Στην ΕΡΤ3 πήγαν να… «προσεγγίσουν» την κρίση σε πολυτελές ξενοδοχείο του Καϊμακτσαλάν!

Εν μέσω της κατακρεούργησης των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 (όπως και σε όλα τα ΜΜΕ και στην κοινωνία της χώρας), εν μέσω ενός τρομοκρατικού κλίματος για τα «κύματα» των εφεδρειών, των απολύσεων, των απανωτών περικοπών μισθών και βασικών επιδομάτων, εν μέσω μιας κατοχικής διακυβέρνησης της χώρας από τραπεζίτες, ακροδεξιούς και εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάσσονται τις τελευταίες δεκαετίες στην εξουσία παίζοντας εναλλάξ τον «καλό» και τον «κακό» μπάτσο και εν μέσω μιας κρίσης που προκάλεσαν οι ίδιες οι αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος, οι επικεφαλής της ΕΡΤ3 αποφάσισαν να «προσεγγίσουν» και να αναλύσουν την κρίση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο (βλέπε σχετική φωτο ξενοδοχείου) στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο του Αγίου Αθανασίου στο Καϊμακτσαλάν! Ονόμασαν δε αυτό το διήμερο, ως «Ανοιχτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την προσέγγιση της κρίσης από πλευράς πολιτικής, οικονομικής, πολιτισμικής, φιλοσοφικής και επιστημονικής», καλώντας μεταξύ άλλων να δώσουν τα… «φώτα» τους, τον… πρέσβη ε.τ. Ελευθέριο Καραγιάννη, τον «πατέρα» Νικόλαο Λουδοβίκο, καθηγητή της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και καθηγητή στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Κέμπριτζ, τον καθηγητή του Βιολογικού τμήματος και αντιπρόεδρο του NOESIS Ζαχαρία Σκούρα και τον πολιτειολόγο Κώστα Ζουράρι !!! (Βλέπε αναλυτικά ολόκληρο τον κατάλογο των προσκεκλημένων παρακάτω στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΡΤ3). Το διήμερο αφορούσε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο «Demotel Neve Resort» στην «Αράχωβα της Βόρειας Ελλάδας», Άγιο Αθανάσιο (Τσέγανη) του Καϊμακτσαλάν και το διοργάνωσε το Τμήμα Διεθνών Συνεργασιών της ΕΡΤ3.  Τη συνάντηση, θα συντόνιζε ο δημοσιογράφος και προϊστάμενος του Τμήματος, Παντελής Σαββίδης.

Αναμένουμε «εξηγήσεις» από τους εμπνευστές αυτού του διημέρου στο πολυτελές ξενοδοχείο καθώς και τα… «συγκλονιστικά» συμπεράσματα της «στρογγυλής τράπεζας» που, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ3, θα αφορούσαν και την «αναζήτηση της… λιγότερο επώδυνης διεξόδου» από την κρίση!

Επίσης θα ήταν χρήσιμη και μία οικονομική ενημέρωση για τα «έξοδα» του διημέρου και ποιος τα επωμίστηκε…

Ακολουθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που είχε εκδοθεί από την ΕΡΤ3

ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΑΚΗ 2, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 546 36, ΤΗΛ: 2310 299541, 299586  FAX: 299550

e-mail:press@ert3.gr

Θεσσαλονίκη, 24-11-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτή συζήτηση για την κρίση

οργανώνει η ΕΡΤ3 στον Άγιο Αθανάσιο

Ανοιχτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την προσέγγιση της κρίσης από πλευράς πολιτικής, οικονομικής, πολιτισμικής, φιλοσοφικής και επιστημονικής οργανώνει το Τμήμα Διεθνών Συνεργασιών της ΕΡΤ3 στον Άγιο Αθανάσιο του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν) το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Η συνάντηση, την οποία συντονίζει ο δημοσιογράφος και προϊστάμενος του Τμήματος Παντελής Σαββίδης, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Demotel Neve Resort» και θα συμμετάσχουν προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και του ευρύτερου πολιτισμικού χώρου.

Στόχος της συνάντησης είναι να συζητηθούν σε βάθος οι διαστάσεις της κρίσης, ώστε να υπάρξει μια συγκροτημένη συμβολή στο δημόσιο διάλογο για τις αιτίες που την προκάλεσαν και την αναζήτηση της λιγότερο επώδυνης διεξόδου.

Η ΕΡΤ3 σκοπεύει να καθιερώσει σε ετήσια βάση μια ανάλογη συνάντηση, με τη συζήτηση, κάθε φορά, ενός μείζονος θέματος που απασχολεί την ελληνική κοινωνία.

Στη συνάντηση θα παραβρεθεί ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Κώστας Μπλιάτκας και μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης, ο πρέσβης ε.τ. Ελευθέριος Καραγιάννης, ο πατέρας Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και καθηγητής στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Κέμπριτζ, ο πρόεδρος του οικονομικού τμήματος του Α.Π.Θ Μωυσής Σιδηρόπουλος και οι καθηγητές του τμήματος Δημήτρης Μάρδας, Νίκος Βαρσακέλλης και Βασίλης Πολυμένης, ο καθηγητής του Μαθηματικού τμήματος του Α.Π.Θ. Γιάννης Αντωνίου, ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ και καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θανάσης Κωνσταντόπουλος, ο καθηγητής του Βιολογικού τμήματος και αντιπρόεδρος του NOESIS Ζαχαρίας Σκούρας, ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας, ο πολιτειολόγος Κώστας Ζουράρις κά.

37 Σχόλια προς “Στην ΕΡΤ3 πήγαν να… «προσεγγίσουν» την κρίση σε πολυτελές ξενοδοχείο του Καϊμακτσαλάν!”

 1. Αυτό δεν ήταν «στρογγυλό τραπέζι». Ήταν το «μεγάλο φαγοπότι»!
  Ωραίες εκδρομές οργανώνετε κύριοι της ΕΡΤ3.
  Άντε την άλλη φορά, να διοργανώσετε εκδήλωση στα σαλέ των Άλπεων για την «κβαντική μηχανική»…

  Ξέρετε, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 σας κοιτάνε με… ανοιχτό στόμα! Άναυδοι με τη θρασύτητά σας! Σα δε ντρέπεστε!

 2. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΛΑΕ
  ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΕ !

 3. Εξοργισμένος χρηματοδότης (μέσω ΔΕΗ) της ΕΡΤ3 Says:

  Ωραία την «αναλύσατε» την… κρίση, ανάμεσα στα κοψίδια, στα Spa, στα τσίπουρα και στα κρασιά. Ύστερα θέλετε οι εργαζόμενοι να σας έχουν εμπιστοσύνη και να σας σέβονται. Πώς θα γίνει αυτό; Με τις προκλητικές σπατάλες σε εποχές φοβερής φτώχειας; Αλλά το εξωφρενικότερο όλων ήταν το ίδιο το θέμα της συζήτησης. Να αναλύεις την κρίση ανάμεσα σε σαμπάνιες, είναι πραγματικά πρωτοποριακό. Πρέσβεις, παπάδες, εθνικισταράδες, όλοι μαζεμένοι να αναλύσουν την κρίση. Ποιοι; Αυτοί που τη δημιούργησαν! Τι είστε εσείς ρε; Ποιος σας πληρώνει; Μας ρωτήσατε εμάς που πληρώνουμε ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ αν θέλουμε να πληρώνουμε τα «γ….τικά» σας; Πέντε-έξι άνθρωποι της εξουσίας καταστρέφετε την όποια καλή εικόνα είχα για την ΕΡΤ3. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι οι πολλοί απλοί εργαζόμενοι αλλά αυτοί που κατέχουν θέσεις εξουσίας και το παίζουν παράγοντες…

 4. Οι «καλεσμένοι» της ΕΡΤ3 στο διήμερο αναψυχής, πήγαν στο ξενοδοχείο «μετά των συζύγων τους»; Γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί στη Σαμοθράκη πολλές φορές. Σε αυτό το «τσιμπούσι» που αποκαλούνταν «Δημοσιογραφικό Συνέδριο».
  Μπράβο τρισμέγιστε Παντελή Σαββίδη. Το έκανες το θαύμα σου…
  «Ανίχνευσες» τις «παλιές καλές εποχές» σε περίοδο κρίσης. Βρε τι σου κάνει αυτή η κρίση. Σου ανοίγει νέους ορίζοντες.

 5. Αυτό θα πει αντίσταση στην κρίση. Μου θυμίζει εκείνους τους τύπους που μετά το κραχ του 29, όντας όλοι μπατίριδες, διοργάνωναν πάρτι και ο ένας έκανε ότι δεν ήξερε τα χάλια του άλλου…
  Πάντως και η σύνθεση των ομιλητών είναι όλα τα λεφτά, αν και με κανα δύο- τρεις προσθήκες ακόμη (παπαθεμελής, ψωμιάδης, Άνθιμος), θα μπορούσε να δελεάσει ακόμη και εμένα…

 6. Γιατί αλυχτάτε ορε συφοριασμένοι και μίζεροι; Τι έκαμαν οι… δόλιοι; Μία εκδρομή έπραξαν εκεί ψηλά η οποία πέρα από την συνδρομή στον προβληματισμό για την αντιμετώπιση της κρίσης (ουάου) λένε οι φήμες ότι είχε συμβολικά και «πατριωτικές» αναφορές διότι σε εκείνη την περιοχή, κατά μία εκδοχή κάααποιου θρύλου, έτρωγε καϊμάκι ο Οτσαλάν και το είπαν… Καιμάκτσαλάν. Γι αυτό και η παρουσία του Ζουράρεως και του παπαδαριού. Άλλωστε ο Παντελής από πάντα είχε διάφορες ανησυχίες περί της γεωπολιτικής. Κάλεσαν και τον ψυχίατρο μη κανείς από την πολύ «ομορφιά» λαλήσει και φύγει στο κενό. Που να αντέξεις τόση χάψα μπούκα σε καιρό κρίσης. Που να αντέξει το δόλιο το μυαλό τόση ευγένεια ιδεών. Πονάνε τα μυαλά και… φλίιιννννν για σκί. Και μετά το ξεσκί στην σκέψη, έρχεται και η χαλάρωση. Πως; Το αναφέρει το διαφημιστικό του ξενοδοχείου. Διαβάστε και αφεθείτε στην μαγεία της ονειροπόλησης φτωχοί πλην τίμιοι κακομοίρηδες που δεν αντιλαμβάνεστε ότι την κρίση την πολεμάς με όπλα όπως τα θερμαινόμενα ανάκλιντρα και «fog & tropical rain shower». Ιδού:
  «Μετά από μία εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, με τις απέραντες ολόλευκες φυσικές πίστες κι αφού η αδρεναλίνη έχει φτάσει στα ύψη, ο φιλοξενούμενος επιστρέφει στο ξενοδοχείο, όπου τον περιμένει ένα κόσμος απόλυτης χαλάρωσης και αρμονίας. Το Dom… υπόσχεται μία ολιστική προσέγγιση στη φυσική και πνευματική ευεξία, μέσα σε ένα χώρο όπου τα τρεχούμενα νερά, τα αιθέρια έλαια, και τα αναμμένα κεριά, δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα. Το spa περιλαμβάνει σάουνα, χαμάμ, Jacuzzi, body relax, θερμαινόμενα ανάκλιντρα, fog & tropical rain shower, παραδοσιακό ποδόλουτρο και πλήρως εξοπλισμένο fitness center. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες προσφέρουν, επίσης, θεραπείες προσώπου, σώματος και μασάζ». Ε ρε γλέντια με παραδοσιακό ποδόλουτρο…

 7. Αιδώς Αργείοι!!

 8. Ου να μου χαθείτε βρωμοποδαράδες που σας κάνανε και ποδόλουτρο!

  Βρήκαμε νέο σύνθημα για τις πορείες της ΕΡΤ3:

  Ποδόλουτρο και σπα – στο Καϊμακτσαλάν
  για να χαλαρώνουν – αυτοί που μας χτυπάν

  Και πόσο κόστισε το πανηγύρι για να έχουμε καλό ερώτημα;

 9. To "λόμπι" του Βουνού Says:

  Καλά βρε παιδιά! Την γνωστή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ με επικεφαλής τον Μάκη, γιατί δεν την καλέσατε στο διήμερο; Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να ζυμώσουν το «λόμπι» του βουνού για τα αιτήματα του κλάδου. Εξάλλου, το δελτίο τύπου της ΕΡΤ3 λέει ότι στο ξενοδοχείο «Demotel Neve Resort» θα έσπευδαν για να συμμετάσχουν «προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και του ευρύτερου πολιτισμικού χώρου».

  Κρίμα. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσετε ένα ακόμα «λόμπι» (σαν αυτά που σήμερα μας ξεσκίζουν). Άκου λέει «προσωπικότητες του… ευρύτερου πολιτισμικού χώρου». Δηλαδή ο… «στενότερος πολιτισμικός χώρος», ποιος είναι; Ο φούφουτος;
  Σας έφαγε η «ευρύτητα» συνάδελφοι. Και σας κατάπιε ένας πολιτισμός που μυρίζει φορμόλη από χιλιόμετρα…

  Προπέτασμα όλα για να καλοπερνάτε «εις υγείαν τον κορόϊδων» όπως συνηθίζει να λέει ο «σύντροφός» σας ΠΑΣΟΚΟΣ πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος.

 10. Πολύγλωσσοι Δημοσιογράφοι Says:

  Προς Τμήμα Διεθνών Συνεργασιών της ΕΡΤ3
  Προς Γενική Διεύθυνση ΕΡΤ3

  Σε αυτό το Τμήμα Διεθνών Συνεργασιών της ΕΡΤ3 που προϊσταται ο κ. Σαββίδης, πόσες ξένες γλώσσες απαιτούνται ως απαραίτητο προσόν; Γιατί αρκετοί συνάδελφοι με ξένες γλώσσες και σπουδές σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, ενδιαφέρονται να στελεχώσουν πάραυτα αυτό το τρομερό Τμήμα εκδρομών και συναφών δραστηριοτήτων… Παρακαλώ αποστείλλατε λεπτομέρειες.

  Υ.Γ. 1 Συγχαρητήρια για την αξιέπαινη πρωτοβουλία σας να πάρετε τα βουνά για το καλό της πατρίδας. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με ολοκληρωμένο πλάνο και προτάσεις στο θεάρεστο έργο σας. Αμήν!
  Υ.Γ. 2 Μη δίνετε σημασία στην κριτική αυτών των παλιόπαιδων. Η ανεργία, η απληρωσιά, η φτώχεια και οι εφεδρείες, είναι μόνο στη φαντασία τους. Συνεχίστε έτσι. Επεκτείνετε τις εκδρομές σας σε όλες τις εποχές του χρόνου. Ανακαλύψτε τα ελληνικά νησιά! Καλέστε παπάδες, Ζουράριδες, πρέσβεις και λοιπούς στην καλντέρα της Σαντορίνης. Με καλή θέα, η κρίση θα λυθεί στο πιτς φυτίλι. Αμ πώς;! Μια χαψιά θα κάνουμε την κρίση. Γιατί η φτώχεια δεν θέλει μόνο αγριογούρουνο στη γάστρα. Θέλει και αστακομακαρονάδα!

  Μετά τιμής

  Πολύγλωσοι δημοσιογράφοι με πτυχία Σχολών τουριστικών επαγγελμάτων και Ιδρυμάτων Δημοσίων Σχέσεων

 11. Πρόκληση.
  Η χλίδα σας μάρανε εκεί στην ετ3.
  Δεν κοιτάτε να καλύψετε κανένα θέμα της Θεσσαλονίκης, στο Καιμακτσαλάν ανηφορίσατε.

  Ακόμη και η tv100 σας πέρασε.
  Με το 1/3 των δημοσιογράφων σας,
  παράγει πραγματικό δελτίο ειδήσεων από τη Θεσσαλονίκη.

  Α ρε ξιπασμένοι και άπραγοι.
  γίνατε όλοι «προϊστάμενοι» για να παίρνετε επιδόματα και να το παίζετε εξουσία.
  Σε ποιους προΐστασαι κ. Σαββίδη? Πόσους «εργαζόμενους» έχει το τμήμα σου?
  Μετά αγανακτείτε γιατί σας λένε αργόμισθους και χαραμοφάηδες.

  Το κακό είναι ότι παίρνετε στο λαιμό σας και τους απλούς και εργαζόμενους δημοσιογράφους, που με 3 & 60, τρέχουν να βγάλουν δουλειά.
  Αλλά θα μου πείτε, με τέτοιους «προϊστάμενους»,
  τι προγραμματισμός να βγει!

  Κρίμα.

 12. ti nsa perimenei kaneis apo ton pan-telos ektos topou kai xronou (auto)proistameno?Thliveres kiniseis apo thliverous anthropous…

 13. Το ύφος και το περιεχόμενο των σχολίων δεν αφήνουν περιθώρια για διάλογο.
  Έν πάσει περιπτώσει θέλω να επισημάνω μόνο το εξής που ενδιαφέρει και τον φορολογούμενο έλληνα.
  Η ΕΡΤ3, ως υπηρεσία δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ.
  Όλα τα έξοδα επιβάρυναν το ξενοδοχείο.
  Επαναλαμβάνω. Η ΕΡΤ3 και κατά συνέπεια το δημόσιο δεν επιβαρύνθηκαν ούτε με ένα ευρώ.
  Η απόφαση που πήρε η Διοικούσα Επιτροπή ήταν ναι στη συνάντηση με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ ως έξοδο της ΕΡΤ3. Έτσι και έγινε.
  Η πρόταση που μας έγινε ήταν η πραγματοποίηση μιας συνάντησης με θέμα που θα προσδιορίαζαμε εμείς.
  Η διαμονή και η διατροφή των προσκεκλημένων επιβάρυναν το ξενοδοχείο. Αυτός ήταν και ο λόγος που η συνάντηση έγινε στον Άγιο Αθανάσιο. Μας προσφέρθηκαν δωρεάν όλα.
  Μπορείτε να αναφέρετε έναν πειστικό λόγο γιατί με αυτές τις προϋποθέσεις να μην γίνονται τέτοιες συναντήσεις;

  Αυτά, ως προς το οικονομικό μέρος.

  Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ και να πω αφού η ΕΡΤ3, συνεπώς και το δημόσιο, δεν επιβαρύνθηκε με τίποτε οικονομικά, ποιός ο λόγος διαμαρτυρίας για μια συνάντηση.

  Θέλω, όμως, να προχωρήσω.
  Πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι συνάδελφοι στην ΕΡΤ3, έχουν διαπιστώσει πως η χώρα χρειάζεται έναν χώρο όπου να γίνεται ελεύθερη και σε βάθος συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζουν ένα αντικείμενο καλά.
  Ο λόγος είναι πως έτσι μπορεί να αναλυθούν θέματα και να καταγραφούν απόψεις για μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η διαρκής και βαθιά κρίση, ώστε να αναζητηθούν και λύσεις. Θα σας έλεγα, ίσως με κάποια δόση υπερβολής,γιατί να μην διαμορφωθεί και ένα φόρουμ, μια μικρή στην αρχή ομάδα ανθρώπων και πιο συγκροτημένη αργότερα, που θα λειτουργεί ως παραγωγός πολιτικής για την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Προσοχή, δεν εννοώ κανέναν πολιτικό φορέα, κάτι το οποίο δεν είναι δουλειά της ΕΡT3.
  Η συνάντηση του Καϊμακτσαλάν είχε έναν τέτοιο στόχο. Να φέρει σε πρώτη επαφή επιστήμονες που θα προσέγγιζαν το θέμα απο διαφορετικές πλευρές και σε βάθος. Διότι όλοι, πλέον εκτιμούν, ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πολλαπλού χαρακτήρα. Άρα, πρέπει να την προσεγγίσουμε απο όλες τις πλευρές της.

  Απο την αντίληψη αυτή προκύπτει η πρόσκληση και παρουσία έπιστημόνων διαφορετικών ειδικοτήτων.

  Ένα δεύτερο όφελος, κοινωνικό, είναι ότι με την καταλυτική παρουσία της ΕΡΤ3 ήρθαν σε επαφή επιστήμονες διαφορετικών κλάδων που όπως οι ίδιοι είπαν κατά κόρον, τους οφέλησε πάρα πολύ.
  Και αναφέρομαι σε επιστήμονες απο τη μιά θεωρητικών επιστημών και απο την άλλη θετικών.

  Νομίζω πως πρέπει να είσθε υπερήφανοι που ένα ελληνικό κανάλι, που και εσείς συντηρείτε, προχωρά, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνσή του δημοσίου, σε μια τέτοια ενέργεια που έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία. Διότι, η επιστήμη και η πρόοδος βοηθούνται τα μέγιστα απο τέτοιες επαφές και συναντήσεις, όπως οι ίδιοι οι επιστήμονες μας είπαν.
  Στη χώρα μας δυστυχώς πολύ φωνάζουμε και ελάχιστα συζητάμε. Η συζήτηση είναι αναγκαία.
  Η βαθιά κρίση δεν αντιμετωπίζεται με νευρικότητες. Θέλει νηφάλια, ειλικρινή και σε βάθος προσέγγιση.
  Αυτό επιδιώξαμε και αν μας υποστηρίξει η διοίκηση του σταθμού, και βεβαίως και η κοινωνία, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε.

  Θα σας αναφέρω ένα ακόμη παράδειγμα. Διαπιστώνουμε όλοι πως η χώρα στερείται μιας αναλυτικής και συγκροτημένης βαλκανικής πολιτικής. Σκεφτόμαστε, λοιπόν, μια ανάλογη συνάντηση, με συμμετοχή ανθρώπων που διαμόρφωναν στο παρελθόν ή διαμορφώνουν και σήμερα, ως εκ της θέσεώς τους ανάλογες πολιτικές.
  Αν εξασφαλίσουμε τα οικονομικά μιας τέτοιας συνάντησης θα ήθελα να ρωτήσω κάθε καλόπιστο συνομιλητή θα ήταν κακό να την πραγματοποιήσουμε, αφού δεν αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία κανένας άλλος φορέας;
  Έθεσα την ερώτηση σε μερικούς πρέσβεις εν ενεργεία και η απάντησή τους ήταν να την κάνεις αύριο κιόλας.

  Γιατί θα ήταν κακή μια τέτοια συνάντηση;

  Γνωρίζω ότι ο πολιτικός χώρος ο οποίος συντηρεί αυτήν την ιστοσελίδα είναι αντίθετος με τη λογικήν που αναπτύσσω παραπάνω. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι θα πρέπει να διαβάλλουμε με τον τρόπο που αφήνεται να εννοηθεί και στο κείμενο και στα σχόλια μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αναζήτηση διεξόδου απο την κρίση; Η πολιτική κριτική στην ενέργεια είναι αποδεκτή, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί είναι η πολιτική ηθική του χώρου της ιστοσελίδας;
  Στη συνάντηση δεν αναζητούσαμε, και δεν μπορούσαμε να το κάνουμε, άμεσες λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας. αλλά δεν πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε που είμαστε και που πάμε;
  Ορισμένοι απο τους συντελεστές της ιστοσελίδας, που με περιβάλλουν επι μακρόν με την λυκοφιλία τους, γνωρίζουν αν προτιμώ πολυτελή ξενοδοχεία ή ακόμη και το ύπαιθρο στην επαγγελματική ή όποια κοινωνική προσπάθεια καταβάλλω ως απλός πολίτης και δημοσιογράφος.
  Αν έχετε να μου καταλογίσετε κάτι κάντε το ευθέως. Και λίγο αντρίκια.
  Μπορείτε να μου καταλογίσετε οικονομική διαφθορά, ή επαγγελματική φυγοπονία;
  Τα σχόλια υποκρύπτουν τόσο φθόνο που αναρωτιέμαι γιατί; Ποιόν ενόχλησα; Εδώ και αρκετά χρόνια έχω αποσυρθεί και απο την συνδικαλιστική ενασχόληση και απο την διεκδίκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής θέσης. Αναρωτιέμαι, ποιό είναι το κίνητρο ενός μίσους σαν και αυτό που διακρίνω στα σχόλια των αναγνωστών.

  Επειδή ποτέ δεν επιδίωξα να γινω δημόσιο πρόσωπο και επειδή ό,τι και αν έκανα είχα την αίσθηση πως το έκανα βοηθώντας τη μικρή κοινωνία που ζω, θα ήθελα να σας ρωτήσω που αποσκοπούν αυτά τα φθονερά σχόλια;. αν στόχος σας είναι να μην αναλάβω άλλη πρωτοβουλία, σας πληροφορώ ότι ματαιπονείτε.
  Και κάτι τελευταίο. Το παραμύθι της λυκοφιλίας σήμερα έλαβε τέλος.

  Παντελής Σαββίδης

 14. Έχει την καλοσύνη ο κ. lakis, όπως υπογράφει, να μου πει γιατί είμαι «θλιβερός άνθρωπος»;
  Παντελής Σαββίδης

 15. Zonar’s Time. Η διεύθυνση του e-mail μου είναι pansav@otenet.gr. Στείλτε μου μήνυμα για να σας καλέσω στο σπίτι μου να δείτε σε ποιά χλιδή ζω.

 16. Κύριοι του ιστολογίου, καταλαβαίνω την αγανάχτηση του κόσμου ο οποίος έχει συμπιεσθεί τρομερά οικονομικά. Αλλά σας ερωτώ, εμείς είμαστε η αιτία αυτής της συμπίεσης; Στα περιθώρια που μας δίνονται δεν προσπαθούμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση της κοινωνίας;
  Εκτός απο το χω΄ρο αυτό δεν ε΄χω συναντήσει ούτε έναν άνθρωπο στο δρόμο που να μην με χτυπήσει με κατανόηση στην πλάτη για την προσπάθεια που κάνουμε.
  Αν αυτό που βγαίνει απο τα σχόλια του ιστοσλογίου σας δεν λέγεται κοινωνικός φασισμός, τότε τι είναι;

 17. Νομική Συμβουλή Says:

  Αξιότιμε κύριε Σαββίδη

  Και ποια ήταν ακριβώς η «δυσκολία» να ανεχθείτε κύριε Σαββίδη την κριτική σε καιρό δημοκρατίας για μια εκδήλωση για την κρίση; Προς τι αυτός ο εκνευρισμός; Για τα σχόλια των αναγνωστών; Διότι, ανατρέχοντας στο κεντρικό post διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό κείμενο κριτικής που θέτει ερωτήματα για το κόστος μιας εκδήλωσης και για τα συμπεράσματά του. Αν δεν κάνουμε λάθος, επρόκειτο για μια δημόσια εκδήλωση και άρα δεν είναι απαγορευτική η δημόσια κριτική της. Εξάλλου, στη δημοσίευση περιλαμβάνεται αυτούσιο το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ3. Εφόσον λοιπόν είχατε τα στοιχεία, γιατί δεν απαντήσατε απλώς, αλλά προτιμήσατε να προβείτε σε άλλες ενέργειες, οι οποίες είναι σε γνώση μας και αφορούν δημόσιες αλλά και κατ’ ιδίαν τηλεφωνικές εκτοξεύσεις απειλών κατά των δημοσιογράφων, του blog και της παράταξης του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ που εκπροσωπείται τόσο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ όσο και στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ;
  Το περιεχόμενο δε των τηλεφωνικών σας κλήσεων το τελευταίο 24ωρο (έτη φωτός μακριά από το σχετικά κόσμιο επίπεδο των παραπάνω δημοσιευμένων σχολίων σας) προς μέλη του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ και της συνδικαλιστικής τους παράταξης, γνωρίζετε πολύ καλά ως έμπειρος δημοσιογράφος ότι μπορεί να γίνει γνωστό με άρση του απορρήτου από τις αρμόδιες Αρχές αν γίνει καταγγελία για ύπαρξη σοβαρότατων απειλών.
  Καλή θα ήταν λοιπόν, η έκφραση μιας δημόσιας αλλά και προσωπικής συγγνώμης προς τους συναδέλφους σας δημοσιογράφους στους οποίους απευθυνθήκατε αναζητώντας τους «ενόχους» μιας θεμιτής κριτικής για μια δημόσια εκδήλωση σε καιρό Δημοκρατίας και μάλιστα από λειτουργούς του Τύπου.

  Νομική Συμβουλή

 18. Μπορείτε να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε νομικής φύσεως ενέργεια θέλετε. Ελπίζω να με βγάλει απο τη φυλακή ο κοινός μας γνωστός. Μου το οφείλει άλλωστε.

  Αν δεν επρόκειτο για τη χρησιμοποίηση ενός θεσμού στον οποίο για διάφορους λόγους δεν θέλω να προσφεύγω για επίλυση διαφορών, θα το έκανα και εγώ. Διότι αυτά που δημοσιεύετε στο ιστολόγιό σας αν δεν είναι συκοφαντικά και προσβλητικά της προσωπικότητας μου τι είναι;
  Ως δικηγόρος γνωρίζετε πως την ευθύνη δεν την φέρει μόνο αυτός που γράφει κάτι αλλά και αυτός που το δημοσιοποιεί. Ιδιαιτέρως όταν προκειται για blog που έχει φραγή, όπως το δικό σας.
  Άλλωστε, γνωρίζω καλά και απο άλλες περιπτώσεις, διότι καταλαβαίνω πολύ καλά το ύφος σας, ότι χρησιμοποιείτε τα δικαστήρια για την απόκτηση χρημάτων. Το κάνατε και άλλοτε, όταν αδιαφορήσατε για το πολιτικό σκέλος μιας μεγάλης δημόσιας υπόθεσης και προσφύγατε στα δικαστήρια για τη δικαστική αποζημίωσή σας. Θα μου πείτε πως αυτό σας δίνει τη δυνατότητα σήμερα να αγωνίζεσθε για να κλείσετε ένα μέσο ενημέρωσης. Μπράβο σας. Άξιος ο μισθός σας. Μόνο που εγώ δεν έχω τα χρήματα της γνωστής εταιρίας και θα προτιμήσω να εκτίσω την ποινή, αν καταδικαστώ και ο «φίλος» μου δεν με βγάλει απο τη φυλακή.
  Παντελής Σαββίδης
  ΥΓ. Βλέπετε πως εγώ έχω το θάρρος της γνώμης μου. Όπως πάντοτε. Ενω εσείς κρύβεσθε στην ανωνυμία. Για τους άλλους. Όχι για μένα.

 19. Ούτε της δικής μας φιλοσοφίας είναι η προσφυγή στα… δικαστήρια, Παντελή Σαββίδη. Αλλά, αν καταλάβαμε καλά, ζητάς να λογοκρίνουμε σχόλια αναγνωστών; Και οι αιχμές για πρόσωπα και πράγματα, σε τι αποσκοπούν; Για να θολώσεις τα νερά; Και επίσης: Δεν βρίσκεις λογικό να καταφύγει κάποιος στην άποψη νομικών όταν ξαφνικά δέχεται μέλος μας τηλεφώνημα και του λένε: «θα σε εξαφανίσω»!!! και «θα βάλω σκοπό της ζωής μου να σε διώξω από την πόλη», «θα σας εξοντώσω» και άλλα τέτοια που μπορεί να εκληφθούν ως απειλή κατά της ίδιας της ζωής;!
  Το λιγότερο που έχεις να κάνεις λοιπόν, είναι να ζητήσεις συγγνώμη. Προσωπικά και από όλη την παράταξη του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 20. Αυτά σε ό,τι αφορά την απάντηση στη νομική συμβουλή σας. Επειδή, όμως, πρέπει να πέφτουν σιγά σιγά οι δήθεν αριστερές μάσκες, να σας επισημάνω πως η αριστερά που εγώ γνωρίζω είχε και έχει μια προσωπική και μια πολιτική ηθική.
  Εσείς δεν την έχετε. Και χωρίς αυτήν δεν μπορείτε να επικαλείστε την αριστερά. Και το λέω αυτό διότι τα στοιχεία που μου λέτε ότι έπρεπε να δημοσιοποιήσω εσείς τα γνωρίζατε πολύ καλά. Τα συζητήσαμε μαζί εκτεταμένα. Και ως ύπουλη που είσθε, σωπάσατε τότε, ποιούμενη, μάλιστα και την καλή φίλη μου, και με κτυπήσατε πισώπλατα στο blog. Βλεπετε καμιά ηθική στην ενέργειά σας;
  Αν τα σχόλια προέρχονταν απο ανθρώπους που δεν γνωρίζω και με τους οποίους δεν είχα συνομιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα δεν θα με πείραζε η αναφορά τους. Δείτε την αντίδρασή μου σε ανάλογο κείμενο στο ιστολόγιο της εκπομπής ¨Ανιχνεύσεις». Ενοχλήθηκα πολύ διότι προήλθε απο εσάς. Όχι για την ουσία του περιεχομένου αλλά για την ενέργειά σας.
  Αν δεν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω σας το λέω με δύο λόγια: δεν το περίμενα απο εσάς.

 21. Αγαπητή κυρία, η δική μου συμβουλή είναι να μην είσθε προκλητική. Εσείς θα πρέπει να μην μπορείτε να κοιμάσθε απο τις τύψεις γι αυτό που κάνατε. Σας ξαναλέω: είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε κριτική για την οποιαδήποτε δημόσια παρουσία μου.
  Είτε δημοσιογραφική είτε οποιαδήποτε άλλη. Δεν νομίζω πως αν αρχίσει η αντιπαράθεσή μας απο το ιστολόγιο θα βγείτε ωφελημένη. Ποιείστε την νήσσαν…
  Επειδή, δε, απο δημοσιογραφία δεν μάθατε ποτέ, γιατί ποτέ δεν υπήρξατε δημοσιογράφος, να σας επισημάνω πως η συκοφαντία δεν είναι άσκηση κριτικής ή δικαίωμα δημόσιου λόγου. Είναι αδίκημα. Αλλά, μόνο στα θολά νερά μιας πελοπονησιακής κουτοπονηριάς μπορείτε να πλέετε. Φοβάσθε το φώς. Βάλτε τους φίλους σας να γράφουν ό,τι θέλουν. Αλλά να ξέρετε. Με βγάλατε απο την…γεροντική οκνηρία μου. θα με βρίσκετε μπροστά σας.
  Αν πάτε στη δικαιοσύνη θα σας βοηθήσω και εγώ.

 22. Γειάσου ρε Παντελή μεγάλε! Θα τους «εξαφανίσεις» όλους! Ποιος είσαι; Ο μάγος Χουντίνι; Ή μήπως οραματίζεσαι την εποχή των «εξαφανίσεων» των αριστερών αντιφρονούντων σε Αργεντινή και Χιλή; Λίγη συστολή δεν έχεις; Γιατί δεν απαντάς για τις απειλές που εκτόξευσες εναντίον συναδέλφων σου;

 23. Άρχισαν τα σταλινάκια να βγαίνουν απο το καβούκι τους. Για το ηθικό θέμα της υπόθεσης, για το γεγονός ότι τα γνώριζαν όλα περί συνάντησης εκ των προτέρων τσιμουδιά. Αναζητούν εχθρό για να συσπειρώσουν.
  Δεν έχετε καμιά σχέση με την αριστερά. Η αριστερά έχει μέσα της ντομπροσύνη, λεβεντιά, ηθική, ηρωϊσμό. Δεν κρύβεται, όπως όλοι εσείς στην ανωνυμία. Δεν κρύβεται πίσω απο φούστίτσες.Δεν τολμάτε να με αντιμετωπίσετε παρά μόνο με ψευδώνυμα.

 24. Οι περισσότεροι απο την παράταξή σας είναι κρατικοδίαιτοι-όπως και εγώ. Με μια διαφορά. Ότι εγώ έχω μια εργασιακή ηθική και δεν πριονίζω το κλαδί στο οποίο κάθομαι.
  Τόσο φθόνο και μίσος, τόσο κόμπλεξ, δεν έχω συναντήσει.
  Ποιά ψυχική ανάγκη καλύπτει;

 25. Δεν μου λέτε είναι παράνομο αυτό το οποίο κατηγορείται;Αν ναι γιατί;Αν όχι γιατί ουρλιάζετε;Και αν είστε λάτρεις της δικαιοσύνης γιατί δεν ουρλιάζετε τόσα χρόνια για τις απάτες στην δημόσια τηλεόραση;Γιατί τόσα χρόνια σιωπούσατε αλλά και επικροτούσατε την άθλια τακτική των δεξιών και αριστερών πολιτικών για τους χιλιάδες διορισμούς στην κρατική ραδιοτηλεόραση;;Που είσαστε τόσα χρόνια για να κατακεραυνώσετε την διαφθορά σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου;Τι κάνατε για την ολυμπιάδα το χρηματιστήριο κ.α;; Τώρα σας πείραξε αυτό που γίνεται στην ετ3;Δεν έπρεπε να αναφέρετε και πόσο κόστισε αυτό; Γνωρίζετε η όχι;Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το κανάλι και βλέπουμε και κάτι απο πραγματική Ελλάδα,και είναι μία όαση στα σκουπίδια που κατακλύζυον την διάνοια του Ρωμιού.Ουδείς είναι τέλειος και επειδή έτσι συμβαίνει ας διορθόσει ο καθείς τον εαυτό του πρώτα και μετά τους άλλους´

 26. Ένας Tηλεθεατής Says:

  Η ΕΤ3 ΣΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ «ΔΙΗΜΕΡΟ» ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. ΕΔΕΙΞΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΑΝΘΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ…

 27. Ομάδα καθηγητών απο αυτούς που συμετείχαν σκέφτεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τους είπα πως περιποιούν τιμή σε μερικά κομπλεξοκά ανθρωπάρια.Αλλά επιμένουν. Υπάρχει δημοσιογραφικός ή συνδικαλιστικός υπεύθυνος;
  Γιατί η αριστερά εξ όσων ξέρω έχει πρόσωπο. Τα σκουλήκια κρύβονται

 28. Πόντιος (από Σαμψούντα) Πιλάτος Says:

  Kύριε Σαββίδη, σας θυμάμαι σε ένα πάνελ με τον Ψωμιάδη, τον Παπαθεμελή, τον Καραμπελιά, τον Καρακωστάνογλου και έναν «αγνό» πρώην αξιωματικό πράκτορα της ΚΥΠ. Σας παρακαλώ, μαλώστε με όποιον θέλετε αλλά μην αναφέρεστε στην Αριστερά. Ασχοληθείτε με την μούχλα του παλιού καλού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ κι αφήστε την αριστερά στην ησυχία της.

 29. Θέλω μόνο ένα πράγμα να παρατηρήσω, εάν μου επιτρέπετε…Στα blogs και στα sites όπως και στις εφημερίδες και στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις οι δημοσιογράφοι και όσοι μιλούν, μιλούν επώνυμα. Όχι με ψευδώνυμα και συνθηματικά. Αυτή είναι η άποψή μου και η θέση μου. Και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν έχει κάποιος να πει κάτι ή να καταγγείλει το κάνει επώνυμα. Επώνυμα γίνονται και οι απαντήσεις.
  Στελίνα Μαργαριτίδου

 30. Διαβάζοντας τo post και κυρίως την απάντηση και τις πειλές του κ. Σαββίδη, κατάλαβα πόσο αποδέχονται οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι τον δημόσιο έλεγχο. Και το πιο αστείο είναι ότι υποτίθεται πως η βασική υποχρέωση ενός δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Εκτός, απ’ ότι φαίνεται, αν κατέχει ο ίδιος ένα μέρος της.
  Συγχαρητήρια.

 31. Ανεργος δημοσιογράφος Says:

  Κύριε Παντελή Σαββίδη έχετε ξεφύγει. Βέβαια δικαίωμα σας, παντός καιρού, ακόμα και τώρα σε καιρό μεγάλης κρίσης, όταν πολλοί συνάδελφοι σας αντιμετωπίζουν την ανεργία, τις περικοπές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να διοργανώνετε εκδηλώσεις προβληματισμού, για την κρίση, σε πολυτελή σαλέ του Α. Αθανασίου. Δικαίωμα σας να καλείτε όποιος θέλετε και να λέτε ότι θέλετε. Κανείς δεν προσπάθησε να αφαιρέσει και να καταργήσει κανένα από τα δικαιώματα σας. Έχετε το απόλυτο ελεύθερο να εκφράζετε δημόσια τη γνώμη σας. Όμως δεν δικαιούστε ούτε να απειλείτε, ούτε να υβρίζετε, ούτε να λοιδορείτε συναδέλφους. Εσείς ένα διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ3 πρέπει να γνωρίζετε ότι πρώτος πρέπει να δίνετε το παράδειγμα, διαφυλάττοντας τον δημοκρατικό ανοιχτό διάλογο. Το δημοσίευμα δεν σας κατηγορεί για οικονομικές ατασθαλίες, ούτε αναφέρετε σε παρατυπίες. Αφήνει κυρίως πολιτικές αιχμές και θέτει ερωτήματα. Ως έμπειρος δημοσιογράφος που είστε, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το εν λόγω δημοσίευμα δεν είναι παρά ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και τίποτα άλλο. Όσο για τα σχόλια όντως, θα μπορούσε να λεχθεί απο κάποιον «ευερέθιστο», πως κάποια ξεφεύγουν από τα όρια του ευπρεπούς διαλόγου, αλλά το δικαίωμα στη σάτιρα και στην κριτική αποδοκιμασία δεν μπορεί να ελεγχθεί σε ένα ανοιχτό στη «δημόσια αγορά» μέσο. Μην είστε λοιπόν ακραίος γιατί αργότερα θα το μετανιώσετε. Η όλη υπόθεση ήταν ένα λάθος, μία επιλογή που σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς προκαλεί αντιδράσεις. Επί της ουσίας η εκδήλωση στον Α. Αθανάσιο, σ αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο δεν εξυπηρετούσε κανένα από τους στόχους που έθετε ως εκδήλωση. Αν θέλατε να συμβάλετε στον προβληματισμό γύρω από την κρίση, θα μπορούσε η εκδήλωση να γίνει σε μία αίθουσα στην Θεσσαλονίκη, ώστε πολλοί πολίτες να είχαν εύκολη πρόσβαση σ’ αυτή, κάτι που εκτιμώ ότι δεν πρόσφερε η επιλογή του ξενοδοχείου στο Καιμακτσαλάν. Όλοι έχουν δικαίωμα στην γνώμη και στην έκφραση και καλώς πράττει η ΕΡΤ3 και διοργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις. Πόσο όμως «ανοιχτές» είναι όταν γίνονται εκτός μεγάλων αστικών κέντρων και μακριά από τους ενδιαφερόμενους; Διότι πόσοι σε ένα παραθεριστικό θέρετρο θα σπεύσουν να παρακολουθήσουν μία εκδήλωση με «στενόχωρα» θέματα, όταν βρίσκονται σε εκδρομή για να χαλαρώσουν; Δεν με αφορά το θέμα των καλεσμένων. Λέτε ότι έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν; Για ποιο λόγο; Ποιος προσωπικά τους κατηγόρησε και για ποιο πράγμα;
  Μιλάτε για εκπροσώπους της ιστοσελίδας. Υπάρχουν εκλεγμένοι στα δ.σ της ΕΣΗΕΜΘ και της ΠΟΕΣΥ. Επικοινωνήσατε; Κι εν τέλει από όσα βλέπω κανείς δεν έκοψε κάποιο σας σχόλιο όσο φαρμακερό, αγενές, προκλητικό, υβριστικό και απρεπές κι αν ήταν. Προφανώς ως διευθυντικό στέλεχος και κρατικοδίαιτος έχετε μάθει με άλλο τρόπο, αλαζονικό, να συμπεριφέρεστε. Κύριε Παντελή έχετε άδικο και το ξέρετε. Και όσο το συνεχίζετε, τόσο θα χάνετε το σεβασμό που είχατε κερδίσει στον δημοσιογραφικό κόσμο και στους πολίτες. Για μας τους δημοσιογράφους το blog του Ασύνταχτου είναι μία ανοιχτή δίοδος ενημέρωσης, σχολιασμού, κριτικής, επιδοκιμασίας και αποδοκιμασίας όσων γίνονται στο χώρο του Τύπου. Είναι ένα ανοιχτό κανάλι πληροφόρησης και προβληματισμού, κριτικής και σάτιρας, ένα παράθυρο στον συνδικαλιστικό κόσμο των δημοσιογράφων που μιλάει μία δική του γλώσσα. Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους δεν αρέσει. Κάποιοι δυσαρεστούνται και κάποιοι, οι περισσότεροι που επιλέγουν να το διαβάζουν, το βρίσκουν είτε χρηστικό, είτε συμφωνούν λίγο ή πολύ με όσα γράφονται. Όσοι ενοχλούνται, συνήθως ενοχλούνται γιατί θίγονται πολιτικά και ηθικά. Κύριε Σαββίδη σας ενόχλησε ότι το θέμα πήρε δημοσιότητα και μάλιστα αρνητική. Η αποδοκιμασία δεν είναι καλό πράγμα. Όπως δεν είναι καλό πράγμα η προσπάθεια της φίμωσης και της καταστολής της γνώμης. Αν αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε, τότε καλό είναι να συνειδητοποιήσετε ότι βρίσκεστε σε ηθική κατηφόρα και διαψεύδετε στην πράξη αυτό θέλετε να παρουσιάζεστε: δηλαδή ένας προοδευτικός άνθρωπος, υπέρμαχος της δημοκρατίας, που αντιμετωπίζει ορθολογικά και χωρίς προκαταλήψεις όλες τις αντιλήψεις. Είναι κακό να σκέφτεσαι με το… θυμικό.

 32. Πόντιος (από Σαμψούντα) Πιλάτος
  Δηλαδή πόντιε το πασοκ τι είναι δεξιά;Μήπως με το πασοκ τόσα χρόνια κυβερνούσε η αριστερά;΄Ολα τα οποία έκανε το πασοκ ήταν απαιτήσεις της αριστεράς.Συντάξεις μαϊμού στους αγωνηστές της εθνικής αντίστασης άκρατως διορισμος στο δημόσιο συνδικαλισμός άχρηστος παντου παιδεία άκρως αριστερού θολού τύπου κατάργηση όλων των δήθεν συντηρητικών ιδεωδών και εισαγωγή των δήθεν αριστερών και πόσα άλλα.Γι αυτό λοιπόν με το πασοκ κυβέρνησε απο το παρασκήνιο η αριστερά έξυπνα ώστε σε μια πιθανη αποτυχία να μην αναλλάβει και το πολιτικό κόστος.

 33. Μέλος ΕΣΗΕΜΘ Says:

  Αφελής ερώτηση περί δεοντολογίας:

  Γιατί, εφόσον στο blog σας του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ δημοσιεύσατε όλα τα σχόλια του κ. Σαββίδη, δεν δημοσιεύει και αυτός στην ιστοσελίδα του http://www.anixneuseis.gr το αρχικό κείμενό σας που τον εκνεύρισε έτσι ώστε και οι αναγνώστες του δικού του ιστολογίου να έχουν και την άλλη άποψη; Γνωρίζουν οι αναγνώστες του ιστολογίου του ότι μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δέχτηκαν απειλές του τύπου: «Θα σας εξοντώσω και εσάς και την παράταξή σας», «Θα σας εξαφανίσω από την πόλη», «θα ζητήσω την απόλυσή σας» και άλλα τέτοια; Γνωρίζουν οι αναγνώστες του ιστολογίου του ότι η συκοφαντική εκστρατεία του κ. Σαββίδη περιλαμβάνει το μέγα ψέμα ότι υφίστανται «ομάδες κρούσης που ακόμη και με… την απειλή βίας(!!!) απειλούν τους συναδέλφους τους»; και ότι έχουν «επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας»;;;!!! Προκαλώ κι εγώ ο αφελής να πληροφορηθώ την καταγγελία συγκεκριμένων περιστατικών, αλλιώς οι καταγγελίες είναι καταγέλαστες και συκοφαντικές κατά της ίδιας της συνδικαλιστικής έκφρασης και στοχεύουν στην τρομοκράτηση της συνδικαλιστικής δράσης σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης κράτους και εργοδοσίας κατά των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

  Σε ό,τι αφορά τα σχόλια του κ. Σαββίδη, δεν πείστηκα για τη χρησιμότητα της πραγματοποίησης του διημέρου για την κρίση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, 150 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτό έθιξαν ουσιαστικά οι Ασύνταχτοι. Αν εκνευρίζει τόσο πολύ αυτή η ελεύθερη διατύπωση της κριτικής, τότε ο κύριος αυτός δεν κάνει για δημοσιογράφος.

  Σε ότι αφορά τις πολύ σοβαρές απειλές εναντίον σας, εγώ θα είχα προσφύγει ήδη στα δικαστήρια εναντίον του, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν και σέβομαι τη «φιλοσοφία» των ΑΣΥΝΤΑΧΤΩΝ (όπως διατυπώθηκε παραπάνω σε σχόλιό σας) να αποφεύγετε να λύνετε τις διαφορές σας στα δικαστήρια.

 34. Πληροφορηθήκαμε ότι η πρώτη συγγνώμη από τον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη διατυπώθηκε τηλεφωνικώς σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 προς μέλος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες συγγνώμες προς τα άλλα δύο μέλη μας που δέχτηκαν εκ μέρους του τηλεφωνικώς τις σοβαρότατες απειλές. Επειδή όμως στο ιστολόγιό του συνεχίζουν να παραμένουν αναρτημένα τα δύο συκοφαντικά κείμενα, αναμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας καθώς και την έκφραση δημόσιας συγγνώμης συνολικά από την παράταξη του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Αναμένουμε τέλος, τη διαβεβαίωση ότι η απειλή «θα ζητήσω την απόλυσή σας» διατυπώθηκε υπό το κράτος μιας (ανεξήγητης για μας) οργής και ότι δεν αποτελεί «υπόσχεση» εργασιακής εξόντωσης ορισμένων εκ των συναδέλφων του που εργάζονται στην ΕΡΤ3 ενόψει των νέων κυμάτων εφεδρειών-απολύσεων-αξιολογήσεων. Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται καθαρά για συνδικαλιστικές-φρονηματικές διώξεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παντελής Σαββίδης, κατέχει θέση εξουσίας (ως προϊστάμενος τμήματος) και, μεταξύ άλλων, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του (που έγιναν δέκτες των απειλών του) είναι απλοί συντάκτες-εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3.

 35. ..μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσει (..απολύσει !!! ) ….

 36. Ο κ. Σαββίδης, αντί να επανορθώσει ζητώντας συγγνώμη από αυτούς που έθιξε και απείλησε, επέλεξε
  να δημοσιεύσει στο blog της εκπομπής του ένα μακροσκελές κείμενο για το πώς «θα σωθεί» η ΕΡΤ3 με… άνοιγμα στα Βαλκάνια!(Διαβάστε το εδώ: http://www.anixneuseis.gr/?p=22765).

  Δικαίωμά του, φυσικά, να διατυπώνει όποια άποψη θέλει, ακόμα κι αν για κάποιους παραμένει ανεξήγητη η «βεβαιότητά» του ότι ο «9.58», το πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, κλείνει. Μήπως επειδή κάποιοι δεν αντέδρασαν αρκετά;

  Η επανεμφάνιση του κ. Σαββίδη με κείμενο που διακρίνεται από «σοβαρό, αναπτυξιακό, αγωνιώδες γαι το μέλλον της ΕΡΤ3» ύφος, δεν συνάδει με την πρόσφατη λεκτική επιθετική του συμπεριφορά έναντι συναδέλφων.Όλοι, λοιπόν, αναμένουν κάτι: Και αυτό δεν είναι άλλο από την κατ’ ιδίαν (για όσους απείλησε) αλλά και από τη δημόσια έκφραση μιας θαρραλέας συγγνώμης για τις διατυπωθείσες σοβαρότατες απειλές που εκτόξευσε κατά συναδέλφων του δημοσιογράφων-μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ. Κάποιοι είναι διατεθειμένοι να περιμένουν λίγες ώρες ακόμη.

  Επισημαίνεται ότι ο κ. Σαββίδης, ζήτησε συγγνώμη τηλεφωνικώς μόνο από ένα μέλος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ που ήταν μάρτυρας της εκτόξευσης των απειλών του κατά συναδέλφων (ενώπιον και άλλων εργαζομένων) στον εργασιακό χώρο της ΕΤ3. Σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, δηλαδή. Από τους άλλους δύο συναδέλφους που απείλησε τηλεφωνικώς στα κινητά τους τηλέφωνα (με εκφράσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί παραπάνω) δεν ζήτησε ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ούτε και από την παράταξη συνολικά του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

  Εναπόκειται πλέον στη βούληση του κ. Σαββίδη να παραδεχτεί πως παρεκτράπηκε λέγοντας πράγματα που δεν πίστευε. Διαφορετικά, θα εκληφθούν οι απειλές εναντίον των συναδέλφων, ως έχουν.

  Το σοβαρότατο αυτό επεισόδιο πρέπει να λήξει άμεσα καθώς δεν έχει κανείς την «πολυτέλεια» να ασχολείται με «στιγμιαίες (ή μήπως όχι;)εξάρσεις θυμού» την ώρα που ο κλάδος μας δέχεται την ολομέτωπη επίθεση κράτους-εργοδοσίας. Προέχει η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ3, της απόκρουσης της μετατροπής μας σε «κρατικούς υπαλλήλλους»-υπηρέτες της εκάστοτε εξουσίας, της συνέχισης του απεργιακού μας αγώνα ενάντια στη συρρίκνωση, τις «συγχωνεύσεις», τις εφεδρείες-απολύσεις και τις περικοπές και της προώθησης του αιτήματος για για άμεση υπογραφή ΣΣΕ. Μετά, μπορούμε να συζητήσουμε την όποια πρόταση επαναπροσδιορισμού της φυσιογνωμίας της ΕΡΤ3.

 37. Εφτα λαλουν και τρεις χορευουν. Τα σοβαρα ζητηματα μας …έλειπαν. Ενα μονο ερωτημα προς πασα κατευθυνση. Γιατι δεν προ(σ)καλουν οι Ασυνταχτοι το Σαββιδη και τους υπολοιπους ομο…τραπεζους της συζητησης για την …κριση, στη Μενεμενη ; Κατά τ΄αλλα οι οσφυοκαμπτες και κρατικοδιαιτοι μιλουν για αξιοπρεπεια και ηθικη της αριστεροπασοκοφασιστοδεξιας. Κοινώς Γκιουμια που λεει και μια φιλη μου. Ενας δημοσιογραφος χωρις κρατικοδιαιτες …συνταγες, αλλα με πολλα χρονια στο πεζοδρομιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: