Δημόσια ΜΜΕ – Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη – Πανελλαδική συγκέντρωση την Πέμπτη έξω από τη Βουλή

Ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας στα δημόσια ΜΜΕ της χώρας, μπαίνει στην τελική του ευθεία αυτή την εβδομάδα. Όλο το προηγούμενο διάστημα, η ΠΟΕΣΥ και οι ΕΝΩΣΕΙΣ στο χώρο του Τύπου ευθυγραμμίστηκαν με τις αποφάσεις των συνελεύσεων των εργαζομένων που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσιζαν διαρκώς τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στην έξοδο από τον ευκαιριακό κύκλο των «εθιμοτυπικών» στάσεων εργασίας ή μιας 24ωρης απεργίας-«τουφεκιάς στον αέρα» μια φορά το μήνα, συνέβαλλαν με τις καθοριστικές τους παρεμβάσεις τόσο στη διάρκεια των συνελεύσεων όσο και στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και των άλλων Ενώσεων, οι συνάδελφοι του ριζοσπαστικού συνδικαλιστικού πόλου, μεταξύ αυτών και οι συνάδελφοι του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, με τις λιγοστές αλλά μαχητικές τους δυνάμεις. 

Η μάχη που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να δικαιωθεί. Ούτε βήμα πίσω!

Να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης σε κρατικά κανάλια προπαγάνδας και σε υπηρέτες του κάθε αφεντικού.

Η απεργία διαρκείας μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να γευτούμε και μια νίκη των εργαζομένων. Όσα διευθυντικά στελέχη των Δημόσιων Μέσων, μεταξύ αυτών και στην ΕΡΤ και στην ΕΡΤ3, ονειρεύονται τη Ραδιοφωνία/Τηλεόραση της «μίας άποψης» με δημοσιογράφους υποταγμένους στην παλιά μιντιακή τάξη της «μπότας του αφεντικού», καλά θα κάνουν να βγουν στη σύνταξη. Όσα δε διευθυντικά στελέχη καμώνονται πως υπερασπίζονται ταυτοχρόνως τα δικαιώματα των εργαζομένων πιέζοντας στο παρασκήνιο για «σπάσιμο» της πολυήμερης απεργίας και της μετατροπής της σε «στάσεις εργασίας», καλό θα είναι να μη λειτουργούν διασπαστικά στην κρισιμότερη φάση του αγώνα των εργαζομένων στα Δημόσια ΜΜΕ της χώρας.

Την Πέμπτη η ΠΟΕΣΥ καλεί σε πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στα Δημόσια ΜΜΕ έξω από τη Βουλή την ώρα που θα συζητείται στην Ολομέλεια η επίμαχη τροπολογία. Όσο περισσότεροι βρεθούν εκεί, τόσο το καλύτερο.

Στο μεταξύ, σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011, πραγματοποιείται στάση εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) και από αύριο Τρίτη, 24ωρες σε όλα τα Δημόσια ΜΜΕ

H ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί σε συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ3 σήμερα , Δευτέρα 12/12/2011, στις 12.30, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος).

Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της  ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, καθώς και την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ

24ωρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη σε όλα τα Δημόσια ΜΜΕ

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ κρίνοντας ιδιαιτέρως κρίσιμη την προσεχή εβδομάδα για την τύχη της επίμαχης τροπολογίας, που αφορά στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης αποφάσισε:

-Την κήρυξη στα Δημόσια Μέσα όλης της χώρας (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας) 24ωρων κυλιόμενων απεργιών από τις 6πμ της Τρίτης 13.12.2011 έως τις 6 πμ της Παρασκευής 16.12.2011

-και τη διοργάνωση πανελλαδικής συγκέντρωσης όλων των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το Κοινοβούλιο, την ώρα που θα συζητείται στην Ολομέλεια η επίμαχη τροπολογία.

Η ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει ότι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων και των Σωματείων τους απέφερε τους πρώτους καρπούς. Η τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Bουλή και προσυπέγραψαν περισσότεροι από 150 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΣΥ, της ΔΗΜΑΡ, είναι η τροπολογία που επεξεργάστηκε η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Ενώ είναι εκφρασμένη η θέση του ΚΚΕ κατά της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου. Κάθε αρμόδιος υπουργός οφείλει να εκτιμήσει τη βούληση όλων των κομμάτων και να συμβάλλει στην υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει άμεσα δεκτές τις προτάσεις των εργαζομένων, υιοθετώντας τις χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις.

Εάν ο υπουργός Οικονομικών δεσμευθεί για την υιοθέτηση της τροπολογίας, οι Ομοσπονδίες θα επανεξετάσουν άμεσα τη συνέχιση ή τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε:

• Να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της Ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ της ΕΡΤ, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και των Δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

• Να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων

• Να προστατευθεί το Δημόσιο Αγαθό της Ενημέρωσης

• Να καταργηθεί ο νόμος της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο που οδηγεί στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις-μέλη της ΠΟΕΣΥ να συμβάλλουν στην επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Κυλιόμενες απεργίες στα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ (10/12/2011)

Θεσσαλονίκη, 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στα δημόσια και τα δημοτικά ΜΜΕ, διαμαρτυρόμενη για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας.

Οι νέες κινητοποιήσεις κηρύσσονται ενόψει της συζήτησης στη Βουλή τροπολογίας για την εξαίρεση του δημοσιογραφικού κλάδου από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε Μακεδονία και Θράκη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στα Δημοτικά ΜΜΕ σε γραφεία Τύπου ή υπηρεσίες των δήμων στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΗΕΜ-Θθα πραγματοποιήσουν 24ωρες κυλιόμενες απεργίες από τις 6π.μ. της Τρίτης 13.12.2011 έως τις 6π.μ. της Παρασκευής 16.12.2011.

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Συνέλευση εργαζομένων της ΕΡΤ3 (11/12/2011)

Θεσσαλονίκη, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συγκαλεί συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ3 αύριο, Δευτέρα 12/12/2011, στις 12.30, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος).

Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

2 Σχόλια προς “Δημόσια ΜΜΕ – Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη – Πανελλαδική συγκέντρωση την Πέμπτη έξω από τη Βουλή”

 1. Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.

  ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2011

  ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12-2011

  ΔΕΥΤΕΡΑ 12-12-2011

  Από 10:00 έως 15:00

 2. Ξεσάλωσαν τα τροικανά πασόκομεν στην συνέλευση της ΕΡΤ3. Άφρισαν κατά των κινητοποιήσεων. Αφού τάχθηκαν, με διάφορα προσχήματα, κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων, έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν την ΠΟΕΣΥ για αντιδημοκρατικές διαδικασίες διότι υιοθέτησε την απεργιακή κλιμάκωση και να προτείνουν εμμέσως πλην σαφώς την δημιουργία νέας «περιφερειακής ένωσης». Είπαμε ορε πασόκομεν της δεξιάς αντιπροόδου, ότι είστε φιλοκυβερνητικοί αλλά εσείς έχετε ξεπεράσει και τον συνοδοιπόρο σας… Βορίδη. Την μεγαλύτερη πλάκα είχε ο παρουσιαστής που δεν αντέχει να μη βλέπει την φάτσα του στο γυαλί. Έχει πάθει στέρηση. Κάποτε ο κωλοτούμπας, μιλούσε για απεργία διαρκείας, προφανώς για να διαβάλει τις 24ωρες απεργίες, και τώρα στην κορύφωση των κινητοποιήσεων, ανακάλυψε τα μεροκάματα που χάνονται.
  Ξεχνάει βέβαια ο παρουσιαστής πως όταν είσαι κατά των κινητοποιήσεων, σημαίνει ότι είσαι και κατά των διεκδικήσεων και κατά των αιτημάτων των κινητοποιήσεων. Όταν είσαι κατά των απεργιών στέκεσαι στο πλευρό όσων είναι κατά των απεργιών. Βέβαια από νεοδεξιούς τι να περιμένεις; Θυμίζουν γενίτσαρους. Τόση φανατίλα με τον νεοφιλελευθερισμό. Τα μεταλλαγμένα πασόκομεν της δημοσιογραφίας πάντως οφείλουν να πάρουν θέση; Είναι με την εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο της τρόικας και του μνημονίου ή είναι με την πλευρά των εργαζομένων και των διεκδικήσεων; Ε; Αντε ρε πασόκεμον που οδεύετε χεράκι – χεράκι με τον… Αδωνίς, πάρτε θέση: με τα αφεντικά ή με τους εργαζόμενους; Έχουμε σιχαθεί την υποκρισία σας. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα που η απεργία μπορεί να οδηγήσει σε μία νίκη, τώρα έχετε ξεσαλώσει κατά της απεργίας. Α να χαθείτε… μπουμπούκεμον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: