τις λίστες στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ακούμε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν νέα εργασιακή συνέλευση.

Δημοτικά ΜΜΕ

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης. Από τους 50 συντάκτες εμφανίσθηκαν περίπου οι μισοί εκ των οποίων στο μέσο της συνέλευσης είχε αποχωρήσει το 1/3. Οι παρόντες πάντως έδειξαν μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό για το μέλλον. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ότι τα δημοτικά ΜΜΕ θα μείνουν, όμως από τις προθέσεις του ίδιου και των συνεργατών του γίνεται κατανοητό ότι οι περικοπές είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε λόγος για παύση πληρωμών και ότι ήδη η νέα διεύθυνση ζητά παρουσιολόγιο και καταγραφή για τυχόν δεύτερη απασχόληση. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την ΕΣΗΕΜΘ να δηλώσει με ανακοίνωση της ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις αν γίνουν απολύσεις και περικοπές. Η πλειοψηφία προσανατολίζεται στην γνωστή τακτική βλέπουμε και κάνουμε.

Προτείναμε να ανοίξει πολιτικά το θέμα. Να τεθεί σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που εμπλέκονται στα δημοτικά πράγματα από τώρα, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολιτικό ανάχωμα σε περίπτωση που το ζήτημα από την δημαρχιακή εξουσία τεθεί εκβιαστικά, δηλαδή περικοπές και απολύσεις ή κλείσιμο.

Σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα οξύνονται και συσσωρεύονται. Ο δρόμος της αντίστασης και των κινητοποιήσεων είναι αναπόφευκτος.

Η πρόταση για την έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜΘ είναι η απάντηση στην ανάγκη να συντονίσουμε καλύτερα τα βήματα μας και να ορίσουμε όλοι μαζί τα όρια της ανοχής μας απέναντι στην συντονισμένη από κυβέρνηση και αφεντικά επίθεση που δεχόμαστε.

Σχολιάστε