Ασύνταχτοι Απεργοί από την ΕΡΤ3: «Θα τους κάτσουμε στο στομάχι»!

Λύσσαξαν κάποιοι με την επιτυχημένη (και ίσως και νικηφόρα) πορεία του πολυήμερου απεργιακού μας αγώνα. Τελευταίο τους χαρτί τα δικαστήρια για να μας κηρύξουν… “παράνομους”! (Βλέπε ΕΔΩ: Η διοικηση της ΕΡΤ κατέθεσε προσφυγή κατά της απεργίας. Ο Π. Καψής κάνει τον ανήξερο).
Μνημονιακή διοίκηση της ΕΡΤ, πολιτικοί όπως ο Στέφανος Μάνος και ο Θόδωρος Πάγκαλος, ΠΑΣΟΚΟ-ΔΕΞΙΟΙ-τηλε-δημοσιογράφοι, “παπαγαλάκια” και κινδυνολόγοι έχουν βγει παγανιά σε ιδιωτικά κανάλια (όπως στον ΣΚΑΪ), σε εργασιακές συνελεύσεις, σε διαδρόμους και σε κυβερνητικά-τραπεζιτικά φόρουμ, να λοιδωρήσουν, να απαξιώσουν, να απειλήσουν και να επιτεθούν βάναυσα στο δίκαιο των αιτημάτων μας και να αμφισβητήσουν ακόμα και το δικαίωμά μας στην απεργία. Δίνουν έτσι ένα δείγμα γραφής για την ΕΡΤ που ονειρεύονται: Ένα κρατικό ίδρυμα της λογοκρισίας και του φόβου με δημοσιογράφους-υπαλλήλους του εκάστοτε καθεστώτος, με ενημέρωση κομμένη και ραμένη στα μέτρα του ΔΝΤ, της τρόικας, των συμφερόντων των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών, με εργαζόμενους-όμηρους πενιχρών μισθών κάτω από τα όρια της φτώχειας και όλα αυτά υπό το τρομοκρατικό φάσμα των απολύσεων, των εφεδρειών και των νέων περικοπών!
Το τέρας κλοτσάει πριν ξεψυχήσει! Και όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι. Κι ας ισχυρίζονται ότι κυβερνούν, αγκαλιά με τραπεζίτες, ακροδεξιούς και λαμόγια ενός συστήματος που αφού “τα φάγανε όλοι μαζί”, τώρα προσπαθούν να μας καταπιούν για να μπορέσουν να χωνέψουν. Δεν θα τα καταφέρουν. Υποσχόμαστε να παραμείνουμε όπως μας βλέπουν αυτοί: “Αχώνευτοι”! Θα τους κάτσουμε στο στομάχι!

Καμία υποχώρηση! Δεν θα περάσουν ούτε οι απολύσεις, ούτε οι εφεδρείες, ούτε οι νέες περικοπές. Δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν την ΕΡΤ και τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους εργαζόμενους σε μαριονέτες διαφόρων αξιωματούχων, αλητών και ρουφιάνων.

Αγωνιζόμαστε μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία ενάντια στη βαρβαρότητα. Οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι είναι απέναντί μας.

Λέμε ΟΧΙ στην ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα και συνεχίζουμε την απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη!

Ασύνταχτοι Απεργοί από την ΕΡΤ3

Διαβάστε και αυτό:  Η ΕΡΤ απαγορεύει τις απεργίες λόγω… Μνημονίου  (Του Γ.Κατερίνη, μέλους ΔΣ της ΠΟΕΣΥ)

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από http://financialcrimesnews.blogspot.com/

 

Η ΕΡΤ απαγορεύει τις απεργίες λόγω… Μνημονίου  (Του Γ.Κατερίνη)

«Όλα τα ανωτέρω αιτήματα εκτός από αόριστα είναι παράνομα και προβάλλονται καταχρηστικώς, καθόσον, είναι γνωστό ότι κατά την τελευταία διετία ελήφθησαν επείγοντα δημοσιονομικά, φορολογικά, εργασιακά και μισθολογικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας μας». Με αυτό το σκεπτικό η διοίκηση της ΕΡΤ ανέλαβε να υπερασπίσει το… Μνημόνιο, ανοίγοντας ένα επικίνδυνο δρόμο βιομηχανίας προσφυγών κατά των απεργιών στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για πρώτη φορά η ΕΡΤ στρέφεται εναντίον απεργίας που κήρυξαν δημοσιογραφικές οργανώσεις, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη για να την κηρύξει παράνομη και καταχρηστική. Σήμερα Τρίτη 13/12 πρώτη μέρα των τριών κυλιόμενων 24ωρων απεργιών που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ, η ΕΡΤ κατέθεσε αγωγή, η οποία εκδικάζεται αύριο(σήμερα) Τετάρτη 14/12 στις 1.30 το μεσημέρι.

Το αίτημά της για να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία δεν έμεινε μόνο στο τυπικό της μη τήρησης των νόμιμων διαδικασιών (για να προκηρυχθεί μια απεργία πρέπει να μεσολαβεί ένα διάστημα 4 ημερών, αλλά και να προηγηθεί δημόσιος διάλογος κ.λπ.). Προχωρά και στην ουσία των αιτημάτων αναπτύσσοντας ένα σκεπτικό που θα το ζήλευε και ο… Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τον δικηγόρο της ΕΡΤ που συνέταξε την αγωγή, τα αιτήματα για υπογραφή ΣΣΕ και μη υπαγωγή των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία είναι «ευθέως παράνομα». Και αφού αναλύονται όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα δυο τελευταία χρόνια, η ΕΡΤ αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τα μέτρα που εξυπηρετούν «λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, όπως η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, ο εξορθολογισμός και περιορισμός του δημόσιου τομέα με βάση την αρχή της δημοσιονομικής προσαρμογής, η τήρηση της οποίας έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για την οικονομική και πολιτική επιβίωση της χώρας στο διεθνές περιβάλλον». Αν δηλαδή, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και πολλοί από αυτούς δεν βγουν στην εφεδρεία και την ανεργία, θα… κινδυνεύσει η πολιτική και οικονομική επιβίωση της χώρας!

Η πρωτοφανής επιχειρηματολογία που παραπέμπει στο νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, αποκαλύπτει και τον πραγματικό υποβολέα αυτής της αγωγής που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση. Όσο κι αν ο επί του Τύπου αρμόδιος υπουργός (και έως πρόσφατα «συνάδελφος») Παντελής Καψής δηλώνει ότι «δεν γνωρίζει», είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της σύγκρουσης, δίνοντας μηνύματα σε κάθε αγωνιζόμενο ότι οι απεργίες απαγορεύονται!

Η αξιοπιστία, η φήμη και το κύρος

Έχει πολλά μαργαριτάρια ακόμα αυτή η αγωγή. Όπως ότι τα αιτήματα της ΠΟΕΣΥ να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση της ΕΡΤ, να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από την επιχειρούμενη χειραγώγησή του, να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι «παντελώς αόριστα και κατά συνέπεια απορριπτέα»…

Η κατακλείδα των επιχειρημάτων που προβάλλει η αγωγή της ΕΡΤ είναι όμως… όλα τα λεφτά:

«Η ΕΡΤ έχει ήδη υποστεί και θα υποστεί δυσανάλογη με τα ως άνω αιτήματα ζημία στην αξιοπιστία, τη φήμη και το κύρος της εξ αιτίας της μη μετάδοσης δελτίων ειδήσεων και γενικά εκπομπών ειδησεογραφικού-ενημερωτικού χαρακτήρα και μάλιστα σε μια εποχή, όπου οι εξελίξεις στον πολιτικό και οικονομικό τομέα είναι ραγδαίες τόσο σε επίπεδο της ελληνικής επικράτειας, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και καθημερινώς λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες θα επηρεαστούν και θα δεσμεύσουν τη χώρα μας τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία».

Δηλαδή, κατά την διοίκηση της ΕΡΤ δεν είναι η κυβέρνηση που θίγει την αξιοπιστία και το κύρος της με την υποβάθμιση που έχει αποφασίσει και υλοποιεί, αλλά οι απεργοί που παλεύουν για να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και η παραπέρα χειραγώγηση της ενημέρωσης।

*ο Γ. Κατερίνης είναι μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

2 Σχόλια προς “Ασύνταχτοι Απεργοί από την ΕΡΤ3: «Θα τους κάτσουμε στο στομάχι»!”

 1. Προλετάριος των ΜΜΕ Says:

  Παίρνουμε κουράγιο από τον αγώνα των εργατών της Χαλυβουργιας

  «Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. Όλες αυτές τις μέρες, όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.
  Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας.»

  Η γενική συνέλευση των εργατών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

 2. Shine On You Crazy Diamond Says:

  Πραγματικά, εκπληκτική η πλήρης ταύτιση των επιχειρημάτων της διοίκησης της ΕΡΤ που προσφεύγει στα δικαστήρια, με τα ουρλιαχτά γνωστού-άγνωστου παρουσιαστή-δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 (και άλλων δύο-τριών οπαδών της άμεσης λήξης της απεργίας) που στην τελευταία εργασιακή συνέλευση ωρύονταν για το ότι η ΕΡΤ3 «χάνει την αξιοπιστία της» με τη… συνεχιζόμενη απεργία και για το ότι το «κοινό» έχει χάσει την… αφεντιά τους από το γυαλί!
  Είχε μια σκασίλα το «κοινό» να τους ξαναδεί… Τέτοια έπαρση και δημοσιογραφικό μεγαλοϊδεατισμό είχαμε καιρό να δούμε… Μπράβο συνάδελφοι. Είναι μεγάλο κατόρθωμα σε περίοδο ομόθυμης απεργιακής πάλης των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 να ηχείτε σαν φάλτσο μέσα σε μια δύσκολη αλλά υπέροχη πλειοψηφική μελωδία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: