Τσουνάμι απολύσεων στο star

Ακόμη 6 δημοσιογράφοι απολύθηκαν σήμερα από τον τηλεοπτικό σταθμό star. Προκειται για εργαζόμενους από τους παλιότερους στο κανάλι, που είχαν «τραβήξει κουπί», για χρόνια.

Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι πως πρόκειται για έξι από αυτούς που δεν είχαν δεχτεί να υπογραψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, που είχε επιβάλει, η διεύθυνση του σταθμού πριν από μερικούς μήνες.

Οι εργαζόμενοι στο star, που πρόσφατα αντιμετώπισαν και καθυστερήσεις στην καταβολή του μισθού τους, είναι κυριολεκτικά ανάστατοι. Και αυτό γιατί όπως λέγεται, αυτές δεν θα είναι, οι μοναδικές απολύσεις που θα γίνουν.

Το γιατί σχετίζεται με την επικείμενη συγχώνευση του star με το mega. Το πρώτο διατηρεί ψυχαγωγικό χαρακτήρα, στοιχείο που σημαίνει, ότι δε θα χρειάζεται και πολλούς- πολλούς δημοσιογράφους, καμεραμαν κ.τ.λ. Και φυσικά ούτε λόγος για μετακινήσεις στο μεγάλο κανάλι…

Advertisements

2 Σχόλια to “Τσουνάμι απολύσεων στο star”

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ Says:

  ANAKOINΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ «STAR»

  09 Δεκεμβρίου 2011

  Η εργοδοσία του Τ/Σ «STAR» προέβη χθες σε παράνομες, εκδικητικές και καταχρηστικές απολύσεις έξι συναδέλφων, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με τη μείωση των αποδοχών τους.

  Οι απολύσεις αυτές, παρά τη ρητή δέσμευση της εργοδοσίας, είναι η συνέχεια, που έχει επιλέξει η εργοδοσία του Τ/Σ «STAR», μετά την παράνομη μείωση των μισθών κατά 10%. Είναι φανερή η επιδίωξη της ιδιοκτησίας, η οποία εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση επιθυμεί να εργάζονται οι δημοσιογράφοι με μισθούς πείνας και κάτω από το φόβο της απόλυσης. Ταυτόχρονα δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια συνεννόησης για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις εκβιαστικές και παράνομες απολύσεις. Θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο την επαναπρόσληψη των συναδέλφων και θα αγωνιστεί μαζί με τις άλλες Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την εφαρμογή των ΣΣΕ.

  Σήμερα στις 13.00 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί σε συνέλευση τους δημοσιογράφους του Τ/Σ «STAR», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού, με θέμα τον προσδιορισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων αν δεν ανακληθούν οι έξι εκδικητικές απολύσεις.

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 2. Tι έγινε βρε συνάδελφοι της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; Τι σας είπαν τα αφεντικά στο Βελλίδιο; Τι αποφασίαστε εσείς;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: