Για τις ατομικές συμβάσεις και τις μαζικές απολύσεις στην «Μακεδονία»: «Το ερώτημα τελικά είναι αν θα αυτοκτονήσουμε ή θα μας σκοτώσουν»….

Παντού σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της χώρας οι δημοσιογράφοι βιώνουν το ίδιο σκηνικό: εργοδοτική και διευθυντική τρομοκρατία με ωμούς εκβιασμούς, και απειλές για λουκέτα και απολύσεις με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις ώστε τα αφεντικά να πετύχουν εξοντωτικές μειώσεις μισθών και θέσεων εργασίας. Χθες στη Θεσσαλονίκη στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ΕΣΗΕΜΘ από δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, εργαζόμενους στο συγκρότημα της «Μ», «παίχθηκε» μία ακόμη πράξη της συγκεκριμένης παράστασης εργοδοτικού και διευθυντικού τρόμου.

Μέσω της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ, αφού είχε προηγηθεί σχετική συνάντηση, η εργοδοσία της «Μ» κοινοποίησε τις νέες της προτάσεις, κατά τι «βελτιωμένες» σε ό,τι αφορά τους όρους σφαγής των εργαζομένων. Πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα μία διαδικασία καταγραφής των διαθέσεων των εργαζομένων προκειμένου να καταμετρηθούν όσοι προτίθενται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας με στόχο να πετύχουν 80 αποχωρήσεις. Αν επιτευχθεί ο στόχος των 50 «αποχωρήσεων», θα πραγματοποιηθούν 30 απολύσεις και 105 που θα παραμείνουν θα πρέπει μεσοσταθμικά για την επόμενη 3ετία να δεχθούν μειώσεις μισθών κατά 28%. Αποσύνδεσε τις απολύσεις από την συμφωνία, πρότεινε 5 εργαζόμενοι από τους 105 να «εξαιρεθούν» από την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων (με ένταξη τους προφανώς σε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας) και την καταβολή ενός μισθού και του δώρου εντός 5νθημέρου εφόσον επιτευχθεί ο «στόχος». Τα χρωστούμενα δεδουλευμένα θα δοθούν τμηματικά σε βάθος σχεδόν διετίας, όπως τμηματικά θα καταβληθούν και οι αποζημιώσεις της εθελούσιας και των απολύσεων. Η διαδικασία όταν ξεκινησει θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 5 ημέρες.  

Η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ ήταν αναφανδόν υπέρ του να γίνει αποδεκτό το συγκεκριμένο σχέδιο. Ο πρόεδρος Βοιτσίδης είπε ότι το σχέδιο δεν είναι καλό αλλά έκρινε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το συγκρότημα και πως η ΕΣΗΕΜΘ πέτυχε το καλύτερο που μπορούσε, στο πλαίσιο της εντολής που είχε λάβει από τους εργαζόμενους να διεξάγει διαπραγματεύσεις. Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις στελεχών της παράταξης Βοιτσίδη (Χαλεπλίδου, Πλήκα, Τσαμποδήμου Τάταλας κ.α). Προκλητικός για μία ακόμη φορά ο  Αλεξανδρίδης που δεν έκρυψε ότι «συζητά» για τη θέση του διευθυντή και μίλησε για καθεστώς «χαλαρότητας» που έχει λήξει και πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλες επιλογές ιδίως τώρα σε περίοδο κρίσης και πως πρέπει να αποδεχθούν το σχέδιο Σουλοπούλου προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής επιχορήγησης.

Συνολικά μίλησαν 13 υπέρ της ανάγκης αποδοχής των μειώσεων και των απολύσεων υποστηρίζοντας ότι το μαγαζί πρέπει να ανοίξει πάση θυσία ώστε 105 από τους 188 εργαζόμενους να έχουν δουλειά έστω και με μισθούς πετσοκομμένους κατά 1/3. Κατά του σχεδίου καρατόμησης ΣΣΕ και θέσεων εργασίας μίλησαν 13 επίσης συνάδελφοι. Δήλωσαν αντίθετοι η μίλησαν επικριτικά για τις προτάσεις της εργοδοσίας, αρκετοί δήλωσαν ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και κάλεσαν την ΕΣΗΕΜΘ να ενισχύσει και να στηρίξει την προσπάθεια του κλάδου να διαφυλάξει τα κεκτημένα συλλογικά δικαιώματα του και να υπογράψει νέα ΣΣΕ. Χαρακτήρισαν απόλυτα αναξιόπιστη την εργοδοσία της «Μ» και απέρριψαν τις προτάσεις ως εξοντωτικές και καταστροφικές για την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. «Το ερώτημα τελικά είναι αν θα αυτοκτονήσω ή θα με σκοτώσουν». Με αυτή τη φράση περιέγραψε το εργοδοτικό σχέδιο συνάδελφος που δήλωσε την αντίθεση του.

Εκ των κορυφαίων στιγμών ήταν η παρατήρηση ότι η Ένωση πεισματικά, όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα, δεν ενέγραφε και δεν εγγράφει ως μέλη της δημοσιογράφους που αμείβονται με μισθούς κάτω από την ΣΣΕ ενώ τώρα η διοίκηση της αποδέχεται μειώσεις μισθών και κατάργηση στην πράξη της ΣΣΕ. Δηλαδή υπήρξαν και υπάρχουν συνάδελφοι που για χρόνια στερήθηκαν συνδικαλιστικής κάλυψης και εκπροσώπησης γιατί τα αφεντικά δεν εφάρμοζαν την ΣΣΕ, για την οποία σήμερα η ΕΣΗΕΜΘ θεωρεί ότι είναι χαμένη υπόθεση καθώς όπως είπε ο Βοιτσίδης δεν βλέπει να υπογράφεται νέα ΣΣΕ.  
Υπήρξαν και 4 ενδιάμεσες τοποθετήσεις που πρότειναν να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση ώστε να πετύχουμε καλύτερη συμφωνία.
Εν κατακλείδι εκτιμούμε ότι η εργασιακή συνέλευση κατέγραψε μία ισχυρή τάση άρνησης των ατομικών συμβάσεων και των περικοπών και καταδίκη των απολύσεων.  Ο όποιος βαθμός αποδοχής του σχεδίου Σουλοπούλου έγινε εμφανές ότι είναι  παράγωγο του κλίματος τρομοκρατίας, εκβιασμού, απειλών και ανασφάλειας.

Δεν γνώριζε. Διάβαζε;  
Δεν έπεισε ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΘ Τζάγιας ότι δεν γνώριζε για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του «Διασωματειακού». Δήλωσε ότι κακώς υπήρξε το όνομα της ΕΠΗΕΘ στην προχθεσινή ανακοίνωση κατά των ατομικών συμβάσεων καθώς η ΕΠΗΕΘ δεν ρωτήθηκε ούτε συμφώνησε με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Δήλωσε δε ότι η ΕΠΗΕΘ είναι υπέρ των ατομικών συμβάσεων. Αλήθεια γιατί η «Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ» της οποίας μέλος είναι και η ΕΠΗΕΘ, και η οποία «καταγγέλλει τις παράνομες μεθοδεύσεις εκδοτικών επιχειρήσεων να τορπιλίσουν την υπόσταση και την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα Μέσα Ενημέρωσης, με προώθηση υποδεέστερων ατομικών συμβάσεων εργασίας», δεν ρώτησε την ΕΠΗΕΘ αν συμφωνεί με εκφράσεις όπως «καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδέχονται σε καμία περίπτωση παρόμοιες προτάσεις για διαβούλευση, συναίνεση ή συμφωνία με την εργοδοτική πλευρά και ζητούμε από όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να επικοινωνούν άμεσα με τα Διοικητικά Συμβούλια των αρμόδιων Ενώσεων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους». Θα ρωτηθεί άραγε η ΕΣΗΕΜΘ η όχι;

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Κανένας στην εργασιακή συνέλευση δεν υποστήριξε ότι η σημερινή κατάσταση στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά είναι αυτή που φιλοδοξούσαν για τους ίδιους και τις εφημερίδες. Η επίσχεση εργασίας που κάνουν οι εργαζόμενοι από την 1η Νοεμβρίου οφείλεται στην εκδότρια και την ιδιοκτησία, οι οποίες επέλεξαν την τακτική να αφήσουν απλήρωτους τους εργαζόμενους 5 μήνες, ώστε ευκολότερα να ενδώσουν στο σχέδιο σφαγής τους. Και αυτό το υποστήριξε η συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό που δεν υποστήριξαν όλοι, είναι οι όροι για την επιστροφή στην εργασία. Με κάποιους εκ των γνωστών φιλεργοδοτικών… εκ πεποιθήσεως και των παρατρεχάμενων αυλικών διευθυντών, να δέχονται επιστροφή… άνευ όρων. Πέραν των μισών που τοποθετήθηκαν στη συνέλευση, η συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων συναδέλφων δημοσιογράφων ήταν αντίθετοι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, των νέων διευθυντικών στελεχών και των πρόθυμων…συνδικαλιστών-στριών, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά! Ευτυχώς, καιρό τώρα, υπήρξε η σθεναρή αντίσταση της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μέσω της πίεσης απέτρεψαν την συνολική παραίτηση και παράδοση, που τους έσερνε το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ.

Τέσσερα είναι τα σημεία που θα σταθούμε:

1-Για την Ένωση δεν τίθεται θέμα αποδοχής απολύσεων και τα συνδικαλιστικά μας όργανα θα αντιταχθούν σε τυχόν τέτοιες και θα υπερασπιστούν τους συναδέλφους που θα τολμήσει η επιχείρηση να απολύσει. 2-Το προεδρείο θα διαπραγματευτεί συλλογικά τις ατομικές συμβάσεις που προτείνει η εργοδοσία και θα κληθούν οι εργαζόμενοι να υπογράψουν, χωρίς όμως να υποχρεωθεί κανένας να το πράξει (άλλωστε η εκδότρια δέχθηκε την εξαίρεση ενός αριθμού), ενώ θα υπερασπιστεί όσους το αρνηθούν και έχουν κυρώσεις οπουδήποτε είδους. 3-Δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα γενικό ιδιωτικό συμφωνητικό που θα δεσμεύει όλους, υποθηκεύοντας τα υφιστάμενα εργασιακά δικαιώματα, που άλλωστε απορρέουν από τους σημερινούς όρους εργασιακών σχέσεων. 4-Η επιστροφή στην εργασία θα συμβεί μόλις καταβληθούν και στους 188 εργαζόμενους τα υποσχεθέντα δεδουλευμένα.

Advertisements

13 Σχόλια to “Για τις ατομικές συμβάσεις και τις μαζικές απολύσεις στην «Μακεδονία»: «Το ερώτημα τελικά είναι αν θα αυτοκτονήσουμε ή θα μας σκοτώσουν»….”

 1. Υπογραφή ή και ο σταυρός σας βολεύει; Says:

  Στην τελευταία συνέλευση έριξαν «όλα τα βαριά τους όπλα στην πρώτη γραμμή» εις μάτην. Τους σιχάθηκα αλλά δεν πτοούμαι. Δυστυχώς για μένα το «μαγαζί «έχει πάψει να υπάρχει. Έτσι το κατάντησαν, όχι απλά νεκρό αλλά πτώμα σε αποσύνθεση. Την υπογραφή μου σε κανένα κ…χαρτο δεν θα τη δείτε ούτε καν πλαστογραφημένη. Τώρα το πράγμα είναι αυτό που λένε οι αμερικάνοι: Its strictly personal! Κέρδος θεωρώ όσο μπορέσω να σας εκνευρίσω, όσο μπορέσω να σας καθυστερήσω, όσο μπορέσω να… σας την σπάσω. Εάν η εφημερίδα επανεκδοθεί, τόσο το καλύτερο αφού ο δικηγόρος μου θα μπορεί να διεκδιικήσει από μια εν λειτουργεία επιχείρηση ότι περισσότερο μπορεί.
  Καληνύχτα «Μακεδονία», θα θυμάμαι μονάχα τις καλές στιγμές που στη μνήμη μου είναι περισσότερες από τις άσχημες…

 2. Οι Αντιστεκόμενοι Ζούν Ανάμεσά σας Says:

  Για τους γνωστούς κολαούζους της κάθε εξουσίας μέσα στις εφημερίδες, ας μην βιάζονται να πιάσουν θέσεις επιτελικές, αφού έχει αποδειχθεί πως κανένα διευθυντικό στέλεχος δεν ευδοκίμησε στις εφημερίδες έχοντας εχθρική την πλειοψηφία των συναδέλφων δημοσιογράφων, ούτε μπορούν να απαλλαγούν τόσο εύκολα από τους ανεπιθύμητους σ’ αυτούς αντιστεκόμενους εργαζόμενους.

 3. ΣΙΩΠΗΡΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Says:

  Καλά, που τους βρήκαν οι κολαούζοι διευθυντών αυτούς τους διάφορους απίθανους που κουβάλησαν για να μιλήσουν; Να τους χαίρονται! Μόνο που κανένας από αυτούς δεν είναι στον κορμό αυτών που θα «τρέξουν» τις Μακεδονία-Θεσσαλονίκη και αυτοί που θα αναλάβουν τα ηνία γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αντίθετοί τους!.

 4. Εντύπωση μου έκανε ότι οι ίδιοι επανέλαβαν και χθες τα ίδια πράγματα. Ότι αυτή είναι η τελευταία διαπραγμάτευση. Game Over. Το ίδιο είπαν και την προηγούμενη φορά, αλλά εν τω μεταξύ η εργοδοσία υποχώρησε σε μερικά αυτονόητα αιτήματα (πληρωμή υπολοίπου άδειας 2011, δώρου Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας 2012) που πάντως κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
  «Υποχώρησε» στην επιστροφή μετά από τρία χρόνια στην προτέρα μισθολογική κατάσταση, Υποχώρησε στο θέμα του ενδεχομένου κατάργησης 13ου και 14ου μισθού.
  Δηλαδή αναρωτιέμαι μήπως αυτοί -της μελλοντικής διευθυντικής ομάδας- που επέμεναν ότι πρέπει να τελειώνουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ήθελαν να σώσουν τη Σουλοπούλου.

  • Τον κ…. τους ήθελαν να σώσουν και αυτό το έχουν ταυτίσει με την εφαρμογή της ξευτίλας των ατομικών συμβάσεων και την εξόντωση των μαζικών απολύσεων. «Είναι λυπηρό» είπαν οι υποκριτές για τις απολύσεις. Και «έκλαψαν» για 3 δεύτερα ενώ αφιέρωσαν άπειρο χρόνο για να μας πείσουν για το καλό μας να δεχτούμε την ξευτίλα των ατομικών συμβάσεων. Κυρίως η προεδράρα ο Βοιτσίδης που αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες με δικό του πασοκικό τρόπο και απαντάει σε κάθε τοποθέτηση προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του….

 5. Ζητώ απάντηση από τον Δ. Μακρή Says:

  Στην εργασιακή συνέλευση ο εκπρόσωπος του Ασύνταχτου Τύπου στο δσ της ΕΣΗΕΜΘ, Δ. Μακρής, είπε ότι είχε δηλώσει «ναι» στην αρχική πρόταση για εθελούσια, δεν απάντησε στη δεύτερη πρόταση και ότι τελικά (όπως επί λέξει είπε) μάλλον θα μείνει στην εφημερίδα διότι είναι μέλος του δσ και δεν θα τον απολύσουν. Στην δήλωσή του αυτή απάντησε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Χ. Χαλεπλίδου, λέγοντας ότι λυπάται για τα λεγόμενα του Δ. Μακρή και ότι η ίδια εγγράφως θα αποποιηθεί της συνδικαλιστικής ασυλίας ζητώντας να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
  Θα μπορούσε κάποιος να υποψιαστεί τη Χ. Χαλεπλίδου για σπέκουλα (πιθανόν εκτιμά ότι και η ίδια θα μείνει στην εφημερίδα). Το ερώτημα όμως παραμένει: ο συνδικαλιστής, εκπρόσωπος του Ασύνταχτου Τύπου στο δσ, θα κάνει χρήση της συνδικαλιστικής του ασυλίας για να μην απολυθεί έναντι άλλων συναδέλφων του? Και μάλιστα ενώ ο ίδιος διατηρεί δεύτερη δουλειά πλήρους απασχόλησης και με την ασφάλεια του δημοσίου (εργάζεται και στην ΕΡΤ).
  Δεν έχω καμία πρόθεση να σπεκουλάρω. Αλλά εκτιμώντας τη στάση της πλειοψηφίας των μελών του Ασύνταχτου Τύπου ζητώ από τον Δ. Μακρή να απαντήσει όπως αρμόζει στο γάντι που πέταξε η Χ. Χαλεπλίδου. Να ανακαλέσει την επίκληση της συνδικαλιστικής ασυλίας και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να μείνει άνεργος να παραχωρήσει τη θέση του σε άλλο συνάδελφο, απαιτώντας σε περίπτωση που γίνει έστω και μία απόλυση να είναι εκείνος ο πρώτος που θα απολυθεί.
  Ως υπό απόλυση εργαζόμενος, χωρίς δεύτερη δουλειά, θεωρώ ότι δικαιούμαι να έχω αυτή την απαίτηση από εκπρόσωπο του Ασύνταχτου Τύπου, την ώρα που η ίδια παράταξη με καλεί να αρνηθώ να υπογράψω ατομική σύμβαση (αν μου προταθεί)

 6. Απάντηση; Αμέσως.
  Ο υπογράφων έχει ήδη κάνει αίτηση για εθελουσία, η οποία αισιοδοξώ ότι θα γίνει δεκτή 1ον για να αποφύγω να βλέπω κάποιους οι οποίοι έχουν δηλητηριαστεί με αδικαιολόγητη -για υγιείς πνευματικά ανθρώπους- εμπάθεια εναντίον του Ασύνταχτου και εμού προσωπικώς και 2ον για να σωθεί τουλάχιστον ένας ακόμη από τους 21 υπό απόλυση συναδέλφους. Εξάλλου, το γεγονός ότι είμαι πατήρ δύο χαριτωμένων -πιστεύω- τέκνων, φαντάζομαι ότι με έβγαζε από τη λίστα των «κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων», παρότι κάποιοι θα ήθελαν για την περίπτωσή μου να γινοταν μία εξαίρεση και να με ξεφορτωθούν.
  Θα μου πεις τότε προς τι η σπέκουλα των γκεμπελίσκων, αρσενικών τε και θηλέων; Η εμπάθεια που λέγαμε; Ένα κομπλεξ, τι να πω κι εγώ, δημοσιογράφος είμαι όχι ψυχίατρος.

  Εξάλλου, συνάδελφε, και να μην έπαιρνα εθελουσία, γιατί λες να προστατεύει η νομοθεσία τους συνδικαλιστές; Προφανώς για να μην υφίστανται διωγμούς για λόγους πολιτικούς κι επειδή ενοχλούν με τη στάση τους την εργοδοσία. Δεν έχει σημασία που άλλοι συνδικαλιστές μπορεί να μην έχουν τέτοιο φόβο γιατί όχι μόνο δεν ενοχλούν την εργοδοσία αλλά μάλλον συνεργάζονται μαζί της αρμονικά.

  Ένα από τα πρώτα συνθήματα του Α.Τ. ήταν «Ενώσεις των συντακτών και όχι των διευθυντών». Κάτσε και οσονούπω θα δεις ποιοι αρέσκονται να παίζουν και τους 2 ρόλους. Και του κριτή (συνδικαλιστή) και του κρινόμενου (διευθυντή, αρχισυντάκτη κτλ).
  Κι εγώ θα παρακολουθώ, αλλά από μακριά.

  Αλίμονο όμως στους 21 συναδέλφους που κάποιοι πολύ εύκολα αναγόρευσαν σε «παράπλευρες απώλειες». Και το ακόμη χειρότερο -ακόμη και για τον επόμενο διευθυντή- είναι που οι περισότεροι από αυτούς είναι ικανότεροι από αυτούς που συναίνεσαν στις ανθρωποθυσίες για να σώσουν το τομάρι τους.

  Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Ξέρω ότι οι φελοί επιπλέουν πάντα αλλά έκτοτε έχουν εφευρεθεί… τα καπάκια.

 7. Ευχαριστώ για την απάντηση Says:

  Κύριε Μακρή ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι τίμια. Κατανοώ την καχυποψία σου αλλά όταν διατύπωσα το ερώτημα ήθελα να το κάνω με τρόπο που να καθιστά σαφές ότι από την πλευρά μου δεν υπάρχει καμία προσωπική εμπάθεια (κάθε άλλο θα έλεγα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία).
  Ωστόσο συνάδελφε θα πρέπει να παραδεχθείς ότι η τοποθέτησή σου στη συνέλευση, για να το πω κομψά, δεν ήταν και τόσο εύστοχη (ως προς το σημείο που ανέφερα προηγουμένως).
  Προσωπικά δεν θα έθετα το ερώτημα σε συνδικαλιστή οποιασδήποτε άλλης παράταξης. Το ερώτημα τέθηκε σ’ εσένα ακριβώς διότι εκπροσωπείς τον Ασύνταχτο Τύπο, ο οποίος -πολύ σωστά- καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν. Θα ήταν όμως άδικο κάποιος εκ του ασφαλούς να καλεί τους υπόλοιπους σε αντίσταση.
  Για να το πω ξεκάθαρα: αν έκανε το ίδιο εκπρόσωπος άλλης παράταξης θα περίμενα τον Ασύνταχτο Τύπο να καταγγείλει τον διπλοθεσίτη συνδικαλιστή που χρησιμοποιεί την συνδικαλιστική του ασυλία για να τα παίρνει από δύο μπάντες, την ώρα που οι συνάδελφοί του σφαγιάζονται και –ορισμένοι έστω- αντιστέκονται οδηγούμενοι στην ανεργία.
  Κατά τα λοιπά συνάδελφε… θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το σίριαλ «Μακεδονία» από μακριά, εσύ ως δημοσιογράφος, εγώ ως πρώην εργαζόμενος στον Τύπο (κι ελπίζω όχι ως μακροχρόνια άνεργος)

 8. εργατης τυπου Says:

  Επειδή η πόλη είναι μικρή και τίποτα δεν μένει κρυφό,τη στιγμή που η κυρία ζητάει απο τους εργαζόμενους
  να ζήσουν με 600 ευρώ,η ίδια διαθέτει το ίδιο ποσό για την ενοικίαση φοιτητικής γκαρσονιέρας για την κόρη της,
  στο κέντρο της πόλης για την μεσημεριανή σιέστα του παιδιού.

 9. Ρε παιδιά.. Άντε να απολυθούμε όλοι, άντε να παραιτηθούμε.. Ας μας σκοτώσουν κιόλας…. Μήπως θα γίνει τίποτα για το καλό της εφημερίδας, του μέσου για το οποίο εργαζόμασταν;; Καμία σχέση. Διευκολύνουμε τα αφεντικά να την βγάζουν την δουλειά πιο φτηνά, ενώ την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα ξεζουμίζονται για 700 ευρώ μισθό, ίσως και για λιγότερα σε λίγο καιρό. Τίποτα άλλο.

 10. Ευτυχώς πάντως που στον πλέον ανταγωνιστικό κλάδο του Ιδιωτικού Τομέα , τα Μέσα Ενημέρωσης επικρατεί αξιοκρατία…

  Ετσι είναι. Σε καιρούς δύσκολους που οι θέσεις είναι λίγες καλό είναι να …σπρώχνονται προς την έξοδο οι άχρηστοι και η ανάξιοι .
  Επιτέλους δηλαδή οι υπεύθυνοι θα έχουν μια ευκαιρία να ξεφορτωθούν και τους τεμπέληδες .
  Αυτό το σχόλιο το χρωστάω όχι μόνο σε όσους σκέφτονται την εθελούσια, αλλά και σε όλους προειδοποιήθηκαν για απόλυση και σε όσους συναδέλφους του Αγγελιοφόρου ειδοποιήθηκαν για την απόλυσή τους.
  Στελίνα

 11. Ερωτών εργαζόμενος Says:

  Ρε παιδιά, ποιοί σπεύδουν (πριν στεγνώσει το μελάνι της προδοσίας) να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώση μισθού και απεμπόληση εργασιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για τα οποία τόσοι αγώνες δόθηκαν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες;

 12. Πρώτοι απ’ όλους που έσπευσαν ήταν αυτοί που έδωσαν διαπιστευτήρια προς εκδότρια και διευθυντάδες στη διάρκεια των τελευταίων συνελεύσεων, λέγοντας ότι δεν πρέπει να είναι ταμπού οι απολύσεις! Των άλλων, όχι των δικών τους!. Κάποιες διαβεβαιώσεις θα είχαν εκ των προτέρων δοθεί. Ποιοι ήταν αυτοί;
  Ο ένας, που κάποτε παρακαλούσε (για να μην πω και κάτι άλλα) να μην απολυθεί από την Σουλοπούλου, μετά την καταγγελία δημοσιογράφου άλλου έντυπου ότι αντέγραψε στην Μακεδονία ολοσέλιδο θέμα του! (Πως τα κατάφερε να είναι πάλι παρά την εξουσία. Παλιά του τέχνη κόσκινο). Η άλλη, που εξαφανισμένη μήνες τώρα από τις εξελίξεις (απουσίαζε από την εργασία λόγω εγκυμοσύνης), ήρθε να μας πεί ας γίνουν απολύσεις, όντας στην πλεονεκτική θέση να μην μπορεί η ίδια να απολυθεί λόγω λοχείας;! Ο τρίτος της παρέας, που διέκοψε την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό για να έρθει να μας πεί για την αναγκαιότητα απολύσεων;!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: