ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΠΛΗΘΗ ΛΑΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ

Στη ΦΩΤΟ (δεξιά), λίγη ώρα μετά τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, κόσμος παραμένει κατά εκατοντάδες στο οδόστρωμα. Ακριβώς πίσω από την εξέδρα των άφαντων «επισήμων», ξεχωρίζει το κτίριο του Γερμανικού Προξενείου…

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ, ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΑΠ΄ΟΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΑΠ΄ΌΛΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΙ ΑΣΥΤΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ, ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ-ΜΙΑ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΕΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ Ή ΜΑΤΑΙΩΝΑΝ Ή ΜΕΤΕΤΡΕΠΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΊΚΑΣ, ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ.

ΦΩΤΟ: Λίγη ώρα μετά τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, πλήθη κόσμου έχουν καταλάβει το οδόστρωμα και την εξέδρα των επισήμων

NEO! Ανοίξτε παρακάτω τα ΣΧΟΛΙΑ και ΔΕΙΤΕ σε δεκάδες VIDEO, τις διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα στη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου 2011. ΠΗΓΗ: http://www.athens.indymedia.org

20 Σχόλια προς “ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΠΛΗΘΗ ΛΑΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ”

 1. Γιατί λέτε απλώς οτι ήταν «χιλιάδες λαού»; Εγώ μέτρησα μόνο στη Θεσσαλονικη γύρω στα 6-7 εκατομμύρια εξεγερμένων επαναστατών. Αν προσθέσω άλλα 14 εκατομμύρια εξεγερμένων σε Αθήνα-Πειραιά, 900.000 στην Κατερίνη και 1.200.000 στην Καλαμάτα, τότε οι συνασπισμένες δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ-Αντιεξουσιαστών-Πανιώνιων-Βουδιστών θα πρέπει να πάρουμε στις εκλογές πάνω από 112%, εκτός και αν μας προλάβει η επανάσταση και πάρουμε μόνο 99%. Σύντροφοι με την νίκη!

  • Εσύ, «Ελπίδα», συνέχισε να μετράς «μειοψηφίες», μέχρι να αποκοιμηθείς! Καλή σου νύχτα. Χαιρετίσματα στην πρόεδρό σου, την κυρία Μέρκελ.

 2. Τιμή και δόξα στους συντρόφους της Θεσσαλονίκης που έστειλαν το μήνυμα της αντίστασης σε όλη την οικουμένη!
  Τα καλύτερα έρχονται ή αν προτιμάτε …να δουν τι τους έχουμε για μετά!

 3. Με τον εορτασμό της επετείου του «Οχι» και τη στρατιωτική παρέλαση αποτίουμε φόρο τιμής προς εκείνους τους Ελληνες που έχυσαν το αίμα τους για να ‘μαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Με το «Οχι» δεν τιμάμε κανέναν πολιτικό ή πολιτειακό άρχοντα, αλλά τους ήρωες της πατρίδας. Οι «χιλιάδες λαού», δεν ήταν παρά μερικές δεκάδες από τους θιασώτες απάτριδες και ανθέλληνες του Αλαβάνου, του Τσίπρα και των πέριξ της πλατείας Εξαρχείων, που στόχο έχουν την κατάργηση των παρελάσεων και μόνον αυτών. Πλανώνται πλάνη αν νομίζουν (νομίζετε) ότι θα τους περάσει. Η ελληνική σημαία δεν πρόκειται να υποσταλεί επειδή έτσι θέλουν μερικοί περιθωριακοί.

  • Υπάρχει ένα τραγούδι που σε μία στροφή του, τα λέει όλα:

   «…Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο,
   αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό…»

  • Ρε συ Γιωργάκη τι είναι η σημαία; Τι είναι οι παρελάσεις; Τι είναι τα ταρατατζούμ των καλοπληρωμένων καραβανάδων; Αυτά δεν είναι «πατρίδα». «Πατρίδα» είναι οι άνθρωποι. Πατρίδα είναι η ανθρώπινη κοινωνία και οι ανάγκες της. Οι άνθρωποι ρε Γιωργάκη και όχι τα πανιά και τα σιδερικά. Και οι άνθρωποι λένε τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ. Και σήμερα λένε ΟΧΙ στις παράτες που διοργανώνουν κυβερνήσεις για να διαιωνίζουν την εικόνα της εξουσίας τους, της παραδομένης χρόνια τώρα στο οικονομίστικο νεοναζισμό των αγορών. Και στο φινάλε Γιωργάκη σε μια χώρα που δεν έχει βιβλία στα σχολεία και φάρμακα στα νοσοκομεία είναι προκλητικό να πραγματοποιούνται ταρατατζούμ πανηγύρια πολλών χιλιάδων ευρώ.

 4. νέος σαλταδόρος Says:

  Οι σημερινές άλλες παρελάσεις αποτέλεσαν τον πραγματικό εορτασμό του Όχι του ’40, για όσους δεν το κατάλαβαν. Μόνο που σε κάποιους δεν αρέσει ο παραλληλισμός του με το Όχι του 2011. Μοιάζουν με εκείνους τους φοβισμένους την ημέρα της απελευθερώσης από τους γερμανούς κατακτητές. Κι αν περίμεναν σήμερα να παρελάσουν μπροστά από το κτήριο της βέρμαχτ (γερμανικό προξενείο) εξεπλάγησαν που είδαν χιλιάδες (ναι τόσοι… αντιεξουσιαστές) λαού να πλημμυρίζει το οδόστρωμα της παραλιακής των αγανακτισμένων. Τρίζει το σάπιο σύστημά σας και σας έμεινε μόνο ο χλευασμός, για λίγο… Θα έχετε την τύχη των νέων κατακτητών.

 5. Ζήτω η νέα κοκκινόμαυρη ΕΚΟΦ!
  Ζήτω οι νέοι προοδευτικοί Χίτες!
  Ζήτω η Δημοκρατία των Εξαρχείων!
  Με κάτι τέτοια τρομάζουν ακόμη και οι αηδιασμένοι και θα τους στείλετε να ξαναψηφίσουν και πάλι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όπως μετά τον Μάη του 68 η πλειοψηφία των Γάλλων έσπευσε να ψηφίσει δεξιά για να σωθεί από τους οπαδούς του σφαγέα Μάο και των πάσης φύσεως μπαχαλάκηδων.

 6. Ρε παιδιά! Γιατί κλέψατε το «παιχνιδάκι» του δημοσιογράφου Γιώργου Φερέτη ο οποίος κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, μεταδίδει σε απευθείας μετάδοση από την ΕΤ3 τη… «μεγάλη στρατιωτική παρέλαση»;! Δεν ντρέπεστε λίγο;

  Ο άνθρωπος προετοιμάζεται 12 μήνες για να μιλήσει για ερπύστριες, για τανκς, για τα σώματα ασφαλείας που τηρούν την ησυχία και τη δημόσια τάξη με γκλοπ, χημικά, σφαίρες και ξύλο, για οβίδες, κανόνια και τις νέες παραγγελίες «που θα κατατροπώσουν τον κάθε επίδοξο εισβολέα», για τα γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν και τα F16 που μας παίρνουν τα αυτια με τις χαμηλές τους πτήσεις, για τους Λοκατζήδες που τραγουδάνε για τη «μικρή τους αδερφή».

  Μόνο που δεν έκλαψε σε ζωντανή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη στην εκπομπή της ΝΕΤ το Σάββατο το πρωί. Και ενώ οι συνάδελφοι της ΝΕΤ τον ρωτούσαν άλλα, αυτός επέμεινε κλείνοντας να βάλει τη δική του ατζέντα. Το κρίσιμο ερώτημα για τον Γ. Φερέτη είναι: Θα υπάρχει του χρόνου στρατιωτική παρέλαση;;;!!! Αυτό είπε, κλείνοντας! Γιατί, με τι θα έχει να «παίξει» του χρόνου;

  Μην κλέβετε τα «παιχνίδια» από τα παιδιά! Ντροπή!

  Υ.Γ. Ευτυχώς στην εκπομπή της ΝΕΤ έκανε παρέμβαση ο Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος που (μαζί με τον Λάκη Σάντα) κατέβασε τον αγκυλωτό ναζιστικό σταυρό από τον ιστό της σημαίας της Ακρόπολης και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
  Τα νέα ΟΧΙ είναι εδώ, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να τα βλέπουν. Τους τυφλώνει ο εθνικισμός.

 7. Από διευθυντικούς ταγματασφαλίτες και συνδικαλιστικούς δοσίλογους δεν περιμένουμε να κινούνται σε διαφορετικό τόνο από τον κατοχικό πρωθυπουργό που χαρακτηρίζει «αυταρχισμό» τις λαϊκές αντιδράσεις και τον γκαιμπελίστα υπουργό των νέων ες-ες που βλέπει «φασίζουσες μειοψηφίες» το πλήθος των αντιδρούντων. Ναι, αυτή η Ειρήνη τους είναι ο Πόλεμος. ΤΟ 1984 ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

 8. Είμαι άνεργος, πεινάω,δεν έχω χρήματα να αγοράσω το γάλα του παιδιού μου,η τράπεζα μου παίρνει το σπίτι κ.τ.λ. Αυτή είναι η καθημερινότητα και για όλα αυτα, εσείς μου λέτε,ότι έκανε κακή εντύπωση η ματαίωση της παρέλασης; Μήπως να τους κερνούσαμε και κανένα φοντάν αυτούς που μας οδήγησαν εδώ; Για σας παρακαλώ λίγη σοβαρότητα μιλάμε για ανθρώπινες ζωές όχι για επικοινωνιακά παιχνίδια…
  Είναι καιρός να αποφασίσεις με ποιά πλευρά είσαι.

 9. φοβερή ανακοίνωση από ανθρωπάκια που στη ‘θύρα’ τους βρίσκονται μαζί με παπάδες,νταβατζήδες,φρικιά,εξαρτημένους,αντιρρησίες γενικώς και άλλους ποδοπατημένους που μετά το ματς κι αφού βρίσαν,θα πάνε να φάνε απ το φαγάκι της φουκαριάρας μανούλας τους και να καπνίσουν απ το υστερημα του πατέρα τους…Σοβαρά ,τους παίρνετε στα σοβαρά ή κάνετε πλάκα…Επανάσταση δεν γίνεται με στόχο το τσερόκι να γίνει φιατάκι,ούτε γιατί μας πήραν τη συλλογική μας σύμβαση…Επανάσταση γίνεται όταν σου πάρουν το ψωμάκι…γκέγκε και δεν θυμάμαι κάποια-στην ιστορία- που να ξεκίνησε απ τα γήπεδα…..

 10. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ χτύπος Says:

  Ποδοσφαιροποίησαν τόσα χρόνια την πολιτική.

  Αν ποδοσφαιροποιηθεί και η… επανάσταση, τότε καλύτερα να αλλάζουμε πλανήτη!

  Οι κοινωνικές εξεγέρσεις δεν γίνονται από οπαδούς.

  Γίνονται από ανθρώπους ελεύθερα σκεπτόμενους και αδέσμευτους από κόμματα, θρησκείες, δόγματα και ομάδες.

  Μεμονωμένοι φίλαθλοι που συμμετέχουν στις εξεγέρσεις, μπορεί να υπάρχουν.

  Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να καλούν αθλητικοί σύνδεσμοι και διάφορες «θύρες» σε πολιτικές-κοινωνικές διεργασίες, νομίζουμε ότι είναι ένα… άλμα που αφήνει άναυδο τον οποιοδήποτε πολίτη που επιζητά την ελευθερία.

  Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού. Και κάποιοι, ως οπαδοί του, διαιωνίζουν την ιδεολογία της νάρκωσης…

  Οι φίλαθλοι, ή θα εγκαταλείψουν τη σφραγίδα της ομάδας τους και της κομματικής τους «ταυτότητας» ή θα τους καταπιεί το ίδιο το σύστημα το οποίο υποτίθεται πως πολεμάνε.

  Και στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ και στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και αλλού, υπάρχουν άνθρωποι που μάχονται το σύστημα. Και το ερώτημα είναι: Αν οι μεγαλοπαράγοντες και οι χορηγοί εγκαταλείψουν τις ομάδες, τότε οι οπαδοί τους, ως τι θα εξεγείρονται αφού δεν θα υπάρχουν ομάδες; Θα διαλέξουν άλλη ομάδα και θα διαμαρτύρονται από εκεί;!

 11. Κάποιοι ασύνταχτοι Says:

  Αυτός που έβαλε το παραπάνω ΣΧΟΛΙΟ, είναι βαθιά νυχτωμένος και ζει στην καρακοσμάρα του. Και μόνο που έβαλε ως πιθανότητα, το παραπάνω κείμενο να γράφτηκε από «αναρχικούς», έστω και με τη μορφή ερωτήματος, δείχνει την πολιτική του αμορφωσιά και εμμέσως προσβάλλει ένα ολόκληρο ιστορικό πολιτικό-κοινωνικό χώρο που έχει δώσει κοινωνικούς αγώνες για να έρθει μια κοινωνία αλληλεγγύης και ελευθερίας. Νομίζουμε ότι δεν έχει θέση σε ένα εξαιρετικό blog ακηδεμόνευτης συνδικαλιστικής και όχι μόνο αντιπληροφόρησης για όσα γίνονται σε βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Αποπροσανατολίζει και ποδοσφαιροποιεί τους αγώνες των εργαζομένων.

  • «Γι’ αυτό θεωρούμε ότι η επανάσταση θα έχει χαρακτήρα και εθνικό».

   Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στη φερόμενη ως ανακοίνωση των οπαδών της συγκεκριμένης «θύρας».

   Εκκαθάριση στο όνομα του… έθνους μου θυμίζει και προκαλεί ανατριχίλα! Κάποιοι τα έκαναν μπάχαλο στο μυαλό τους…

 12. Σ.Ο. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Says:

  Μετά από επίσκεψη στην ιστοσελίδα http://www.θυρα4.gr/ δεν βρέθηκε καμιά ανακοίνωση που να φέρεται να εκδόθηκε από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο και να έχει το περιεχόμενο που δημοσίευσε άγνωστος σχολιογράφος παραπάνω. Ως εκ τούτου, η συντακτική ομάδα του blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, αφαιρεί τη συγκεκριμένη ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σε ΣΧΟΛΙΟ με την υπογραφή: «toubalibre».

 13. Παρέλασεις και ταρατατζούμ Says:

  Για να επαναφέρω την κουβέντα στην αρχική της βάση με αφορμή το θέμα της ματαίωσης των παρελάσεων από τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα, αυτό αποτέλεσε ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός και όλοι βάλθηκαν στα κανάλια να ανακαλύψουν πάλι τους «υποκινητές» (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ κλπ.) αλλά την πάτησαν. Π.χ. ο τύπος που επιτέθηκε στον βουλευτή Μαγκούφη ήταν ΠΑΣΟΚος. Ο κόσμος όλος εξεγείρεται. Όχι μόνο συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές ομάδες. Αυτό δεν καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό μιλάνε συνέχεια για «συγκυβέρνηση». Μπας και σωθούν…

 14. Σ.Ο. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Says:

  Από τη Σ.Ο. του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

  Τελικά, μετά από σχετική έρευνα, ξετρυπώσαμε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της «θύρας 4» (από το προηγούμενο τεύχος 31) το επίμαχο κείμενο για το οποίο έγινε παραπάνω λόγος. Βρίσκεται στη σελίδα 2 και έχει τίτλο: «ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ». Βάζουμε το link για όποιον ενδιαφέρεται να το δει και να καταλάβει προφανώς τους λόγους που ασκήθηκαν και οι παραπάνω κριτικές αναγνωστών-επισκεπτών του blog.

  Διαβάστε το συγκεκριμένο κείμενο που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα σχολιογράφος με την υπογραφή «toubalibre» κάνοντας «κλικ» ΕΔΩ:

  Click to access 31.pdf

  Tα συμπεράσματα, δικά σας…

 15. Λακε-δαιμόνιος Ρεπόρτερ Says:

  AKOΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1349024

  Δείτε όσα video συγκεντρώθηκαν μέχρι αυτή τη στιγμή

  Καλαματα

  Τρικαλα

  Τρικαλα

  Τρικαλα

  Ξανθη

  Ξανθη

  Πειραιας

  θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Θεσσαλονικη

  ΦΛΩΡΙΝΑ ΦΕΡΕΤΡΟ

  ΚΑΛΛΙΘΕΑ

  ΚΕΡΚΥΡΑ

  Bεροια

  Βεροια

  Βεροια

  Βόλος

  Χαλάνδρι

  Κόρινθος

  Πάτρα

  Πάτρα

  Κως

  Ναυπλιο

  Πϋργος

  Συνταγμα

  Κορυδαλλος


  Πάρος

  Κοζάνη

  Αγρινιο

  θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27/10

  Περιστερι

  ΠΟλύγυρος

  Πρεβεζα

  Πρεβεζα

  Πάτρα

  Πατρα

  Πτολεμαίδα

  Ρόδος

  Αρτα

  Νίκαια

  Βόλος

  Ιτέα φωκίδας

  Πορεία μέσα στην παρέλαση στην Ιτέα Φωκίδας

  http://iteanet.blogspot.com/2011/10/blog-post_3684.html

  Ναύπλιο: Βίντεο
  από ναυπλιώτης 12:53, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

  Πολύ καλό βίντεο με τα περισσότερα απ’ όσα έγιναν στο Ναύπλιο εδώ:

  Χαλκίδα
  από Χαλκίδα 14:09, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011


  ΚΕΡΑΤΣΙΝΗ
  από ΑΘ. 15:16, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

  Video από τις διαμαρτυριες στις παρελάσεις της 28ης Οχτώβρη, συγκεντρωτικά λινκ 2

  επιπλέον video link

  Aγ. Νικόλαος

  Σερρες

  Σερρες

  Ρόδος

  Καβάλα

  Ηρακλειο

  Τρίπολη

  Κιλκίς

  Γιάννενα

  Καστοριά

  Ρέθυμνο

  Κατερίνη

  Βύρωνας

  Κερατσινι

  Αγ, Ανάργυροι

  Ιτέα

  Σύρος

  Ιεράπετρα

  Σαμος

  Μυτιλήνη

  Γαλατιστα Χαλκιδικής

  Χαλκίδα

  Ανω Λιόσια

  Λαμία

  Γιαννιτσά

  Αγ. Παρασκευή

  Κηφισιά

  Ηράκλειο

  Σπάρτη

 16. Ανοιχτή Επιστολή στον Κ.Παπούλια, από ένα διαδηλωτή της Θεσσαλονίκης, στις 28 Οκτωβρίου 2011

  Απόψε κ. Παπούλια, εμφανισθήκατε στα ΜΜΕ, έξαλλος και ίσως δακρυσμένος, διότι κάποιος από εμάς σας αποκάλεσε προδότη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, αυτό αποτελεί αδικία, διότι έχετε αντιστασιακό παρελθόν (κατά την πρώϊμη εφηβεία σας), στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (όπως και ο κ. Παπουτσής και ο κ. Πάγκαλος στην φοιτητική εποχή τους).

  Σας γράφω λοιπόν από την πρώτη σειρά των συγκεντρωμένων, για να παρουσιάσω μια καθαρά προσωπική άποψη για εσάς, από την πλευρά ενός από τους πολίτες που πέτυχαν σήμερα μια αληθινά εορταστική παρέλαση, και όχι τη ματαίωσή της, όπως ισχυρίζονται τα καθεστωτικά ΜΜΕ: Το τμήμα της παρέλασης που δεν έγινε, ματαιώθηκε από την πολιτική ηγεσία.

  Το παρελθόν ενός ανθρώπου, και μάλιστα το εφηβικό, δεν έχει καμμία σημασία, όταν γίνεται άσχετο με το παρόν του. Δικτάτορες (και
  αξιωματικοί των Γερμανοτσολιάδων), όπως ο Παπαδόπουλος, τολμούσαν να καυχηθούν για τα μετάλλιά τους ως ενήλικοι στο αλβανικό μέτωπο.
  Συνεργάτες των ναζί και δικτάτορες, όπως ο Πάγκαλος, για την ανδρεία τους και τις δημοκρατικές περγαμηνές τους, όταν ήταν μεγάλοι άντρες. Ο πληρωμένος από τους Αγγλογάλλους δολοφόνος του Καποδίστρια το ίδιο, για το αγώνα του κατά των Οθωμανών κατακτητών. Πάρα πολλοί από τους πρώην φυλακισμένους επί δικτατορίας, πάμπλουτοι και σε σεσηπώτα βαθμό διεφθαρμένοι ανάλογα. Όλοι αυτοί δάκρυσαν επίσης μπροστά στην κατηγορία της προδοσίας, αλλά ιδίως υπό το σοκ της απομυθοποίησης της -συχνά επιδέξια δημιουργημένης- δημόσιας εικόνας τους. Δεν θεωρείτε λοιπόν κάπως υπερβολικό, να μας ζητάτε να σας κρίνουμε για την εφηβική σας δράση και όχι για την τωρινή-και όχι μόνο- παρουσία σας;

  Το χειρότερο όμως είναι πως, κάθε φορά, με αυτό τον απίστευτο τρόπο, με το «ήμασταν κάποτε ήρωες, ποιοι είστε που μας κρίνετε;», κλείστηκε το στόμα της κριτικής στην Ελλάδα και έτσι χάθηκε το όραμα για το μέλλον μέσα στην παρελθοντολογία. Οι αληθινοί ήρωες όμως, αυτοί που παρέλασαν σήμερα μαζί με το πλήθος, έμειναν πάντα σιωπηλοί. Σιωπηλοί έμειναν οι ήρωες του Πολυτεχνείου που δεν κολύμπησαν στη ματαιοδοξία και οι αντιστασιακοί που δεν αναμίχθηκαν στα παιχνίδια της εξουσίας.
  Καταφρονεμένοι και λησμονημένοι έμειναν οι αγωνιστές της Κύπρου του 74 και οι Μακεδονομάχοι . Η ταπεινόφρων σιωπή των αληθινών ηρώων, είναι αυτή που επέτρεψε την όποια κοινωνική πρόοδο: Οι σιωπηλοί, δέχτηκαν την κριτική, χωρίς να χάσουν την αξιοπρέπειά τους. Αντίθετα, οι «κερδισμένοι» των αγώνων, βυθίστηκαν στη διαφθορά ή στην ανοχή της και διεκδικούσαν το απυρόβλητο επειδή κάποτε υπήρξαν και αυτοί κάπου και κάπως μάχιμοι.

  Κύριε Παπούλια, το αγωνιστικό σας φιλότιμο, το οποίο υπήρξε όντως στα ασχημάτιστα νιάτα σας πριν απροσμέτρητα χρόνια, ανέχθηκε επί τριάντα πρόσφατα χρόνια, να υπηρετεί έναν άνθρωπο, τον Α. Παπανδρέου, ο οποίος, την εποχή που οι φίλοι σας πέθαιναν στο Αλβανικό
  και την εποχή που οι παππούδες μας κρεμιόταν στην Γκεστάπο, έκανε διακοπές στην Καλιφόρνια. Ήταν αυτό ή όχι ενδοτισμός ενηλίκου από την πλευρά σας;

  Κύριε Παπούλια, είστε ο άνθρωπος που παρέχει ηθική κάλυψη, στο γιο του λιποτάκτη φίλου σας: Ένα γιο ο οποίος ουδέποτε δέθηκε με τον ελληνικό λαό, και ο οποίος συνηγόρησε, με τους ίδιους συμβούλους δικτατόρων που έχει τώρα, υπέρ της παράδοσης της Κύπρου σε «διεθνή εποπτεία» (όπως τώρα παραδόθηκε η Ελλάδα) μέσω του Σχεδίου Αννάν. Ο ίδιος άνθρωπος, πλαστογράφησε τα στατιστικά στοιχεία της
  ελληνικής οικονομίας, έβαλε προσχεδιασμένα την Ελλάδα σε καθεστώς ομηρείας και συστηματικά επέβαλε, μέσω του ψεύδους και του εκβιασμού της «χρεοκοπίας», την αποδόμηση της ελληνικής Υγείας, Παιδείας. Και της Άμυνας: είναι ημέρα του ΟΧΙ ας μην ξεχνάμε.

  Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν είχατε ούτε μια κίνηση συμπόνοιας για τους διαδηλωτές που χτυπήθηκαν αλύπητα στο Σύνταγμα, οι οποίοι ζητούσαμε καταρχήν αυτό που αρνήθηκε και αρνείται ο προστατευόμενός σας: Υψηλότατη, αναλογική φορολόγηση του πολύ μεγάλου πλούτου, διότι -κυριολεκτικά- πολλών πεινούν τα παιδιά τους. Για όλους αυτούς, είχατε μόνο λόγια και ευχολόγια, που θυμίζουν πολύ τα λόγια των ανθρώπων που δεν επιθυμούν να κάνουν τίποτε στην πράξη. Αυτό με ποιόν τρόπο δεν είναι υποκρισία;

  Τέλος, ο άνθρωπος τον οποίο εσείς στηρίζετε ηθικά όλη αυτή την περίοδο, έχει εκφρασθεί με τα χείριστα λόγια για τον λαό και τη χώρα μας, για να πετύχει το στόχο μιας ειδικής μερίδας του ΔΝΤ: Την εισαγωγή στην Ευρώπη της αμερικανικής οικονομικής κηδεμονίας και -όπως λέει το
  καθεστωτικό «Βήμα»- την ηγεσία του τόσο σκοτεινού ΔΝΤ στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό, όπως επιβεβαιώνουν και τα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας που διέρρευσαν, το είχε ρητά αναφέρει μυστικά τηνεποχή που κλυδωνιζόταν η οικονομία (Φεβρουάριος 09) ενώ (Ιούνιος 09) είχε δημόσια πει το απολύτως αντίθετο.

  Κύριε Παπούλια, πολύ καιρό πριν από εμάς, ο Μ. Γλέζος, σας γύρισε την πλάτη, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας. Απόψε, στη Θεσσαλονίκη, παρέλασαν μόνο όταν φύγατε, πρώτοι οι Σύλλογοι των Μακεδονομάχων, υπό τις επευφημίες όλων των πολιτών, δεξιών και αριστερών. Κατόπιν, ακολούθησαν, με χαμόγελα ευτυχίας, μέσα στις αγκαλιές των πολιτών, όλοι αυτοί που παρέμειναν απόλυτα πιστοί στα ιδανικά τους: Οι παλιοί και νεότεροι αγωνιστές της Ελλάδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν είστε πρόσωπο τραγικό, που άβουλο παρακολουθεί τη μοίρα του. Κάποτε, δίκαια ή άδικά, είχατε το κύρος να μιλήσετε και να απειλήσετε την αδίστακτη κυβερνητική πολιτική
  με μια παραίτηση: Δεν το θελήσατε όμως πραγματικά, διότι θα το είχατε κάνει.

  Κύριε Παπούλια, στα μάτια των Ελλήνων, είστε πλέον ο προστάτης και ο τροφός του Παπανδρέου και όχι της Δημοκρατίας, την οποία
  κατέλυσε το Μνημόνιο Ι. Δεν σας ζητά κανείς να παραιτηθείτε, διότι οι πιο πολλοί πιστεύουν πως δεν θα το κάνετε. Θεωρούν ότι είναι πολύ παλιά η σχέση σας με τους Παπανδρέου και μεγάλη η σταδιοδρομία υπό την αιγίδα τους, για να φανείτε αγνώμων σε αυτούς. Αντίθετα, είναι ελάχιστη, εδώ και δεκαετίες, η σχέση σας μαζί μας. Μην σας παραξενεύει λοιπόν ότι δεν σας αναγνωρίζουμε ούτε εμείς. Είναι κρίμα, αλλά πλέον έχει γίνει περιφρόνηση.

  Για εμάς, Πρόεδρος είναι πλέον ο Μ. Γλέζος, είναι οι παράλυτοι αλλά καθαροί πολεμιστές του αλβανικού έπους και οι ιδίως οι άγιοι νεκροί της Κατοχής, που βεβηλώθηκαν από την άνοδο στην εξουσία δωσιλόγων, όπως τόσοι, και ριψάσπιδων όπως ο Α. Παπανδρέου. Εσείς, είστε απλά, εκτός εάν ξαναβρείτε λίγο θάρρος, και αφού δεν σας αρέσει το προδότης, ένας ξένος στον ελληνικό λαό και ειδικά στα νιάτα του, που
  ανερυθρίαστα τους ζητούν,να γεράσουν χωρίς ελπίδα: Έντιμα σας γράφω, είναι βαθιά οδυνηρό να βλέπεις έναν ηλικιωμένο να δακρύζει. Ελπίζω ειλικρινά, να γίνουν πράξεις μεταμέλειας. Ως τότε, για εμάς θα είστε ξένος και αλλότριος, όπως και οι άνθρωπος τον οποίο στηρίζετε.

  Δεν χρειάζεται λοιπόν η άδεια κανενός, για να μην σας αναγνωρίζουμε. Ούτε εσάς, ούτε μια κυβέρνηση που μόνο χάρη σε απειλές, απάτες και ρουσφέτια, έχει μαζί της ένα 10-15% του πληθυσμού: Τρεις με τέσσερις φορές λιγότερο από αυτό που πήρε ο κτηνώδης Πινοσέτ, με τον οποίο δουλέψαν ορισμένοι σύμβουλοί της. Αυτά, επίσης τα γνωρίζετε.

  Γιώργος Θωμαϊδης

  Θεσσαλονίκη,

  29 Οκτωβρίου 2011

  Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: