Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Εδώ γίνονται οι δικές μας προσλήψεις

Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο post για την πλήρωση των θέσεων στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων που έγινε χθες το απόγευμα.

Την ώρα που συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ  μένουν άνεργοι, είναι σε επίσχεση εργασίας, παραμένουν απλήρωτοι και γενικά ψάχνουν κανένα μεροκάματο, μπας και καλύψουν καμία τρύπα, θέσεις που αφορούν το επάγγελμα τους, καλύπτονται από άλλους. Εδώ βέβαια υπάρχουν και οι ευθύνες της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ, που αντί να υπερασπίζεται με νύχια και δόντια κάθε θέση εργασίας, αφήνει τον καθένα να γυροφέρνει ανενόχλητος στον χώρο της. Αναλυτικά:

Οι θέσεις που αφορούσαν δημοσιογράφους στο φεστιβάλ κινηματόγραφου Θεσσαλονίκης ήταν 10. Αυτές είχαν κατηγοριοποιηθεί σε 8 κωδικούς για λόγους που κανείς δεν γνωρίζει. Όπως κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να καταθέσουν υποψηφιότητα μόνο στη μία κατηγορία. Να τονίσουμε πως πέρσι δεν υπήρχε αυτή η κατηγοριοποίηση. Προφανώς πρόκειται για νέα ήθη και έθιμα, στο πλαίσιο της αξιοκρατίας φυσικά… Και είναι  προφανές πως θα μας τα απαντήσει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μπουτάρης και ο διευθυντής του κ. Εϊπίδης.

Από τους 10 λοιπόν μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι οι 4, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δεύτερη τουλάχιστον εργασία. Το αστείο είναι πως ο υπεύθυνος επικοινωνίας θα απασχοληθεί δύο μήνες ενώ η δημοσιογράφος βοηθός γραφείου τύπου τρεις. Επιτέλους κάποιος χτυπάει τα αφεντικά… Α και στην μοναδική τρίμηνη σύμβαση θα απασχοληθεί συνάδελφος που έχει εργασία, ενώ στη δίμηνη άνεργη συνάδελφος.  Αλλά είπαμε μας έφαγαν οι υποκατηγοριοποιήσεις…

Οι υπόλοιποι δηλαδή οι 6 δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ. Προφανώς τα άνεργα μέλη δεν έχουν καμία ανάγκη για εργασία. Και προφανώς το λομπινγκ που επικαλείται ο κ. πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκης Βοϊτσίδης πάλι δεν απέδωσε. Διότι, αν απέδιδε και οι 8 θέσεις θα καλύπτονταν, κατά προτεραιότητα, από άνεργους συναδέλφους μας. Αλλά τι λέμε τώρα…

Και για τέλος: Όσοι θέλουν να κάνουν ένσταση μπορούν να το πράξουν αρκεί να καταθέσουν σχετική επιστολή που θα συνοδεύεται από παράβολο που θα προμηθευτούν από την εφορία. Πόσο τιμάται το παράβολο; Μόλις 40 ευρουλάκια…

5 Σχόλια προς “Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Εδώ γίνονται οι δικές μας προσλήψεις”

 1. Είναι προφανές πως οι δημοσιογράφοι δε θέλουν να δουλέψουν,διότι λεφτά υπάρχουν

 2. Εντάξει εσείς το δημοσιεύεται. Αλλά θα απαντήσει κανείς; Θα το κάνει θέμα η ΕΣΗΕΜ-Θ; Θα το αναφέρουν οι συνάδελφοι του σχετικού ρεπορτάζ;

 3. Που ήσουν κυρ- Γιάννη που μου έλεγες πως θα γινόσουν άλλος

 4. Σε ένα από τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μία νεαρή κοπέλα στην υποδοχή μπροστά στο «Αριστοτέλειον», τότε, ζητούσε επιμόνως ταυτότητα από έναν κύριο με μπερέ για να τον αφήσει να περάσει. «Ποιος είστε κύριε;» επέμενε.
  Ο «άγνωστος» αυτός κύριος, ήταν ο Γιώργος Φούντας! Αλλά, πού να τον γνωρίζει η νεαρά άσχετη με τον ελληνικό κινηματογράφο…

  Αναρωτιέμαι λοιπόν, καλόπιστα: Αυτός ο διαγωνισμός, μήπως αποσκοπούσε στην απασχόληση των σχετικότερων με το αντικείμενο; Γιατί, αν είναι να προσλαμβάνουν μη πολιτιστικούς συντάκτες σε άκρως εξειδικευμένα αντικείμενα, τότε φοβάμαι πως καθόλα αξιοσέβαστοι άνεργοι συνάδελφοι πλην όμως, καρα-άσχετοι με το σινεμά, μπορεί αύριο μεθαύριο να περνούσαν για μπουγατσατζή της Αγίου Δημητρίου, τον Μάικλ Μουρ.

  Το σκάνδαλο θα είναι να προσλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια άτομα από το κλειστό «λόμπι» του κουλτουριάρικου λαιφ στάιλ κατεστημένου της Θεσσαλονίκης που λυμαίνονται τα -δήθεν- «ψαγμένα» περιοδικά της πόλης. Στα οποία απασχολούνται άτομα με χρήματα «μαύρα», ανασφάλιστοι και με βουλωμένο στόμα αφού δεν τους έχει δει κανείς ούτε σε μία κινητοποίηση του κλάδου. «Αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά», όπως το έχει περιγράψει ο Πορτοκάλογλου.

  Καλό θα ήταν, το Φεστιβάλ να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό αυτών των επιλογών των προσώπων και της απόρριψης των υπόλοιπων και κυρίως των άνεργων του κλάδου.

  Η δε ΕΣΗΕΜ-Θ, οφείλει να μας πει τι έκανε για να πείσει τον Μπουτάρη και τον ΕΪπίδη να προσλάβει τουλάχιστον άνεργους συναδέλφους σχετικούς και με το αντικείμενο.

  • Πράγματι για αυτό που λες- αναφορικά με τον Φούντα-έχεις δίκιο. Αυτό όμως αφορά τους επί της υποδοχής και τις δημόσιες σχέσεις αντικείμενα που οι δημοσιογράφοι δεν έχουν σχέση ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχουν.
   Για τα υπόλοιπα πάνω- κάτω συμφωνούμε,απλά να προσθέσουμε πως ορισμένοι ήταν και πέρσι και πρόπερσι στο φεστιβάλ λες και έχουν υπογράψει ισόβιο συμβόλαιο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: