ΕΡΤ: Νέες 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ – Κήρυξαν «παράνομη» την απεργία της ΠΟΕΣΥ! Διαμαρτυρίες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011: Η συζήτηση της «τροπολογίας» για ΕΡΤ και Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης μεταφέρεται για την ερχόμενη εβδομάδα, το δικαστήριο έκρινε «παράνομη» την απεργία της ΠΟΕΣΥ, τη σκυτάλη παίρνουν οι Ενώσεις Συντακτών και η ΠΟΣΠΕΡΤ με την κήρυξη νέων 24ωρων απεργιών, στην Αθήνα έξω από τη Βουλή και στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους δημοσιογράφοι σε δημόσια ΜΜΕ διαμαρτυρήθηκαν για τους σχεδιασμούς της τροϊκανικής κυβέρνησης.

ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ…

Διαβάστε παρακάτω τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΣΗΕΜ-Θ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ.

ANAKOINΩΣΗ ΕΣΗΕΜ-Θ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ (15/12/2011)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, μετά από δικαστική απόφαση που τις έκρινε παράνομες. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ), η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης κηρύσσει στην ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στην περιοχή γεωγραφικής της ευθύνης τρεις εικοσιτετράωρες κυλιόμενες απεργίες, που αρχίζουν από αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 6 π.μ.

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ

Αναστέλλεται η απεργία της ΠΟΕΣΥ στην ΕΡΤ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Ωρα 19.30

Μετά την επίδοση της υπ΄ αριθμ. 2319/2011 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε επί της αγωγής που ασκήθηκε από την ΕΡΤ και η οποία αναγνώρισε ότι οι εξαγγελθείσες 24ωρες απεργίες από 06.00 πμ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2011 έως 06.00 πμ της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2011 είναι παράνομες και απαγόρευσε τη συνέχισή τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 06.00 πμ της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2011 συνεχίζεται η απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ και από τις 06.00 πμ της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2011 αρχίζουν οι κυλιόμενες απεργίες που έχει κηρύξει μέχρι τις 06.00 πμ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

15 Δεκεμβρίου 2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ από τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου, από τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου 2011 και από τις 06.00 π.μ. της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2011.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

* Να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», που οδηγεί στην εξαθλίωση των εργαζομένων.

* Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ.

* Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και

* Να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της δημοσιογραφίας και η ομηρία των συμβασιούχων στην ΕΡΤ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

3 Σχόλια to “ΕΡΤ: Νέες 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ – Κήρυξαν «παράνομη» την απεργία της ΠΟΕΣΥ! Διαμαρτυρίες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη”

 1. Θα ήταν πολύ χρήσιμη κάποια στιγμή, μια κοινωνιολογική-ψυχολογική μελέτη στον χώρο των δημοσιογράφων-μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ η οποία θα διερευνούσε τα αίτια της μαζικής ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ της συντριπτικής πλειοψηφίας τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και γενικότερα «στα κοινά», την ίδια ώρα που τους σφαγιάζουν τα δικαιώματα, τις δουλειές, τους μισθούς, την καθημερινότητα και την ποιότητα της καθημερινής διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

  Γιατί, όποια άλλη πρόχειρη προσέγγιση είναι φτωχή για την ερμηνεία αυτής της πρωτοφανούς ΑΠΑΘΕΙΑΣ, ΜΙΖΕΡΙΑΣ, ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ, ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ και του ΦΟΒΟΥ απέναντι στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

  Οικτρή η εικόνα (από άποψη συμμετοχής) στην πλατεία Αριστοτέλους όπου η ΕΣΗΕΜ-Θ καλούσε σε διαμαρτυρία τους δημοσιογράφους την Πέμπτη το απόγευμα, σε μια κρίσιμη στιγμή για την τύχη εκατοντάδων εργαζομένων στα Δημόσια ΜΜΕ της χώρας.

  Αν δεν ήταν και πάλι εκεί οι «ασύνταχτοι» (εντός και εκτός ΕΡΤ3) και άλλοι εργαζόμενοι κυρίως από την… εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τρεις-τέσσερις συμβασιουχοι της ΕΡΤ3, πέντε-έξι από Δημοτικά Μέσα και ΑΠΕ, δύο από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, και ένας από ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, η διαμαρτυρία ανάμεσα σε λαμπιόνια, το «σπίτι του Άη-Βασίλη», χριστουγεννιάτικα δέντρα και «καρουσέλ», θα έμοιαζε σαν ψίθυρος μέσα στο φωτισμένο αλλά θλιμένο ντεκόρ.

  Και δεν θα ήθελα να έρθω καθόλου στη θέση των δημοσίων υπαλλήλων που περίμεναν το λεωφορείο στη στάση του ΟΑΣΘ στην οδό Μητροπόλεως και είχαν απέναντί τους το πανό της ΕΣΗΕΜ-Θ που έγραφε: «ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ»!

  Πολύ κατώτερη των περιστάσεων η αντίδραση του κλάδου και χρήζει διερεύνησης. Μεγάλες και οι ευθύνες της, επί χρόνια αυτοαναπαραγόμενης πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ που διαχρονικά καλλιέργησε το δόγμα της μηδενικής κινηματικής αντίδρασης με αποτέλεσμα να συμβάλλει αποφασιστικά στην απονέκρωση των αντανακλαστικών ενός ολόκληρου κόσμου… Τώρα που φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, είναι αδύνατο να πείσεις ότι τα «χαμένα μεροκάματα» και η κάθοδος στους δρόμους, είναι το εισιτήριο για ένα καλύτερο πολύχρονο μέλλον. Τώρα πλέον, για αρκετούς, μετράει το κοντόθωρο ρεαλιστικό «σήμερα». Έτσι όπως το καλλιέργησαν οι οπαδοί των «διαβουλεύσεων» σε τέσσερις τοίχους.

  Και να ήταν μόνο ο χώρος των ΜΜΕ… Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία μοιάζει να έχει κεραυνοβοληθεί και να βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο… Ή μήπως είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα;!

  Γ. Γκ.

 2. Σε μια αστική ‘δημοκρατία’ τα παραπάνω ερωτήματα έχουν μεταφυσικές απαντήσεις…
  Για παράδειγμα μπορεί ένας δημοσιογράφος του Αγγελιοφόρου να γράψει κατά του Βενιζέλου η για τη σχέση του εκδότη του με τον τον καταδικασμένο Τραπεζίτη…φυσικά ΟΧΙ διότι κατ ουσίαν είναι υπάλληλος του Μπακατσέλου.
  Μπορεί ο συντάκτης της Μακεδονίας να κατονομάσει τον έμπορο όπλων του οποίου την εταιρία υπηρετεί…φυσικά ΟΧΙ διότι είναι κατ ουσίαν υπάλληλος του.
  Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν μπορούν να έχουν άλλο καθεστώς απ τον ερευνητή του Δημόκριτου με επίφαση την ελευθεροτυπία τους γιατί αυτή απλώς Δεν υπάρχει..
  Οι αστικές ‘δημοκρατίες’ παρέχουν τις ελυθερίες με βάση το συμφέρον των διαπλεκομένων τους…και σ αυτή τη φάση του πολέμου οι δημοσιογράφοι είναι αναλώσιμοι έχοντας απέναντι τους αυτόν τον χυλό που ονομάζεται ‘κοινωνικό Σύνολο’,αφού ζητούν διαφορετικοί μέτρα απ τους υπόλοιπους…Οι απεργίες σας πέφτουν στη μαύρη τρύπα του γενικού αδιέξοδου.

 3. Ρε wind paper γιατί είσαι τόσο απαισιόδοξος; Βάλε λίγο χρώμα στη ζωή σου, έστω μαυροκόκκινο. Κι οι δυο κάνετε την ίδια διαπίστωση αλλά με άλλο… φόντο σκέψης. Οι δημοσιογράφοι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους αλλα ως κλάδος έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Δυστυχώς πολλοί από τους δημοσιόγραφους έχουν πέσει στην λούμπα του «περιούσιου λαού». Όμως αυτή η κοντόθωρη ματιά στα πράγματα και η αλαζονεία της ψευτοεξουσίας έχουν οδηγησει το χώρο στον πάτο του βαρελιού: μιζέρια, κλάψα και μοιρολατρία, διαδρομισμός, διαπλοκή, χυδαίος ατομισμός, ματαιοδοξία και συναλλαγή. Γι αυτό έχει δίκαιο ο Γκ. Τι πρέπει να γίνει; Αντίσταση με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με διαφάνεια σε όλα, χωρίς αποκλεισμούς ιδεών και δράσεων…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: