Από την 1η Νοέμβρη η εφαρμογή της καρμανιόλας (και) στην ΕΡΤ – 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ την Δευτέρα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ!

Από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011, ανατρέπονται εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών (και στην ΕΡΤ) καθώς μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της τροϊκανικής-κατοχικής κυβέρνησης για απολύσεις, εφεδρείες, μετακινήσεις, επιπλέον μειώσεις μισθών, επιδομάτων, κατάργηση των ΣΣΕ και υπαγωγή της ελληνικής κοινωνίας σε μόνιμο καθεστώς φτώχειας και ανέχειας.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (σε μορφή PDF). Διαβάστε το κάνοντας «κλικ» ΕΔΩ

Ήρθε η ώρα, να ματαιώσουμε τα βάρβαρα μέτρα τους με τον ίδιο τρόπο που η αγανακτισμένη κοινωνία είτε ματαίωσε τις παρελάσεις τους είτε γύρισε την πλάτη στους «επισήμους» ενός συστήματος που καταβροχθίζει αχόρταγα ζωές και δικαιώματα.

Η μόνη λύση για να μας «ακούσουν», είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και η κάθοδος στους δρόμους του αγώνα, μέχρι την οριστική μας νίκη!  Προς το παρόν, ο επίσημος συνδικαλισμός κηρύσσει σποραδικές απεργίες, όπως αυτήν που ακολουθεί την Δευτέρα 31/10/2011 στην ΕΡΤ.

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες Ενώσεις μεταξύ αυτών και η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

«Η ψήφιση του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» και οι συνέπειες που συνεπάγεται για τους συναδέλφους μας που εργάζονται στην ΕΡΤ από την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με αυτόν τον τρόπο οδηγεί σε χειραγώγηση της ενημέρωσης».

Διαβάστε ολόκληρες τις σχετικές ανακοινώσεις της ΠΟΕΣΥ και των ΕΝΩΣΕΩΝ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ

24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, συντονίζοντας πανελλαδικά τον αγώνα, καλεί τις Ενώσεις Συντακτών να στηρίξουν αποφασιστικά την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011.

Η ψήφιση του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» και οι συνέπειες που συνεπάγεται για τους συναδέλφους μας που εργάζονται στην ΕΡΤ από την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με αυτόν τον τρόπο οδηγεί σε χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Επιβεβαιώνουμε την απαίτησή μας για:

• να σταματήσει κάθε ενέργεια δημοσιοϋπαλληλοποίησης των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ, με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

• τη μη εφαρμογή του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» .

• να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ και

• να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Η ΠΟΕΣΥ έχει ήδη αποφασίσει και ετοιμάζει προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης καταγγέλλοντας ότι με την ψήφιση του ως άνω νόμου αφαιρείται η δυνατότητα από τις δημοσιογραφικές οργανώσεις να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των συνθηκών και των όρων αμοιβής και εργασίας των δημοσιογράφων και της λειτουργίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των ΕΣΗΕΜ-Θ  ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ  ΕΣΗΕΠΗΝ  ΕΣΠΗΤ

24ωρη απεργία στην ΕΡΤ (29/10/2011)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΗΣΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 29 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, η ΕΣΗΕΠΗΝ και η ΕΣΠΗΤ, ανταποκρινόμενες στην κλήση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, συμμετέχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου (από τις 6 π.μ.).

Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και η υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο καταστρατηγεί το δικαίωμα σε ελεύθερη διαπραγμάτευση και σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ          ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ          ΕΣΗΕΠΗΝ          ΕΣΠΗΤ

Ένα Σχόλιο to “Από την 1η Νοέμβρη η εφαρμογή της καρμανιόλας (και) στην ΕΡΤ – 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ την Δευτέρα”

  1. Ήδη άρχισαν να έρχονται οι πρώτες ειδοποιήσεις για «εφεδρεία». Ξεκίνησαν με κάποιους διευθυντές κοντά στη σύνταξη…
    Καταφτάνουν εντός των ημερών και οι υπόλοιπες ειδοποιήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: