Στο φτερό

– Απεργούν σήμερα οι τεχνικοί των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση συναδέλφων τους.

 

– Τα κατά τα άλλα αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν το πέσιμο στα γραφεία του Λαμπράκη ή ακόμη; Παρεπιμπτώντος πέρα από τις τράπεζες τη νύφη- και κάτι μας λέει ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν- και κανά δύο ενεχυροδανειστήρια που φυτρώνουν συνεχώς τώρα τελευταία.

 

– Δύο τα ευχάριστα για την Ελευθεροτυπία:

 

Α) Tεράστια (προσωρινή) νίκη των εργαζομένων της Χ. Κ. Τεγόπουλος. Το δικαστήριο , ανέβαλε την εκδίκαση της αίτησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για τις 7 Μαρτίου. Όμως μέχρι τότε, το δικαστήριο αποφάσισε:

-τη δέσμευση του τίτλου της εταιρείας, δηλαδή του τίτλου “Ελευθεροτυπία” και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων

-και την καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους του 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι δικηγόροι της ιδιοκτησίας της εφημερίδας, ζήτησαν να εκδικαστεί η αίτηση, αν και αρχικά ήταν εκείνοι που ζήτησαν την αναβολή. Μεταξύ των επιχειρημάτων που παρέθεσαν είναι πως η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες και πως, όπως εκτιμούσαν, θα υπάρξει αποτέλεσμα εντός 10 ημερών.

 

Β) Δυναμική παρουσία για τους «Εργαζόμενους» με πωλήσεις 25.000-30.000 φύλλα! Οι πρώτες εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου ήταν θετικές για το χθεσινό απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας». Με 56 σελίδες, επώνυμα άρθρα και ανώνυμα ρεπορτάζ, μετά από 56 ημέρες απεργίας το απεργιακό φύλλο κυκλοφόρησε από την αστική μή κερδοσκοπική εταιρεία «Ενότητα» που εκδίδει την εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς».

 

– Τις 100 υπογραφές λέγεται ότι ξεπέρασαν οι συνάδελφοι της προοπτικής που ζητούν έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

 

– Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες τώρα» παγκόσμια διαδήλωση διοργανώνεται για το ερχόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη.  Η πρωτοβουλία εξελίσσεται μέσω όλων των κοινωνικών δικτύων και γίνεται προσπάθεια να συντονιστεί μια τεράστια κινητοποίηση υπέρ της χώρας μας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: