Διακόσιοι βουλευτές, «νομιμοποιούν» την Τετάρτη 22/2/2012 στη Βουλή τη φτώχεια 11 εκατομμυρίων ανθρώπων! Νέα συλλαλητήρια!

Την καρατόμηση μισθών και συντάξεων και την υπαγωγή 11 εκατομμυρίων κατοίκων της Ελλάδας σε ακραία φτώχεια θα «ψηφίσουν» την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 καμιά διακοσαριά βουλευτές! Θα ψηφίσουν στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο που διέταξε η τρόικα, το ΔΝΤ και οι τραπεζίτες, ο ίδιος καπιταλιστικός μηχανισμός που συνθλίβει και τα τελευταία υπολλείμματα των κατακτήσεων των εργαζομένων. Διακόσιοι άνθρωποι θα αποφασίσουν για 11 εκατομμύρια!  Το όργιο της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την εφαρμογή του Μνημονίου Νο2, από μια κυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία και έναν διορισμένο τραπεζίτη-πρωθυπουργό!  Μετά το Eurogroup, επιχειρείται να παρουσιαστεί ως «μεγάλη επιτυχία» το «γενναίο κούρεμα» του χρέους, την ίδια ώρα που τέθηκε ως όρος η δέσμευση πως τα επόμενα χρόνια η προτεραιότητα πληρωμών  δεν θα αφορά τους κατοίκους αυτής της χώρας αλλά τους δανειστές! Η επιτροπεία και η νέα σκλαβιά είναι εδώ! Οι δε «πολιτικές-κομματικές  δυνάμεις» της χώρας έχουν αποδυθεί σε έναν προεκλογικό αγώνα για τα «ψηφαλάκια». Η αποθέωση της «κωλοτούμπας» αναμένεται να κορυφωθεί όταν οι διάφοροι «διαγραφέντες» των κομμάτων που ψήφισαν ΟΧΙ στο Μνημόνιο 2, σε λίγες ημέρες θα ψηφίσουν… ΝΑΙ στους εφαρμοστικούς νόμους προκειμένου να μην φύγουν από το «μαντρί»!  Η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ (με πρώτα τα κανάλια της TV) συνεχίζει να προβάλλει τον «κίνδυνο της χρεοκοπίας» ως μπαμπούλα για να φοβίσει τον κόσμο που εξεγείρεται. Λιγοστές εξαιρέσεις, «πιάνουν τον παλμό» της οργισμένης κοινωνίας, όπως η παρακάτω ανταπόκριση για το «Democracy Now». Κάντε «κλικ» και δείτε στο VIDEO την ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ της Μαρίας Μαργαρώνη

Οι συνδικαλιστικές «ηγεσίες» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αναμένεται να κάνουν το «αγωνιστικό» τους καθήκον και καλούν σε νέα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Τετάρτη στις 4.30 το απόγευμα μπροστά στο Ε.Κ.Θ. Όμως, τον πραγματικό τόνο της αντίδρασης απέναντι στην επελαύνουσα βαρβαρότητα, αναμένεται να δώσουν και πάλι οι απλοί εξοργισμένοι πολίτες. Οι εκτονωτικές απεργίες και οι συγκεντρώσεις δεν θα καταφέρουν τίποτα αν δεν μετατραπούν σε γενική απεργία διαρκείας παντού.

Ακολουθούν παρακάτω οι σχετικές ανακοινώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλα καλέσματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

– Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την «κατεπείγουσα» αντιασφαλιστική νομοθεσία

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος με τη διαδικασία του “κατεπείγοντος”.

Τα υπό κατάθεση μέτρα στη Βουλή για τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αποτελούν τη χαριστική βολή για τους απόμαχους της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας.

Η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις, η πλήρης αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων, οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, η κατάργηση του κράτους πρόνοιας υποβαθμίζουν δραματικά κάθε εργασιακό δικαίωμα και κάθε θεσμό εργατικής και κοινωνικής προστασίας.

Οι Έλληνες πολίτες εκβιάζονται και τον εκβιασμό αυτό κανείς δεν μπορεί να τον ανεχθεί. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας αρνούνται να αποδεχθούν αυτήν τη βαρβαρότητα των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλονται εκβιαστικά στη χώρα από τους δανειστές της Τρόικα, γι’ αυτό θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για να τεθεί φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας.

Ενόψει της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του αντιασφαλιστικού Νομοθετικού πλαισίου, η ΓΣΕΕ αποφάσισε και πραγματοποιεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/2012 και ώρα 16:00 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

16/02/2012

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΘ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  –  ΚΑΛΕΣΜΑ

Θέμα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 16:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Ανυποχώρητη και αδιάφορη η κυβέρνηση απέναντι στη λαϊκή κατακραυγή, με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» συνεχίζει την κοινωνική, οικονομική και ασφαλιστική ισοπέδωση των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων στοχεύοντας στην πλήρη εξόντωση τους. 

Το μνημόνιο ΙΙ με τις παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η νέα σφαγή στις επικουρικές και κύριες συντάξεις, η αντεργατική και αντιασφαλιστική νομοθεσία και το οριστικό τέλος στο κράτος κοινωνικής πρόνοιας, καθιστούν εργασιακά τη χώρα μας όμοια με εκείνες των Βαλκανίων, με κόστος ζωής ίσο με εκείνο των πιο πλούσιων χωρών της Ευρώπης.

Οι εργαζόμενοι θύματα των εγκληματικών αποφάσεων της κυβέρνησης στις τυφλές επιταγές της Τρόικας είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την επιστροφή στον Μεσαίωνα. Αντιδρούν και απαντούν δυναμικά με νέες κινητοποιήσεις απέναντι στη λαίλαπα των νέων μέτρων.

Δεν θα τους αφήσουμε να ισοπεδώσουν τις ζωές μας!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, αύριο, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 16:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ (Αριστοτέλους 32)

Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

Ο Πρόεδρος                    Η Αν. Γραμματέας

Π. Τσαραμπουλίδης    Δ. Χαραλαμπίδου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΔΕΔΥ

20/02/2012

Καλεσμα στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 22.02.2012 στην Πλατεία Συντάγματος

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/2012, στις 4:00μμ

Η Συγκυβέρνηση  μετά την ψήφιση του νέου βάρβαρου μνημονίου που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, προωθεί με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» τους νέους αντιλαϊκούς, εφαρμοστικούς νόμους.

Η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών όπως ο ΟΕΚ, η Εργατική Εστία, οι νέες απολύσεις εργαζόμενων από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η Συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην Τρόικα και στους δανειστές.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα με απεργίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους για να εμποδίσουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των εργαζόμενων, της κοινωνίας και της χώρας μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/2012, στις 4:00μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την σχεδιαζόμενη «αναμόρφωση» του πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την σχεδιαζόμενη «αναμόρφωση» του πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας που προωθεί η μνημονιακή Κυβέρνηση.

Μετά τις καθημερινές εξωφρενικές απαιτήσεις της Τρόικας και των δανειστών, που επιχειρούν εκβιαστικά να επηρεάσουν ακόμα και την ελεύθερη βούληση των πολιτών, η Κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν, επιχειρούν να βάλουν στο «γύψο» και το δημοκρατικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» (!), σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βιώνουν μια απάνθρωπη πολιτική ακύρωσης των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων των τελευταίων εβδομήντα χρόνων.

Η πρόταση της Επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, που είδε το φως της δημοσιότητας και προβλέπει ακύρωση ή αυστηρό περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, με ταυτόχρονη δέσμευση των Συνδικάτων, τόσο όσον αφορά στο χρόνο διεξαγωγής τους όσο και την έκταση των εκδηλώσεων, αποτελεί ουσιαστικά «αντιγραφή» μιας αυταρχικής πρότασης που προ διετίας είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και στοχεύει ουσιαστικά στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Από την πρόταση γίνεται κατανοητό ότι οι μεγαλειώδεις ειρηνικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των Συνδικάτων είναι το πραγματικό πρόβλημα Κυβέρνησης και της Τρόικας, που προσπαθούν -με πρόσχημα τις πρόσφατες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας- να εμποδίσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

3 Σχόλια προς “Διακόσιοι βουλευτές, «νομιμοποιούν» την Τετάρτη 22/2/2012 στη Βουλή τη φτώχεια 11 εκατομμυρίων ανθρώπων! Νέα συλλαλητήρια!”

 1. Ο παραμορφωτικός καθρέπτης των ΜΜΕ Says:

  Ένα πολύ καλό άρθρο για τη στάση των ΜΜΕ στα τελευταία γεγονότα, στο παρακάτω link:

  http://molisxypnisa.wordpress.com/2012/02/13/166/

 2. Έριξαν αβγά στον Παύλο Τσίμα Says:

  Με αβγά υποδέχτηκαν τον Παύλο Τσίμα στη Λιβαδειά

  Με το σύνθημα «Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» και αβγά υποδέχτηκαν το γνωστό δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα στη Λιβαδειά.
  Ομάδα 20 ατόμων με πανό τον περίμενε έξω απο βιβλιοπωλείο της πόλης όπου ο δημοσιογράφος επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το ημερολόγιο της κρίσης».Μάλιστα ένα απο τα αβγά τον πέτυχε στο πρόσωπο.

  πηγή: athens.indymedia.org

 3. ANAKOINΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

  ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΖΑΝΙΤΗ

  20 Φεβρουαρίου 2012

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τον απρόκλητο προπηλακισμό και τη σύλληψη του συναδέλφου Χρήστου Μαζανίτη κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού του λειτουργήματος.

  Χθες, Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, ενώ ο συνάδελφος κάλυπτε μαζί με το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού « ΑΝΤΕΝΝΑ » τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ, αφού προσπάθησε να παρεμποδίσει το συνάδελφο, του επιτέθηκαν φραστικά και τελικά τον συνέλαβαν και τον παρέπεμψαν στο αυτόφωρο. Ο συνάδελφος αφέθη ελεύθερος το πρωί, ύστερα από πολύωρη ταλαιπωρία αφού, όμως, ορίστηκε τακτική δικάσιμος!

  Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι προπηλακισμοί, οι προκλήσεις και η ωμή αστυνομική βία δεν θα κάμψουν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι ταγμένοι να υπηρετούν την αλήθεια και τη Δημοκρατία.

  Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και απαιτεί να ανακληθεί η όποια δίωξη επινοήθηκε προσχηματικά κατά του συναδέλφου.

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: