Μπαράζ πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων από 30/11/2011 – Αιτήματα η προστασία των ΣΣΕ και η απόκρουση του εργασιακού μεσαίωνα…

Νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι στον Τύπο. Διεκδικούν την κατοχύρωση των συλλογικών δικαιωμάτων τους που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις (επαγγελματικά, εργασιακά, ασφαλιστικά κεκτημένα, ανεξαρτησία του Τυπου και προστασία του αγαθού της ενημέρωσης κ.α) και δίνουν μία ακόμη αγωνιστική απάντηση στην επιχείρηση «σκούπα» της κατοχικής κυβέρνησης των ανδρεικέλων της τρόικας και των αφεντικών, που στοχεύει στην πλήρη υποταγή των μέσων ενημέρωσης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που θα πραγματοποιηθούν από τα συνδικάτα και τις Ενώσεις. Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΜΘ και της ΠΟΕΣΥ:

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, ύστερα από απόφαση της ΠΟΕΣΥ συμμετέχει στις ακόλουθες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου:

  • Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα στην περιοχή ευθύνης της, από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2011 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2011.
  • Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα της περιοχής ευθύνης της την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, από τις 11.00 έως τις 15.00.
  • Τρεις διαδοχικές εικοσιτετράωρες απεργίες σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας, και τα γραφεία Τύπου των ΟΤΑ της περιοχής ευθύνης της, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα αντιδρά με τις κινητοποιήσεις αυτές στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματά του, με άμεσες συνέπειες στο αγαθό της Ενημέρωσης. Σε συντονισμό με όλους τους συναδέλφους μας, διεκδικούμε:

  1. Να προστατευθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  2. Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο για την υπαγωγή δημοσιογράφων που απασχολούνται σε δημόσια Μέσα Ενημέρωσης σε καθεστώς εργασίας δημοσίων υπαλλήλων.
  3. Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
  4. Να διασφαλιστεί η λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης με πραγματικές προδιαγραφές αξιοπιστίας, οι οποίες προϋποθέτουν την σταθερή απασχόληση δημοσιογράφων και όχι αμφίβολα σχήματα εξωτερικών συνεργασιών.
  5. Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:
Υιοθετώντας αίτημα των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης που επιχειρεί τη δημοσιοϋπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών που εργάζονται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τους δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν να κηρύξουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τις 06.00 της Παρασκευής 2/12/2011 έως τις 06.00 της Δευτέρας 5/12/2011, ζητώντας:

• Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ.
• Να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης, από τη χειραγώγησή του που επιχειρείται
• Να υπογραφούν αμέσως ΣΣΕ,
• Να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το «ενιαίο μισθολόγιο», που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων, και
• Να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οι συνάδελφοι καλούνται σε συνέλευση την Παρασκευή 2/12, στις 11 στην αίθουσα του γ’ ορόφου του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: