Η ΕΣΗΕΜ-Θ βγαίνει στην… παρανομία! Συνυπογράφει κείμενο της Ε.Ο.ΠΟΕΣΥ που λέει «Το πολυνομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη»…

Οι «λεγκαλιστές» της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ, έπειτα από μια λαμπρή πορεία νομιμοφροσύνης και κήρυξης μόνο… «νόμιμων» απεργιών, πάλης με τα θεσμικά «λόμπι» και συνεχών «διαβουλεύσεων» με τα αφεντικά του Τύπου, αποφάσισαν να βγουν στην παρανομία! 

 

Έπειτα από την σκληρή κριτική που δέχτηκαν από τη βάση των εργαζομένων στα ΜΜΕ και στον Τύπο Μακεδονίας-Θράκης για «υποχωρητικότητα», «ενδοτισμό», «φιλοκυβερνητική-φιλομνημονιακή» στάση, άνοιγμα του δρόμου για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αποτυχία πραγματοποίησης καταστατικής συνέλευσης, χαιρέκακων δηλώσεων για το κλείσιμο της ΕΤ1, αναστολής απεργιών με την επίκληση ανύπαρκτων αποφάσεων και έπειτα από την άσκηση μιας ετσιθελικής αυταρχικής συνδικαλιστικής πολιτικής, έκαναν την υπέρβαση και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την παθητικότητά τους και να πάρουν τα βουνά! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το ότι συνυπογράφουν κείμενο μαζί με τις υπόλοιπες Ενώσεις της ΠΟΕΣΥ, όπου δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να «καταργήσουν το πολυνομοσχέδιο στην πράξη»;;;!!! Δηλαδή; Δεν είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους το πολυνομοσχέδιο; Κύριε Μάκη μας, δικηγόρε, θα δεχτείς να παραβείς το λαμπρό αυτό νέο νόμο του κράτους; Τι εννοείτε ότι θα τον καταργήσετε στην πράξη; Θα απειθαρχήσετε; Μα αυτή η στάση σας θα είναι… παράνομη! 

Εσείς και τα υπόλοιπα μέλη της γνωστής «λεγκαλιστικής» πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, δεν είστε που κανάτε τα πάντα για να μην κατεβεί ο κόσμος στους δρόμους κατά των μέτρων της κυβέρνησης, της τρόικας, του ΔΝΤ και του πολυνομοσχεδίου; Τώρα, γιατί διαμαρτύρεστε;

Αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η έμπρακτη μεταμέλεια, ενώπιον του δικαστηρίου, ξέρετε κύριοι (ειδικά οι δικηγόροι) ότι μετράει αρκετά στην τελική ετυμηγορία. Πείτε ότι «παρασυρθήκατε» από αυτούς τους «βρωμο-Αθηναίους. Πείτε ότι ήταν σκοτάδι και δεν ξέρατε τι υπογράφετε. Κλάψτε, στην ανάγκη. Πάρτε τώρα, γρήγορα πίσω την υπογραφή σας από αυτή την ανακοίνωση της παράνομης επαναστατικής οργάνωσης της… ΠΟΕΣΥ! Επιστρέψτε στο δρόμο του θεού, της ειρήνης και της διαβούλευσης. Στηρίξτε το έργο της κυβέρνησης για να σωθεί το έθνος. Μη γίνετε «παράνομοι, ανυπάκουοι κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες». Μείνετε στον ίσιο δρόμο της «ησυχίας, τάξης και ασφάλειας». Μην μας το κάνετε αυτό και χάσουμε πάσα ιδέα για τη λαμπρή συνδικαλιστική σας πορεία. Μετά, ποιους θα έχουμε εμείς για να καταγγέλλουμε;

Προσοχή! Κινδυνεύετε να γίνετε σαν κι εμάς: Ασύνταχτοι, ανυπάκουοι, οργισμένοι και αγανακτισμένοι! Ξέρετε τι κίνδυνοι υπάρχουν με αυτή την εξέλιξη στη σημερινή κατοχική «δημοκρατία»; Να μας συλλάβουν όλους για… αντικαθεστωτική δράση! Και τότε ποιος θα μείνει πίσω για να μας υπερασπίσει;!…

Ιδού και η… προκήρυξη της Ε.Ο. ΠΟΕΣΥ που συνυπογράφει η ΕΣΗΕΜ-Θ!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ

Το πολυνομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Αθήνα, Παρασκευή 21Οκτωβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. και οι Ενώσεις-μέλη της, Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Π.Η.Τ., εκφράζοντας την ομόθυμη αντίθεση όλων των δημοσιογράφων στην ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, δηλώνουμε αποφασισμένοι να καταργήσουμε στην πράξη τις αντεργατικές διατάξεις του.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για:

• Την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,

• Την διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων διαβίωσης,

• Την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας Ταμείων,

• Την υπεράσπιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι, με τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου μετατρέπονται οι δημοσιογράφοι στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης σε κρατικούς υπαλλήλους, οι μεν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα δημοτικά Ραδιόφωνα, εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει στις ΔΕΚΟ, οι δε δημοσιογράφοι στη Γ.Γ. Τύπου και στον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Αυτό συνεπάγεται άμεση σημαντική μείωση των υφιστάμενων μισθών.

Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο ουσιαστικά υπονομεύεται η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και δημοσιογραφικών Ενώσεων σε ολόκληρο τον κλάδο (ιδιωτικά και δημόσια Μέσα) ενώ ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών Συμβάσεων.

Μειώνονται οι συντάξεις από την 01/11/11, ενώ οδηγούνται σε οικονομική αιμορραγία και τελική κατάρρευση τα ασφαλιστικά μας Ταμεία.

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων σε Π.Ο.Ε.ΣΥ. και Ε.Σ.Η.Ε.Α. ότι ο νόμος θα εξασφάλιζε τις Σ.Σ.Ε. τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τη δημοσιογραφική αυτοτέλεια, τελικά η κυβέρνηση ψήφισε τα αντίθετα.

ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συνέρχεται την ερχόμενη Τρίτη, όπου μαζί με τις Ενώσεις των Συντακτών θα κλιμακώσει με άμεσες κινητοποιήσεις την εναντίωσή του στην αντεργατική και αντιδημοκρατική κυβερνητική πολιτική.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: