ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σε επίσημο έγγραφο,»απαγορεύουν» στους αλιεργάτες να έχουν σχέση με οργανώσεις δικαιωμάτων και εισηγούνται τη δίωξη όσων πρωτοστάτησαν στην απεργία!

Ασύνταχτοι Ρεπόρτερς (μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ που εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με ένα μέλος της), φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα (στο μπλογκ μας asyntaxtostypos.wordpress.com) ορισμένα έγγραφα που ρίχνουν λίγο περισσότερο φως στην υπόθεση του αγώνα των αιγύπτιων αλιεργατών και των προσπαθειών διαφόρων επίσημων και άλλων «παραγόντων» να συσκοτίσουν ορισμένες πτυχές της.

Αιγύπτιοι αλιεργάτες κλήθηκαν να υπογράψουν ένα κακομεταφρασμένο κείμενο «συμφωνίας» με τους πλοιοκτήτες το οποίο ήταν στα αραβικά ενώ το πρωτότυπο αγγλικό και ελληνικό κείμενο περιελάμβανε επαχθείς εργασιακούς όρους και «δεσμεύσεις» για τους αλιεργάτες που βάλλουν ευθέως κατά της αξιοπρέπειας , των δικαιωμάτων τους, του συντάγματος και των ελευθεριών τους. Μέχρι να γίνει αντιληπτό το περιεχόμενο του «κειμένου-συμφωνίας» είχαν υπογράψει πέντε αιγύπτιοι ψαράδες… Για ενόητους λόγους έχουμε αποκρύψει τις υπογραφές τους στο τέλος του κειμένου.

View this document on Scribd

Η ίδια συμφωνία στα Αγγλικά

View this document on Scribd

Το ελληνικό κείμενο. Προσέξτε ιδιαιτέρως το άρθρο 3 και 6

View this document on Scribd

Η ανακοίνωση-ενημέρωση του Γ.Γ. του ΕΚΘ για τα γεγονότα

View this document on Scribd

Ένα Σχόλιο to “ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σε επίσημο έγγραφο,»απαγορεύουν» στους αλιεργάτες να έχουν σχέση με οργανώσεις δικαιωμάτων και εισηγούνται τη δίωξη όσων πρωτοστάτησαν στην απεργία!”

  1. […] ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σε επίσημο έγγραφο,”απαγορεύουν” στ… […]

Σχολιάστε