ΜΜΕ: Προς γενική απεργία διαρκείας – Μείον 20% μισθών στον ΔΟΛ – «Μπλακ άουτ» στην ΕΣΗΕΑ και δήλωση Δ. Τρίμη

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ
Υπέρ της κήρυξης 24ωρων επαναλαμβανόμεων απεργιών από την Πέμπτη έως και την Κυριακή τάχθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συνέλευση στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΕΡΤ στην Αθήνα και συμμετείχαν σε αυτήν και δημοσιογράφοι από τα δημοτικά ραδιόφωνα και το ΑΠΕ/ΜΠΕ.
Συγκεκριμένα, 71 τάχθηκαν υπέρ των απεργιών και 25 υπέρ των στάσεων εργασίας. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ και στάση εργασίας την Πέμπτη. Στα δημόσια ΜΜΕ αναμένεται να κηρυχθούν 24ωρες απεργίες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ιδιωτικά και δημόσια ραδιόφωνα, αναμένεται να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία για τις ΣΣΕ, με τη συμμετοχή ΕΡΤ, ΑΠΕ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μάλλον και το Σαββατοκύριακο με λήψη αποφάσεων στην προγραμματισμένη νέα συνέλευση της Παρασκευής. Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΜΕΙΩΣΕΙΣ 20% ανακοίνωσε ο Ψυχάρης στον ΔΟΛ – Απλήρωτοι και εργοδοτικοί εκβιασμοί σε δεκάδες ΜΜΕ
Στο μεταξύ, μειώσεις 20% στους μισθούς των εργαζομένων στον ΔΟΛ ανακοίνωσε σήμερα ο Ψυχάρης ενώ, απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», και στον Τ/Σ του «ALTER» (όπως και σε άλλα Μέσα). Στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ο Αλ. Μπακατσέλος εμμένει στις απολύσεις, με τη διεύθυνση να προτείνει επιστροφή των απολυμέων με μειώσεις των μισθών όλων των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής Τραϊανός Χατζηδημητρίου έστειλε επιστολή-απάντηση σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ (που μιλούσε για «μπαγιάτικο» κυριακάτικο φύλλο που εκδόθηκε παρά την απεργία) και απαίτησε τη δημοσιοποίησή της στην ιστοσελίδα του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων, όπως και… έγινε!  ΔΕΙΤΕ εδώ: http://www.esiemth.gr
ΜΑΤΑΙΩΣΗ συνεδρίασης ΕΣΗΕΑ – ΔΗΛΩΣΗ του Δ. ΤΡΙΜΗ

Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 28/11/2011, συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δεν πραγματοποιήθηκε γιατί δεν υπήρξε… απαρτία! Μεταφέρθηκε για αύριο Τρίτη… Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης έκανε την παρακάτω ΔΗΛΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

28 Νοεμβρίου 2011

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011, ώρα12.00’

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σήμερα είχε οριστεί κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου. Σύμφωνα με αίτημα ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, που είχε εκδοθεί την Παρασκευή 25/11/2011, είχε τεθεί το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ. Και για το λόγο αυτό είχε κληθεί στις12 μ.να παραστεί στο Δ.Σ. η Πρόεδρος του Οργανισμού κα Ελ. Σπανοπούλου. Ωστόσο μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που είχαν απαιτήσει τη σχετική συζήτηση με τον ΕΔΟΕΑΠ δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση.

Αντίθετα, ένα μέλος του Δ.Σ. αποχώρησε ώστε να μην επιτραπεί λόγω έλλειψης απαρτίας λήψη απόφασης στα καυτά εργασιακά θέματα που έχουν στο μεταξύ προκύψει. Συγκεκριμένα, η έλλειψη απαρτίας που προκλήθηκε από την απουσία συνολικά 6 μελών του Δ.Σ., κατέστησε αδύνατη την λήψη απόφασης της Ένωσής μας στα εξής θέματα που εισηγήθηκα ως Πρόεδρος, πριν προχωρήσουμε στη συζήτηση για τον ΕΔΟΕΑΠ:

. Την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Διασωματειακού για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30/11 και 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 1/12 1-5 μ.μ. με την εξαίρεση της δημοσιογραφικής προβολής των αιτημάτων και των συγκεντρώσεων των απεργών όλης της χώρας

. Την υλοποίηση της απόφασης της συνέλευσης των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι επί σχεδόν 4 μήνες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» για τριήμερη απεργία 1-3/12 στην εφημερίδα.

. Τη συμμετοχή την Παρασκευή 2/12 στη νέα απεργία στην Ιδιωτική και Δημοτική Ραδιοφωνία σε συνεργασία με τις Ενώσεις ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ.

. Την άμεση αντιμετώπιση από κοινού με τις άλλες Ενώσεις της νέας πρόκλησης που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας μετά τη σημερινή απόφαση της εργοδοσίας του ΔΟΛ να προβεί σε μείωση μισθών κατά 20% σε όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο.

. Τη στρατηγική ανάκτησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μας

. Τη χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση της σοβαρής κρίσης στον Τ/Σ « ALTER» και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης των Γιαννίκου –Κουρή. Και

Τη συντονισμένη δράση με τη Διασωματειακή Επιτροπή και τις Ομοσπονδίες του Κλάδου για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης επίθεσης στο εισόδημα, τις θέσεις εργασίας και την επαγγελματική υπόσταση των δημοσιογράφων στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και στα Δημοτικά ΜΜΕ.

Μετά από όλα τα παραπάνω ήμουν υποχρεωμένος ως Πρόεδρος:

* Εφόσον μία ώρα μετά την καθορισμένη ώρα του Δ.Σ. δεν υπήρχε απαρτία, γεγονός που δυστυχώς είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει, να καλέσω εκ νέου το Δ.Σ. αύριο Τρίτη 29/11, στην προσπάθειά μου να ληφθούν εγκαίρως οι αποφάσεις προς το συμφέρον του κλάδου μας. Και

* Να απευθυνθώ δημόσια στους συναδέλφους, οι οποίοι οφείλουν να γνωρίζουν την κατάσταση στην ΕΣΗΕΑ και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Με τιμή

Δημήτρης Τρίμης

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

2 Σχόλια προς “ΜΜΕ: Προς γενική απεργία διαρκείας – Μείον 20% μισθών στον ΔΟΛ – «Μπλακ άουτ» στην ΕΣΗΕΑ και δήλωση Δ. Τρίμη”

 1. Αποκαλυπτική για το αλαλούμ στην ΕΣΗΕΑ είναι και η ανακοίνωση του Τσαλαπάτη που τα σούρνει του Τρίμη. Σε κάποια θα συμφωνούσα αλλά λόγω Τσαλαπάτη διατηρώ… χονδρές επιφυλάξεις.

  Ανακοίνωση Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

  Ο τύπος είναι στην ΕΣΗΕΑ με αποστολή και ξαφνικά το παίζει Αλιέντε για να θολώσει τα νερά και να κάνει την βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει. Δεν εξηγείται αλλιώς το παραλήρημα και το θράσος Τρίμη που με σημερινή κατάληψη στο site της ΕΣΗΕΑ , παραμυθιάζει τον κλάδο με προσωπική δήλωση ποταμό, με ένα σωρό ψέματα. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι και μ αυτό προσπαθεί να διασπάσει μαζί με τους συνεταίρους του, την ΕΣΗΕΑ ,ώστε να περάσουν αυτά που συμφώνησε στις απανωτές μυστικές συναντήσεις με τους εργοδότες ( μαζί με την ευλαβή γενική γραμματέα του).

  Έτσι όπως ακριβώς συμφώνησαν:

  – Ο ΔΟΛ μειώνει ξανά 20% τους μισθούς πάν ω από τα 1200 ευρώ.

  – Μετά από μήνες και μήνες ανοχή και απλήρωτους τους εργαζόμενους κάνει απεργίες τώρα στην Ελευθεροτυπία

  – Συνεχίζει απεργίες μαιμού στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά που παρά την κινητοποίηση των συντακτών παίζει πρόγραμμα , έργα και διαφημίσεις

  -Το ίδιο και στον Αλτερ

  -Στη συγχώνευση του MEGA με το STAR και ότι αυτή κουβαλάει δεν λέει κουβέντα

  – Κάνει το κορόιδο για τις απολύσεις στο ΄Εθνος, στα Οικονομικά φύλλα, στα ιδιωτικά ΜΜΕ, στα αθλητικά και στις ατομικές συμβάσεις που υποχρεώνονται να υπογράφουν οι συνάδελφοι.

  – Ευθύνεται για την τροπολογία έγκλημα στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ τα δημοτικά ΜΜΕ και την ΓΓΕ, που κάνει τους δημοσιογράφους δημόσιους υπάλληλους με μισθολόγιο και εφεδρεία.

  – Ετοιμάζει προσφυγή στον ΟΜΕΔ για να βρεί άλλοθι και να κοπούν οι μισθοί στα σίγουρα και να χαθούν τα θεσμικά στις ΣΣΕ όπως ζητούν οι εργοδότες.

  – Δεν λέει κουβέντα και για τις νέες περικοπές στις συντάξεις .

  – Βάζει πλάτη για να μπούν από το παράθυρο στον ΕΔΟΕΑΠ ετερο-επαγγελματίες τεχνικοί και άλλοι με υπόγειες συνεννοήσεις και συμφωνίες που είναι σε εξέλιξη.

  Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η εταιρία trimis and associates τα βγάζει τα λεφτά της.

  Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
  28/11/2011

 2. Από: http://www.pospert.gr

  ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
  Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2011 20:43

  Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

  Μπροστά στην εμμονή της Κυβέρνησης και τη συνέχιση της ανάλγητης και άδικης πολιτικής της, μπροστά στην οριζόντια επιβολή των αντεργατικών μέτρων και της εφεδρείας – απολύσεων, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την επιχείρηση που είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού, την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό τους καθώς και το δικαίωμα στη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς σε όλο αυτό το αντιλαϊκό τσουνάμι και στην ισοπέδωση σε ότι έχει απομείνει. Αυτά που θέλουν να εφαρμόσουν στην ΕΡΤ είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Έχουμε μπει στο στόχαστρο !!! ΓΙΑΤΙ;;;

  Δεν θα τους αφήσουμε, το μέλλον μας ανήκει – δεν το εκχωρούμε.

  Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

  Συνεχίζουμε όλοι μαζί με τους συναδέλφους δημοσιογράφους τις κινητοποιήσεις από αύριο και μέχρι την οριστική δικαίωση.

  Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011: Στάσεις εργασίας από 12:00 έως 16:00 και από 17:00 έως 24:00

  Γενική Συνέλευση στις 14:00 στο Studio E (κοινή με Δημοσιογράφους)

  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011: 24ωρη απεργία από 06:00 έως 06:00

  Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011: Στάση εργασίας από 10:30 έως 13:30
  Απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίο Άρεως (Μουσείο)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: