Σε εξέλιξη η υπογραφή ατομικών συμβάσεων στη «Μ» με την ανοχή πάντα της ΕΣΗΕΜΘ – Οι «καλοί», οι περιττοί και οι ανεπιθύμητοι συντάκτες…

Ξεκίνησε το πρωί και έληξε σε «πρώτη φάση», νωρίς το βράδυ στο συγκρότημα της «Μακεδονίας» η διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας και εθελούσιας αποχώρησης με την ανοχή και την προτροπή της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ και φυσικά υπό τις ευλογίες της νέας διευθυντικής ομάδας, που φρόντισε επιμελώς να επιτευχθεί το σχέδιο της «εκδότριας» Σουλοπούλου.  
Η μείωση των μισθών κατά 30%, η κατάργηση των ισχυόντων διατάξεων της ΣΣΕ μέσω των ατομικών συμβάσεων και η «εξάλειψη» 85 θέσεων εργασίας είτε με αναγκαστική εθελούσια είτε με δεκάδες απολύσεις είναι ένα γεγονός πρωτοφανές για τα εκδοτικά χρονικά της πόλης. Σε ότι αφορά τη διαδικασία πρέπει να επισημάνουμε ότι σήμερα επιχειρήθηκε η «τελική λύση» μετά τους εκβιασμούς των προηγούμενων ημερών. Από το πρωί οι δικηγόροι και οι οικονομικοί επιτελείς της εταιρίας καλούσαν δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στη διαδικασία. Είτε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας είτε να δηλώσουν συμμετοχή στην εθελούσια. Υπήρξαν και δημοσιογράφοι που δεν κλήθηκαν καν. Οι τελευταίοι προφανώς είχαν «προγραφεί» και είχαν τοποθετηθεί στη λίστα των απολυμένων. Δηλαδή τους ξεχώρισαν σαν τα «αρνιά» σε κατηγορίες και ανάλογα έπραξαν:

 • Τα «καλά και υπάκουα παιδιά» τα κάλεσαν πρώτα για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις γιατί τα θέλουν στην νέα συντακτική ομάδα.
 • Τους «περιττούς» φρόντισαν να τους καλέσουν για εθελούσια και χαριστικά να τους προσφέρουν τα ψίχουλα που θεωρούν ως κίνητρα αποχώρησης ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 50+ στο πρόγραμμα της εθελούσιας.
 • Τους «ανεπιθύμητους», όσους δηλαδή τους έχουν τοποθετήσει από την αρχή στη λίστα των απολυμένων και θέλουν να τους εξαφανίσουν από το χώρο εργασίας, τους αγνόησαν πλήρως. Δεν ασχολήθηκαν καν μαζί τους.

Όπως μάθαμε όμως η κατηγοριοποίηση που επιχειρήθηκε από την εργοδοτική και διευθυντική ομάδα απέτυχε σε σημαντικό βαθμό. Κάποιοι που κλήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις δεν τις υπέγραψαν όπως και κάποιοιπου θεωρήθηκαν σίγουροι για αποχώρηση, δεν προσήλθαν να παραλάβουν τις εθελούσιες.  Η σημερινή διαδικασία έδειξε για μία ακόμη φορά ποιες είναι οι προθέσεις της εργοδοσίας της «Μ»: να μειώσει κάθετα και απόλυτα το μισθολογικό κόστος και να εξαλείψει τις ανεπιθύμητες φωνές.

Οι «κακοί» κι ανεπιθύμητοι…

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί συντάκτες δεν κλήθηκαν να υπογράψουν ούτε καν εθελούσια. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν στην ομάδα των δημοσιογράφων που το τελευταίο διάστημα αντιτάχθηκαν ανοιχτά στα σχέδια της εργοδοσίας και μίλησαν για μεθοδεύσεις και εργοδοτικές αυθαιρεσίες.  Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί δημοσιογράφοι που κινήθηκαν «ασύνταχτα» βρίσκονται στις λίστες των υπό απόλυση. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί δεν πείσθηκαν απο το σχέδιο σωτηρίας και παρότι κλήθηκαν δεν αποδέχθηκαν ούτε τις ατομικές συμβάσεις ούτε την εθελούσια αρνούμενοι να υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. 

Τι λέει γι όλα αυτά το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ; Θεωρεί ότι η σημερινή διαδικασία ήταν μία «ανοιχτή» και «δημοκρατική» διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς και μεθοδεύσεις όπως επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα να παρουσιασθεί ότι θα ήταν; Θα προστατέψει όσους αρνηθηκαν και δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση ή εθελούσια; Τι λένε οι συνάδελφοι που «κλήθηκαν» να υπογράψουν συμβάσεις και υπέγραψαν, για τους συναδέλφους τους που δεν κλήθηκαν καν και θεωρήθηκαν προκαταβολικά απολυμένοι; Κι επειδή πολλά ακούσθηκαν για τους «κακούς» που δεν θέλουν να ανοίξει το μαγαζί, τι θα πουν οι «καλοί» τώρα στους «κακούς» που ήδη, πριν ακόμα κλείσει η διαδικασία, πετιούνται στο δρόμο; Πως καλώς πετιούνται στο δρόμο επειδή είναι… κακοί διότι ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους και το δώρο; Αυτοί οι συνάδελφοι δεν έχουν οικογένειες, δεν έχουν ανάγκες, δεν έχουν υποχρεώσεις; Μόνο οι «καλοί» και οι «υπάκουοι» έχουν ανάγκες; Αυτοί που δεν υπέγραψαν δεν έχουν ανάγκες;
Πως έγινε π.χ συνάδελφος που ήθελε να υπογράψει ατομική σύμβαση να μάθει μετά από δική του επικοινωνία με το λογιστήριο πως είναι στη λίστα των απολυμένων; Ποιος τον τοποθέτησε; Ποιος «επεξεργάσθηκε» τις λίστες; Ποιος «έκλεισε» τις λίστες για κάποιους επιλεκτικά και μάλιστα όπως μάθαμε, τους ειπώθηκε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη του δικού σας ρεπορτάζ». Και δεν μιλάμε για 1 ή 2 ή 3 αλλά για περισσότερους από 15 δημοσιογράφους.
Όλα αυτά κύριοι και κυρίες της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ, που αποφασίσατε επισήμως να επιτρέψετε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, δεν είναι μεθόδευση και απόφαση μαζικών απολύσεων; Όταν η εργοδοσία με την οποία έχετε διαπραγματευτεί, έχει ανακοινώσει σε ένα σημαντικό αριθμό μελών της ΕΣΗΕΜΘ ότι πρόκειται να απολυθεί, ότι βρίσκεται προς των πυλών της απόλυσης, τι λέτε; Ποιον κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι οι απολύσεις έχουν «αποδεσμευτεί» από το συνολικό σχεδιασμό; Τι θα κάνει το σωματείο για να προστατέψει αυτούς τους συναδέλφους; Μήπως την πάπια ή θα κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις; Πείτε μας επιτέλους, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, οι υπό απόλυση, έχουν η όχι το δικαίωμα να εξαντλήσουν όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά τους δικαιώματα; Και ποιος θα τολμήσει να κατηγορήσει αυτούς τους συναδέλφους για οτιδήποτε όταν η ίδια η εργοδοσία τους τοποθετεί προκαταβολικά απέναντι στο πεζοδρόμιο; Ποιος συνέταξε τη λίστα των απολυμένων που κρατούσε σήμερα η δικηγόρος της επιχείρησης;
Έπαιξε ρόλο μάθαμε από κάτι πληροφορίες και ο γνωστός εξ Αθηνών Λάμπρος Σμαίλης. Αληθεύει ή απλά κάποιοι βολεύονται να φορτωθεί η ευθύνη και 500 χλμ νότια; Αλήθεια η νέα υπερπολυτελής διευθυντική «κούρσα» σε ποιόν ανήκει;    

Νόμιμη η απεργία στον Αγγελιοφόρο

Ανάλογες μειώσεις και μείωση επίσης δεκάδων θέσεων εργασίας δηλαδή 55, έχει δρομολογήσει και η τρόικα των Μπακατσέλου – Μπόμπολα -Ψυχάρη στον Αγγελιοφόρο όπου σήμερα και αύριο πραγματοποιείται απεργία με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων.
Η φιλομνημονιακή «γαλαζοπράσινη με ροζ πιτσιλιές» πλειοψηφία της διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ ούτε διανοήθηκε να καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση. Θα ήταν άλλωστε αντιφατικό στο ένα μαγαζί να «προωθεί» εμμέσως πλην σαφώς τις ατομικές συμβάσεις και να κρατάει στάση αναμονής και ανοχής στην δηλωμένη πρόθεση της εργοδοσίας να προβεί σε δεκάδες απολύσεις και στο άλλο να διοργανώνει απεργιακές συγκεντρώσεις με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων ενώ δέχεται επίσης τις μειώσεις και τις ατομικές συμβάσεις. Πάντως εν μέρει «συμφωνούμε» με τις δηλώσεις του προέδρου Μάκεος και της αντιπροεδρίνας που πολλάκις έχουν δηλώσει ότι «εμάς ψήφισε ο κόσμος για να διοικήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις. Όχι εσάς. Στο τέλος της θητείας θα κριθούμε».
Έτσι είναι, εσάς ψήφισε ο κόσμος αλλά στις διακηρύξεις σας δεν λέγατε ούτε γράφατε πουθενά για ατομικές συμβάσεις και ξεπάστρεμα των θέσεων εργασίας και τελικά δεν σας ψήφισε για να βοηθήσετε στην κατάργηση των ΣΣΕ.  
Πάντως το δικαστήριο σήμερα έκρινε νόμιμες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αίτημα την ανάκληση των 12 απολύσεων και την ακύρωση των 11 προειδοποιήσεων για απόλυση που έχουν σταλεί σε εργαζόμενους.

25 Σχόλια προς “Σε εξέλιξη η υπογραφή ατομικών συμβάσεων στη «Μ» με την ανοχή πάντα της ΕΣΗΕΜΘ – Οι «καλοί», οι περιττοί και οι ανεπιθύμητοι συντάκτες…”

 1. Μαθαμε ότι υπάρχει και ειδικός λογαριασμός στα χέρια της νέας διεύθυνσης της «Μ» για εξωτερικούς συνεργάτες. Ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Θα πέσει δηλαδή πολύ μπλοκάκι… Οσο για την νέα «κούρσα» έχει «δοθεί» σε κορυφαίο οικονομικο στέλεχος της εταιρίας με την διαδικασία του… λιζινγκ. Δηλαδή την ώρα που κατεβάζουν τους μισθούς ανεβάζουν τα προνόμια των μανατζερ. Γειά σου ρε Ενωση με τις διαπραγματεύσεις σου που γίνονται καινούργιες κούρσες για τους μάνατζερς.

 2. όλοι όσοι υπέγραψαν τις ατομικες συμβάσεις εκτιμούν, ότι η βλαπτική μεταβολή αφορά μόνο τους ίδιους; Δηλαδή υπογράφοντας δε βάζουν στην άκρη τους συναδέλφους τους που δεν υπέγραψαν; Με τη στάση τους δε διευκολύνουν την εργοδοσία; Αυτό είναι το όλοι μαζί, κανείς μόνος του;

 3. De sus …Αγγελιοφόρος Says:

  Τι να πεις… όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Ενωσης μας και εργαζόμενος στον Αγγελιοφόρο δήλωνε χωρίς αιδώ ως μάρτυρας στο δικαστήριο ότι το ίδιο το σωματείο πρότεινε στην τελευταία συνάντηση με τον μπαρμπα – Αλέκο (29.12) περικοπές 20% στους μισθούς των εργαζομένων προκειμένου να επιστρέψουν οι απολυθέντες και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας;

  Τι να πεις… όταν δημοσίως η ΕΣΗΕΜ-Θ τάσσεται υπέρ των περικοπών σε μισθούς και υπέρ των ατομικών συμβάσεων και την ίδια ώρα ζητά από τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης και Τετάρτης…. για υπογραφή ΣΣΕ;

  Η σχιζοφρένεια στο μεγαλείο της…

 4. Πω, πω! Οποία έκπληξη η λίστα της ντροπής! Έσπευσαν κάποιοι (20+;) να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, την ίδια ώρα που κάποιοι συνάδελφοί τους το αρνήθηκαν, αντιστεκόμενοι στην υποθήκευση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν. Δεν υπέγραψαν το χαρτί της προδοσίας και την παράδοσή τους άνευ όρων… έναντι τριάκοντα αργυρίων. Διευθυντάδες και παραδιευθυντάδες, αυλικοί και κολαούζοι, δεξιοί κι αδέξιοι, δοσίλογοι και ΤΕΑ, άλλαλοι και κενοί, μνημονιακοί κάθε απόχρωσης και…»αριστεροί» ψάλτηδες, σε πλήρη συμπαράταξη!

 5. Θα ανοίξουν και στρατόπεδα συγέντρωσης; Και ποιοί θα είναι… οι δεσμοφύλακες;

 6. Θα προσληφθούν εξωτερικοί συνεργάτες λοιπόν. Γιατί κανείς από τους γνωρίζοντες δεν μιλάει γι’ αυτό στις εργασιακές συνελεύσεις; Εεεε; Εεεε;
  Πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό είναι να υπάρχει σχέδιο απόλυσης μόνιμων συντακτών, δήθεν επειδή είναι «αναγκαίο κακό», αλλά την ίδια ώρα να περισσεύουν χρήματα για εξωτερικούς συνεργάτες;
  Λιγότερο ανέντιμο θα ήταν να πουν ανοιχτά ότι έτσι τους συμφέρει: Όσο στοιχίζει ένας «κανονικός» εργαζόμενος, θα στοιχίζουν τρεις – τέσσερις συνεργάτες μαζί. Που θα κάνουν και κωλοτούμπες για να τους επιλέξουν.
  Και τους συνεργάτες αυτούς, ποιος θα τους επιλέγει; (μάλλον κάποια αόρατη δύναμη, που έφτιαξε και τη λίστα απολύσεων)
  Και με ποια διαδικασία; Οι απολυμένοι (με εθελούσια ή με καρατόμηση) θα είναι μέσα ή έξω από αυτή τη διαδικασία;
  Πολλές αφελείς απορίες μαζεύτηκαν. Δεν μιλάω άλλο, το υπόλοιπο σάλιο μου το κρατάω. Για να γλείψω καλά ή για να φτύσω καλύτερα. Θα δείξει.

 7. Σας "βγήκανε" ή όχι τα νούμερα πουλάκια μου; Says:

  Δεν σας κάνει εντύπωση που τώρα που οι κατάπτυστοι ολοκλήρωσαν, σχεδόν, το αίσχος τους δεν τολμούν να αφήσουν καν ένα σχόλιο στο blog που μέχρι προχθές διάβαζαν και σχολίαζαν μετά μανίας;
  Προσωπικά, αισθάνομαι απίστευτα προνομιούχος και τυχερός που κανένας τους δεν μπορεί να διαφεντέψει τη ζωή μου…
  ΥΓ.
  Κάποιος που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα για δυο κείμενα-παπαρολογίες των 500 λέξεων την εβδομάδα τα οποία γράφει από το σπίτι του, με μείωση 30% στο μισθό θα παίρνει τώρα 2.000 ευρώ.
  Καθόλου άσχημα. Για αυτό άλλωστε ηγήθηκε… της σταυροφορίας της υποταγής.

 8. Πόσοι τελικά πήραν εθελούσια, πόσοι υπέγραψαν ατομικές και πόσοι δεν εκκλήθησαν καν;

 9. Ασύνταχτος Μακεδόνας Says:

  Από τους 76 δημοσιογράφους της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, (μέχρι στιγμής) περίπου το 1/3 εξαναγκάστηκε σε εθελούσια (οι περισσότεροι γιατί τους σιχάθηκαν), το 1/3 υπέγραψε ατομικές συμβάσεις (καταστρατηγώντας τις όποιες ΣΣΕ), ενώ άλλο 1/3 δεν κλήθηκε καν -εξ αυτών όλοι οι ανεπιθύμητοι διαφωνούντες στα εργοδοτικά σχέδια και τις συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις και κάποιοι ακόμη που δεν ξέρουμε. Ξέρουμε όμως, ότι προς τιμή τους 4 από αυτούς που εκκλήθησαν να υπογράψουν ατομικές, το αρνήθηκαν. Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε επακριβώς ποιοί, τι και… γιατί! Εδώ θα είμαστε και τίποτε δεν θα κρατηθεί μακρυάν της ενημέρωσης όλων μας!
  Για διοικητικούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους των Σπορ του Βορρά,… μην ρωτάτε. Πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων). Και μετά να μην ισχύει ότι τα Κάστρα πέφτουν από μέσα;! Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και κάποιοι… έσκυβαν!

 10. Δηλαδή τώρα να πιστέψω ότι ο «θίασος» θα απεργήσει για πάρτη μας όταν από βδομάδα -πρώτα ο Θεός – θα ανακοινωθούν οι απολύσεις;

 11. Είστε κακοί. Λίγη αυτοσυγκράτηση και… ψυχραιμία. Μετά θα βγει ο… Χοφα και θα μιλάει για ιδεολογική τρομοκρατία. Χα χα

 12. An osoi menoun ikseran ti tous perimenei mallon tha to skeftotan dio fores. As min xorizomaste se stratopeda omos. Mono xara stin ergodosia boroume na dosoume etsi. Den mas apolioun autoi pou menoun. H dioikisi mas apoliei. I idia dioikisi pou kanei sklabous osous menoun.

  • Συμφωνω η εργοδοσία απολύει και η εργοδοσία ανοίγει ή κλείνει το μαγαζί. Μόνο που μέχρι πρόσφατα, κάποιοι απο αυτούς που τελικά μένουν, κατηγορούσαν κάποιους απο αυτούς που, σήμερα οι περισσότεροι και επίσημα, είναι υπο απόλυση, πως η άρνηση τους να δεχθούν την «καρατόμηση» τους χωρις διαμαρτυρίες, δεν άφηνε το μαγαζι να ανοίξει.

   • Pragmatika den xerw poioi einai se kaliteri -i mallon sti ligotero xalia- thesi. emeis pou feugoume -mas feugoun- i autoi pou menoun. ksero omos oti den prepei na exoume kakies metaksi mas. kathenas exei ta dika tou problimata, apo ta opoia eksartontai kai oi apofaseis tou. sinadelfoi, opou kai an mas odigisoun ta monopatia tos zois, ola kala

 13. Αυτοι που μειναν Says:

  Επειδή θα μείνουν λίγοι φρόντισαν να κρατήσουν και τον ειδικό στο copy paste ξένων θεμάτων προκειμένου να γεμίζουν τις σελίδες (μιλάω γι αυτόν που πριν από λίγα χρόνια έκλαιγε έξω από αίθουσα δικαστηρίου κατηγορούμενος για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας).
  Πάντως παίδες, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποιήση στη ζωή από το να τους πετάς στα μούτρα το χαρτί της ατομικής. Δεν συγκρίνεται ούτε με 1.000 απανωτούς οργασμούς!!!

 14. Δεν υπάρχει καμία κακία, διότι ο καθένας έχει τα προβλήματα του. Πλην όμως έχει τις συνεπειες των πράξεων του με ότι συνεπάγεται αυτό.

 15. Τελικά ποιοί υπέγραψαν τις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις για τα γλυτώσουν το τομάρι τους σε βάρος των μέχρι τώρα συναδέλφων τους; Ποιοί είναι σ’ αυτήν την λίστα;

 16. Μόλις ολοκληρωθεί η προδοσία όλα θα γραφτούν. Και τα ονόματα της λίστας της ντροπής και αυτών της λίστας της τιμής!

 17. Το πάρτυ τελείωσε. Πρέπει να γίνει το break even. Η Βίκυ, που τη συναντώ όταν βγάζω βόλτα το σκυλάκι μου και μου αναλύει εξαντλητικά το μπίζνες πλαν, έχει δώσει και την ψυχή της για να σταθεί όρθιο το μαγαζί. Εσείς της παλαβής αριστεράς που λέει και ο φίλος μου ο Πάσχος Μανδραβέλης λέτε τα δικά σας, «θα πεθάνουμε όρθιοι», Εμιλιάνο Ζαπάτα και τα σχετικά. Εγώ προχτές έφαγα ένα σάντουιτς με ζαπάτα εκεί στο Εθνικό Συμβούλιο, μαζί με τον Θόδωρο και τον Βαγγέλη, άλλο πράγμα, πολύ ωραία ήτανε, και λέγαμε για σας, γελάσαμε και λίγο. Εβαλε, Κωστάκη, και ο Μήτσος το γκολ με τον Τέλη, παρότι ο πρόεδρος ξεπούλησε. Αλλά έτσι είναι. Επρεπε και ο Ζαγόρ να κάνει το break even, αφού δεν βγαίνουν τα νούμερα, πώς να το κάνουμε;

 18. Telika ma8ame ti egine me tous ari8mous giati ta noumera ta xeroume oloi

 19. Αλεξανδρίδης Says:

  Υποκλίνομαι στο ταλέντο του Παπαγάλλου. Κρίμα που το αξιοποιεί στην παπαρολογία αντί να το κάνει στην δημοσιογραφία. Να εμπλουτίσω τις πληροφορίες του, ενημερώνοντά τον ότι είμαι πράγματι πολύ θλιμμένος που ο Μήτρογλου δεν το κάρφωσε την Κυριακή- όπως έκανε την Πέμπτη- και πως έσβησα την στενοχώρια μου με τον Θόδωρο και τον Βαγγέλη με τους οποίους μαζί τα φάγαμε και τα ήπιαμε.
  Και μια ερώτηση προς τον περίφημο STAPA και τον επίσης έγκριτο ΑΠΕΡΓΟ:Ο Τάκης Κανελλόπουλος ανήκει στο 1/3 των εκβιασμένων, στο 1/3 των προδοτών, ή στο 1/3 των λοιπών ?

  • Ο Τάκης ανήκει στο λαό του, αναπόσπαστο κομμάτι του, ακούραστος εκφραστής του, εμβριθής αναλυτής, ανοιχτομάτης οραματιστής, κρείττων σαλπιστής, είναι ιδέα, ελπίς για μιαν Ελλάδα νέα, όταν τελειώσουν όλα, Μιχάλη, κερνάω καφεδάκι στην Περαία, διότι ας είμαστε ρεαλιστές, όχι μπαρσελονίστας, πόσο να αντέξεις, αλήθεια ο Κόκε το φυστίκι το ξεφλούδιζε τσίκι τσίκι, και δεν μας είπες, τι κάνει σήμερα η Βίκυ, της έχει πέσει ο πυρετός, σε τράταρε κάνα τοστ, μη μας πεινάσεις κι εσύ, άσε να πεινάμε εμείς για σένα, για να γίνεις διευθυντής επιφανής.

 20. ο κ.Τάκη Κανελό-πουλος επειδή είναι και γαμώ τους γάτους,διότι με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γραμματα θα μάθεις,παίζει σε όλα. Έτσι υπέγραψε κατά 1/3 ατομική,είναι εκβιασμένος κατά 1/3 και κατά 1/3 με τα λοιπά…
  Άντε τωρα στη Θέρμη να σε κεράσει ο δήμαρχος, που προσφέρεις τις υπηρεσίες σου, καμία πανσέτα και κόψε τις σαχλαμάρες και τις ειρωνίες. Κάνεις ό,τι κάνεις τουλάχιστον κράτα χαμηλούς τόνους και μην προκαλείς. Έχει και η υπομονή τα όρια της…

 21. Η πλάκα είναι ότι όλοι λογαριάζουν χωρίς τον τελικό κριτή που είναι το αναγνωστικό κοινό. Αν το «φαγητό» δεν αρέσει στον πελάτη είτε έχεις υπογράψει σύμβαση είτε όχι, ό,τι και να κάνεις το μαγαζί θα κλείσει…

 22. Αλεξανδρίδης Says:

  Σωστός ο Τάσος. Στάπα, όταν δεν σχολιάζω, κάποιοι παραπονιούνται ότι εξαφανίστηκα αφού έκανα την δουλειά μου. Οταν γράφω, με λες οτι προκαλώ. Είμαι σε…απόγνωση. Αποφάσισε επιτέλους. Μπορώ αν θέλεις, να φορέσω την κουκούλα μου και να σχολιαζω ως απεργός ή ζαπάτας, ή Ζαχαρίας. Ο,τι θέλει η ομήγυρις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: