Η ΕΣΗΕΜΘ χθες ανέστειλε την απεργία στα δημόσια ΜΜΕ, επικαλούμενη ανύπαρκτη απόφαση της ΠΟΕΣΥ…

Έχουν χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου τα ξετρελαμένα πασόκεμον της πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ στην προσπάθεια τους να δείξουν στην κυβέρνηση και στα αφεντικά πόσο καλά και υπάκουα «τροικανά» παιδιά είναι. Χθες πιλαλώντας έσπευσαν να αναστείλουν την απεργία στα δημοτικά και δημόσια ΜΜΕ της περιοχής ευθύνης της ΕΣΗΕΜ-Θ επικαλούμενοι απόφαση της ΠΟΕΣΥ για αναστολή της απεργίας, η οποία όμως ποτέ δεν υπήρξε! 

Αντίθετα υπήρξε απόφαση της ΠΟΕΣΥ για συνέχιση της απεργίας. Κι όμως πριν ακόμα υπάρξει απόφαση και ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, τα καλά και πρόθυμα παιδιά της ΕΣΗΕΜΘ, μέσα στον πρώτο χαμό μετά το θάνατο του διαδηλωτή, έτρεξαν όλο λαχτάρα να αναστείλουν την απεργία. Πριν δηλαδή ξεκαθαρίσει το όλο θέμα και πριν πάρει απόφαση η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΜΘ έβγαλε και ανακοίνωση. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικούντες την ΕΣΗΕΜΘ ήταν οι πρώτοι από όλους που τηλεφώνησαν στην ΠΟΕΣΥ και πρότειναν, ζητούσαν και πίεζαν για αναστολή. Γιατί αυτή η σπουδή ρε παλικάρια της φακής. Γιατί αυτή η προθυμία ρε μάστορες της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική; Ρε λίγη τσίπα δεν σας απόμεινε; Δεν ντρέπεστε να λειτουργείτε ως σμπίροι αυτών που μεθοδεύουν μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων και καταργούν συλλογικές συμβάσεις, αυτών που μας οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα και θέλουν τη χώρα προτεκτοράτο των πολυεθνικών, των λαμόγιων και των λιγούρηδων της εξουσίας; Α να χαθείτε…

Ιδού και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ:

Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τον θάνατο διαδηλωτή στην Αθήνα, αναστέλλεται η απεργία των δημοσιογράφων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ3 και Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΑ στη Βόρεια Ελλάδα), στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη ΔΕΠΘΕ (TV100, FM100) και στα άλλα Δημοτικά ΜΜΕ της περιοχής ευθύνης της ΕΣΗΕΜ-Θ.  Την απόφαση για την αναστολή της απεργίας πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η οποία είχε κηρύξει τη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

5 Σχόλια to “Η ΕΣΗΕΜΘ χθες ανέστειλε την απεργία στα δημόσια ΜΜΕ, επικαλούμενη ανύπαρκτη απόφαση της ΠΟΕΣΥ…”

 1. Μην κατηγορείτε τον πρόεδρο για εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.. Μην το κάνετε γιατί θα σας καλέσει να το αποδείξετε όπως είπε σε πρόσφατη εργασιακή συνέλευση.

 2. Σιγά μην στήσουν και εκτελεστικό απόσπασμα! Το άκρον άωτον της σχιζοφρένειας θα ήταν να καλέσει το προεδρείο για «εξηγήσεις» όσους δημοσιογράφους ασκούν πολιτική κριτική και έχουν αντίθετες απόψεις από τις δήθεν «πολιτικώς ορθές» συνδικαλιστικές αντιλήψεις των φιλοκυβερνητικών «λόμπι»!
  Τότε θα έπεφταν στο επίπεδο των συντηρητικών, ακροδεξιών και σταλινικών του πολιτικού φάσματος που όχι μόνο δεν ανέχονται τις αντίθετες απόψεις αλλά κάνουν τα πάντα για να τις εξοντώσουν!
  Και μην ξεχνάμε κάτι βασικό: Οι αντίθετες απόψεις εκφράζονται στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού χώρου των… ΜΜΕ, όπου η ελευθερία της έκφρασης υποτίθεται πως είναι το Αλφα και το Ωμέγα της ύπαρξής μας…
  Απαντήσεις πρέπει να δώσουν αυτοί που, επικαλούμενοι αόρατες αποφάσεις, αναστέλλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Όπως συνέβη στην περίπτωση της αναστολής της απεργίας από την ΕΣΕΗΜ-Θ, με επίκληση απόφασης της ΠΟΕΣΥ, που δεν… υπήρχε!!!

 3. Ερώτημα μέλους ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

  Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις για τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ μη εξαιρουμένων και των μελών του προεδρείου του δ.σ. όταν αποδεδειγμένα σε ανακοίνωσή τους ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ και αναστέλλουν απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου; Δεν αποτελεί υπονόμευση μιας απεργίας η πράξη αυτή, και δεν είναι μια ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ενέργεια;
  Δεν οφείλουν, το λιγότερο, μια δημόσια συγγνώμη στα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ; Δεν οφείλουν να παραιτηθούν, στο κάτω κάτω;

 4. H ΕΣΗΕΜ-Θ έβγαλε… «πόρισμα» για τα αίτια του θανάτου του αγωνιστή οικοδόμου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ που πέθανε από ανακοπή στη διάρκεια των γεγονότων της 20ης Οκτώβρη στην Αθήνα! Προσπερνώντας το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ότι «δεν έφερε τραύματα» και σπεύδοντας να μαντέψει το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται σε 10 περίπου ημέρες και από τα οποίο αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για την επίδραση των απαγορευμένων χημικών συστατικών των ασφυξιογόνων της Αστυνομίας στην υγεία του διαδηλωτή, η ΕΣΕΗΜ-Θ αναφέρει ότι: «…καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις εκδηλώσεις βίας (…) (που) στοίχισαν τη ζωή ενός διαδηλωτή, με συνδικαλιστική ιδιότητα, στην Αθήνα».!

  Επίσης, η ΕΣΗΕΜ-Θ στην ανακοίνωσή της, αφήνει να αιωρείται μέσα στην ασάφειά της μια αναφορά-καταγγελία «…Για τους δημοσιογράφους, που το περασμένο διήμερο μέτρησαν και στη Θεσσαλονίκη θύματα επιθέσεων…». Από ποιους, σε ποιους και κάτω από ποιες συνθήκες; Άγνωστο…

  Η δημιουργία κλίματος τρομολαγνείας και έκδοσης «πορισμάτων» είναι ένας δρόμος που αποφάσισε να ακολουθήσει η γνωστή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ, θλιβερά απούσα από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του κλάδου και της κοινωνίας στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου. Το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να σιωπήσει αντί να σπεύδει να εκμεταλλευτεί τόσο για δικούς της εσωτερικούς λόγους όσο και για λόγους πολιτικής στήριξης ενός καταρρέοντος συστήματος, μία κατάσταση που δυστυχώς περιλαμβάνει τον τόσο άδικο χαμό ενός συνανθρώπου μας. Ως συνδικαλιστικό σωματείο των δημοσιογράφων, οφείλει σε κάθε περίπτωση να είναι πολύ προσεκτικό στις ανακοινώσεις του σε ότι αφορά πραγματικά περιστατικά και να στηρίζεται σε ντοκουμέντα και όχι στη φημολογία και το περιρρέων κλίμα των κυρίαρχων ΜΜΕ που επιχειρούν να στρέψουν την κοινή γνώμη κατά των πιο ασυμβίβαστων κομματιών της κοινωνίας που εξεγείρονται κατά του πολυνομοσχεδίου και των άδικων μέτρων της τροϊκανικής κυβέρνησης.

  Ακολουθεί η επίμαχη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

  Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει τη βία στις διαδηλώσεις (21/10/2011)

  Θεσσαλονίκη, 21 Οκτωβρίου 2011

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις εκδηλώσεις βίας που αμαύρωσαν τις ειρηνικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα και στοίχισαν τη ζωή ενός διαδηλωτή, με συνδικαλιστική ιδιότητα, στην Αθήνα.
  Η ΕΣΗΕΜ-Θ παγίως θεωρεί ότι κάθε εκδήλωση βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν έχει θέση σε καμιά διεκδίκηση και σε καμιά διαμαρτυρία. Αντιθέτως υπονομεύει και φαλκιδεύει τους γνήσιους συνδικαλιστικούς αγώνες, που είναι πάντα ανοιχτοί, δυναμικοί και ειρηνικοί.
  Για τους δημοσιογράφους, που το περασμένο διήμερο μέτρησαν και στη Θεσσαλονίκη θύματα επιθέσεων, η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης σημαίνει διαρκή αγώνα κατά των συνθηκών που την ακυρώνουν: η βία είναι η κορυφαία από αυτές.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

 5. ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ Says:

  Οι γνωστοί-άγνωστοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ φοβούνται να καταγγείλλουν την αστυνομική βία και τη χρήση των θανατηφόρων χημικών, γιατί έτσι θα τσαλακώσουν την εικόνα της κυβέρνησης. Ποια εικόνα βρε; Την τσαλακωμένη;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: