«Μακεδονία»: Πρόσκληση με δικαστικό επιμελητή

Οι 33 εργαζόμενοι του συγκροτήματος των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», οι οποίοι δεν είχαν ειδοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες από την εργοδοσία ώστε να πάνε να υπογράψουν ατομική σύμβαση άρχισαν πριν από λίγη ώρα να λαμβάνουν επιστολή από δικαστικό επιμελητή με την οποία καλούνται από τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης κ. Μάτσικα να εμφανιστούν αύριο στο γραφείο του (10.00-14.00) ώστε να δηλώσουν τις προθέσεις τους διότι –όπως αναφέρεται στην επιστολή- «περίσσεψαν» άλλες 7 θέσεις εργασίας (οι 5 για δημοσιογράφους). Ίσως γιατί οι εθελούσιες ήταν περισσότερες των αναμενομένων, είτε διότι δεν «έβγαιναν» τα φύλλα με τους ελάχιστους που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις. Και φυσικά γιατί κάποιοι, όχι λίγοι, παρότι κλήθηκαν δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας υπερασπιζόμενοι, εμπράκτως και όχι στα λόγια, τις ΣΣΕ.

Σύμφωνα με το νομικό τμήμα της ΕΣΗΕΜΘ οι 33 συντάκτες που θα λάβουν εξωδίκως την επιστολή θα πρέπει να προσέλθουν και αφού ενημερωθούν να αποφασίσουν αν θα υπογράψουν ή όχι.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί δεν είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από την εργοδοσία διότι –σύμφωνα με το νομικό τμήμα της εταιρείας- συμπεριλαμβανόταν στους υπό απόλυση με «κοινωνικοοικονομικά κριτήρια» συναδέλφους.

Σημειωτέον ότι ήδη έχει συσταθεί η διευθυντική ομάδα που θα αναλάβει την επανέκδοση των εφημερίδων, αλλά δεν ανακοινώθηκαν ακόμη τα ονόματα των στελεχών του διευθυντηρίου.
Παράλληλα, οι εφημερίδες θα αρχίσουν να επανεκδίδονται εντός της εβδομάδας, καθότι πρέπει μέχρι την Παρασκευή να έχει πληρωθεί σε όλους τους εργαζόμενους ένα τμήμα των δεδουλευμένων και το δώρο των Χριστουγέννων ή ένα τμήμα της αποζημίωσης σε όσους φεύγουν από το συγκρότημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ηγετική ομάδα θα υπάρχει και… άρωμα Αθηνών κατά την πολλάκις δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι συντάκτες έχουν λάβει οδηγίες για ρεπορτάζ για την «Μ» της Κυριακής.

Ο Ασύνταχτος Τύπος τάσσεται προφανώς κατά των απολύσεων και καλεί την εργοδοσία αλλά και την νέα διευθυντική ομάδα να μην προχωρήσουν σε καταγγελίες συμβάσεων ώστε η επανακυκλοφορία των εφημερίδων να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες σχετικής εργασιακής ειρήνης (όσο αυτό είναι δυνατόν μετά από την πολύμηνη ομηρία και τους απαράδεκτους εκβιασμούς δεκάδων εργαζομένων οι οποίοι έφτασαν μέχρι το κατώφλι της οικονομικής εξαθλίωσης).

Η ΕΣΗΕΑ στον ΟΜΕΔ

Στο μεταξύ και ενώ στην «Μ» και στον «Α» με τις ευλογίες της ΕΣΗΕΜΘ οι εργοδότες πιέζουν για ατομικές συμβάσειςη ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ κινούνται στη λογική να πετύχουν ΣΣΕ μέσω ΟΜΕΔ. Συμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης ανακοίνωσε ότι το σωματείο θα προσφύγει στον ΟΜΕΔ με στόχο να πιέσει τους εκδότες να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας. Όπως ανέφερε η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 40 μέρες και έτσι ζήτησε από τους εργαζομένους να μην προχωρήσουν σε καμία συμφωνία με τις ιδιοκτησίες των Μέσων που εργάζονται, να μην υπογράψουν ατομικές ή άλλου είδους συμβάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

13 Σχόλια προς “«Μακεδονία»: Πρόσκληση με δικαστικό επιμελητή”

 1. Συμβάσεις έχουμε. Γιατί να πάμε; Για να συζητήσουμε μειώσεις 30% σε μισθούς του 2009; Ηδη κάποιους, οι σμπίροι της Βίκυς, τους έχουν απολύσει. Οσο για τους Αθηναίους, τους λέμε ότι την Θεσσαλονίκη δεν την ξέρουν καλά. Πάντως με τους 33 αποδεικνύεται οτι το παιχνίδι ήταν στημένο απο την αρχή. Για να βρουν αυτούς που θέλουν, για να αποκλείσουν τους κακούς συνδικαλιστές και να έχουν το κεφάλι τους ησυχο. Α, και την κοιλιά τους…

 2. Ο Τρίμης και η ΕΣΗΕΑ ζητούν να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις. Ο Βοιτσίδης, η Χαλεπλίδου, ο Ντόζης και η «συγκυβέρνηση» της ΕΣΗΕΜΘ τι ζητούν; Μήπως το αντίθετο απο την ΕΣΗΕΑ; Ποιός ευθύνεται γι αυτό το μπάχαλο; Μήπως φταίμε κι εμείς οεο; Εμείς τι θέλουμε; Ατομικές ή ΣΣΕ; Και πως αυτό σήμερα εκφράζεται και απο ποιούς;

 3. τι θα πει περισσεψαν 7 θεσεις εργασιας!ελατε προλαβετε!τοσο καταντια πια!

 4. Μάκης Χριστο-δουλόπουλος Says:

  το προσκλητήριο μου έπεσε από τα χέρια,όχι δε γίνεται δεν ειναι δυνατόν…ε ρε γλέντια

 5. Ας έκαναν τουλάχιστον μια κλήρωση με μπαλάκια όπως στο ποδόσφαιρο και ας, ταυτόχρονα, επέτρεπαν στοιχήματα για το ποιοι θα είναι ή όχι οι «τυχεροί».
  Στημένα, βέβαια, θα τα είχαν όλα οι «αγαπούλες», αλλά έτσι για το χαβαλέ ρε αδερφέ…

  ΥΓ
  Κύριοι διευθυντάδες πάσης φύσης σταματήστε, επιτέλους, να σκυλεύετε και να γελοιοποιείτε το πτώμα αυτού του δύσμοιρου συγκροτήματος…

 6. Έκτακτο παράρτημα: Την Κυριακή η «Μακεδονία» κυκλοφορεί χωρίς φρου-φρου και αρώματα (ένθετα) αλλά με όλες της «δυνατές» υπογραφές…της Ιπποκράτους και δώρο XL αφίσα του Λοβέρδου!
  Διαβάστε σε αποκλειστικότητα όλα τα νέα για την αντεπίθεση που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ με στόχο…το 49% στις επερχόμενες εκλογές. Αυτά όλα θα τα μάθετε από τα πιο ενημερώμένα -και εξημερωμένα- «μπλοκάκια» της πιάτσας.

 7. Δώστε ρε παιδιά δύο ευρώ από το υστέρημα σας. Εντάξει, μπορεί να μην ενημερωθείτε αλλά δείτε το σα να κάνετε ψυχικό…

 8. Τόσος κόπος, τόσος αγών (του), και να μην είναι ο νούμερο ένα; Νούμερο δύο; Αυτός που, κατά δημόσια δήλωσή του, όπου κι αν πάει θα βρει δουλειά; Κρα, κάνουν όλα τα μαγαζιά της πόλης να αναλάβει τη διεύθυνσή τους ο παρολίγον νούμερο ένα. Βέβαια ούτε η τηλεόραση του έκατσε, ούτε το ραδιόφωνο. Ευτυχώς έβαλε δύο και στην Κούλα ο δικέφαλος σήμερα, γιατί ο νούμερο δύο θα ανέβαζε πυρετό σαράντα δύο και το θερμόμετρο το ‘χει κρατημένο για πάρτη της η γειτόνισσα, ανεβάζει συχνά πυρετό η χρυσή μας, τόσες θυσίες έχει κάνει για το μαγαζί.

 9. Και ποιος ή ποια είναι που θα αναλάβει τελικά το ψυχιατρείο;

 10. Αλεξανδρίδης Says:

  Εγκυρε. Έγκυρεεεε. Σε ενημερώνει ο Ζαχαρίας βλέπω. Έγκυρε.

 11. Τζιμης ο Τιγρης Says:

  Ποιά είναι η Κούλα και ποιός ο Ζαχαριας; Υπογράφουν κι αυτοί ατομικές ή πήραν εξελθουσια; Ρε συ Χοφα ποιός είναι ο νουμερος Ενας; Ο Λαμπρούκος; Γιατι εψες ο Ματζικ δε Σπελ και η Vikara (καμία σχεση με το Vitara) κρατούσαν μυστικο το ξόρκι…

 12. Αλεξανδρίδης Says:

  Ολα θέλεις να στα δώσουν έτοιμα και με απλά λόγια εσένα? Τι ρεπόρτερ είσαι και τι συνδικαλισταράς, αν δεν μπορείς να τα συμπεραίνεις και μόνον απο την μυρωδιά?

 13. Ελα δώσε μας τα φώτα σου…ιλουμινάτε φιλε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: