Το νου σας, σύντροφοι/συνάδελφοι στα ΜΜΕ

Στο σημείο μηδέν της εργασιακής πραγματικότητας στη χώρα με την ολομέτωπη επίθεση εργοδοτών, κυβέρνησης, τρόικας, να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι «πρόθυμοι» υπηρέτες του συστήματος δίνουν ρεσιτάλ υποχωρητικότητας! Όχι όλες, ευτυχώς, οι συνδικαλιστικές «ηγεσίες» παραδειγματίζουν αρνητικά και πάλι, με τη δουλικότητά τους και τη συμβιβαστική τους νοοτροπία και υπαγορεύουν τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι απλοί εργαζόμενοι όπως είναι και οι απλοί συντάκτες στον χώρο του Τύπου.

Στη φωτο, ένα… αγχολυτικό σύνθημα σε κάποιον τοίχο της χώρας.

Την ώρα που ακόμα και ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ λέει ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας «είναι αδιαπραγμάτευτη», διάφοροι «προοδευτικάριοι», «αριστερίζοντες», «δημοκράτες» και… «ανεξάρτητοι» εντός και εκτός των διαφόρων ΔΣ της συνδικαλιστικής διαχείρισης, προτρέπουν με τη στάση τους τους συναδέλφους, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, παζαρεύουν την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κόσμου προσθέτοντας ουσιαστικά στις λίστες των προγραφών και των απολύσεων συγκεκριμένα ονόματα των πιο ασυμβίβαστων και «ασύνταχτων» δημοσιογράφων. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη από αυτή που συνήθως περιγράφεται.

Δεν κινδυνεύουν «απλώς», οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων.

Με τις στοχευμένες εργασιακές διώξεις και τις προαναγγελθείσες νέες απολύσεις (βλέπε π.χ. εφημ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), η εργοδοτική μαφία και οι πολύτιμοι συνεργάτες της, επιχειρούν να «απαλλαγούν» από τις ενοχλητικές συνδικαλιστικές φωνές στο εσωτερικό μέτωπο και από τις ασυμβίβαστες «φωνές» και «πένες» στο μέτωπο της ενημέρωσης της κοινωνίας. Μπορεί, βεβαίως, όλοι οι απολυόμενοι να μην είναι… «επικίνδυνοι»(!), αλλά από τις λίστες φαίνεται να μην λείπει καμία «ενοχλητική» για τα αφεντικά, φωνή… Αυτό κάνει και τη «διαφορά» στην όλη «εκκαθαριστική» επιχείρηση. Αν αυτό δεν συνειδητοποιηθεί, έστω και τώρα από την κοινωνία και δεν δείξει πιο ενεργά την αλληλεγγύη της, ο αγώνας μας θα περιθωριοποιηθεί ως «καθαρά συντεχνιακός». Η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα αλλά ήδη οι διάφοροι «μεγαλέμποροι» και «φτωχο-εμποράκοι» του Τύπου έχουν βγει «παγανιά»…

Το νου σας, σύντροφοι/συνάδελφοι, συντρόφισες/συναδέλφισσες!  Επαγρυπνείτε! Οι «πρόθυμοι» είναι αδίστακτοι…

Ας μην τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν την ιδεολογική τους τρομοκρατία σε βάρος των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των ίδιων των ζωών μας. 

Δρυοκολάπτης

Παρατίθεται παρακάτω μία ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ με αφορμή την απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα «οργανωμένης, μεθοδικής και συνεχούς αντίστασης» ενάντια στις μεθοδεύσεις των αφεντικών στα ΜΜΕ  και «ολομέτωπης μέχρι τέλους σύγκρουσης μαζί τους«. Το θέμα είναι, βεβαίως, πώς θα μεταφραστούν στην πράξη οι παραπάνω «υποσχέσεις»… Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανείς μόνος του στην κρίση». Για ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, προχωρήστε στην

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«H Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ -σε συμπαράταξη με τις Ενώσεις τους- είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει δυναμικά τη βίαιη επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοτών, που επιχειρούν να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από 06.00 της Τρίτης 17ης Ιανουαρίου μέχρι 06.00 της Πέμπτης 19ης Ιανουαρίου.

Η απεργία κηρύσσεται παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση για τη 17η Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Aττικής, κι έχει επίσης την έννοια της αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Χαλυβουργικής, του Alter και προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας που συστηματικά επιχειρείται η εξαθλίωσή τους με τις μαζικές απολύσεις, την μονομερή μεταβολή συνθηκών -μορφής- ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας, την κατάργηση των υφισταμένων ΣΣΕ και την άρνηση υπογραφής νέων ΣΣΕ, τις μειώσεις μισθών, την επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόληση όλο και πιο ελαστικών προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, διαμορφώνοντας «μισθούς» ακόμα και κάτω από 200 ευρώ μηνιαίων, τη λεηλασία των επιχειρήσεων ενημέρωσης από τους μετόχους τους, τις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων, την απόπειρα υποκατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές μειωτικές συμβάσεις, την αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις, τη χειραγώγηση της ενημέρωσης την «υπαλληλοποίηση» των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση της συλλογικής δημοκρατικής δραστηριότητας.

Στις παραπάνω μεθοδεύσεις συνεχίζουμε να αντιπαραθέτουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους. Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανείς μόνος του στην κρίση»

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Το νου σας, σύντροφοι/συνάδελφοι στα ΜΜΕ”

  1. ένα πουλάκι μου είπε Says:

    Φοβερή «απώλεια». Τώρα ποιος θα μεταδίδει τις παρελάσεις;!

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=454768&cid=4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: