«MAKΕΔΟΝΙΑ»: Ο νέος εκβιασμός προβλέπει αίτηση πτώχευσης στις 8 Γενάρη

Σε αίτηση πτώχευσης την 8η Γενάρη θα προχωρήσει η διοίκηση της «Μακεδονίας» εφόσον δεν γίνεται αποδεκτό το συνολικό πακέτο της που προβλέπει –θυμίζουμε- 80 «εθελούσιες» εξόδους και απολύσεις και μείωση των μηνιαίων αποδοχών όσων παραμείνουν κατά 30 έως 40%.

Αυτό υποστήριξε η κ. Σουλοπούλου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (Δευτέρα) με τα προεδρεία των 3 ενώσεων (δημοσιογράφων – διοικητικών – τεχνικών). Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη διαφωνία, αφού οι συνδικαλιστές ζήτησαν μικρότερα ποσοστά μείωσης μισθών και ίσα για όλους, διότι το «πακέτο» περιέχει διαφορετικά ποσοστά μειώσεων ανά ειδικότητα.

Σε ότι αφορά στις υποτιθέμενες «εθελούσιες», πολλές εκ των οποίων προέκυψαν με τον γνωστό εκβιασμό «πάρε εθελούσια γιατί είσαι στη λίστα απολύσεων», εκδήλωσαν ενδιαφέρον 52 συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων. Κάτι που σημαίνει ότι εάν εφαρμοστεί το σχέδιο «εξυγίανσης» θα απολυθούν 28 συνάδελφοι με «κοινωνικοοικονομικά κριτήρια».

Η διοίκηση, λοιπόν, της εταιρείας του Γιάννη Ρήγα, η οποία ήδη έχει παραβιάσει κατάφωρα την ελληνική νομοθεσία, μη καταβάλλοντας το δώρο των Χριστουγέννων, χρησιμοποιεί όλα τα εκβιαστικά όπλα. Το καινούργιο είναι το χρονοδιάγραμμα πτώχευσης (8 Ιανουαρίου). Και για τους «ρεαλιστές» οπαδούς της υποχώρησης από οποιαδήποτε κεκτημένα (συλλογικές συμβάσεις) υπογραμμίζουμε ότι η διοίκηση -και όχι ο Ασύνταχτος Τύπος- δεν υποχωρεί ούτε βήμα από το σφαγιαστικό της «πακέτο» επιδιώκοντας «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να συγκληθεί εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων της Μακεδονίας (χωριστά ανά κλάδο) και να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο νομικό ή αγωνιστικό:

1ον το δώρο των Χριστουγέννων

2ον τα δεδουλευμένα μας

3ον την έναρξη ενός ειλικρινούς και από μηδενική βάση διαλόγου με την εταιρεία στην κατεύθυνση όχι μόνο της οικονομικής εξυγίανσης αλλά και της ποιοτικής αναβάθμισης των προϊόντων της εταιρείας.

Παράλληλα, πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους άλλων μέσων που αντιμετωπίζουν ανάλογη επίθεση από την εργοδοσία ώστε μέσω της ΕΣΗΕΜΘ και των άλλων ενώσεων και τελικά της ΠΟΕΣΥ, να δοθεί μία συνολική απάντηση με κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρις ότου οι εκδότες επιστρέψουν στο τραπέζι για την υπογραφή μίας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η πτώχευσης –με την οποία μας απειλεί- από έναν επιχειρηματία που κάνει και άλλες μπίζνες στη χώρα μας δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Φτάνει η κοροϊδία. Αν θέλει να κλείσει την επιχείρηση, ας το κάνει τουλάχιστον σαν κύριος, πληρώνοντας όλες τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του.

26 Σχόλια προς “«MAKΕΔΟΝΙΑ»: Ο νέος εκβιασμός προβλέπει αίτηση πτώχευσης στις 8 Γενάρη”

 1. Ημερομηνίες... Says:

  8 Γενάρη; Κυριακάτικα, άλλη δουλειά δεν έχει;;

 2. 1. Καλέ Σουλοπούλου, η επομένη του Αγιαννιού είναι… Κυριακή, γίνονται πτωχεύσεις;

  2. Να καταγγείλουμε αμέσως στον εισαγγελέα τον ωμό εκβιασμό της Σουλοπούλου, την οποία να καταγγείλουμε επίσης στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

  3. Ομόφωνο και συντριπτικό όχι στο σχέδιο σφαγής, κατά την αυριανή εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων του συγκροτήματος της Μακεδονίας.

  4. Συνάδελφοι, η Σουλοπούλου εκβιάζει για να πάρει όσα μπορεί. Το κατά πόσο θα το πετύχει, εξαρτάται από εμάς. Όλοι μαζί να αντισταθούμε στον ωμό εκβιασμό της.

  5. Μην τολμήσει η εκδότρια να παίξει με τις δουλίές τόσων εργαζομένων. Απλά της υπενθυμίζουμε πως ζούμε στην ίδια πόλη και θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της!

 3. Για να ασχοληθούμε και με κανένα σοβαρό ζήτημα , συνάδελφοι μπορούμε να κάνουμε αίτηση στο ΤΣΠΕΑΘ εκθέτοντας την δεινή κατάστασή μας και το γεγονός ότι είμαστε σε επίσχεση από την 1η Νοεμβρίου και να ζητήσουμε επιδομα ανεργίας ή βοήθημα επειδή είμαστε σε επίσχεση και… σε … πτώχευση! Όσο για τ αλλα ας πτωχεύσουν κι αυτοί διότι εμείς είμαστε ήδη σε πτώχευση!
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 4. Κλείστο το μπουρδέλο Says:

  Μερικά πράγματα που ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν:

  -Τα ακριβά δώρα που συχνά-πυκνά αντάλασσαν μεταξύ τους τα μεγαλοστελέχη του πρώτου ορόρφου χρεώνονταν στην επιχείρηση.
  – Τα έξοδα συντήρησης και καθαρισμού της βίλας της εντολοδόχου του Ρήγα στο Κατερίνη ή Πιερία (γι αυτό δεν είναι απόλυτα σίγουρος) χρεώνονταν στην επιχείρηση.
  -Η κυρία του πρώτου έβαζε το διοικητικό προσωπικό να σχολείται με… τις φοιτητικές εργασίες της κόρης της.
  Προσεχώς και άλλα…

 5. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό και αλητεία, αν όχι πειρατεία. Ήταν εμφανές, ήδη από τον Αύγουστο, ότι ο στόχος της εργοδοσίας ήταν να φέρει τους εργαζόμενους στο χείλος του γκρεμού ώστε από θέση απόλυτης ισχύος, στο πλαίσιο πάντα της ασκούμενης αντικοινωνικής πολιτικής και τρομοκρατίας, να πετύχει την ισοπέδωση μισθών και εργασιακών σχέσεων και την μείωση των θέσεων εργασίας.
  Χρωστούν 4 μισθούς και το δώρο και εκβιάζουν ωμά και απροκάλυπτα γιατί γνωρίζουν ότι για αυτούς δεν υπάρχουν επιπτώσεις. Η πολιτεία και το κράτος στην απόλυτη υπηρεσία των αφεντικών. Εργοδοτική ασυδοσία και εργασιακός μεσαίωνας. Χέρι – χέρι με τα καθάρματα της τρικομματικής κυβέρνησης του παπα – δήμιου.
  Πλέον ο στόχος των εργοδοτών και των managers είναι ξεκάθαρος: να εξαρθρώσουν τις αντιστάσεις και να καταστήσουν το συγκρότημα φθηνό σε ότι αφορά στο κόστος λειτουργίας ή να φάνε τα λεφτά των εργαζομένων τα οποία αργότερα μπορούν να επενδύσουν σε άλλα ΜΜΕ. Έχουν ήδη απαξιώσει τις εφημερίδες σε τέτοιο βαθμό που γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι δεν τους ενδιαφέρει η ενημέρωση αλλά η προπαγάνδα και η διαπλοκή. Η «παρέα των κροκοδείλων» ή αλλιώς «των Καϋμάν» (βλ. Λαυρεντιάδης, Proton Bank k.a ) ξέρει καλά τη συνταγή. Δεν είναι τυχαία η συγκυρία ούτε ότι ο Ρήγας και οι κάθε λογής Ρηγάδες έχουν την απόλυτη στήριξη της κυβερνητικής εξουσίας και του υπουργού Οικονομικών να «κάνουν παιχνίδι» στο σαθρό περιβάλλον της κρίσης.
  Να δοθούν τα δεδουλευμένα και το δώρο άμεσα. Βρέθηκαν 52 που δηλώνουν «εθελούσια», δηλαδή με το πιστόλι στον κρόταφο, πως αποχωρούν και η εργοδοσία ζητά και 26 απολύσεις με όρους εξόντωσης και υπάρχουν «συνάδελφοι» που θα δεχθούν αυτή την πρόταση; Δηλαδή ποιος μπορεί να απαιτήσει από 26 σφαγιασμένους- απολυμένους συναδέλφους του να αποδεχθούν το εν λόγω σχέδιο, προκειμένου ο ίδιος να εξασφαλίσει τη θέση του; Ποιος;
  Τέλος να ρωτήσω τα στελέχη του «διευθυντικού λόμπι» που έχει ταχθεί υπέρ του σχεδίου: θα δεχθούν να διευθύνουν εφημερίδες για τον Ρήγα και τη Σουλοπούλου μετά από όλα αυτά; Μετά από όλη αυτή την τρομοκρατία των συνειδήσεων και τον εξαναγκασμό της εξαθλίωσης, ως μέλη της Ένωσης, θα δεχθούν να ξεπλύνουν τον απροκάλυπτο συμφεροντολογικό κυνισμό και αισχροκέρδεια της εν λόγω εργοδοσίας παρέχοντας υπηρεσίες διεύθυνσης;

 6. Oι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία είναι τόσον καιρό μπροστά απο την Χαλυβουργική εμείς πού είμαστε ακριβώς…

 7. Δέν μιλώ γι αυτούς που έχου 2η δουλειά και περιορίζονται στην ανώδυνη ρητορική…

 8. Εκεί έξω απο το σπίτι του μπαγλαμά στην Αθήνα. Τί καθόμαστε…

 9. Θανάσης Νικολάου Says:

  Δημοσιογράφοι είμαστε, ας κάνουμε έρευνα εντός της εταιρίας για να βρούμε όλες τις βρομιές τους. Με τη βοήθεια των τεχνικών και των διοικητικών τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ας μας βγουν τα μάτια, θα τους βγάλουμε το όνομα.
  Όσο για τα περί πτώχευσης, δεν είναι τόσο απλό όσο ειπώθηκε. Εταιρίες με τόσες δανειακές υποχρεώσεις, χρέη σε ταμεία, επιδοτούμενα προγράμματα να τρέχουν και τόσο πολύ ψέμα σε διαρκή παραγωγή, δεν πτωχεύει σε μία νύχτα. Ούτε μπορεί κάποιος να με πείσει πως έχουν κατατεθεί δύο φάκελοι σε αρμόδιες υπηρεσίες ταυτόχρονα. Ο ένας για ανάπτυξη και ο άλλος για πτώχευση.
  Και στο φινάλε, για ποιο λόγο να ματώσουν 180 για να το παίζουν διευθυντές και εκδότες οι οκτώ;
  Η ιστορία έχει διδάξει πως ημερομηνία λήξης, έχει μόνο η αδικία.
  ΥΓ. Είμαι ένας εκ των 52 που θέλουν να φύγουν κυρίως γιατί τους σιχάθηκα. Θα πάρω τους τέσσερις μισθούς που μου οφείλονται, το δώρο των Χριστουγέννων, τον 1,5 μισθό από το εκ περιτροπής έκτρωμα του Λοβέρδου που παράνομα μου παρακρατήθηκε και την αποζημίωση μου την ημέρα που θα υπογράψω μαζί με το μπόνους της εθελούσιας των τριών μισθών. Αυτή είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να γίνει αποδεκτή.

 10. Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. έναντι €0,21 ανά μετοχή προχώρησε η Sciens International Acquisition I Ltd, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πρώτης.
  Όπως σημειώνεται σχετικά, ο Προτείνων (Sciens International Acquisition I Ltd) είναι νομικό πρόσωπο ελεγχόμενο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Ιωάννη Ρήγα.
  Ειδικότερα, η SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, στις 02.01.2012, της γνωστοποιήθηκε η υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από τη SCIENS INTERNATIONAL ACQUISITION I LTD (στο εξής ο «Προτείνων») για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατείχε ο Προτείνων ή/και πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του Προτείνοντα ή συντονισμένα με αυτόν, έναντι € 0,21 ανά μετοχή. Ο Προτείνων είναι νομικό πρόσωπο ελεγχόμενο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Ιωάννη Ρήγα. Η σχετική ανακοίνωση του Προτείνοντα επισυνάπτεται:
  Η “Sciens International Acquisition I Ltd”
  ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ
  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ
  ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
  “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”
  (δ.τ. “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ A.E.”)
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
  “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ A.E.”
  ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ € 0,21 ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ
  (σύμφωνα με το νόμο 3461/2006)
  Σε συνέχεια της από 12.12.2011 έμμεσης απόκτησης μετοχών της εταιρείας υπό την επωνυμία “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” και το διακριτικό τίτλο “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” (η “Εταιρεία”) και σύμφωνα με το άρθρο 7 του νόμου 3461/2006 η εταιρεία “Sciens International Acquisition I Ltd ” (ο “Προτείνων”) υπέβαλε στις 02.01.2012 (η “Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης”), στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η “Ε.Κ.”) και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σχέδιο πληροφοριακού δελτίου σχετικά με υποχρεωτική δημόσια πρόταση αγοράς κινητών αξιών (η “Δημόσια Πρόταση”) της Εταιρείας.
  1. Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ Ή ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ
  Προτείνων είναι η εταιρεία “Sciens International Acquisition I Ltd” η οποία συστάθηκε το 2011 με έδρα τα Νησιά Κέϊμαν, ελέγχεται και εκπροσωπείται νόμιμα για τους σκοπούς της Δημόσιας Πρότασης από τον κ. Ιωάννη Ρήγα.
  Τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα ή για Λογαριασμό του είναι ο κ. Ιωάννης Ρήγας καθώς και οι ελεγχόμενες από αυτόν εταιρίες Sciens Hellenic Capital Ltd, Z.MAN (Cyprus) Ltd, SCP Share Exchange Co, SCP Exchange Management Ltd, NIKH LLC (Delaware), SSSMF Cayman SI Guarantor Ltd, SSSMF Cayman SI Holding Ltd, SSI (Athens) Holdings I LLC, SSI (Athens) Holdings III LLC, Plainfield Luxembourg SARL και SSI (Athens) Holdings II LLC.
  2. ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
  Η ανώνυμη εταιρεία υπό την επωνυμία “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” και το διακριτικό τίτλο “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων, οδός Σόλωνος, αριθμός 10.
  3. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΟΣ

  Το πιστωτικό ίδρυμα “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΡΑΙΩΣ Α.Ε.”, με έδρα την Αθήνα, οδός Αμερικής αριθμός 4, ενεργεί, κατ’ άρθρο 12 του νόμου 3461/2006, ως σύμβουλος του Προτείνοντος για τη Δημόσια Πρόταση.
  4. ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
  Το σύνολο των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρείας “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, με ονομαστική αξία € 0,60 εκάστη, οι οποίες έχουν εισαχθεί και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και τις οποίες ο Προτείνων ή τα Πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον Προτείνοντα ή για λογαριασμό του, άμεσα και έμμεσα, δεν κατέχουν κατά την ημερομηνία υποβολής της Δημόσιας Πρότασης.
  5. ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ
  Με την επιφύλαξη της έγκρισης από την Ε.Κ. του Πληροφοριακού Δελτίου (βλ. κατωτέρω σημείωση 10), ο Προτείνων δεσμεύεται να αποκτήσει το σύνολο των κοινών, ονομαστικών μετοχών εκδόσεως της “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” οι οποίες θα του προσφερθούν εγκύρως και νομίμως στα πλαίσια, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρότασης, όπως αυτά περιγράφονται στο σχετικό πληροφοριακό δελτίο που θα εγκριθεί από την Ε.Κ.. Δηλαδή ο Προτείνων δεσμεύεται να αποκτήσει κατ’ ανώτατο αριθμό 108.551.040 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σε ποσοστό 41,00% του συνολικού αριθμού των μετοχών της Εταιρείας.
  Σημειώνεται ότι ο Προτείνων σε συνδυασμό με τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα ή για Λογαριασμό του, προτίθενται, από τη δημοσίευση της παρούσας και μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, να αποκτήσουν μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”.
  6. ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ
  Σύμφωνα με το ν. 3461/2006 και δεδομένου ότι η Δημόσια Πρόταση είναι υποχρεωτική, δεν υφίσταται ελάχιστος αριθμός μετοχών της Δημόσιας Πρότασης, που ο Προτείνων θα πρέπει να αποκτήσει για να ισχύσει η Δημόσια Πρόταση.
  7. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ
  Ο Προτείνων θα καταβάλει για κάθε μετοχή, ως προς την οποία η Δημόσια Πρόταση θα γίνει εγκύρως αποδεκτή, το ποσό του € 0,21 τοις μετρητοίς, το οποίο αντιστοιχεί στη μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας της οποίας ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη Δημόσια Πρόταση.
  Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που προηγήθηκαν της ημερομηνίας που ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση, ούτε ο Προτείνων ούτε Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα ή για Λογαριασμό του απέκτησε Μετοχές.
  Από το καταβλητέο στους Αποδεχόμενους Μετόχους Προσφερόμενο Τίμημα θα αφαιρεθούν: α) τα δικαιώματα υπέρ της Ε.Χ.Α.Ε. ύψους 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης (η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών επί τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές (i) το Προσφερόμενο Τίμημα, και (ii) την τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο την προηγούμενη της ημέρας της κατάθεσης των εγγράφων του άρθρου 46 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ., με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσο με το μικρότερο μεταξύ των €20 και του 20% επί της αξίας των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών ανά Αποδεχόμενο Μέτοχο) για την καταχώρηση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών, σύμφωνα με το Άρθρο 7 της κωδικοποιημένης απόφασης 153/18.12.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Χ.Α.Ε., όπως ισχύει, β) ο σχετικός φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα.
  8. ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑ
  Ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα μαζί του ή για λογαριασμό του, άμεσα και έμμεσα, κατείχαν κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, 156.181.561 κοινές, ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 59,00% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και 59,08% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στον υπολογισμό του ποσοστού δεν λαμβάνονται υπόψην οι 357.172 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης).
  9. ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
  Η Δημόσια Πρόταση είναι υποχρεωτική, όπως ορίζεται στο άρθρο 7 του Νόμου και, συνεπώς δεν υπόκειται σε καμία αίρεση.
  10. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  Η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει μετά την έγκριση από την Ε.Κ. του Πληροφοριακού Δελτίου, αντίγραφα του οποίου και δηλώσεις αποδοχής θα είναι διαθέσιμα στους μετόχους της “SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., στην Ελλάδα.
  Εφόσον, κατά την Ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, Ο Προτείνων σε συνδυασμό με τα Πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον Προτείνοντα ή για Λογαριασμό του, κατέχουν άμεσα και έμμεσα Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ο Προτείνων προτίθεται
  α) να κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς, όπως αυτό προκύπτει από τα άρθρα 27 & 27α του Νόμου και την απόφαση 4/403/8.11.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ., ήτοι προτίθεται να ζητήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπολοίπων Μετοχών σε τιμή ανά Μετοχή ίση προς το Προσφερόμενο Τίμημα.
  β) να αναλάβει την υποχρέωση να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης έναντι καταβολής σε μετρητά του Προσφερόμενου Τιμήματος ανά μετοχή σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου και σε συνδυασμό με την απόφαση 1/409/29.12.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ.. Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης ο Προτείνων θα δημοσιοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του Νόμου, το δικαίωμα εξόδου (sell out) των μετόχων της Εταιρείας.
  Επιπροσθέτως, σε περίπτωση που ο Προτείνων, σύμφωνα με τα ανωτέρω, δικαιούται να ασκήσει και ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, ο Προτείνων θα επιδιώξει την διαγραφή των Μετοχών από τοΧρηματιστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 17, παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005, δυνάμει απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας (στην οποία ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνονται ή για Λογαριασμό του θα ψηφίσουν υπέρ αυτής της απόφασης).
  Η παρούσα Δημόσια Πρόταση, απευθύνεται μόνο σε πρόσωπα, τα οποία νομίμως δύνανται να την αποδεχθούν. Συγκεκριμένα η παρούσα Δημόσια Πρόταση δεν απευθύνεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή τύπο (εγγράφως ή άλλως πως), αμέσως ή εμμέσως, εντός ή προς οποιαδήποτε χώρα, στην οποία σύμφωνα με τους νόμους αυτής, η διενέργεια της παρούσας Δημόσιας Πρότασης ή η αποστολή/διανομή της παρούσας ανακοίνωσης είναι παράνομη ή αποτελεί παραβίαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας νομοθεσίας, κανόνα ή κανονισμού.
  Πηγή: ΑΠΕ

 11. Διευκρινήσεις παρακαλώ... Says:

  Στελίνα, σε παρακαλώ, διευκρίνησε τι σημαίνουν όσα παραθέτεις ή όποιος άλλος γνωρίζει.

 12. Δεν έχουν το Θεό τους Says:

  Είναι δυνατόν κάτω από αυτές τις συνθήκες κάποιοι να νοιάζονται μονάχα για τις διευθυντικές καρέκλες και τις πέριξ αυτών. Τι νομίζετε ότι θα εκδόσετε; Κάτι για το οποίο θα είστε περήφανοι; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ! ΦΤΟΥ ΣΑΣ!
  (Αν κοπεί αυτό το σχόλιο από τα παιδιά του Ασύντακτου δεν τους κακίζω).

 13. Tί σημαίνει αυτό? Για μάς που είμαστε άσχετοι με το οικονομικό ρεπορτάζ?

 14. Συνάδελφοι αναρωτιέμαι είναι τυχαίο που όλα τα παχύδερμα της εργοδοσίας ακολουθούν την ίδια πεπατημένη; Δηλαδή αρχίζουν με καθυστερήσεις πληρωμών,συνεχίζουν με στάση πληρωμών, μη καταβολή δώρου με… εθελούσιες και στο τέλος εκβιάζουν με πτώχευση. Σαφώς και δεν είναι τυχαίο! Πιστεύω ότι όπως οι ανήθικοι, αλήτες εργοδότες μας έχουν κάνει κοινό μέτωπο σε όλα τα ΜΜΕ έτσι και εμείς πρέπει να ενεργήσουμε συγκεντρωτικά και σαν μία γροθιά. Τα σωματεία μας πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αναλάβουν δράση. Στην ανάγκη να τα… αναγκάσουμε. Πριν λίγο σε σερφάρισμα διάβαζα ότι ο Γιανίκος απειλούσε τους εργαζόμενους του «Κέρδους του Επενδυτή» με πτώχευση αν προχωρούσαν σε απεργία επειδή δεν τους κατεβλήθη το δώρο. Τι άλλο πρέπει να καταπιούμε ακόμα; Όσο αφήνουμε τους ανήθικους να αλωνίζουν, τα προβλήματά μας θα μεγενθύνονται. Νομίζω ότι πρέπει να συντονιστούμε με τους συναδέλφους της Αθήνας και της περιφέρειας σε μία μεγάλη κινητοποίηση (που θα γίνει στην Αθήνα) για να καταλάβουν ότι και εμείς δεν είμαστε πρόβατα. Είμαστε εργαζόμενοι με σώας τας φρένας, με αξιοπρέπεια, με ήθος και κυρίως με κεκτημένα δικαιώματα τα οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα χαρίσουμε σε κανέναν!
  Fortsa

 15. H υποχρεωτική δημόσια πρόταση εξαγοράς των μετοχών της Sciens σημαίνει ότι η εν λόγω ετιαρία, μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, αποσύρεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, είτε για να μην υπόκεται σε οποιοδήποτε έλεγχο είτε επειδή η παραμονή της στο ταμπλό είναι οικονομικά ασύμφορη είτε επειδή η προσφερόμενη τιμή εξαγοράς είναι εξαιρετικά χαμηλή. Με άλλα λόγια, ο John Ρήγας αγοράζει όλες τις μετοχές – ακόμη κι αυτές που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς – και βγάζει την εταιρία το ΧΑ, αποκτώντας και πάλι ό,τι παλαιότερα του ανήκε.

 16. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου FORTSA (θυμάμαι κι άλλα σχόλιά σου). Φυσικά και θα έπρεπε ήδη οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις να έχουν δραστηριοποιηθεί σε πραγματικές κινητοποιήσεις και όχι περιστασιακές για την τιμή των όπλων. Δεν είμαι από αυτούς που λένε πως είναι αργά πιά και μας έχουν πάρει παραμάζωμα χωρίς τελειωμό. Πιστεύω πως ακόμη και τώρα μπορούμε να αντιδράσουμε. Έχουν πεί οι της Αθήνας για μετά τις γιορτές (να δούμε κι αυτούς), γιατί οι της Θεσσαλονίκης ούτε που τολμούν να το εκστομίσουν).
  Ας σκεφθούμε μόνο το ενδεχόμενο μιάς απεργίας διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ, με χρησιμοποίηση αυτών, όπως έχουν αρχίσει να κάνουν οι συνάδελφοι του ΑΛΤΕΡ. Ποιά κυβέρνηση και ποιό πολιτικό σύστημα θα αντέξει, ακούγοντας, βλέποντας και διαβάζοντας, κάθε μέρα όλη μέρα, τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, της κοινωνίας και των αναγκών τους; Πόσες μέρες θα αντέξουν οι Ψυχάρης, Μπόμπολας, Αλαφούζος και οι ντόπιοι Μπακατσέλος και Ρήγας-Σουλοπούλου, χωρίς τον διαμεσολαβητικό τους ρόλο με την πολιτικοοικονομική εξουσία;
  Αέραααα… πριν μας εξαφανίσουν αυτοί!

 17. Άγνοια κινδύνου... Says:

  Αλήθεια, μπορεί να μας πεί κάποιος γιατί σιωπά η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ. Ακόμη και μετά το σημερινό, δεν θα βγεί επιτέλους να καταγγείλλει τον ωμό εκβιασμό της Σουλοπούλου ή μήπως θεωρεί τη συνάντηση που έγινε πρωτοχρονιάτικα μέρος του καλόπιστου διαλόγου ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εργοδοσία; Όπως λέει συχνάκις ο πρόεδρος. Καλά δεν υπάρχει κάποιος δίπλα του να του πεί να μην λέει αυτές τις αρλούμπες, τουλάχιστον στους εργαζόμενους της Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, που η επιχείρηση τους χρωστάει τους τελευταίους πέντε μισθούς και είναι έτοιμοι να ορμήξουν με τα τόσα ψέματα και τους εκβιασμούς της κυρίας; (Η οποία δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου… από απλήρωτους εργαζόμενους!)

 18. Ένας (από τους 26) υπό απόλυση Says:

  Είναι τόσο άφελείς οι της διοίκησης της Μακεδονικής που πιστεύουν ότι υπάρχει καποιος εκ των 26 υπό απόλυση που θα τασσόταν υπέρ του σχεδίου σφαγής; Ούτε όμως υπάρχουν πολλοί εξ αυτών που θα φύγουν… εθελουσίως και θα ταχθούν υπέρ των μεθοδεύσεων της Σουλοπούλου. Όσο γι αυτούς που θα μείνουν… στο Νταχάου, εκτιμάνε πως θα τρέξουν να αποδεχθούν μειώσεις των μισθών τους κατά 30-40%; (Οι γνωστοί λίγοι που θα προτρέξουν, είναι γνωστά ανθρωπάρια… και όλα εδώ πληρώνονται).
  Άσε που για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι. Οπότε; Άντε κυρά μου πάρε δρόμο και πες τον Ρήγα (τον μεγάλο στη Νέα Υόρκη) πως είναι γελασμένος αν πιστεύει πως θα έρχεται Ελλάδα να κάνει μπίζνες ανενόχλητος, έχοντας κοροϊδέψει εκατοντάδες εργαζόμενους που άφησε απλήρωτους!

 19. Σας έφαγε η μαρμάγκα Says:

  Ξυπνάτε ρεεεε! Καταλάβετε επιτέλους πως μόνο αν τα αφεντικά σας φοβηθούν θα κάνουν πίσω. Αλλιώς σας έφαγε η μαρμάγκα…

 20. Τρύπια καταστατικά! Says:

  Καλά, τι περιμένεις από δημοσιογράφους (τουλάχιστον τους περισσότερους); Μια ζωή ήταν πουλημένοι ή προσκείμενοι στην κάθε εξουσία. Και τώρα για να παραμείνουν, δέχονται και συζητούν τα ξεροκόμματα που τους πετούν. Τέτοιοι είναι. Ούστ, να χαθείτε! (Και υποτίθεται πως η δουλειά τους είναι να ελέγχουν και όχι να διαπλέκονται με τις εξουσίες. Ή μήπως αυτά δεν λένε τα τρύπια καταστατικά σας;)

 21. Μου μυρίζει «αδράνεια εταιρείας» το σκηνικό

 22. Εάν ο κ Jhon Rigas «μαζεύει» τα χαρτιά του αυτό σίγουρα κάτι σημαίνει. Κι επειδή η μόνη γλώσσα που μιλούν αυτοί οι άνθρωποι είναι η οικονομική τότε θα πρέπει να την ερμηνεύσουμε. Μου έστειλαν το ρεπορτάζ του ΑΠΕ και το παρέθεσα αντί σχολίου. Όποιος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από αυτή την κίνηση ας το κάνει κι ας μας πει την άποψή του. Θα βοηθήσει πιστεύω …

 23. Ναι, ο John Ρήγας μαζεύει όλα τα χαρτιά της Sciens σε συμφέρουσα τιμή και βγάζει την εταιρία από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Tο ίδιο έχει γίνει και με πολλές άλλες εταιρίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων απέκτησαν και πάλι τον πλήρη έλεγχο αγοράζοντας τις μετοχές τους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

 24. Ενημέρωση παρακαλώ Says:

  Αύριο έχει εργασιακή. Μιας και ο «Ασύντακτος» Δημήτρης Μακρής είναι μέλος του Δ.Σ. μήπως μπορεί να μας προιδεάσει για το τι περίπου θα ανακοινωθεί; Για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αν έχει νόημα πια – στο φινάλε – να παραστούμε.
  Ευχαριστώ

 25. http://www.inews.gr/ 3 Ιαν 2012
  Την 5η του δουλειά εξασφάλισε «πράσινος» δημοσιογράφος από (τι συνηθισμένο!!!) Δεξιό εργοδότη!!!
  Όποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Μιχάλης Ζορπίδης είναι ένας κλασικός Δεξιός, με την είδηση αυτή θα πρέπει να πεισθεί ολοκληρωτικά!Ο Μιχάλης Ζορπίδης λοιπόν προσέλαβε τον γνωστό «πράσινο» δημοσιογράφο Γιώργο Μητράκη και τον τοποθέτησε στο Γραφείο Τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του οποίου είναι πρόεδρος!Το γεγονός ότι για να δώσει την δουλειά στον Μητράκη, έπρεπε να απολύσει τον «γαλάζιο» δημοσιογράφο…
  Γιώργο Κατσιάνη, που κάλυπτε τα τελευταία χρόνια την θέση, δεν πτόησε καθόλου τον. Ζορπίδη!Όπως δεν τον πτόησε και το γεγονός ότι ο κ. Μητράκης σήμερα εργάζεται (ή καλύτερα αμοίβεται) από τέσσερις εργασίες. Μπορεί σήμερα οι άνεργοι δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη να υπερβαίνουν τους 100, ωστόσο ο κ. Μητράκης ταυτόχρονα βρίσκεται στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Επενδυτής», στο Γραφείο Τύπου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και στο κρατικό ραδιόφωνο «FM-102» , του οποίου είναι μόνιμος υπάλληλος, αφού από συμβασιούχος που ήταν επί ΠΑΣΟΚ, μονιμοποιήθηκε με το γνωστό ΠΔ Παυλόπουλου, όπως και εκατοντάδες άλλοι «πράσινοι» συνάδελφοι του στην κρατική ραδιοτηλεόραση…
  Μην ρωτάτε πώς προλαβαίνει να ανταποκρίνεται σε τόσες υποχρεώσεις ο κ. Μητράκης γιατί οι ικανότητές του είναι πάρα πολύ γνωστές στους δημοσιογραφικούς κύκλους.
  Τα θερμά συγχαρητήρια μας στον κ. Ζορπίδη, που κρατά ζωντανή την παράδοση της Δεξιάς…
  Τα θερμά συγχαρητήρια μας στη ΝΔ Θεσσαλονίκης που βλέπει να συμβαίνουν τέτοια όργια στους κόλπους της και δεν «παίρνει κεφάλια»…Δ.Μ.

  ΥΓ: Μην ξανακούσω τίποτε μίρλες και κλάψες από δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης ότι υπάρχει μεγάλη ανεργία κλπ!!! Εάν «κύριοι» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΜΘ ανέχεστε τέτοια φαινόμενα τότε είστε άξιοι της μοίρας σας και ανάξιοι της εμπιστοσύνης των (ανέργων) συναδέλφων σας.

 26. Καλά απο τον Ζορμπίδη τι περιμένατε; Για ποιό πράγμα να πούμε; Για τη μεταφορά μαθητών, τις εκδρομές των ΚΑΠΗ, τις μεταφορές οπαδών στις συγκεντρώσεις των κομμάτων ή το ότι δεν ήξερε δεν άκουσε για την μαύρη τρύπα και την αρπαχτή στον δήμο Θεσσαλονίκης; Γι αυτό είναι πρόεδρος στο Επαγγελματικό. Που θέλατε να είναι πρόεδρας, στο ερασιτεχνικό;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: