ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Καμία απόλυση, καταβολή δεδουλευμένων και μετά όποια συζήτηση με την εργοδοσία

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

Το στίγμα της σημερινής εργασιακής συνέλευσης στο συγκρότημα της Μακεδονίας ήταν ξεκάθαρο ως προς τις προθέσεις των εργαζομένων έναντι του σχεδίου σφαγής της εκδότριας Σουλοπούλου, η οποία χυδαία εκβιαστικά απειλεί με πτώχευση έως την Κυριακή αν δεν δεχθούμε την απομάκρυνση 80 συναδέλφων (μέχρι τώρα έχουν δηλώσει πρόθεση εθελούσιας 52, άρα θα γίνουν 28 απολύσεις) και τη μείωση κατά 30% των αποδοχών σε όσους παραμείνουν (105 από 188).

Κρίνοντας από τις τοποθετήσεις όσων μίλησαν στη συνέλευση (25), οι 14 ήταν καταπέλτης έναντι του σχεδίου, 7 τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της εργοδοσίας (3 μνημονιακοί, 3 ανύπαρκτοι ως συνάδελφοι και 1… φίλη της εκδότριας), ενώ 4 κινήθηκαν ενδιάμεσα. Ήταν τέτοιο το κλίμα έναντι των μεθοδεύσεων της εργοδοσίας και κυρίως όσων πρόθυμων φιλεργοδοτικών συμπορεύονται μαζί της, που στο τέλος της συνέλευσης ο προοριζόμενος για διευθυντής του συγκροτήματος σηκώθηκε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ ότι ενέδωσε στην ιδεολογική τρομοκρατία των… Ασύνταχτων! Τέτοιο το πατατράκ τους, που πιστώνουν στον Ασύνταχτο όλους αυτούς τους συναδέλφους, που κινούμενοι από τη στοιχειώδη λογική και αίσθηση αξιοπρέπειας όρθωσαν το ανάστημά τους.

Και τι είπε ο πρόεδρος της   ΕΣΗΕΜΘ που εξόργισε τους στημένους εργοδοτικούς; Το πολύ απλό: ότι δεν μπορεί ως συνδικαλιστική ένωση να αποδεχθεί τις απολύσεις. Κι αυτό το ξεκαθάρισε από την αρχή. Οι οποίες απολύσεις σημειωτέον, από τις 28 οι 21 θα αφορούν δημοσιογράφους.

Εδώ να παραθέσουμε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν καλύτερα την εικόνα και του τι παίζεται: Στο σημερινό σύνολο εργαζομένων (188), οι μισοί (94) είναι δημοσιογράφοι και οι άλλοι μισοί (94) είναι διοικητικοί και τεχνικοί. Σύμφωνα με το σχέδιο της Σουλοπούλου, στις Μακεδονία και Θεσσαλονίκη θα μείνουν 29 δημοσιογράφοι (από τους 76!) και στα Σπορ του Βορρά 18. Άρα το σύνολο των δημοσιογράφων που η εργοδοσία σχεδιάζει να παραμείνουν στο συγκρότημα ανέρχεται στους 47. Δηλαδή ακριβώς οι μισοί από τους σημερινούς 94. Αντίθετα, από τους διοικητικούς και τεχνικούς θα παραμείνουν 58 από τους 94. Έτσι, με βάση ότι 52 συνάδελφοι από όλους τους κλάδους έχουν δηλώσει εθελουσία (…με το πιστόλι στον κρόταφο ή αηδιασμένοι), έγινε γνωστό ότι από τους 28 υπό απόλυση, οι 21 θα είναι δημοσιογράφοι και οι 7 διοικητικοί ή τεχνικοί.

Το άλλο που ξεκαθαρίστηκε στη συνέλευση ήταν ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί (τουλάχιστον από την ΕΣΗΕΜΘ) επιχειρησιακή σύμβαση, αλλά μετά από συλλογική διαπραγμάτευση ατομικές συμβάσεις. Κι αυτές για όσους δεχθούν μειώσεις, γιατί αρκετοί συνάδελφοι δήλωσαν πως δεν πρόκειται να το κάνουν.

Το τρίτο στοιχείο της συνέλευσης ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τάχθηκε υπέρ της καταβολής των δεδουλευμένων (5 μισθοί συνολικά) ή μέρους αυτών μετά από συμφωνία. Να ανοίξουν οι εφημερίδες και μετά η έναρξη της όποιας συζήτησης και διαλόγου με την εργοδοσία.

Στη συνέλευση ακούστηκαν και πολλά για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ιδιοκτήτη Γιάννη Ρήγα (με την εταιρεία του Sciens), όπως τα 4 αεροσκάφη της Ολυμπιακής που αγόρασε μόλις χθες κοψοχρονιά από τους κατοχικούς υπουργούς της μνημονιακής κυβέρνησης, τα δάνεια που έχει πάρει με διαδικασίες εξπρές από τράπεζες, αλλά και τα… εκατομμύρια που θα πάρει από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποία θα ενταχθεί η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική. Και μάλιστα την ώρα που η εκπρόσωπος τους ιδιοκτήτη απειλεί με πτώχευση την… Κυριακή!

42 Σχόλια προς “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Καμία απόλυση, καταβολή δεδουλευμένων και μετά όποια συζήτηση με την εργοδοσία”

 1. Το μήνυμα ήταν σαφές: ναι στο διάλογο αλλά με τα δεδουλευμένα και το δώρο στο χέρι. Δηλαδή τα νόμιμα και… ηθικά. Εκτός και αν η «ρεαλιστική λογική» των μνημονιακών έχει πια ξεφύγει και από αυτά τα όρια και κινείται σε… διεθνή ύδατα, υπεράκτια όπου δεν υπάρχει ίχνος εργασιακής νομιμότητας και ηθικής και όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις των καρχαριών ή των πειρατών της γαλέρας. Ακούσθηκε πως κάποιοι μίλησαν για ξεπέρασμα του ταμπού των απολύσεων. Να το κοιτάξουν αυτό. Δεν προμηνύει καλά πράγματα. Όταν το ξεπερνάς αυτό το ταμπού, κάπου αλλού χτυπάει. Πέρα από το γεγονός ότι προσβάλει βάναυσα τους υπό απόλυση, σημαίνει ότι το άτομο που έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο ταμπού, έχει πάθει τουλάχιστον χοντροπετσίαση και σταδιακά μετατρέπεται σε παχύδερμο…

 2. Ένας απολυμένος απ΄αλλού Says:

  Καλά, υπήρξαν συμμετέχοντες στη συνέλευση των εργαζομένων της Μακεδονίας που τάχθηκαν υπέρ των σπολύσεων για να σωθεί το μαγαζί; Τότε γιατί δεν προσφέρθηκαν αυτοί οι ίδιοι να απολυθούν; Αίσχος! Και τους αφήνετε να τα λένε αυτά κατάμουτρα σε απλήρωτους πέντε μήνες;

 3. Ερωτών... αφελώς; Says:

  Τελικά ρε παιδιά του Ασύνταχτου πέστε μας: ο φερόμενος ως νέος διευθυντής των εφημερίδων ως τι συμμετείχε στη σημερινή εργασιακή; Αυτός δεν έλεγε ότι έληξε η σύμβασή του στις 31 Δεκεμβρίου; ΅Άρα;

 4. Άφωνος εργαζόμενος! Says:

  Τι θλιβερό θέαμα συνέλευσης εργαζομένων την εποχή του μνημονίου: να ψάχνονται εκατό άνθρωποι για το ποιοί είναι οι πιθανοί 28 υπό απόλυση και ανάλογα να καθορίζουν τη στάση τους! Τι κατάντια συνδικαλιστικού σωματείου! Και μετά να μη μας βρίζει η κοινωνία, ε;

 5. Κοντός ψαλμός…. Αν (που δεν το πιστεύω) ισχύει το πρόγραμμα , την άλλη εβδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.
  Την απόφαση την παίρνουν αυτοί , τελικά. Αυτοί έχουν το μαχαίρι και το κραδαίνουν και το καρπούζι την εφημερίδα δηλαδή.
  Δεν μπορούμε εάν θέλουν να το κλείσουν , να τους εμποδίσουμε. Δεν μπορούμε όμως άλλο…να αναβάλουμε τη ζωή μας περιμένοντας. Καλή χρονιά λοιπόν με νέα …σελίδα!

 6. Συνάδελφοι όλοι είμαστε πιεσμένοι κάτω από το φάσμα της απληρωσιάς και της αναλγυσίας του ανήθικου αλήτη εργοδότη μας. Όλοι έχουμε ανάγκη τα δεδουλευμένα μας αφού καθημερινά κτυπούν τις πόρτες μας και τα τηλέφωνά μας οι οικονομικές μας υποχρεώσεις και οι ανάγκες της καθημερινότητας. Είμαστε όμως έτοιμοι να παραχωρήσουμε τα κεκτημένα μας (τα οποία κατέκτησαν άλλοι με τεράστιους αγώνες και τα παρέδωσαν σε εμάς); Έχετε σκεφτεί τι μέλλον προετοιμάζουμε για τα παιδιά μας; Μπορεί να φανεί αστείο αλλά πιστεύω ότι αν δεν παλέψουμε τώρα ανοίγουμε τον δρόμο για να ξαναγυρίσουν οι είλωτες στη ζωή μας! Εγώ λοιπόν όσο περνά από το χέρι μου την υπογραφή μου στο κατάπτυστο σημείωμα που έδωσαν ή σε ατομική σύμβαση δεν τη βάζω! Στο κάτω – κάτω της γραφής ο Ρήγας δεν περιμένει εμένα ή όλους εμάς για να μην κηρύξει την πτώχεση! Αν ήθελε θα την είχε κηρύξει εδώ και δύο μήνες που είμαστε σε επίσχεση εργασίας. Γιατί δεν το έκανε; Τώρα τη θυμήθηκε ή μήπως είναι το τελευταίο όπλο που βγάζει από τη φαρέτρα του αυτός και οι όμοιοι του;
  Fortsa

 7. Πότε θα κάνει ξαστεριά Says:

  Απογευματινή, Βήμα, Βέτο, Σφήνα, Ελεύθερος, Άλτερ, Μακεδονία, Ελευθεροτυπία, Εξέδρα, Επενδυτής…
  Θεός σχωρέστους.
  Κάτι καλό επί τέλους αρχίζει σε αυτή την χώρα. Αρχίζει να ξεβρωμίζει. Μη λερώνεστε υπεραπιζόμενοι τέτοιες δουλειές. Κάντε κάτι δημιουργικότερο στη ζωή σας από το να λεονταρίζετε απέναντι σε πτώματα που τα ξέβρασε η ίδια η κοινωνία.

 8. «Οι Πειρατές της Μακεδονικής» Says:

  Παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των μνημονιακών, των διευθυντών και των πρόθυμων παρατρεχάμενων κάθε είδους (αν και οικτρά μειοψηφία), οι εργαζόμενοι άντεξαν, φώναξαν, αρνήθηκαν την επιλογή της διαδικασίας σφαγής. Επέλεξαν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή στάση, αποδοκιμάζοντας τα κατάπτυστα εκβιαστικά σχέδια της εργοδοσίας. Τα δεδουλευμένα μας, ρεεε! Ο Μακεδονικός πόλεμος συνεχίζεται… μέχρι την τελική νίκη!
  Το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Αν νομίζουν οι Ρηγαίοι ότι θα την γλυτώσουν και θα κυκλοφορούν κάνοντας μπίζνες ανενόχλητοι, είναι γελασμένοι. Όλοι θα τους κυνηγάνε. Όσο για την Σουλοπούλου, αυτήν την έχουμε κοντά μας και θα της επιφυλάξουμε ιδιαίτερη υποδοχή. Μην τολμήσει να κοροϊδέψει τόσες οικογένειες εργαζομένων!

 9. Τι κατάντια συνδικαλιστριών: Σε συμπαράταξη με διευθυντές, παραδιευθυντές, κολαούζους διευθυντών, γλύφτες διευθυντών,… φίλους των αφεντικών. Προκάλεσαν ακόμη και την αντίδραση του προέδρου τους. Σιγά μην αφήσει να τον παρασύρουν οι υστερικές, που έχουν προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις με τη στάση τους.

 10. Πότε θα κάνει ξαστεριά, τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία. Δεν έχεις ιδέα τι θα πει δημοσιογραφία. Και οι δημοσιογράφοι, όπως όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι, έχουν αφεντικά που κάνουν βρόμικες δουλειές. Αν βρεις εργοδότη σε οποιοδήποτε τομέα, που δεν κάνει βρόμικες δουλειές πες μου ποιος είναι να παραιτηθώ πρώτα και μετά να του στείλω βιογραφικό. Εγώ τους εργοδότες, τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι. Όσο για τους ίδιους τους δημοσιογράφους, το ποσοστό των χαφιέδων ανάμεσά τους είναι αντίστοιχο με το ποσοστό των χαφιέδων στους άλλους εργασιακούς χώρους. Απλά οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να κρυφτούν, οπότε αν είσαι χαφιές φαίνεσαι (είσαι τουλάχιστο πιο ξεκάθαρος χαφιές).

  Τους δικούς μας χαφιέδες (που δεν έχουν πρόβλημα με τις απολύσεις) θα τους παρακαλούσα την επόμενη φορά που θα μιλήσουν στη συνέλευση να κοιτάξουν στα μάτια την Ν., τον Χ., την Μ., τον Π., την Σ. κλπ και να τους πούνε στα ίσια «σπάστε το ταμπού και πάτε στην ανεργία, εγώ θέλω να πληρωθώ».

  Συγνώμη, δεν μπορώ να γράψω άλλο. Πάω να ξεράσω…

 11. Η αλητεία της Σουλοπούλου δεν έχει όρια. Έφτασε στο σημείο να ζητήσει, αν και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, μετά από 3 χρόνια να μην ισχύσει η όποια ΣΣΕ, αλλά να υπάρξει και νέα διαπραγμάτευση για ατομικές συμβάσεις και μέσα σ’ αυτό το διάστημα όλες οι ωριμάνσεις να μην ισχύσουν. Δηλαδή όποιος παντρευτεί ή αποκτήσει παιδί ή αλλάξει μισθολογικό κλιμάκιο δεν θα πάρει το όποιο επίδομα δικαιούται. Μάλλον σε ιθαγενείς απευθύνετε η Σουλοπούλαινα την οποία κάποιοι «ρεαλιστές μνημονιακοι» έβλεπαν να «φεύγει». Την τυφλα τους. Που να πάει ορέ σμπίροι; Που θα βρει ΜΜΕ να το παίζει εκδότρια κι αφεντικό; Να μοιράζει παιχνίδι, να κόβει ρεπορτάζ, άρθρα και ενοχλητικά παραπολιτικά, να προβάλει τους φίλους της, υπουργούς βουλευτές, νυν και πρώην, κουμπάρους και ανίψια και φυσικά όλα αυτά υπέρ του μεγάλου αφεντικού. Δηλαδή με λίγα λόγια, ενώ δεν έχει λεφτά να δώσει τα δεδουλευμένα και το δώρο και τσιγκουνεύεται τις αποζημιώσεις των απολυμένων, σκέφτεται τι θα γίνει μετά από 3 χρόνια, σκέφτεται τα επιδόματα και τα κλιμάκια και τις ατομικές συμβάσεις, σε ένα κουτσουρεμένο μαγαζί με τους μισούς εργαζόμενους απολυμένους ή «εξοστρακισμένους». Φροντίζει δηλαδή για το μέλλον ενώ εκβιάζει, απολύει, τρομοκρατεί και απειλεί στο παρόν. Κι αυτό είναι διαπραγμάτευση; Και θέλετε να της δώσετε και 20%; Ρε δε γαργαλιόμαστε όλοι μαζί να συνέλθουμε. Ρε Αλεξανδρίδη που είσαι τοσο ΧΧΧΧΧΧL (για το…. εύρος σκέψης μιλάω) και βιάζεσαι τόσο να κλείσει η συμφωνία με τους ιθαγενείς, πιάσε την ηλεκτρική γαργαλιάρα. Αν βαρύνεσαι, πες της εκλεγμένης…

 12. Προς παιδιά της Μακεδονίας: Γιατί στη χθεσινή συνέλευση ο νέος διευθυντής ήταν δυσαρεστημένος με την εξέλιξη; Τι δεν του βγήκε και τι δεν περίμενε;

 13. Λίγη ντροπή δεν είχαν όσοι υποστήριξαν πως καλώς έγινε η προειδοποίηση όσων είναι υπό απόλυση; Βρήκαν λέει και τα κριτήρια των απολύσεων: οι ελεύθεροι δηλαδή ανύπαντροι χωρίς παιδιά, μικροί σε ηλικία κ.α. Τι σόι ρατσισμός είναι αυτός; Το ακούσαμε από τον διευθυντή – συνομιλητή του Ρήγα αλλά το ακούσαμε και από συνδικαλιστές που μέχρι πρόσφατα το έπαιζαν σφόδρα «αντιδιευθυντικοί», αλλά επιλεκτικά. Όσο για τον πρόεδρο Μάκη καλά βόλεψε τα φιλαράκια του Τσελεπή και Τζάγια της ΕΠΗΕΘ που γνώριζαν τις λίστες, οι λίσταρχοι. Είναι λέει στο λογιστήριο και ξέρουν το οργανόγραμμα. Δουλειά των συνδικαλιστών είναι να φουντώνουν το κλίμα φόβου και ανασφάλειας; Αλλά από δεξιοπασόκεμον και αριστερούς γιαλαντζί τι περιμένεις;
  Πρόεδρε Μάκη τους διοικητικούς, γιατί τους φώναξες; Για κλακαδόρους; Η υποκρισία σας περισσεύει…

 14. Άφωνος εργαζόμενος Says:

  Ρε παιδιά, ποιοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν τις απολύσεις συναδέλφων τους για να βολέψουν τον… κώλο τους; Κι εσείς δεν λέτε ονόματα; Τελικά τέτοιοι υπάρχουν σε όλους τους χώρους, ε;

 15. Αγαπούλα…την κουκούλα!! Αντε πια φτάνει, ας κάνουν ό,τι γουστάρουν. Γυρίζω την πλάτη στο μέλλον που λέει και το άσμα!!!

 16. Αλεξανδρίδης Says:

  Αντικειμενικό το ρεπορταζ, έγκυρη η καταμέτρηση των ομιλητών, εύστοχα τα σχόλια, πολύπλευρη η ανάλυση, αντάξια της αυταπόδεικτης ευρυμάθειας και της δημοσιογραφικής ικανότητας των κρυπτόμενων- κουκουλοφόρων συγγραφέων τους. Και μετά αναρωτιέται κάποιος για την κρίση της δημοσιογραφίας στο ιστορικό συγκρότημα της Μακεδονίας. Και το περιορίζω στους «δικούς μας» γιατί ούτε για τον Αγγελιοφόρο, ούτε για την ΕΡΤ3, ούτε για τα δημοτικά ΜΜΕ, ούτε για το ΜΠΕ βλέπω παρόμοιας αθλιότητας αναρτήσεις και σχολιασμούς. Ολοι οι «έγκριτοι» στο ίδρυμα της Μοναστηρίου μαζεύτηκαν πια?

  • Ενας "εγκριτος" Says:

   Καλώς την… διευθυντάρα. Που σαι ρε Αλεξανδρίδη και λέγαμε «που χάθηκε αυτή η ψυχή;». Ανησυχησαμε, βλέπεις εμείς είμαστε και ανθρωπιστές. Όσο για το περί «αθλιότητας των σχολιασμών και των αναρτήσεων» δεν περιμέναμε από σένα κάποιο μπράβο η ζήτω. Αντίθετα περιμέναμε ένα «σχόλιο αθλιότητας», αντάξιο της πολιτικής σου καταγωγής, διαπαιδαγώγησης και… «διαστροφής». Όσο για την ανωνυμία, που υποτιμητικά αποκαλείς «κουκούλες» δεν θα σου κάνουμε τη χάρη. Οπως δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανένα διευθυντή ή διευθυντικό στέλεχος. Θα σας βόλευε να μην υπάρχει αυτό το βήμα ανοιχτού και ελευθέρου διαλόγου ενημέρωσης και έκφρασης. Είστε τόσο δημοκράτες όλοι εσείς οι διευθυνταράδες όσο σχεδόν είναι και τα αφεντικά σας. Σας ενοχλεί η ελεύθερη έκφραση και ο προβληματισμός και αυτό είναι σαφές δείγμα πως εσείς οι διευθυντάδες εννοείται τα δημοκρατικά δικαιώματα. Δεν θα σας κάνουμε λοιπόν τη χάρη, θα συνεχίσουμε να σχολιάζουμε ελεύθερα. Α, με τη γαργαλιάρα τι έγινε;

 17. Έχω μια απορία: Όταν σου ανανέωσαν τέλη Δεκέμβρη την σύμβαση δεν ζήτησες πρώτα τα δεδουλευμένα;
  Πάντως και μόνο για το γεγονός ότι σε εποχή απολύσεων εσένα σε «ανανέωσαν» θα έπρεπε να έρθεις στην εργασιακή συνέλευση με γλυκά για να μας κεράσεις.
  Κρίμα.
  Στην επόμενη συνέλευση να φέρεις φοντάν, εμένα που μου αρέσουν πολύ να μου δώσεις δύο!

 18. Αλεξανδρίδης Says:

  Και φονταν, και κονιάκ 3αρι και κουλουράκι- όπως στις κηδείες. Να δώσουμε και στον άλλον που είναι περήφανος για την κουκούλα του.

 19. Αφιερωμένο στον Μιχ. Αλ Εξανδρίδη (όπως λέμε Αλ Καπόνε)

  Ο στρατιώτης με τ’όπλο σημαδεύει και σκέφτεται:
  «Με μια κίνηση απλή θα του κλέψω ότι έχει ζήσει
  είμαι ένας μικρός θεός, είμαι ένα στοιχιό.
  Πάνω από το αίμα του αύριο εδώ την ίδια ώρα
  ερπετά θα σέρνονται όπως κάνω κι εγώ…»

  Στίχοι Θανάσης Παπακωνσταντίνου

 20. Κι ένα του Λειβαδίτη για τους εργαζόμενους της «Μ»

  Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
  δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι
  για την ειρήνη και για το δίκιο.
  Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
  τα χείλη σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές
  Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ’ τις σφαίρες
  μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
  Κάθε κραυγή σου θα ‘ ναι μια πετριά
  στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
  Κάθε χειρονομία σου θα ‘ναι
  για να γκρεμίζει την αδικία.
  Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
  ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
  Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
  Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
  αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
  στη δίνη του πολέμου,
  έτσι και σταματήσεις
  για μια στιγμή να ονειρευτείς
  εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
  θα γίνουν στάχτη απ’ τις φωτιές.
  Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
  αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
  Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
  μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
  για να ζήσουν οι άλλοι.
  Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
  ένα οποιοδήποτε πρωινό.
  Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
  θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
  μπρος στα ντουφέκια!

 21. The Benny Hill Show part 2 Says:

  Κουκούλα φοράει μονάχα όποιος υποδεικνύει και σπιλώνει στη Σουλοπούλου τους συναδέλφους του.
  Τελεία και παύλα κ. Αλεξανδρίδη.
  Μέρος της συμφωνίας για την θέση του διευθυντή σύνταξης αφορά την υποχρέωση σας να ρουφιανεύετε τους εργαζομένους.
  Αλλά ξέρετε κάτι, δεν μας καίγεται καρφί.
  Τραμπουκισμοί, αόρατες κουκούλες και εκβιασμοί δεν περνάνε. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή (οικογένεια, φίλοι, καθαρή συνείδηση) από το να προβληματιζόμαστε για την συμπεριφορά τη δική σου ή των κοσκωτοσαλιαρέληδων ρηγαδαίων.

 22. The Benny Hill Show part 3 Says:

  Και επειδή όπως ορύεσαι σε ενοχλεί που άλλοι μιλάνε ανώνυμα και εσύ επώνυμα, ορκίσου στη ζωή του παιδιού σου ότι εάν γράφουμε επώνυμα δεν θα το χρησιμοποιήσεις εναντίον μας και μετά «συνομιλούμε» και επωνύμως…
  Σε αντίθετη περίπτωση μην ψαρεύεις άδεια για να πιάσεις γεμάτα.

  ΥΓ
  Αν έχεις την αυταπάτη ή αν γουστάρεις να νοιώθεις ότι σε φοβούνται, σε πληροφορώ ότι ως διευθυντή δεν θα σε έπαιρναν στα σοβαρά ούτε ξυπόλητοι ανθρακωρύχοι στο Μπαγκαλαντές!

 23. The Benny Hill Show part 4 Says:

  Πιστεύω ότι ζεις με έναν καημό. Ότι, δηλαδή, το παρακράτος σου δεν σκιάζει παρά μόνο μερικούς και όχι την πλειοψηφία. Αν ανοίξει και πάλι το μαγάζι θα ζήσεις την περιφρόνηση των υφισταμένων σου όταν θα σε συναντούν το πρωί στο ασανσέρ και δεν θα σου λένε ούτε καλημέρα.
  Γιατί το να μην πεις «καλημέρα» δεν αποτελεί λόγω απόλυσης και από την άλλη δείχνεις ξακάθαρα πόσο εκτιμάς αυτόν που έχεις μπροστά σου…
  (Θα έχει πολύ πλάκα όταν και αν θα ξανακοίξει το μαγαζί…)

 24. Εμιλιάνο Ζαπάτα Says:

  «Αν είναι να εκτελεστώ, καλύτερα να πεθάνω όρθιος παρά γονατιστός».

  (Ακούστηκε από ασύνταχτο δημοσιογράφο στην τελευταία εργασιακή συνέλευση της Μακεδονίας την Τετάρτη και… χλευάστηκε από διευθυντάδες και κολαούζους.)

 25. Αφεντικά για...φίλημα Says:

  Σχόλιο σε άλλο κείμενο:
  Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση χθες η αναφορά του νέου διευθυντή που υπονόησε ξεκάθαρα ότι πολλοί από εμάς είμαστε δημοσιογράφοι της πλάκας. Επαναλαμβάνω ακριβώς την δήλωση του: “Βγήκε ο Χατζηνάκος στο δρόμο και όποιον έβρισκε μπροστά του τον βάφτιζε δημοσιογράφο και τον προσλάμβανε”. Προσωπικά, δεν έπιασα δουλειά επί διοίκησης Χατζηνάκου αλλά μου δημιουργούνται οι εξής απορίες:
  -Είναι δυνατόν αυτός που θέλει από Δευτέρα να παίξει το ρόλο του διευθυντή να χαρακτηρίζει εκ των προτέρων άχρηστους αυτούς με τους οποίους θα αναγκαστεί να συνεργαστεί για την επανέκδοση της εφημερίδας;
  – Λογικά, εάν το ένοιαζε η ποιότητα αυτού που θα παραχθεί επί των ημερών του, θα έπρεπε να προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα και όχι να κάνει ακριβώς το αντίθετο.
  Να πιάσει, δηλαδή, του μέλλοντες υφισταμένους του στο φιλότιμο και να παλέψει για εργασιακή ειρήνη προς όφελος της επιχείρησης και όχι να προκαλεί ενώπιον του προέδρου της Ένωσης το δημοσιογραφικό προσωπικό της Μακεδονίας.
  – Όλως τυχαίως, κανένας από το Δ.Σ. δεν τόλμησε να του πει οτιδήποτε.
  – Κανείς δεν του είπε ούτε καν ότι πράττει και ομιλεί αντισυναδελφικά.
  Κύριε διευθυντά, ο μέσος όρος της ηλικίας των δημοσιογράφων στο “συγκρότημα του αίσχους” είναι πάνω από 40. Οι περισσότεροι εργάζονται σε αυτό παραπάνω από 13 χρόνια. Το αν είμαστε ή όχι καλοί στην δουλειά μας δεν θα μας το πείτε αλλά και ούτε θα το κρίνετε εσείς.
  Είναι ξεκάθαρο ότι έχετε επιλέξει την τακτική της πόλωσης και ασυδοσίας για όλο το χρονικό διάστημα της “διακυβερνήσης” σας.
  Μπορεί εμείς να μην ανήκουμε στον κύκλο των κολητών σας του 4ου ορόφου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε παιδάκια και πρόβατα επί σφαγή.
  Πρωτού σπεύσεις να απαντήσεις με εξυπνακίστικό τρόπο σε όσα γράφω, σου λέω ότι όλα τα παραπάνω αξίζει και για το δικό σου καλό να τα λάβεις υπόψιν σου.
  Βάζοντας ανθρώπους στο περιθώριο ή στο πρώτο κουπί της γαλέρας, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι την ταχύτερη δημιουργία “αντάρτικου” εναντίον σου.
  Και κάτι ακόμα, επειδή θα κληθείς να “τρέξεις” ένα μαγαζί με μισθούς μειωμένους κατά 30%, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι και η απόδοση των εργαζομένων θα είναι επίσης μειωμένη κατά 30%.
  Όπως λένε και οι αρχιερείς του καπιταλισμού, οι αμερικάνοι: What you pay, is what you get (ότι πληρώνεις παίρνεις).
  Η απάντηση σου σε αυτό είναι σίγουρο ότι θα είναι, “ενώ μέχρι το καλοκαίρι που πληρωνόσασταν κανονικά, είδαμε το αποτέλεσμα”.
  Σε αυτό, λοιπόν, σου απαντώ ότι για το αποτέλεσμα την κύρια ευθύνη την έχει πάντα ο πρώτος τη τάξει.
  Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για δύο διευθυντές-δημοσιογράφους: Την κυρία στο 3ο όροφο και εσάς στον 4ο. Πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά συμβαίνει ο διευθυντής να μην αναλλαμβάνει ποτέ την ευθύνη και να την επιρρίπτει στους υφισταμένους του.
  Τώρα εάν θεωρείτε άχρηστους μονάχα όσους εργάζονταν στην “Μακεδονία” και όχι αυτούς που εργάζονταν στην “Θεσσαλονίκη”, παρακαλώ εξηγήστε μου το εξής: Γιατί η εβδομαδιαία Θεσσαλονίκη που δειυθύνατε πουλούσε ελάχιστα περισσότερο από την “Μακεδονία” που κρεμιόταν στα περίπτερα έξι φορές την εβδομάδα;
  Αντέ τώρα να βρεθεί σοβαρή απάντηση σε αυτό το τελευταίο…
  Δεν πειράζει, κάποα άλλη ίσως φορά….

 26. Και μένα ο Χατζηνάκος μ έφερε στην εφημερίδα και τον ευχαριστώ γι αυτό. Μπορεί ναμαι της πλάκας , μπορεί όμως να είμαι και του…δράματος! Διότι το θέμα είναι ότι πρέπει η όλη υπόθεση να ξεμπλοκάρει και όχι να συνεχίσουμε ένα ατέρμονο…»ξεκατίνιασμα».
  Γνωριζόμαστε όλοι σε αυτή την πολύ μικρή πιάτσα.
  Ούτε εργοδοτική είμαι, ούτε συντεταγμένη, ούτε ενδοτική πιστεύω.
  Έχω όμως τεράστιες υποχρεώσεις και πάνω απ όλα αισθάνομαι ότι έχω την ευθύνη της οικογένειάς μου και πολλών συναδέλφων μου που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.
  Ναι λοιπόν η εργοδοσία είναι ανάλγητη. Η νομοθεσία απάνθρωπη και ευνοϊκή μόνο για τους κρατούντες. Το σύστημα εξαθλιώνει τον εργαζόμενο και τον σπρώχνει στη γωνία.
  Όμως αυτή η εφημερίδα μπορεί ξανά να λειτουργήσει. Μπορεί αυτό το «μαγαζί» να δημιουργήσει μια ελπίδα για όσους μείνουν έστω και με χειρότερους οικονομικούς όρους. Μήπως γύρω μας οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δε βάλλονται;
  Λέω, ας βρούμε μια εφικτή στηριγμένη στην κοινή λογική λύση, ας πάρουμε την ευθύνη και γι αυτό που μπορεί να ωφελήσει τους περισσότερους, ας σταθούμε εμείς γενναιόδωροι και αποφασισμένοι, ήρεμοι και ώριμοι απέναντι σε μικροπρεπείς και μικρόψυχους…
  Να κυλήσουν τα πράγματα ξανά…
  Για να εξηγούμαστε. Το όνομά μου είναι Στελίνα Μαργαριτίδου. Έχω δηλώσει εθελούσια , δεν έχω δεύτερη δουλειά, έχω δύο παιδιά και δεν βγαίνω στη σύνταξη , ούτε έχω ιδιαίτερες σχέσεις με νέους ή παλιούς διευθυντές…για να μην αναφερθώ σε εργοδότες!!! Όποιος με στήσει στον τοίχο (του Ίντερνετ) ας το κάνει επώνυμα!!!

 27. Άφωνος εργαζόμενος! Says:

  Σε ποιούς αναφέρεται ο νέος διευθυντής όταν λέει ότι:
  “Βγήκε ο Χατζηνάκος στο δρόμο και όποιον έβρισκε μπροστά του τον βάφτιζε δημοσιογράφο και τον προσλάμβανε”. Αντέδρασε έτσι, σε όσα καταιγιστικά άκουγε από τους σναδέλφους δημοσιογράφους στην εργασιακή κατά του σχεδίου σφαγής τους από την ιδιοκτησία. Οπότε;

 28. Τι θέλετε επιτέλους; Φύγετε ν’ αδειάσετε τη γωνιά στη Σουλοπούλου και να αναλάνει ο νέος διευθυντής. Αμάν πιά με την επιμονή… να αντιστέκεστε στη σφαγή σας! Θυσιαστείτε η περισσότεροι για το καλό του ενός!

 29. Αλεξανδρίδης Says:

  Πώς μα μην σεβαστεί κανείς- παρά τις επιμέρους μικροδιαφορές που ενδεχομένως έχει- την αγωνία και τις σκέψεις της Στελλίνας? (Δεν είχε μόνον αστοχίες ο Λάζαρος χαχαχα). Επίσης, θα ήθελα να απαντήσω στην προηγούμενη της- την για φίλημα- που ανοίγει σημαντικά θέματα και δείχνει να νοιάζεται και για τα συμβαίνντα πέριξ του ατομικού της μικρόκοσμου, αλλά για λόγους αρχής δεν μπορώ να μιλήσω σοβαρά στις κουκούλες. Μακάρι η ζωή να μας επιτρέψει να της απαντήσω με έργα. Για τους άλλους, τους μακριά νυχτωμένους, δεν έχω λόγια. Μόνο φοντάν.

 30. Απληρωτος σε επισχεση Says:

  Γειά σου ρε μεγάλε… φοντανιστή. Σ ευχαριστούμε που μας σκέφτεσαι. Τωρα μ αυτές τις απληρωσιές ακόμα και ένα φοντάν μετράει. Ετσι σκέφτεται και η Σουλοπούλου να μας πληρώσει κάποτε και να μας πληρώνει εννιοτε, όποτε του καπνίσει του Ρηγα, με φοντάν….

 31. Ένας ειλικρινώς ερωτών εργαζόμενος Says:

  ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:
  Μήπως μπορείτε να μας πληροφορήσετε σχετικά με όσα κυκλοφορούν, δηλαδή ότι έχετε αναλάβει παρασκηνιακές πρωτοβουλίες να αρθεί το αδιέξοδο και να ξανανοίξουν οι εφημερίδες; Ειλικρινά ρωτάμε (έστω και ανώνυμα, αφού καταλαβαίνετε το φόβο της στοχοποίησής μας). Άλλωστε η απάντησή σας αφορά όλους τους εργαζόμενους και αναμένεται με ανυπομονησία. Μακάρι να πετύχετε κάτι καλό για όλους. Το εννοούμε.

 32. Αλεξανδρίδης Says:

  Προσπαθούμε ρε μεγάλε. Κι ευτυχώς είμαστε πολλοί και απο όλες τις πλευρές, με αποτέλεσμα να υπαρχουν ελπίδες για την καλύτερη ρεαλιστική λύση για όλους- και το εννοώ αυτό.

 33. Αληθεια υπαρχει ελπιδα να πρυτανευσει η λογικη; Γιατι εδω θελουν να μας πεισουν οτι ειναι καλυτερο να κλεισει η εφημεριδα, οτι ειναι καλυτερο διακοσια ατομα να μεινουν στο δρομο. Ωραια αντιληψη για τον συνδικαλισμο. Αλλα βεβαια τι σε νοιαζει αν εχεις κανει τα κουμαντα σου;

  • Απληρωτος εργαζομενος Says:

   Για ποια «κουμάντα» μιλάς ορέ παράλογο; Αν εννοείς τους απλήρωτους εδώ και 5 μήνες δημοσιογράφους που όλα αυτά τα χρόνια έχουν τραβήξει τα πάνδεινα στη «Μ», μάλλον κάνεις λάθος ή αγνοείς πράγματα. Ελάχιστοι, πλην «γνωστών» και μη εξαιρετέων, έχουν καβάντζα ή μπάρμπα στην κομματική Κορώνη. Ποιος θέλει να κλείσει η εφημερίδα; Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στο σφαγείο ή τα αφεντικά που εκβιάζουν για περικοπές και μαζικές απολύσεις και αρνούνται να πληρώσουν δεδουλευμένα και δώρο; Αν επικρατούσε η δική σου αντίληψη για τον συνδικαλισμό σήμερα δεν θα είχαμε ούτε συμβάσεις, ούτε ασφάλιση, ούτε περίθαλψη ούτε συνδικαλιστικά δικαιώματα. Λίγος σεβασμός προς εργαζόμενους που παλεύουν για το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης και ζωής για την οικογένεια τους, δεν θα έβλαπτε.

 34. Θεωρητικά συμφωνώ με τον…αποπάνω μου. Ωστόσο δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια και τα αυτιά μου σε αυτό που υπάρχει γύρω μου! Δυστυχώς! Ούτε μπάρμπα , ούτε καν μάνα και πατέρα ούτε ομορφογυναίκα ή ομορφάντρας ρε γμτ δεν είμαι!!
  Να μια τζούρα ελπίδας ότι αφού αντέξαμε τόσα κι αφού σε τοπίο έρημο όπως και να το κάνουμε «αντέχει» το περιβάλλον μια εφημερίδα σαν τη Μακεδονία και μάλιστα το 2012 που είναι και η χρονιά της, ψάχνω απεγνωσμένα.
  Ότι οι συμβιβασμοί οι περισσότεροι, να μην πω όλοι γίνονται από πλευράς μας ούτε λόγος, άσε που επειδή είμαι και τρελόγκα με πονάει πολύ που οι υπεύθυνοι του συγκροτήματος μ αντιμετωπίζουν σα να μου κάναν χάρη τόσα χρόνια που με πλήρωναν και μ άφηναν να βάζω το όνομά μου…Αλλά τι άλλο πια να πω; Να ελπίσω θέλω μόνο κι επειδή λόγω κρίσης (πιθανόν και επερχόμενου νευρικού κλονισμού) μ έχει πιάσει και το συναισθηματικό μου ξαναλέω και ξαναγράφω. Καλύτερα ανοιχτό το «μαγαζί» και κάποιοι με δουλειά (έστω) παρά όλοι στον άσσο! Καλή μας τύχη!!!

  • Και πώς να μείνει ανοιχτό το «μαγαζί» με τους… είλωτες του 2012; Αυτό Στελινάκι θεωρείς δουλειά; Προσπάθησε να καταλάβεις ότι όλοι θέλουμε να απεγκλωβιστούμε από την ομηρία μας, αλλά όχι δίνοντας «γη και ύδωρ». Η θηλιά που μας πνίγει τώρα πίστεψέ με με την… παράδοσή μας θα σφίξει ακόμη περισσότερο!

 35. Εεργαζόμενος με το κολτ στον κρόταφο! Says:

  Παιδιά, προσοχή τους διευθυντάδες (και τους κολαούζους αυτών) και ρεαλιστικές λύσεις φέροντες… Μην τολμήσουν και εκβιάσουν άλλη μιά φορά τους εργαζόμενους. Τα δεδουλευμένα μας πρώτα, ρεεε…!

 36. Στον άσσο γενικώς Says:

  Καλό είναι αυτοί που θέλουν να απεγλωβιστούν με την «εθελούσια» να σκέφτονται λίγο και τους συναδέλφους που ενδεχωμένως να παραμείνουν και κάτω από ποιοες συνθήκες θα εργάζονται. Έγω Στελίνα θέλω να πάρεις όλα τα χρήματα που δικαιούσαι μέχρι τελευταίας δεκάρας. Εσύ, όμως, μην μου προτείνεις την επιστροφή στην εργασία με μισθό ελάχιστα πάνω από το επίδομα ανεργίας μόνο και μόνο για να μείνει το μαγαζί ανοιχτό και έτσι να πληρώνονται οι δόσεις της εθελούσιας. Κλείνω με την δική σου ατάκα: «Καλύτερα ανοιχτό το μαγαζί και κάποιοι με δουλειά (έστω) παρά όλοι στον άσσο». Προσωπικά, ως πατέρας δυο νηπίων, τα 850 ευρώ το μήνα σημαίνουν ότι παρότι θα εργάζομαι θα συνεχίζω να είμαι στον άσσο.

 37. Νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνω; Τι να απαντήσω και τι να γράψω; Ότι μη περιμένοντας τίποτε πια έχω όλο αυτό το διάστημα ψάξει για δουλεια ΠΑΝΤΟΥ! Εννοείται όχι μόνο δημοσιογραφική κι αν θέλουν ας με διαγράψουν κι από την Ενωση…Αυτά που βλέπω και ακούω…καλύτερα να μην τα γράψω. Εδώ διαλύεται το σύμπαν! Το επόμενο διάστημα μπορεί ορισμένοι να θέλουν να μην υπάρχουν ΜΜΕ αυτό, ναι αλλά, αν υπάρχει τρόπος κάποιοι να παραμείνουν στο χώρο, ας γίνει… Η απληρωσιά και η εξαθλίωση των πέντε μηνών δεν είναι ήδη μια θυσία; Το λουκέτο που θα διασφαλίσει τελικά μόνο τον εργοδότη δεν είναι μια σπρωξιά στον τοίχο του «τίποτε» και μάλιστα με την ευλογία της νομοθεσίας; Για πλήρη απάντηση ψάξτε στο διαδίκτυο το «ο Λεωνίδας δεν είναι ήρωας» τι άλλο να πω…
  Μ έχει πιάσει κι αυτό το συναισθηματικό (απλήρωτες και οι ορμόνες) και τώρα που γράφω με παίρνουν τα ζουμιά….γμτ!

  • Απληρωτος και υπο απόλυση Says:

   Δηλαδή Στελίνα να υπογράψω ατομική συμβαση για μείωση 30% όταν ξέρω πως θα απολυθώ και την αποζημίωση θα την πάρω σε δόσεις; Γιατί να το κάνω; Ποιόν θα διευκολύνω; Αυτόν που επέλεξαν να μείνει στη δουλειά; Και πως το έπραξαν αυτό; Πως έκριναν ποιός θα μείνει και ποιος θα φύγει; Δηλαδή μας ζητούν τα ρέστα αυτοί που θα μείνουν και θα έχουν δουλειά και αυτοί που συμφώνησαν να φύγουν; Πάμε καλά; Εικοσι ένας δημοσιογράφοι, συνολικά 28 εργαζόμενοι, θα απολυθούν αν περάσει η συμφωνία και εμείς πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι; Στελίνα τα δεδουλευμένα η εργοδοσία τα χρωστάει όχι εμείς. Έλεος πια. Εσείς που ζητάτε να «ανοίξει» η εφημερίδα πως είστε σίγουροι ότι δεν είναι κόλπο; Να βάλετε δηλαδή τις υπογραφές σας σε μία εθελούσια που θα σας αποπληρώσει αποζημιώσεις σε βάθος ενός χρόνου και βάλε; Ξέρετε πόσοι διεκδικούν σήμερα αποζημιώσεις; Θα τρέχετε στα δικαστήρια ενώ η εφημερίδα θα είναι στα περίπτερα; Τι θα γράφει για σας; Εγώ που δεν θέλω ούτε εθελούσια ούτε απόλυση με ρωτάει κανείς; Η μοίρα μου δηλαδή έχει συνδεθεί, όχι με το δικαίωμα στη δουλειά, αλλά με το δικαίωμα της έμμεσης ή άμεσης απόλυσης κάποιων συναδέλφων μου και το δικαίωμα κάποιων να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Ποιος τους εμπόδισε; Κανείς. Αντίθετα οι υποκριτές της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ εξωθούν τους συναδέλφους σε ατομικές συμβάσεις διότι δεν θέλουν να υπογράψουν συμφωνία επιχειρησιακής σύμβασης. Γιατί δεν το κάνουν; Φοβούνται μήπως τους χαρακτηρίσουν προδότες; Δηλαδή σήμερα μας οδηγούν στις ατομικές συμβάσεις και αύριο θα μας ζητήσουν να απεργήσουμε για την ΣΣΕ; Πιθανά σύντομα να γίνουν τέτοιες κινητοποιήσεις. Αυτοί που θα υπογράψουν η έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις γιατί να απεργήσουν; Για να το παίξουν κάποιοι και κάποιες συνδικαλιστές;

 38. Υπογραφή ή και ο σταυρός σας βολεύει; Says:

  Στην τελευταία συνέλευση έριξαν «όλα τα βαριά τους όπλα στην πρώτη γραμμή» εις μάτην. Τους σιχάθηκα αλλά δεν πτοούμαι. Δυστυχώς για μένα το «μαγαζί «έχει πάψει να υπάρχει. Έτσι το κατάντησαν, όχι απλά νεκρό αλλά πτώμα σε αποσύνθεση. Την υπογραφή μου σε κανένα κ…χαρτο δεν θα τη δείτε ούτε καν πλαστογραφημένη. Τώρα το πράγμα είναι αυτό που λένε οι αμερικάνοι: Its strictly personal! Κέρδος θεωρώ όσο μπορέσω να σας εκνευρίσω, όσο μπορέσω να σας καθυστερήσω, όσο μπορέσω να… σας την σπάσω. Εάν η εφημερίδα επανεκδοθεί, τόσο το καλύτερο αφού ο δικηγόρος μου θα μπορεί να διεκδιικήσει από μια εν λειτουργεία επιχείρηση ότι περισσότερο μπορεί.
  Καληνύχτα «Μακεδονία», θα θυμάμαι μονάχα τις καλές στιγμές που στη μνήμη μου είναι περισσότερες από τις άσχημες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: