MME: τσιρίξαμε ανενόχλητοι – ευχαριστούμε καλό σας βράδυ

MME: τσιρίξαμε ανενόχλητοι – ευχαριστούμε καλό σας βράδυ

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από katalipsiesiea.blogspot.com

Ήταν κρίσιμο να παραμείνουν ανοιχτοί οι καθεστωτικοί δίαυλοι για να αποσιωπηθεί ο όγκος και η οργή των διαδηλωτών που πλημμύρισαν το χθεσινό συλλαλητήριο αλλά και τις πορείες της 48ωρης απεργίας.

Πλήρης δικαίωση της ΕΣΗΕΑ να κρατήσει «ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον κόσμο»

Δικαιώθηκε πανηγυρικά η θέση της ΕΣΗΕΑ να μην απεργήσει τις κρίσιμες ημέρες ψήφισης του νέου Μνημονίου, προκειμένου να κρατήσει «ανοιχτούς τους δίαυλους επικοινωνίας με τον κόσμο».

Και όντως ήταν κρίσιμο να παραμείνουν ανοιχτοί οι καθεστωτικοί δίαυλοι για να αποσιωπηθεί ο όγκος και η οργή των διαδηλωτών που πλημμύρισαν το χθεσινό συλλαλητήριο αλλά και τις πορείες της 48ωρης απεργίας, «καταψηφίζοντας» στον δρόμο τη δανειακή σύμβαση και τη βάναυση υποτίμηση της εργασίας και των ζωών μας. Για να αποσυνδεθούν οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής από το γεγονός της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων που επιφέρει το Μνημόνιο και να αντιληφθούν οι τηλεθεατές πως ό,τι έγινε συνιστά αποτέλεσμα της «συνήθους δράσης» των «κουκουλοφόρων» που. όπως σε κάθε πορεία του Πολυτεχνείου, «σπάνε, καίνε, λεηλατούνε». Τη στιγμή δηλαδή που όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν τη λύσσα των συγκρούσεων και τα σκηνικά βίας στους δρόμους ως «φυσικό επακόλουθο» (βλ. αγγλικό SKY NEWS) των ισοπεδωτικών μέτρων λιτότητας, τα «δικά μας» εγχώρια ΜΜΕ έβλεπαν μόνο «μπαχαλάκηδες» να τα σπάνε, «όπως συμβαίνει κάθε φορά».

Δεν έλειψαν όμως και αυτή τη φορά τα ψεύδη και οι κραυγές για τη δημιουργία εντυπώσεων και την απονομιμοποίηση της κοινωνικής και ταξικής αντιβίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εμμονή των «συναδέλφων» μας (βλ μεσημεριανό δελτίο του STAR), ακόμη και με φόντο την τηλεοπτική εικόνα της εισόδου του κινηματογράφου Αττικόν που πήρε φωτιά, να ισχυρίζονται ότι ο εν λόγω κινηματογράφος καταστράφηκε ολοσχερώς ή ότι οι «κουκουλοφόροι» έβαλαν φωτιά την ώρα που κόσμος έβλεπε ταινία μέσα την αίθουσα! Όσοι φυσικά παρακολούθησαν τα δελτία ειδήσεων έμειναν με την εντύπωση της ολοκληρωτικής καταστροφής του κτηρίου, και μόνο όσοι τυχεροί κατάφεραν να εντοπίσουν στο διαδίκτυο τη δήλωση στο ΑΠΕ της υπεύθυνης του κινηματογράφου Γιούλης Τσακαλάκη, πως «οι αίθουσες των κινηματογράφων “Αττικόν” και “Απόλλων” δεν κάηκαν και μόνο η είσοδος έχει υποστεί ζημιές», έμαθαν την αλήθεια για το τι είχε συμβεί. Αντίστοιχο ήταν και το παράδειγμα της «πυρπόλησης» της Εθνικής Βιβλιοθήκης, είδηση που αναπαράχθηκε «με επιφύλαξη» από το ΣΚΑΪ και μεταδόθηκε ευρέως από ενημερωτικά portals, όπως το μεγαλόσχημο newsbeast.gr. Η φωτιά, φυσικά, στη Βιβλιοθήκη δεν υπήρξε ποτέ…

Η στάση αυτή των ΜΜΕ εντάσσεται στο πλαίσιο της πλήρους ευθυγράμμισης με τα συμφέροντα της διεθνούς και ντόπιας πολιτικής ελίτ και του κεφαλαίου, στάση η οποία, όσο πλησιάζαμε την κρίσιμη μέρα της ψηφοφορίας, είχε εμπλουτιστεί με περισσή ιδεολογική τρομοκρατία και ωμούς εκβιασμούς προς την εργατική τάξη και την κοινωνία. Ενδεικτικά είναι τα βραδινά δελτία ειδήσεων του Σαββάτου (με προεξάρχον το κανάλι του MEGA), τα οποία παρουσίαζαν με κάθε λεπτομέρεια και απειλητικό τόνο τις συνέπειες της χρεοκοπίας, η οποία θα είναι «αναπόφευκτη αν δεν ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο». Στόχος δεν υπήρξε άλλος από την αγωνιώδη προσπάθεια, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία και τη μεγαλειώδη διαδήλωση αντίστασης έξω από το κοινοβούλιο, να δράσουν πυροσβεστικά απέναντι στην κοινωνική οργή και να μπαλώσουν τις ρωγμές στο οικοδόμημα της συναίνεσης με τη διάχυση του πανικού και του φόβου.

Το ότι δεν παρουσίασαν ποτέ τις συντριπτικές συνέπειες και τα αδιέξοδα του προηγούμενου αλλά και του τωρινού Μνημονίου είναι «ψιλά γράμματα». Το ότι δεν έδειξαν ποτέ τις εικόνες στη Μητροπόλεως, με τις μηχανές των Ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ να διεμβολίζουν τον συγκεντρωμένο κόσμο και να πετούν απευθείας στα κεφάλια τους βόμβες κρότου-λάμψης και χημικά, είναι μια «μικρή παράλειψη». Το ότι δεν περιέγραψαν ποτέ το γεγονός ότι οι διαδηλωτές, παρά τον χημικό πόλεμο, στέκονταν επίμονα στον δρόμο και έπαιρναν μέρος στις συγκρούσεις, είτε με την ενεργή συμμετοχή τους είτε με την επιδοκιμασία κάθε φορά που τυλιγόταν στις φλόγες μια τράπεζα, είναι απλά ένα μεμονωμένο στιγμιότυπο ανάξιο λόγου.

Γι’ άλλη μια φορά, αποδίδουμε τα εύσημα στην εύστοχη θέση της ΕΣΗΕΑ ότι «στο δίλημμα “κλείνουμε τα Μέσα απεργώντας και εμείς” ή “τα κρατάμε ανοικτά”, απαντάμε ότι το καθοριστικό και αυτό που βοηθάει την ανάπτυξη των κοινωνικών αντιστάσεων, είναι η ουσιαστική, δημοκρατική και ολόπλευρη ενημέρωση από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού»… Περιποιεί μεγάλη τιμή, ειδικά στην αριστερή ηγεσία του συνδικάτου, η επιλογή, γι’ ακόμη μια φορά, της ευθυγράμμισης της συντεχνίας με τα προνόμια της αστικής τάξης τα οποία εξυπηρετεί το Μνημόνιο.

katalipsiesiea.blogspot.com

12 Σχόλια προς “MME: τσιρίξαμε ανενόχλητοι – ευχαριστούμε καλό σας βράδυ”

 1. Η «ταξική και κοινωνική αντιβϊα» εϊναι το αληταριό που σπάει, καϊει και λεηλατεϊ την περιουσϊα αθώων πολιτών και, ως συνέπεια αυτών, οδηγεϊ από την (περασμένη) Δευτέρα κάποιες ακόμη εκατοντάδες στην ανεργϊα; Αυτά τα ζώα πάντως, εκτός από το να τα «θαυμάζετε», εάν μπορείτε, συμμαζέψτε τα κιόλας. Γιατί σύντομα θα έρθει η ώρα που κάποιος (οι) θα τα συμμαζέψουν.

 2. Το θέμα ειναι αν κάηκε η είσοδος ή ολόκληρος ο κινηματογράφος, ή η τυφλή βία?

 3. Ασφαλώς Tasso το θέμα είναι η τυφλή βία που δεν ήταν τελικά και τόσο τυφλή όσο θέλουν να την παρουσιάσουν τα ΜΜΕ.

  Γιατί άραγε δεν ανέφεραν καν ως περιστατικό τις καταστροφές στο πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Χ. Λαδά;

  γιατί φυσικά αυτού του είδους η βία στρέφεται κατά του Ψυχάρη, των Νέων, του Βήματος, του MEGA που τόσος και τόσος κόσμος θα ήθελε να δει σπασμένα, καμένα και λεηλατημένα και δε βοηθάει καθόλου στο γκαιμπελίστικο σενάριο «τυφλή βια 100 ανεγκέφαλων κουκουλοφόρων».

  Γιατί δεν αναφέρουν για τις δεκάδες καμένες τράπεζες σε Κοραή, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αθηνάς;

  Γιατί βλέπεις ο κόσμος ξέρει ότι όλη τη λεηλασία της ζωής που βιώνει, τη βιώνει για χάρη μιας δράκας τραπεζιτών, οπότε ούτε και αυτό βοηθάει στο σενάριο «τυφλή βια κατέκαψε την Αθήνα».

  Γιατί δεν αναφέρουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου χειροκροτούσε κάθε φορά που ένα κτίριο τράπεζας τυλιγόταν στις φλόγες;

 4. Αμάν πια αυτά τα στερεότυπα. Αμάν! Κάηκαν οι «κακοί» και από σπόντα και μερικοί «μη κακοί», αλλά τα «κακά» ΜΜΕ δεν είπαν οτι οι μπάτσοι ήταν πιο «κακοί». Εξ άλλου ο λαός (μπρρρρρρ) μπλα μπλα μπλα…
  Ντροπή ρε παιδιά! Η αλητεία είναι αλητεία. Βρείτε την ηθική και ιδεολογική εντιμότητα να πείτε πως ό,τι κάνει το κάθε τσογλάνι δεν δικαιώνεται επειδή οι άλλοι είναι εξίσου τσογλάνια.

 5. Κάηκαν κάποια ντουβάρια. Εδώ καίγονται οι ζωές μας. Έλεος πια με την καραμέλα των «τσογλανιών που καίνε και σπάνε». Μείνετε αν θέλετε να κοιτάτε το δεντρο.
  Για να μην σχολιάσω την πλήρη αποσιώπηση του όγκου του πλήθους που ήταν στους δρόμους και δεν έφευγε παρά τις δολοφονικές επιθέσεις των μπάτσων…

 6. Ε με αυτά τα μυαλά, τι να περιμένει κανείς…. Κάηκαν «ντουβάρια» όπου εργάζονταν άνθρωποι. Τρεις, μάλιστα, πέρσι, κάηκαν ζωντανοί μέσα σε αυτά τα «ντουβάρια». Και, εν πάση περιπτώσει, αν καίγοντας «ντουβάρια» σώζωνταν ζωές, θα υπήρχε και κάποια λογική συνάφεια. Σου εύχομαι ολόψυχα τα επόμενα ντουβάρια που θα κάψει κάποιος «συντροφός», να μην είναι του γείτονα αλλά τα δικά σου

 7. Οπισθοχωρώ με δέος ενώπιον των ακλόνητων επιχειρημάτων και -κυρίως- του επιπέδου της «Απορίας»…

  • Τα επιχειρήματα και το επίπεδο της «Απορίας» είναι, όλως τυχαίως, και δικά μου. Κι επειδή η υπομονή έχει τα όριά της, την ειρωνία κράτα την για τους όμοιους σου. Τις θρασύδειλες αδερφές με τις κουκούλες.

 8. Κάποιοι ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ Says:

  Για τον «Γιώργο» από πάνω.

  Μπορείς να κάνεις όση κριτική θέλεις και να έχεις όποια άποψη θέλεις και να την καταθέτεις δημόσια. Εδώ, όμως, δεν είναι αφοδευτήριο να ξερνάς τις σεξιστικές σου μπαρούφες.
  Ο ρατσιστικός, σεξιστικός, φασιστικός ή μισαλλόδοξος λόγος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ σε ένα blog που θέλει να τηρεί τις βασικές αρχές σεβασμού της κάθε ατομικότητας ή συλλογικότητας που είναι σαφώς, αντίπαλη στην υπάρχουσα άδικη τάξη πραγμάτων.
  Αν δεν αφαιρείται από τις αναρτήσεις το σεξιστικό σχόλιό σου και οι τρομοκρατικές «ευχές» σου, είναι γιατί έχεις εκτεθεί και καλό είναι να παραμείνει σε κοινή θέα.

  Κάποιοι ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ

  • Φασισμός είναι η απαγόρευση στην αντίθετη άποψη. Και η άποψη αυτή, η δική μου άποψη, είναι απόρροια της αγανάκτησης και της αηδίας που νιώθω για τα κάθε λογής φασιστικά σκουπίδια, τα οποία με τη στάση τους εμπόδισαν, καπέλωσαν και στο τέλος ακύρωσαν τη δίκαιη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική των κρατούντων. Οσο για τις «σεξιστικές μπαρούφες». Οποιος φορά παντελόνια και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δεν κρύβεται πίσω από κουκούλες. Κι εγώ δεν κρύβομαι. Εχω ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

 9. Πονάν ωρέ τα παλικάρια; Says:

  Όπα ρε μεγάλε άντρακλα με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση! Και πού είναι αυτό το όνομα και η διεύθυνση και δεν την βλέπει κανείς; Τα παιδιά του Ασύνταχτου σου είπαν κάτι, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η ομοφοβία επαναλαμβάνεται και στο παραπάνω σχόλιό σου. Και ο φόβος για τον «άλλο» και τη διαφορετικότητα, είναι στοιχεία φασισμού.
  Για τους «κουκουλοφόρους» δε, μπορείς άνετα να γίνεις σύμβουλος της κυβέρνησης και του Άδωνι. Θα τα πάτε περίφημα οι τρεις σας.

  • Η (τηλεφωνική) διεύθυνση αγαπητέ μου, είναι το 6944, 869-570 και, αν θέλεις, μπορώ να σου – φιλικά εννοείται – και το ονοματεπώνυμο. Γιατί έχω μάθει να μην κρύβομαι. Και μη μεν πλέκεις με κυβερνήσεις και Γεωργιάδηδες. Ανήκω μόνο στον εαυτό μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: