Νέες κινητοποιήσεις στο Κέρδος

Με νέα απεργιακή κινητοποίηση απάντησαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Κέρδος» στην προκλητική στάση της εργοδοσίας να απολύσει …εκ νέου τον συνάδελφο Γιάννη Λεοντάρη. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Φ.Ε., καταγγέλλοντας ως παράνομη και καταχρηστική την απόλυση του συναδέλφου και αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας από την Πέμπτη (12.1) έως τις 24.00 του Σαββάτου (14.12).

Υπενθυμίζεται ότι ο συνάδελφος είχε απειληθεί με απόλυση πριν ένα μήνα (15.12) λόγω της άρνησης του να υπογράψει ατομική σύμβαση. Η διοίκηση της εφημερίδας αναγκάστηκε τότε σε υπαναχώρηση μετά την αποφασιστική στάση των εργαζομένων και των σωματείων τους, που απάντησαν άμεσα με προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων – δύο 24ωρες και μία 48ωρη. Δεν προχώρησε στην απόλυση του συναδέλφου, πάγωσε τις κινήσεις για μείωση κατά 20% των αποδοχών και προχώρησε σε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Η σημερινή προκλητική στάση της εργοδοσίας γεννά εύλογες ανησυχίες στους εργαζόμενους για επανέναρξη της προσπάθειας της δια απειλών απόλυσης να επανέλθει στη λογική των περικοπών των μισθών των εργαζομένων δια ατομικών συμβάσεων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: