Φουντώνει το «κίνημα» της γενικής απεργίας διαρκείας στα ΜΜΕ

Μεγαλώνει το «κίνημα» υπέρ της απεργίας διαρκείας στο χώρο του Τύπου. Όλο και περισσότερες εργασιακές συνελεύσεις τάσσονται με την θέση, η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με απεργία διαρκείας. Ο «Ασύνταχτος Τύπος», με συνέπεια από το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, δηλαδή στα μέσα του καλοκαιριού, πρότεινε ο κλάδος να «συντονιστεί» από το φθινόπωρο σ’ αυτό τον «αγωνιστικό τόνο» και να προετοιμαστεί για μετωπική σύγκρουση με τα αφεντικά και την μνημονιακή πολιτική. Ανάλογες θέσεις είχαν εκφράσει η Α.Ρ.ΠΑ., η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Ωστόσο κάποιοι άλλοι, οι γνωστές πλειοψηφίες, άκουγαν αυτή την πρόταση ως «παράτονη» και «παράφωνα» επέμεναν στην τακτική του «βλέπουμε και κάνουμε» μπας και πετύχουμε καλύτερες «συνθήκες σφαγής». Οι εξελίξεις δυστυχώς δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελιγμών. Οι βαρόνοι και οι εργολάβοι του Τύπου και οι πολιτικάντες της μνημονιακής διαπλοκής δεν έχουν κανένα ενδοιασμό και επιχειρούν να καταστείλουν κάθε προσπάθεια αντίστασης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σήμερα στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα τάσσονται υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Τα ψηφίσματα των εργαζομένων από τα δημόσια ΜΜΕ και το ΑΛΤΕΡ είναι ενδεικτικά των διαθέσεων και του κλίματος που διαμορφώνεται. Τα  ψηφισματα των εργαζομένων είναι ξεκάθαρα:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Στην κοινή γενική συνέλευση των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, η οποία έγινε στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στις 19/12 προέκυψε ως κοινός τόπος όλων των παρευρισκομένων η αναγκαιότητα για: α) στάσεις εργασίας μέχρι την Παρασκευή, ώστε να μην πάψει η συνέχεια του αγώνα, β) εξουσιοδότηση προς τις ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ) να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (δηλ. απεργία διαρκείας) μετά τις γιορτές ώστε να μην υποχωρήσουμε πίσω από τις δικές μας «κόκκινες» γραμμές δηλ. να μη δεχτούμε το ενιαίο μισθολόγιο και τις εφεδρείες (ή τις πιθανές απολύσεις) και γ) εξουσιοδότηση προς τις ενώσεις ώστε να προχωρήσουν σε επαφές με την κυβέρνηση στο διάστημα των εορτών προκειμένου να εξασφαλίσει δεσμεύσεις της προς το συμφέρον του κλάδου. Ειδικά για το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητούμε να προκηρυχθούν στάσεις εργασίας από την Τετάρτη 21/12 έως την Παρασκευή 23/12 τις ώρες 6.00-11.00, 14.00-18.00 και 19.00-24.00 και ενημερώνουμε ότι καλούμε σε νέα συνέλευση των εργαζομένων στο ΑΠΕ την Τετάρτη 21/12 στις 13.00 στην Τσόχα 36.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ»

«ΕΚΚΛΗΣΗ των απλήρωτων εργαζομένων στο ALTER

 Η Συνέλευση των απλήρωτων εργαζομένων στο ALTER, μέσα από την κορύφωση και κλιμάκωση του αγώνα μας που πλέον παίρνει συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του, επιστρατεύεται ο γκεμπελίστικος μηχανισμός δυσφήμισης του αλλά και η αυταρχικότητα κατασταλτικών μηχανισμών για να κάμψουν τη συλλογική μας αντίσταση, απευθύνουμε έκκληση στα συνεργαζόμενα Σωματεία στη ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του κλάδου.

Ζητάμε η δεδομένη έκφραση αλληλεγγύης να κατευθύνει άμεσα στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων όπως:

Α. Αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού για την ενίσχυση του ΙΑΤΡΕΙΟΥ που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

Β. Σταθερή οικονομική ενίσχυση για όλους τους εργαζόμενους ώστε να αντιμετωπισθούν βιοποριστικά προβλήματα. Αποστολή τροφίμων και άλλων ειδών βιοπορισμού.

Γ. Οργανωμένη ενίσχυση (από μεικτές επιτροπές εργαζομένων από όλα τα ΜΜΕ) σε ενίσχυση των ομάδων περιφρούρησης.

Η συνέλευση των εργαζομένων στο ALTER εκτιμάει ότι η ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Κλάδο, πρέπει άμεσα να κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις ώστε με αιχμή του δόρατος τους απλήρωτους του ALTER να απαντήσει ο Κλάδος ενωμένα στην τρομοκρατία της κυβέρνησης των τραπεζών και στους φυσικούς συμμάχους τους. Ας έχει και ο Κλάδος μας τους συμβολισμούς ενός ανυποχώρητου αγώνα, της δικής του Χαλυβουργίας».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: