Νέες απολύσεις σε «902fm», «Nαυτεμπορική», Πήγασο, ΔΟΛ, απλήρωτοι σε ALTER, «Μακεδονία», «Ελευθεροτυπία», μισθοί πείνας για την ΕΡΤ

Απολύσεις σε «902fm», «Nαυτεμπορική», Πήγασο, ΔΟΛ, απλήρωτοι σε ALTER, «Μακεδονία», «Ελευθεροτυπία» και απειλή λουκέτων σε εφημερίδες, περικοπές μισθών-επιδομάτων και συγχωνεύσεις Μέσων στην ΕΡΤ με επικείμενες απολύσεις-εφεδρείες, προώθηση ατομικών συμβάσεων και νέκρωσης των ΣΣΕ, συνθέτουν το εφιαλτικό τοπίο (και) στα ΜΜΕ της χώρας. Αναλυτικά για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και την ολομέτωπη επίθεση κράτους-εργοδοτών κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, προχωρήστε στην

Ραγδαίες και σαρωτικές οι εξελίξεις στα ΜΜΕ. Η είδηση πως η Alpha δεν εγκρίνει το δάνειο των 8 εκατ,. ευρώ στην Ελευθεροτυπία έφερε την κατάσταση στο Νέο Κόσμο στα άκρα. Η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ενημέρωσε τους διευθυντές πως «δεν αντέχει άλλο» και δεν θέλει να βγάλει την εφημερίδα. Και ενώ μετά από έντονες διεργασίες η εφημερίδα κυκλοφορεί αύριο κανονικά με την τύχη της να παραμένει άγνωστη, η πολύ κακή αυτή εξέλιξη φέρεται να συνδέεται με τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το περιβάλλον που φρόντισε να καλλιεργήσει ο Γιώργος Παπανδρέου πριν δυο μέρες μιλώντας πάλι για τη σχέση Τραπεζών με χρεωμένα ΜΜΕ. Και επειδή όλα τα ΜΜΕ-όπως είναι γνωστό- είναι χρεωμένα, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν τις εξελίξεις στην «΅Ε» αλλά και το Alter με τα σενάρια απόσυρσης συγκεκριμένων εφημερίδων ή καναλιών σε έναν πόλεμο στον οποίο ισχύει η αρχή «ο θάνατος σου η ζωή μου». Την ίδια ώρα, στη Ναυτεμπορική συνεχίζονται καθημερινά οι απολύσεις δημοσιογράφων, τα ίδια και στον «Πήγασο». Το νέο δελτίο απολύσεων γράφει δυο απολύσεις από το Sedra goal από το μισθολόγιο και έξι δελτίων παροχής ενώ άλλες τόσες αναμένονται τις επόμενες μέρες. Πληροφορίες λένε πως μέχρι τέλος του έτους ο Φώτης Μπόμπολας θέλει να κάνει άλλες 40 με 50 απολύσεις. Την Τετάρτη έγινε συνέλευση όλων των Μέσων του συγκροτήματος Μπόμπολα. Ο ίδιος στόχος ισχύει για την Ναυτεμπορική, όπου πληροφορίες λένε πως προγραμματίζεται η απομάκρυνση 60 ως 70 εργαζομένων. Και μετά τις απολύσεις; Ακολουθεί η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μειώσεις μισθών που ποικίλουν από ΜΜΕ σε ΜΜΕ. Από 20% ως και 50%; Στη γωνία και το Alter όπου επίσης γίνεται συνέλευση καθώς ο Κώστας Γιαννίκος δεσμεύτηκε για νέα ημερομηνία πληρωμών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων έξω από την είσοδο του ΔΟΛ, στα πλαίσια πρωτοβουλίας της εργασιακής επιτροπής. Μεταξύ των ομιλητών και ο πρόεδρος της ΕΠΠΗΤ Χρήστος Μαΐδης, ο οποίος απολύθηκε πρόσφατα, σε μια κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, από την εργοδοτική πλευρά. Παρουσιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις παρεμβάσεις που έγιναν, από τους Τ.Αναστασιάδη (μέλος μικτού συμβουλίου ΕΣΗΕΑ), Γ.Σακελλαρίου (εκπρόσωπος στο μικτό συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ και μέλος εργασ.επιτροπής ΔΟΛ), Χ.Πρωτολάτη (μέλος ΔΣ ΕΠΗΕΑ και εργασ.επιτροπής ΔΟΛ), Χ.Μαΐδη πρόεδρος ΕΠΠΗΤ, αλλά και από μέλος της ΕΤΗΠΤΑ. Στη συγκέντρωση-συνέντευξη συμμετείχε από την ΕΣΗΕΑ, με αντιπροσωπεία, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ και η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Σπάρτακος, Αριστερό Ριζοσπαστικό μέτωπο, ανένταχτοι).

Posted by Άνεργοι Δημοσιογράφοι

Πέντε ακόμη δημοσιογράφοι προστέθηκαν στην λίστα των απολυμένων του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902.

 Συνεχίζεται ο χορός των απολύσεων στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 902.

Πέντε δημοσιογράφοι  από τις 31/10/2011 προστέθηκαν στην λίστα των απολυμένων του σταθμού. Οι Γιώργος  Πενταράκης, Λαοκράτης  Στρατομίτρος, Ειρήνη Μπαλτίδη, Φιλιώ Σταματοπούλου και η ΄Αννα Μπαλλή δεν ανήκουν πια στο δυναμικό του σταθμού.

Απολύθηκε από το ραδιόφωνο του 902, ο δημοσιογράφος Γιώργος Πενταράκης, μετά από πενταετή παρουσία. Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφος υπήρξε και συμβασιούχος στην ΕΡΑ, ενώ πιό παλιά είχε απολυθεί από το Σκάι, σε εποχές που ο σταθμός έδειχνε την ενόχλησή του σε όσους έκαναν κριτική στους «συμμάχους» της χώρας Αμερικάνους (περίοδοι πολέμων σε Αφγανιστάν-Ιράκ).

Η εργοδοσία 902-ΚΚΕ ΑΠΟΛΥΕΙ ΞΑΝΑ 5 και εφαρμόζει τις νέες ρυθμίσεις για τις ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

από Απολυμένοι του 902

Δε σταματάνε πουθενά – Δεν καταλαβαίνουν τίποτα – Έφτασαν να εφαρμόζουν χωρίς ντροπή τις αντεργατικές ρυθμίσεις των νόμων που στα λόγια ολημερίς καταγγέλλουν!

Η εργοδοσία 902-ΚΚΕ απολύει άλλους 5 συναδέλφους και εφαρμόζει τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις για τις αποζημιώσεις

Η εργοδοσία 902-ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Σαν τον ταύρο που πέφτει με τα κέρατα πάνω σε τοίχο, συνεχίζει το αντεργατικό της όργιο. Με το που μπήκε ο Νοέμβρης, προχώρησε σε νέες απολύσεις στο σταθμό, αυτή τη φορά 4 δημοσιογράφων και 1 ηχολήπτριας, συνολικά 5 συναδέλφων. Οι απολύσεις έφτασαν αισίως τις 30.

Αυτές τις απολύσεις, που άγγιξαν για πρώτη φορά και ανθρώπους που είχαν κάποια παλιότερη έστω οργανωτική ένταξη στο ΚΚΕ (βέβαια τουλάχιστο 4 από τους 5 απολυμένους δεν είναι ΣΗΜΕΡΑ μέλη του ΚΚΕ ή της ΚΝΕ), τις δικαιολογεί  μέσα στο σταθμό και τους δίνει «ιδεολογικό» περιτύλιγμα η γνωστή αντεργατική συμμορία των προϊσταμένων (με λίγα τσιράκια τους), με έδρα το γνωστό «δωματιάκι» δίπλα στην αίθουσα των δημοσιογράφων, με την προστασία και τις ορμήνιες της καθοδήγησης του ΚΚΕ.

Η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ διάβηκε κι ένα άλλο φράγμα, ενώ μέχρι τώρα κράταγε τα προσχήματα στο θέμα των αποζημιώσεων. Εφαρμόζοντας τα πρόσφατα αντεργατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης για τη χειροτέρευση των όρων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενημέρωσε τους απολυμένους ότι θα τους καταβάλει τις αποζημιώσεις τους σε δόσεις ανά δίμηνο!  

Οι κήρυκες της «ανυπακοής» στους αντιλαϊκούς νόμους κλπ. αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και ανοιχτοί ψεύτες. Χαρακτηριστικό είναι πως μία συνάδελφος, από τους 5 που απολύθηκαν προχτές, έχει παιδί 18 μηνών και την απόλυσαν με το που έληξε η προστασία που της παρείχε ο νόμος.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να πούμε δυο πράγματα στους κυρίους του Περισσού:

Πρώτο, για το νέο παραμύθι που σκαρώσανε (λόγω της κατακραυγής που δέχονται από το Σεπτέμβρη που γίνανε γνωστά παντού τα αίσχη τους) και το λένε οι συνδικαλιστές και οι φίλοι τους στον κλάδο των τεχνικών τηλεόρασης και των ΜΜΕ γενικά, ότι δήθεν απολύσανε πρώτα ΜΗ κομματικούς για να τους εξασφαλίσουν τις αποζημιώσεις τους (!!!!!!). Αυτό μονάχα πολιτική και συνδικαλιστική αλητεία μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.

Δηλαδή, η εργοδοσία 902-ΚΚΕ έδιωξε πρώτους όσους αντιστέκονταν στις απολύσεις, τους απειλούσε και τους παρακολουθούσε με ρουφιάνους της, δήθεν «από αγάπη» και για να τους εξασφαλίσει τις αποζημιώσεις τους!!

Πρόκειται, σύμφωνα με το απίστευτο αυτό παραμύθι που σκάρωσε η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, για τη σούπερ φιλεργατική εργοδοσία, που απολύει και αποζημιώνει πρώτα εκείνους που της αντιτάσσονται, για να τους γλιτώσει από το να χάσουν τα λεφτά τους!! Αυτά έχουν το θράσος και διακινούνε και τα είπανε και ανοιχτά οι φίλοι της εργοδοσίας στη συνέλευση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) πριν λίγες μέρες. Αυτή ήταν η δικαιολογία των εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΕΤΙΤΑ για την αρνητική στάση της παράταξής τους απέναντι στον αγώνα μας!!

Πλέον οι άνθρωποι αυτοί της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ έχουν χάσει κάθε τσίπα και αξιοπρέπεια στο πώς πολεμάνε τους εργαζόμενους. Ευτυχώς είναι τόσο γελοία και κακοφτιαγμένα τα παραμύθια τους, που οι λογικοί άνθρωποι που τα ακούνε, γελάνε και εξοργίζονται ακόμα περισσότερο.

Δεύτερο, ενώ προσπαθούν με χίλιες δυο δικολαβίες να απαντήσουν στις καταγγελίες μας εδώ και δύο μήνες, δεν έχουν βγάλει άχνα για όσα καταγγείλαμε όχι σε επίπεδο οικονομικών του σταθμού, αλλά για τη συμπεριφορά και τις ανήθικες πρακτικές με τις οποίες αντιμετώπισαν, από την πρώτη μέρα, τους εργαζόμενους που αντιδρούσαν στις απολύσεις. Αυτό και μόνο δείχνει ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν το όργιό τους.

Εμείς θα τους πούμε απλά πως άνοιξαν στο σώμα τους μια πληγή που θα αιμορραγεί και δε θα κλείσει με τίποτα, γιατί τους αποκαλύπτει σαν αντεργάτες, υπερόπτες και μεγάλους υποκριτές και ψεύτες. Όσα έκαναν, κάνουν και θα συνεχίσουν απ’ ό,τι φαίνεται να κάνουν στον 902, ο κόσμος γενικά, αλλά και ο κόσμος του ΚΚΕ, τα βλέπει, τα αποδοκιμάζει και βγάζει τα συμπεράσματά του. Όσα κάνει η εργοδοσία 902-ΚΚΕ ενάντια στους εργαζόμενους, που δεν έχουν άλλο όπλο από τη φωνή τους, αργά ή γρήγορα θα της γυρίσουν μπούμερανγκ.

 Τετάρτη 3 του Νοέμβρη 2011

 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ 902

 Υ.Γ. Περιμένουμε (δεν έχουμε δει δηλαδή ακόμα) την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις δημοσιογράφων στον 902, μιας ΕΣΗΕΑ μάλιστα υπό το νέο της προεδρείο στο οποίο είναι κυρίαρχες -σε συνεργασία με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ- οι δυνάμεις του ΚΚΕ.

ΠΗΓΕΣ: http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/  www.athens.indymedia.org

3 Σχόλια προς “Νέες απολύσεις σε «902fm», «Nαυτεμπορική», Πήγασο, ΔΟΛ, απλήρωτοι σε ALTER, «Μακεδονία», «Ελευθεροτυπία», μισθοί πείνας για την ΕΡΤ”

 1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ Says:

  Ασφαλιστικά μέτρα και κήρυξη απεργίας αποφάσισε η γεν. συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

  ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ από την Ηλεκτρονική Έκδοση της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  enet.gr 22:53 Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011
  Η απόφαση της γεν. συνέλευσης των εργαζομένων στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ

  Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2011 αποφάσισε με ψήφους 273 υπέρ και 31 κατά, να προτείνει στο Διασωματειακό την κήρυξη άμεσα 24ωρης απεργίας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και αντιδρώντας στο παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της.

  Η συνέλευση ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο των συντακτών ότι η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου, του δήλωσε την Τρίτη, πως μετά την απόφαση της Alpha Bank να μην χορηγήσει τελικά στη Χ.Κ Τεγόπουλος το δάνειο των 8 εκατ. ευρώ, που είχε συμφωνηθεί προ μηνός, δεν έχει άλλο τρόπο να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της εφημερίδας και την πληρωμή των εργαζομένων και ως εκ τούτου δεν μπορεί, να συνεχίσει την έκδοση της. Μια εξέλιξη που αφήνει μετέωρους 850 εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες.

  Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα:

  -Να ζητήσει από το διασωματειακό να κηρύξει 48ωρη απεργία με ανοιχτή ημερομηνία.

  -Να καταθέσουν όλοι οι εργαζόμενοι ασφαλιστικά μέτρα για την καταβολή των μέχρι τώρα οφειλόμενων δεδουλευμένων (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου).

  -Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της επίσχεσης εργασίας.

  -Να ζητήσει την ενεργοποίηση της επιτροπής συμφιλίωσης του υπουργείου Εργασίας.

  -Να προσλάβει δικηγόρο για την ενίσχυση της νομικής διεκδίκησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

  Οι εργαζόμενοι όπως υποστήριξαν στη συνέλευση, με τις πρωτοβουλίες τους, τη στάση τους και τις ενέργειές τους προσπαθούν να κρατήσουν την εφημερίδα ζωντανή και στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα εργασιακά τους δικαιώματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, τιμώντας έτσι τη σχέση τους με τους αναγνώστες και όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια αυτή θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα στο πλαίσιο των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας.

 2. Λουκέτο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ? Says:

  Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011
  Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

  Ύστερα από τρεις μήνες αδράνειας, φόβου και ψευδαισθήσεων, οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία σήκωσαν επί τέλους το ανάστημά τους! Σε θυελλώδη γενική συνέλευση το βράδυ της Τετάρτης(02/11) αποφάσισαν να προχωρήσουν προς το παρόν άμεσα σε 24ωρη απεργία αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω κινητοποιήσεις, διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών αλλά και το δικαίωμά τους να μην πεταχτούν στο δρόμο χωρίς αποζημιώσεις.
  Η εφημερίδα που διακρίθηκε για την ελευθερία πνεύματος, που στάθηκε καταφύγιο για την παρουσίαση ριζοσπαστικών απόψεων σε ένα όλο και πιο γκρίζο τοπίο στα ελληνικά ΜΜΕ, οδεύει στο τέλος της. Όχι βέβαια με ευθύνη των 800 και πλέον εργαζόμενων της αλλά με αποκλειστική ευθύνη της ιδιοκτησίας και των διευθυντών της επιχείρησης, την οποία οδήγησαν σε μαρασμό, πουλώντας «αμφισβήτηση» προς τα έξω, εφαρμόζοντας ωστόσο μέσα την πιο σκληρή μνημονιακή πολιτική, εξωθώντας τον κόσμο σε δήθεν «εθελούσιες εξόδους» με την υπόσχεση αποζημιώσεων που θα προέρχονταν από κάποιο τραπεζικό δάνειο το οποίο τελικά δεν ήλθε…
  Όπως και η ανεκδιήγητη πολιτική του μνημονίου οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία, έτσι και η «εξιδείκευση» του μνημονίου στα ΜΜΕ οδηγεί τους εργαζόμενους σε αυτά στη μαζική ανεργία και ανέχεια.
  Οι μέτοχοι της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ αρνούνται να συνεισφέρουν από την ατομική τους περιουσία, την οποία όπως κάθε επιχειρηματίας συσσώρευσε από την εργασία των υπαλλήλων του, θεωρώντας ότι εν μέσω γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης, οι χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες θα έσπευδαν να χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα μιας αμφιλεγόμενης αναδιάρθρωσης.
  Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ πίστεψαν για μήνες τις αυταπάτες, μένοντας απλήρωτοι, θεωρώντας ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζονται θα έμενε αλώβητη, όταν ολόκληρη η χώρα καταρρέει εξαιτίας όχι απλά μόνο των όποιων επιλογών της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά εξαιτίας της φούσκας που το ίδιο το επιχειρηματικό κατεστημένο είχε στήσει πρωτίστως στα ΜΜΕ, τη «χρυσή» εποχή του ευρώ.
  Μπροστά στο αδιέξοδο της κρίσης η ιδιοκτησία της Χ.Κ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, κάνει ό,τι έκαναν οι επιχειρηματίες στην Αργεντινή το 2001. Εγκαταλείπει την επιχείρηση στην τύχη της…παρακολουθώντας απαθής από το σπίτι της-εκεί την επισκέπτονταν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι και διευθυντές για να την μεταπείσουν να μην κλείσει την εφημερίδα-800 και πλέον εργαζόμενους να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.
  Έφθασε να ζητήσει(;) μέσω των διευθυντών της να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτοι, όσο πάει…, για να συνεχίσουν οι δημοσιογράφοι να καλύπτουν τις «ιστορικές στιγμές» που ζει η χώρα, χωρίς καμιά υπόσχεση για το μέλλον τους(!).
  Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, όπως και των υπολοίπων εργαζομένων στα ΜΜΕ. Χωρίς αυταπάτες περί «καλών» και «κακών» αφεντικών, απαιτείται αγώνας για να διεκδικήσουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.
  Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή θεωρεί την απώλεια της Ελευθεροτυπίας, απώλεια για όλο τον ελληνικό τύπο, όχι μόνο γιατί σε αυτήν εργάζονται 800 εργαζόμενοι, όσοι δηλαδή σε μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα στην Ελλάδα, αλλά γιατί θεωρεί ότι στην κρίσιμη περίοδο άτακτης χρεοκοπίας την οποία διανύουμε, φωνές σαν την Ελευθεροτυπία, και ειδικά μια Ελευθεροτυπία στα χέρια των εργαζομένων της, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
  Η διαμόρφωση όμως αυτή δεν οφείλεται στα κεφάλαια της ιδιοκτησίας, αλλά στο πραγματικό κεφάλαιο της επιχείρησης που είναι οι εργαζόμενοι της. Είναι καιρός πλέον να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία και κάθε παραγωγική επιχείρηση, ότι πρέπει να αναλάβουν ντε φάκτο την παραγωγική διαδικασία. Στην περίπτωση της Ελευθεροτυπίας έχουν ήδη ακουσίως χρηματοδοτήσει την εφημερίδα με 6-7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή χαρτί και εξοπλισμός για αρκετό καιρό είναι ήδη πληρωμένο από τους παρακρατημένους μισθούς των εργαζομένων.
  Σίγουρα το εγχείρημα της αυτοδιαχείρισης δεν είναι εύκολο και μάλιστα όταν ευρύτερα στην κοινωνία συνεχίζουν να υφίστανται οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής. Το παράδειγμα ωστόσο της Αργεντινής(αλλά και άλλων λιγότερο γνωστών εγχειρημάτων ακόμη και στις ίδιες τις ΗΠΑ) δείχνει ότι δεν είναι και ακατόρθωτο.

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
  (FINANCIAL CRIMES, AΡΜΜΕ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ)

  ΠΗΓΗ: http://financialcrimesnews.blogspot.com/

 3. […] texto en griego se puede leer aquí. 08/11/2011, 13:31 Publicado en Esclavitud asalariada, Otros, […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: