Απίστευτη λογοκρισία από την ΕΡΤ

Μια μοναδική περίπτωση λογοκρισίας από την ΕΡΤ απασχολεί τα τελευταία 24ωρα, πολλά blogs . Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης, ανέλαβε με ένα ξεχωριστό βίντεο διάρκειας 25 δευτερολέπτων να διαφημίσει την 3η Μπιενάλε της Αθήνας, με σύνθημα «Μονόδρομος». Ο σκηνοθέτης λοιπόν με το καταπληκτικό του βίντεο, κατάφερε να αναδείξει τον δικό του «μονόδρομο»  που συμπυκνώνει την παρούσα κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία για το τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης. Οποιοσδήποτε δει το βίντεο θα καταλάβει. Αυτοί που δεν κατάλαβαν, ή μάλλον κατάλαβαν πάρα πολύ καλά, είναι οι διοικούντες της ΕΡΤ οι οποίοι «έκοψαν» το βίντεο με την δικαιολογία ότι παραβιάζει το νόμο.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε, αναφέρει ότι :
«Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει, δεν σχολιάζει και δεν αξιολογεί την καλλιτεχνική δημιουργία. Έχει όμως την υποχρέωση να λειτουργεί υπό συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και φέρει την ευθύνη της εφαρμογής του. Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο δεν επιτρέπει μεταξύ άλλων τη μετάδοση μηνυμάτων που περιέχουν στοιχεία βίας ή ενθαρρύνουν συμπεριφορές επιζήμιες για την υγεία και την ασφάλεια ή θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο είναι γνωστό και θα έπρεπε να το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την παραγωγή διαφημιστικών μηνυμάτων.»

Και εμείς ρωτάμε….Το συγκεκριμένο βίντεο ενθαρρύνει συμπεριφορές επιζήμιες για την υγεία και την ασφάλεια, ή η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της και με την συμπεριφορά των οργάνων καταστολής. Το συγκεκριμένο βίντεο θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ή η ίδια η συμπεριφορά των εξουσιαστών μας; Ο καθένας μπορεί αυθόρμητα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να κρίνει ελεύθερα, προφανώς όμως η συγκεκριμένη περίπτωση λογοκρισίας δείχνει ότι όσοι μας κυβερνούν, ανησυχούν μήπως και αρχίσει ο κόσμος και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην χώρα μας, μήπως αρχίσει να αντιδρά. Και ο κόσμος αντιδρά σιγά σιγά και το «ρυάκι» θα γίνει «ποτάμι» και το «ποτάμι» «χείμαρρος». Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό, θα έρθει η ώρα να το διαπιστώσουν. Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Υ.Σ το συγκεκριμένο βίντεο το είδαμε στο site Enimerosi24.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: