Μήνυση κατά εργοδοσίας της «Μ» για το δώρο…

Μήνυση κατά της εργοδοσίας της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής για τη μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων κατέθεσαν χθες οι εργαζόμενοι στης «Μ» και της «Θ». Τη μήνυση σε επιθεώρηση εργασίας και αστυνομικό τμήμα κατέθεσαν οι εργασιακοί εκπρόσωποι, τα μέλη του δ.σ. που έχουν εκλεγεί από το συγκρότημα και αρκετοί εργαζόμενοι.

Η πλευρά Ρηγα – Σουλοπούλου μέχρι και χθες ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το δώρο και τα δεδουλευμένα. Επιβεβαιώνουν τα αφεντικά με τον πιο χειρότερο και ανάλγητο τρόπο αυτό που είχαν κατά νου εδώ και καιρό: να φέρουν δηλαδή τους εργαζόμενους σε απελπισία και ώστε με το πιστόλι στον κρόταφο να δεχθούν το επονείδιστο πακέτο των μαζικών απολύσεων (80) και των εξοντωτικών μειώσεων (30% και βάλε) σε μισθούς και δικαιώματα.

Τραγική η χθεσινή εργασιακή συνέλευση για τους μνημονιακούς που την «μεθόδευσαν» ώστε να συναινέσουν οι εργαζόμενοι σε συλλογική διαπραγμάτευση για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων. «Σκύλιασαν» οι διευθυντές να περάσει το πακέτο Ρηγα – Σουλοπούλου. Θλιβερές  φιγούρες όσοι εκ των συναδέλφων τους ακολουθούν. Υπενθυμίζουμε στην μνημονιακή πλειοψηφία ότι εκτός από δικαιώματα ως διοίκηση έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και καθήκοντα που απορρέουν από το καταστατικό της Ένωσης. Αυτά όπως και τα δικαιώματα των εργαζομένων, συλλογικά και ατομικά, που απορρέουν από το δίκαιο της πολιτείας αλλά και όσα έχουν κατοχυρωθεί από την συνδικαλιστική εμπειρία και την δράση του εργατικού κινήματος δεν απεμπολούνται. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτό ισχύει γι όλους ακόμα και γι αυτούς που υπό το καθεστώς εκβιασμών και ανέχειας οδηγούνται σε θέσεις συναίνεσης. (για την εργασιακή θα ακολουθησει πλήρης ενημέρωση).

Να δοθούν δώρο και δεδουλευμένα ΤΩΡΑ. Όχι στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό εργοδοσίας και διευθυντών.

Οχι στην ξεφτιλα των ατομικών συμβάσεων όχι στην καρατόμηση των συλλογικών δικαιωμάτων

Ενώσεις ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και όχι των διευθυντών και των εργοδοτών              

Advertisements

5 Σχόλια to “Μήνυση κατά εργοδοσίας της «Μ» για το δώρο…”

 1. Τα λεφτά μας τώρα ρε ξεφτίλες. Εδω και ΤΩΡΑ. «Κλεφτες, κλεφτες οι καπιταλιστές, μας κλεβουν τους μισθούς, μας κλέβουν τις ζωές» Όσο για τους «διευθυντές» και τους «υπαλλήλους γραφείων Τύπου» που έχουν αφρίσει να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις και να απολυθούν 80 συνάδελφοι να μας πουν οι ίδιοι πόσα παίρνουν. Για την τσέπη τους παλεύουν οι σμπίροι των αφεντικών. Οσο για τους υποστηρικτές του «μνημονίου» Ρηγα – Σουλοπούλου, «Καραβάγκοι» σας προειδοποιάμε: προσοχή γιατι θα πέσει το ταβάνι και θα σας πλακώσει…

 2. Τελικά η μήνυση των εργαζομένων και η απεργία των εργαζομένων της «Ελευθερωτυπίας»… απέδωσε -κατά κάποιον τρόπο- καρπούς αφού τους δόθηκε το ποσό των 900 ευρώ με την προοπτική να αποδοθούν και κάποια χρήματα στη συνέχεια. Ελάχιστο μπροστά στον Γολγοθά που ανεβαίνουν απλήρωτοι συνάδελφοι αλλά όπως και να γίνει είναι μία κίνηση! Τί να πει κανείς όμως για τον ανήθικο -επιεικής είναι ο χαρακτηρισμός- εκβιαστή της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε.» που αυτές τις γιορτινές ημέρες άφησε κυριολεκτικά στα «κρύα του λουτρού» τους 198 εργαομένους του. Όπως χαρακτηριστά παραδέχτηκε χθες διευθυντικό στέλεχος της μίας εκ των τριών εφημερίδων αυτός θα πίνει σαμπάνια στο Μανχάταν και εμείς σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για να δώσουμε τέλος σε μία κατάσταση που μας σέρνει απλήρωτους εδώ και τέσσερις μήνες και μάλιστα χωρίς την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Αυτή η ανηθικότητα και η μη πραγματοποιήση του ωμού εκβιασμού που επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους του συγκροτήματος (γιατί το πεντασέλιδο κείμενο ούτε προτάσεις ούτε αναπτυξιακό σχέδιο μπορώ να το χαρακτηρίσω) ευτυχώς εκφράστηκε σχεδόν από όλους τους εργαζόμενους στη χθεσινή έργασιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Αγανακτισμένοι ψυχικά και οικονομικά, εξαθλιωμένοι οι όμηροι εργαζόμενοι (πράγμα που παράδεχθηκε και η εργοδοσία στο κατάπτυστο κείμενο που παρέδωσε στις τρεις ενώσεις) τοποθετήθηκαν χθες με προτάσεις τους προσπαθώνας να βοηθήσουν ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτό το τέλμα στο οποίο μας έχει βαλτώσει η κ. Σουλοπούλου. Και φυσικά όλοι θέλουμε να ανοίξει η επιχείρηση και να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες. Και φυσικά όλοι θέλουμε να δουλέψουμε και να ξαναβρούμε το κέφι μας για τη δουλειά, γιατί πιστεύω ότι η δημοσιογραφία είναι μεράκι. Δεν μπορείς να είσαι σε αυτόν τον χώρο αν δεν υπάρχει το…μικρόβιο αυτό στο αίμα σου. Όμως- όπως κατάλαβα από τη συνέλευση- όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε με αξιοπρέπεια και όχι σαν σκλάβοι. Θα πρέπει να καταλάβουν ο κ. Ρήγας και η κ. Σουλοπούλου ότι οι είλωτες έχουν πεθάνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Η ζωή προχωρά μπροστά και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Λέμε ΝΑΙ στο διάλογο και ΟΧΙ στον εκβιασμό Γι’ αυτό και εύχομαι το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ (που στάθηκε δίπλα μας αυτές της Άγιες Ημέρες με το οικονομικό βοήθημα που μας έδωσε και το ευχαριστούμε εκ βάθους καρδιάς) να θέσει ως πρώτο όρο την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και ένα μήνα τουλάχιστον των δεδουλευμένων για να αρχίσει ένας διάλογος που θα μας βγάλει από αυτό τον βάλτο που ζούμε. Έφτασε λοιπόν ο καιρός η Σουλοπούλου και ο κάθε ανάλγητος εργοδότης να καταλάβουν ότι δεν θα χορεύουμε το χορό που αυτοί μας προστάζουν! Είναι καιρός να πάρουμε εμείς το ντέφι από τα χέρια τους για να αρχίσουν αυτοί τις υποχωρήσεις. Ας ρισκάρουμε στο κάτω κάτω. Στο τέλος θα καταλάβουμε ότι ΜΑΣ έχουν ανάγκη για να πραγματοποιήσουν
  τις… μπίζνες τους!
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
  FORTSA

 3. Η ΕΣΗΕΑ κατεφυγε στην Επιθεωρηση Εργασιας για το δώρο:
  «22 Δεκεμβρίου 2011- Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε σήμερα το πρωί στο ΣΕΠΕ έγγραφη καταγγελία κατά της ιδιοκτησίας:
  Της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, καθώς και του δώρου εορτών Χριστουγέννων.
  Της εφημερίδας «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», για τη μη καταβολή του δώρου εορτών Χριστουγέννων.
  Του τηλεοπτικού σταθμού «ΑLTER CHANNEL», για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, καθώς και του δώρου εορτών Χριστουγέννων
  ΖΗΤΩΝΤΑΣ
  Τις κατά νόμον ενέργειες της υπηρεσίας για την ποινική δίωξη και τιμωρία των εργοδοτών δεδομένου ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών αλλά και του δώρου αποτελούν ποινικό αδίκημα διωκόμενο κατά την αυτόφωρη διαδικασία που ορίζει ο ΑΝ 690/1945. Επίσης καταγγείλαμε την εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», για τη μερική εξόφληση του δώρου εορτών Χριστουγέννων σε ομάδα εργαζομένων».

 4. Το κρίσιμο θέμα είναι να μην ξεκινήσει κανείς διάλογος με τους γκάγκστερς αν προηγουμένως δεν πληρώσουν τα χρέη τους.

 5. Είναι φανερή η συντονισμένη επίθεση προς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ,
  Θα διαπιστώσατε όλοι οτι οι τακτικές ακολουθούν σχεδιασμό καρμπόν, με εναν απο τους κοινούς εκβιαστές τον αλήτη τον Ρήγα και τον αδελφό του, που ακόμα και στο κατάπτυστο πλάνο του κώλου που υπέβαλαν, μιλούν οι ίδιοι για την ομηρία των εργαζομένων.
  Γιατί το κάνουν?
  Απλούστατα γιατί ξέρουν σε τί μπουρδέλο κατοικούν, στο άθλιο Ελληνικό προτεκτοράτο της τρόικας και των δοσίλογων.
  Αν ακολουθούσαν την ίδια τακτική αλλού θα ήταν φυλακή.
  Αλλα έτσι είναι όταν αφήνεις τέτοια κωλόπαιδα να παριστάνουν τους εκδότες και τους επενδυτές για τόσο πολά χρόνια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: