Διαμαρτυρία δημοσιογράφων έξω από το Βελλίδειο στα εγκαίνια της Filoxenia

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι την Παρασκευή 18/11 το βράδυ κατά τα εγκαίνια της «Filoxenia» έξω από Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις, τις περικοπές και την απαξίωση των δύο μεγάλων ιστορικών εφημερίδων της πόλης. (Δείτε τις σχετικές φωτο με «κλικ» για μεγέθυνση).

Η διαμαρτυρία ήταν επικεντρωμένη στις δραματικές εργασιακές εξελίξεις στην εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ». Στη συγκέντρωση στην οποία καλούσε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ, παρόντες/παρούσες ήταν δημοσιογράφοι και από άλλα Μέσα της Θεσσαλονίκης (π.χ. δημοσιογράφοι από «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ΕΡΤ3 και άνεργοι συνάδελφοι οι περισσότεροι εκ των οποίων, μέλη του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συναδέλφους τους του «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ».

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Σάββατο αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» έξω από τον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, κατά την τελετή λήξης του φετινού κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και παραμένουν τρεισήμισι μήνες απλήρωτοι. Στο μεταξύ έχουν καταφτάσει τα πρώτα σημειώματα των εφεδρειών σε εργαζόμενους στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ενώ σε αναβρασμό βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 αναμένοντας ανάλογες «ειδοποιήσεις». Η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει για την προσεχή Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Η αντεργατική τροϊκανική-κυβερνητική επίθεση ΚΑΙ στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, συνεχίζεται. Είναι η ώρα για συντονισμένη και ενωτική αντεπίθεση!

«Ασύνταχτο» Σχόλιο

Όταν λέτε στο πανό: «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ», εννοείτε ότι είστε υπέρ του… «ανηφορικού ΓΟΛΓΟΘΑ» του Αγγελιοφόρου;;;!!!

Κάτι πιο ευρηματικό δεν βρήκατε εκεί στην ΕΣΗΕΜ-Θ; Καμιά κουβεντούλα για το Μπομπολέικο «λόμπι» του Μπακατσελου δεν βρήκατε να γράψετε; Τον «κατήφορο» ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, μόνος του τον πήρε; Τι είναι; Φυσικό φαινόμενο και… «θεομηνία»;;;!!!

Όσο για το άλλο πανό που έγραφε: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ» πρέπει να προσθέσουμε πως: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (σοβαρές) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ (πολλούς) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ…». ! Και κυρίως «ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ από το «μαγαζί» για το οποίο γινόταν η διαμαρτυρία…

Κατά τα άλλα, οι συμβολικές διαμαρτυρίες σαν τη χθεσινή, χρειάζονται και θα πρέπει να συνεχιστούν. Αλλά, χρειάζεται η φωνή μας να ακούγεται και «εντός». Δεν φτάνει η παρουσία μας «απ’ έξω». Και χρειάζεται και περισσότερη φαντασία στα πανό. Όσο αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες δυναμικών παρεμβάσεων στην κοινωνία για τη δημοσιοποίηση των οξύτατων προβλημάτων του κλάδου, θα είμαστε εκεί για να τις στηρίζουμε. Όσο συνεχίζονται οι «απόρρητες συναντήσεις» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας με τα αφεντικά και οι συνεχείς υποχωρήσεις απέναντι στην ολομέτωπη εργοδοτική επίθεση, θα είμαστε εδώ για να τις καταγγέλλουμε. Και ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ θα αυτενεργεί και θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση του κλάδου και την οργάνωση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Σχολιάστε