ΕΛΛΑΔΑ: Η μπαρουταποθήκη της Ευρώπης αναμένει το πρώτο σπίρτο…

H παρακάτω δημοσίευση ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ συνεχώς

Σε πραγματικές συνθήκες κοινωνικής αγανάκτησης για το νέο βάρβαρο Μνημόνιο, συλλογικότητες και άτομα από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για την απόκρουση της νέας επίθεσης των εκφραστών του αδιέξοδου καπιταλιστικού «ρεαλισμού». Το απόγευμα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα, θα κατεβούν άνθρωποι που θα επιδιώξουν να μετουσιώσουν σε πράξη το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»! Λίγα μέτρα πιο μέσα, εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα επιχειρούν οι συνεργάτες των Γερμανών-τροϊκανών να «νομιμοποιήσουν» τον σφαγιασμό των εργασιακών-ασφαλιστικών-κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Είναι πλέον, ζήτημα λίγου χρόνου να πέσει το πρώτο σπίρτο στην μπαρουταποθήκη της Ευρώπης

Πολιτικοί και κανάλια θέλουν να «σώσουν» τη χώρα αλλά όχι και τον λαό της!

Αναντίστοιχη με τη σπουδαιότητα των σημερινών συλλαλητηρίων σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ήταν έως το μεσημέρι της Κυριακής η ειδησεογραφική κάλυψη-προβολή τους από αρκετά κανάλια. Ενδεικτικά, στο δελτίο της ΝΕΤ στις 12 το μεσημέρι, η αναφορά στο συλλαητήριο στο Σύνταγμα έγινε έπειτα από… 37 ολόκληρα λεπτά! Προηγήθηκαν οι «απειλές» περί χρεοκοπίας μέσω Παπαδήμου αν δεν ειπωθεί το «ΝΑΙ» στην τρόικα και στα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα και η παράσταση του πολιτικού «θεάτρου σκιών» με αντεγκλήσεις και κοκορομαχίες εντός και εκτός Βουλής! Στον ΑΝΤΕΝΝΑ (δελτίο στις 13.00), λίγο… «καλύτερα» καθώς υπήρξε ζωντανή σύνδεση με ανταποκριτή στο Σύνταγμα, αφού όμως προηγήθηκε εκτενής αναφορά στον θάνατο της… Γουίτνεϊ Χιούστον! Από ό,τι φαίνεται, όχι μόνο οι πολιτικοί συνεργάτες των Γερμανών-τροϊκανών αλλά και οι διευθυντάδες των καναλιών, αντιλαμβάνονται τη χώρα χωρίς περιεχόμενο. Χωρίς τον λαό της. Θέλουν να «σώσουν»τη χώρα, χωρίς τους πολίτες της! Αλλά μια χώρα «άδεια» από λαό και χωρίς αναφορές σε αυτόν, τι σόι χώρα είναι; Σε ότι αφορά τη στάση των καναλιών και γενικότερα των ΜΜΕ, θυμίζουμε ότι η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της (9.2.2012) καλούσε «Να προβληθεί η αντίδραση στα εξοντωτικά μέτρα» καλούσε «τους εργαζόμενους στα Mέσα Ενημέρωσης να προβάλουν αντικειμενικά και με όλους τους δεοντολογικούς κανόνες, κάθε συγκέντρωση (…) αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα χειραγώγησης της Ενημέρωσης από το εκδοτικό κατεστημένο». Προς το παρόν πάντως, αυτό το «κατεστημένο», θριαμβεύει… Ο Βάρναλης είχε δώσει εγκαίρως μια «απάντηση» σε όλους αυτούς:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Συγκεντρώσεις την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

– Μεγάλη συγκέντρωση οργανώνεται από δεκάδες οργανώσεις στις 5 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους με δεκάδες προσυγκεντρώσεις σε διάφορες γειτονιές και δήμους.  Ενδεικτικά:

– Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, καλεί σε προσυγκέντρωση στη ΤΣΙΜΙΣΚΗ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στις 4 μ.μ.

– Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ καλεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ στις 4 μ.μ. http://toumpa.espivblogs.net/

– Η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσσαλονίκης καλεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στις 5 μ.μ. http://epitropi-anergon-the.pblogs.gr

Οι δημοσιογράφοι της αμεσοδημοκρατικής-αντιϊεραρχικής συνδικαλιστικής συλλογικότητας της ΕΣΗΕΜ-Θ, ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ θα βρίσκονται στους δρόμους μαζί με ολόκληρη την κοινωνία που εξεγείρεται και, στο μέτρο του δυνατού, θα συνεισφέρουν στην ειδησεογραφική κάλυψη των γεγονότων.

NEO! Ήδη, κάτω από τη γενικευμένη κοινωνική κατακραυγή, διάφοροι βουλευτές αναγκάζονται να παραιτηθούν από την κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, ενώ άλλοι συνεχίζουν να κάνουν τις γνωστές πολιτικές «κωλοτούμπες» του στυλ «διαφωνώ αλλά ψηφίζω».  Διαδηλώσεις χιλιάδων πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας την  Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

Το ξέσπασμα ενός συνταξιούχου σε διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης, κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του Twitter (δες φωτο δεξιά) που μετέδωσε ο @teacherdude.

Όχι άλλα δάκρυα αγαπημένε σύντροφε συνταξιούχε. Τα οργισμένα παιδιά σου κατεβαίνουν στους δρόμους…

Η αστυνομική βιαιότητα επανεμφανίστηκε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Σε μια περίπτωση, φωτο αποτυπώνουν την κλωτσιά (θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα) που δέχτηκε από ΜΑΤατζή στο κεφάλι ένας ημιλυπόθυμος διαδηλωτής ξαπλωμένος στο έδαφος! (Βλέπε σχετικές φωτο κάνοντας «κλικ» για μεγέθυνση)

Υπό κατάληψη τελούν δεκάδες δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα. Υπό κατάληψη και η Νομική Σχολή Αθηνών από όπου εκπέμπουν οι «Ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης» (κάντε κλικ ΕΔΩ  για να ακούσετε LIVE).

Υπό κατάληψη και ο κινηματογράφος «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» στη Θεσσαλονίκη.

φωτ. Gazakas (via twitter)

Οι απεργοί έχουν καταλάβει το ΟΛΥΜΠΙΟΝ και το μετατρέπουν σε κέντρο αγώνα. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ! ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ !

Ανυποχώρητη σύγκρουση, ξεσηκωμός, λουκέτο παντού, να διώξουμε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ

Να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας, σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά, να κατακλύσουμε τους δρόμους της πόλης κι όλοι μαζί, ορμητικό ποτάμι, να δώσουμε τη μάχη για να αποτρέψουμε την ψήφιση.

Για να μην πούμε αύριο πως “από φόβο χάσαμε” κατεβαίνουμε στους δρόμους και δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν

Όλοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια σε κάθε πλατεία, σε κάθε πόλη και γειτονιά.

Όλοι/όλες την Κυριακή στην προσυγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΤΣΙΜΙΣΚΗ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 4 μ.μ.

Συμμετέχουμε στη λαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών
48ωρη απεργία αποφάσισαν για Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, «ενάντια στα μέτρα-σοκ του νέου Μνημονίου». Οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΕΝ ΚΗΡΥΞΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ (βλέπε σχετικές ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ παρακάτω στα «σχόλια»). Η ΠΟΣΠΕΡΤ κήρυξε για την Παρασκευή, στάση εργασίας στην ΕΡΤ από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, σε Αθήνα (στα Προπύλαια) και Θεσσαλονίκη (Καμάρα), πολιτικές-κοινωνικές συλλογικότητες, πρωτοβάθμια σωματεία, αμεσοδημοκρατικές επιτροπές κατοίκων, εργαζόμενοι, άνεργοι και εξοργισμένοι διαδηλωτές θα διαδηλώσουν ενάντια στην κατοχική συν-διακυβέρνηση των τραπεζιτών και των κεφαλαιοκρατών. Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα Πέμπτη στις 6 μ.μ. στο αγ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. 

Πορεία Θεσσαλονίκη Πέμπτη 9/2,  Καμάρα στις 6μ.μ

Μεταξύ άλλων συλλογικοτήτων, σε συγκέντρωση και πορεία καλεί σήμερα Πέμπτη στις 6μ.μ. στην Καμάρα και η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην προσπάθεια επίσπευσης μέσα στο Σαββατοκύριακο της ψήφισης των μέτρων του νέου Μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης. Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και απειλούνται με οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή χαραμάδα εξόδου. Τώρα προέχει το ξέσπασμα του αγώνα των εργαζομένων για να ανατρέψουν τις επιλογές του κοινοτικού Διευθυντηρίου και του ΔNT, που με όχημα την «έξοδο» από την οικονομική κρίση αλυσοδένουν το λαό.» Η πρωτοβουλία καλεί τους εργαζόμενους απέναντι στην επίθεση αυτή να βγουν στους δρόμους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 9/2/12

Πέμπτη 9/2 Συλλαλητήριο, συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.00 μμ

Κάλεσμα αγώνα: Λαϊκός Ξεσηκωμός για να τους ανατρέψουμε!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ,ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ –ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Συμφώνησαν οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων, στην επιβολή της πιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας, για να ανοίξει γρήγορα ο δρόμος γρήγορα για τη σύναψη του δεύτερου υπερμνημόνιου που θα περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο και τη νέα δανειακή σύμβαση και για προχωρήσει το περιβόητο PSI, δηλαδή η ληστεία των εισφορών των εργαζόμενων και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων

Παρά τους δραματικούς τόνους και τους θεατρινισμούς τους, η αλήθεια είναι μία: ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση και τη φτώχεια τους εργαζομένους. Μαχόμενοι(!) συμφωνούν στο προσύμφωνο του νέου μνημονίου που δρομολογεί μια νέα κοινωνική καταστροφή:

Τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, του επιδόματος ανεργίας και την κατάργηση επί της ουσίας των κλαδικών συμβάσεων. Την περικοπή των συντάξεων. Άμεσες και μαζικές απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ. Δραστική μείωση των κονδυλίων για υγειονομικές και κοινωνικές παροχές. Συμφωνήθηκε ακόμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για λογαριασμό των μεγαλομετόχων και των τραπεζιτών.

Αυτές οι εξελίξεις αφορούν όλη την Ευρώπη, καθώς στο έδαφος της περιβόητης «οικονομικής διακυβέρνησης» της ΕΕ, προωθείται ένα δεύτερο Μάαστριχτ αφάνταστα πιο αντιλαϊκό από το πρώτο. Πρωτοφανής επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που προωθείται για τις αρχές Μάρτη, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους γίνονται Σύνταγμα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης.

Με απίστευτο κυνισμό ΕΕ – ΔΝΤ και το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στήνουν για μια ακόμη φορά σκηνικό ωμού εκβιασμού: Αποδοχή των νέων μέτρων ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία! Το δίλημμα είναι πλαστό: ζητούν και αποδοχή των νέων μέτρων και η χρεοκοπία είναι βέβαιη. Εκβιάζουν και επιτίθενται, αλλά φοβούνται κιόλας ότι η λαϊκή οργή θα γίνει ποτάμι αγώνα και θα τους πνίξει.

Επενδύουν στο φόβο για να παγώσουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, να καθηλώσουν τις αντιστάσεις του κόσμου της δουλειάς που βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμού και καταλαβαίνει περισσότερο από ποτέ πως το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ. Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα το εργατικό κίνημα δεν έχει άλλο δρόμο.

Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν για να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στο Μνημόνιο και στο καθεστώς επικυριαρχίας της Τρόικα. Η ΝΔ που δήλωνε «εχθρός» του Μνημονίου τώρα ετοιμάζεται υπογράψει το νέο Μνημόνιο, ενώ το ΛΑΟΣ λειτουργεί σαν «λαγός» των πιο αντιλαϊκών πολιτικών. Απέναντι στο δικό τους ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ, πρέπει να οικοδομήσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος. Το δικό μας μέτωπο ρήξης και ανατροπής των εργαζόμενων. Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων και όλων όσων θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή της επίθεσης. Η απεργία που έγινε στις 7/2 έδειξε για ακόμα μια φορά τις αγωνιστικές διαθέσεις. Όμως αυτή η ιστορική επίθεση δεν ανατρέπεται με 24ωρες τουφεκιές, αλλά με αποφασιστικό αγώνα διαρκείας και άμεση απεργιακή κλιμάκωση για να τους διώξουμε.

Κατεβαίνουμε στους δρόμους και δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν. Οργανώνουμε τον αγώνα μας με συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων, που θα συντονίζονται αγωνιστικά κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των πλειοψηφιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με συνελεύσεις, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Απέναντι στους εκβιασμούς τους απαντάμε με λαϊκό ξεσηκωμό. Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να διεκδικήσει μια ζωή αξιοβίωτη και τον πλούτο που του ανήκει.

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH.

Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ!

Συνεχίζουμε:

– Πέμπτη 9/2 Συλλαλητήριο, συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.00 μμ. Να γίνει αυτό η αρχή για καθημερινή κάθοδο στις πλατείες και στο Σύνταγμα. Για την οργάνωση του αγώνα καλούμε συνδικάτα, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και κάθε αγωνιζόμενο, σε σύσκεψη την Πέμπτη, αμέσως μετά το συλλαλητήριο στις 8 μμ στην ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 και Ερμού)

– Καλούμε Κυριακή 12/2 στο Σύνταγμα στις 6.00, και στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα καλούμε τα συνδικάτα, τις λαϊκές συνελεύσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, όλο το λαό σε μια μεγάλη συγκέντρωση

 –          Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους αγωνιζόμενους χώρους σε συντονισμό των κινητοποιήσεων με νέα 48ωρη απεργία άμεσα και για κλιμάκωση με απεργιακούς αγώνες και κάθε μέσο για να τους διώξουμε.

http://syntonismos.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

5 Σχόλια προς “ΕΛΛΑΔΑ: Η μπαρουταποθήκη της Ευρώπης αναμένει το πρώτο σπίρτο…”

 1. Τα νέα τρομο-μέτρα Says:

  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο: http://www.nea-epohi.gr/main/slider1

  Mέτρα τρόμου στο νέο Μνημόνιο
  Τρί, 22/02/2011 – 23:17 | ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
  Έκδοση φιλική για εκτύπωσηΑποστολή σε φίλοΈκδοση PDF

  Μέτρα που τρομάζουν περιλαμβάνει το νέο Μημόνιο στο οποίο καλούνται να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρωθυπουργός. Μεταξύ άλλων προβλέπεται: Μείωση κατά 15% των συντάξεων κύριας ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών και κατά 7% του ΝΑΤ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα των επικουρικών συντάξεων. Μείωση των κατώτατων μισθών όλων των επιπέδων κατά 22% και των νέων κάτω των 25 ετών κατά 32%. Κατάργηση της μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. «Πάγωμα» των ωριμάνσεων έως ότου η ανεργία μειωθεί κάτω του 10%. Επίσης, σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, η μετενέργεια των συμβάσεων λήγει στους τρεις αντί των έξι μηνών. Εάν δεν υπάρξει νέα κλαδική σύμβαση εντός τριών μηνών θα λαμβάνεται ως βάση ο κατώτατος μισθός με διατήρηση των επιδομάτων θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης και επικινδυνότητας.

  Διαβάστε τα βασικά σημεία της νέας δανειακής σύμβασης

  ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
  ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

  Α) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  1. Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012
  2. Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.
  3. Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

  Β) ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  1. Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.

  Γ) ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  1. Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους.

  Μέτρα:
  1. Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων

  2 Mέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.
  -Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.
  -Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.
  -Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
  -Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
  -Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
  -Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.
  o Προσαρμογή βασικού μισθού
  -Μείωσή του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
  -Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
  -Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).
  -Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις
  ανταγωνιστικές χώρες.
  o Μη μισθολογικό κόστος
  -Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.
  -Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση
  αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.
  -Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να
  εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός
  προϋπολογισμός.
  Σε περίπτωση που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.

  Δ) ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
  1. Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού
  0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
  2. Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
  3. Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
  4. Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
  5. Εργασιακή εφεδρεία.
  6. Μείωση συμβασιούχων.
  7. Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο

  ΠΗΓΗ: http://www.nea-epohi.gr/main/slider1

 2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ Says:

  9/2/2012 – Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις – δεν σταματάμε την ενημέρωση

  Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

  Το νέο αντεργατικό, αντιλαϊκό «Μνημόνιο» αφορά ασφαλώς και τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Η θέση μας είναι μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

  Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταγγέλλουμε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που καταδικάζει στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους με την δραματική μείωση του κατώτερου μισθού, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, τη νέα περικοπή των συντάξεων και τη διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει στο βωμό της δήθεν σωτηρίας της χώρας.

  Στην πραγματικότητα αυτή η πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας, κάνοντας πολύ φθηνότερους τους εργαζόμενους, τους οποίους οδηγεί στην πτώχευση. Ως εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Τύπου και ΜΜΕ είμαστε και εμείς στην ίδια κατάσταση. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της χώρας είναι και δικές μας.

  Στο δίλημμα «κλείνουμε τα Μέσα απεργώντας και εμείς» ή «τα κρατάμε ανοικτά», απαντάμε ότι το καθοριστικό και αυτό που βοηθάει την ανάπτυξη των κοινωνικών αντιστάσεων, είναι η ουσιαστική, δημοκρατική και ολόπλευρη ενημέρωση από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

  Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των Μέσων εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης, στην οποία ανήκουν και οι ιδιοκτήτες τους. Ότι προσαρμόζουν την ενημέρωση που παρέχουν έτσι ώστε να αποπροσανατολίζουν, να ελέγχουν και παράλληλα να επιβάλλουν, ως μονόδρομο και αναγκαιότητα την εξοντωτική, για τις λαϊκές τάξεις, πολιτική της κυβέρνησης.

  Γνωρίζουμε όμως ταυτόχρονα ότι ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει να αφήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον κόσμο, χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των περισσότερων ΜΜΕ και των ιδιοκτητών τους.

  Καταδικάζουμε τη χειραγώγηση του λαού μας από τα επιτελεία της τρόικας, της κυβέρνησης και των οικονομικών συμφερόντων που κατέχουν ή επηρεάζουν τις επιχειρήσεις του Τύπου και των ΜΜΕ.

  Αγωνιζόμαστε για να προβληθούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις, αγωνιζόμαστε για την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση των εργαζόμενων και του λαού.

  ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ Says:

  ΠΟΕΣΥ- Να προβληθεί η αντίδραση στα εξοντωτικά μέτρα
  Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2012

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, στις 11 πμ στο Σύνταγμα.

  Καλεί τους εργαζόμενους στα Mέσα Ενημέρωσης να προβάλουν αντικειμενικά και με όλους τους δεοντολογικούς κανόνες, κάθε συγκέντρωση στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα χειραγώγησης της Ενημέρωσης από το εκδοτικό κατεστημένο.
  Ιδιαίτερα η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να δώσουν αγωνιστικό παρών, στην παλλαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή στις 17.00, έξω από τη Βουλή.
  Σ’ όλες τις συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι στον Τύπο θα εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης που έλαβε κατ’ εντολή της Τρόικας.

  Διεκδικούμε:

  O Την άμεση σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  O Τη διασφάλιση των μισθών και των συντάξεων, απορρίπτοντας κάθε μέτρο περικοπής τους.
  O Την υπεράσπιση των ασφαλιστικών Ταμείων, χωρίς «κούρεμα» των αποθεματικών τους.
  O Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, με φραγμό στις απολύσεις και επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων, και ταυτόχρονη λήψη μέτρων από την Πολιτεία προστασίας των ανέργων.
  O Την ενίσχυση της αντικειμενικής, ελεύθερης, πολυφωνικής και χωρίς χειραγώγηση Ενημέρωσης του λαού, αποκρούοντας κάθε σχέδιο νέας συρρίκνωσης και υπονόμευσης των δημόσιων ΜΜΕ, όπως και κάθε σενάριο κατάργησης της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες.

  Στις αμέσως επόμενες μέρες η ΠΟΕΣΥ θα συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση με όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Συντακτών, που ανήκουν στην Ομοσπονδία, για προγραμματισμό ενός ολοκληρωμένου μαχητικού σχεδίου δράσης, για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας και απόκρουση των τροϊκανών αποφάσεων για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

 4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ Says:

  ANAKOINΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 11.00 – 13.00

  Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2012
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Αθήνα, 09-02-2012

  Ζητείται Ελπίς.

  Ο τίτλος του βιβλίου του αξέχαστου Αντώνη Σαμαράκη, είναι σήμερα – περισσότερο από ποτέ – επίκαιρος.

  Τα πάντα καταρρέουν. Τα χθεσινά ακλόνητα και δεδομένα, γίνονται σήμερα καπνός.

  Οι Έλληνες παραπαίουμε.

  Απ΄τη μιά έχουμε τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα που δεχόμαστε και διαλύουν τις ζωές μας. Και εξοργιζόμαστε. Απ΄την άλλη βλέπουμε όσους μας κατάντησαν στο σημερινό χάλι, να θέλουν τώρα να μας σώσουν. Και ντρεπόμαστε.

  Εξοργιζόμαστε γιατί πιστεύουμε ότι δε μας αξίζει αυτή η κατάντια.

  Ντρεπόμαστε …

  Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που ξέρουμε από αγώνες, ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος.

  Μπορεί και πρέπει να είναι όμως και νικηφόρος. Αλλιώς αλλοίμονό μας.

  Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ και όλων των εργαζόμενων.

  Τώρα όλοι μαζί και ο καθένας χώρια από τη δικιά του θέση, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάθε τι για να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη μας και την πίστη ότι τα παιδιά μας δε θα ζήσουν σε μια γκρίζα κοινωνία, αλλά σε έναν κόσμο που θα στηρίζεται σε αξίες σαν αυτές που μας στέρησαν όσοι μας οδήγησαν στη σημερινή κακομοιριά, που κάθε άλλο παρά μας ταιριάζει.

  ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ

  ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11.ΟΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

  ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 17.00

  ΣΤΟ Σ Υ Λ Λ Α Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ Says:

  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
  από Κατάληψη Νομικής 18:06, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

  Κείμενο από την Κατάληψη Νομικής.

  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Η εποχή της “ευημερίας” τελείωσε. Το όνειρο για πρόσβαση στην κατανάλωση και την ανέλιξη όπως εκφραζόταν με το τρίπτυχο “μούρη-κατανάλωση-καρίερα” έγινε απότομα ο απόλυτος εφιάλτης. Τώρα όμως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Οι εποχές των εργοδοτών που ξεζούμιζαν τους ξένους στα χωράφια και τις οικοδομές, που καμάρωνες σαν υπερήφανος εθελοντής των Ολυμπιακών αγώνων και είχες τις καθαρίστριες σκλάβες στο σπίτι, δεν θα ξανάρθουν ποτέ.

  Οι θέσεις στην οποία έβαζε ο ρατσισμός σου τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τώρα βλέπεις να έρχεται για σένα και τα παιδιά σου. Και το τρέμεις αυτό. Όταν η καταστροφή άλλων κοινωνιών, όπως της Ανατολικής Ευρώπης ή του Ιράκ όπλιζε τα προνόμια σου στο διεθνή ανταγωνισμό, κυνικά, επωφελήθηκες τα μέγιστα.

  Μήπως ήρθε η ώρα να παρατήσεις τον καπιταλισμό, τον εθνικισμό και τον καταναλωτισμό; Να σταματήσεις να σκέφτεσαι σαν νοικοκυραίος και να καταλάβεις ποιοί είναι οι πραγματικοί σου εχθροί; Το κράτος, τα αφεντικά, οι μπάτσοι, το ίδιο το σύστημα της πολιτικής οικονομίας;

  Δεν είσαι εσύ που χάνεις τη δουλειά σου, είναι η θέση εργασίας σου που εξαφανίζεται σαν δυνατότητα. Η καταστροφική δύναμη του καπιταλισμού μας απειλεί όλους συνολικά σαν υπάρξεις.

  Οι μόνες δυνατότητες επιβίωσης που μας αφήνει είναι ή στη ουρά του συσσιτίου ή στα σκουπίδια ψάχνοντας για τροφή ή στη λεηλασία των σούπερ μάρκετ.

  Για αυτό, η μόνη λύση είναι η Κοινωνική Επανάσταση. Για να έχουμε ζωή και όχι επιβίωση.

  Αυτό απαιτεί να εξεγερθούμε απέναντι σε κάθε οικονομικό και πολιτικό θεσμό. Και κατά τη διάρκεια της εξέγερσης να λάβουμε μέτρα όπως κατάργηση του κράτους, της ιδιοκτησίας, του έθνους, του σεξισμού και της πατριαρχίας ώστε να φέρουμε την επανάσταση στη καθημερινή ζωή.

  ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

  ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Κατάληψη Νομικής

  10/02/12

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: