ΚΡΑΥΓΗ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

Λαοθάλασσες πλημμύρισαν τις ελληνικές πόλεις από τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που κατέκλυσαν δρόμους και πλατείες, συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις της 48ωρης πανεργατικής-δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας κατά του οδοστρωτήρα των άγριων αντεργατικών μέτρων της κατοχικής κυβέρνησης και των τοποτηρητών της τρόϊκας.

Στην Αθήνα οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τους συμμετέχοντες στο μισό εκατομμύριο ανθρώπους πλημμυρίζοντας το κέντρο και τους γύρω δρόμους από την ελληνική βουλή, που αύριο ετοιμάζεται να περάσει το νέο αντεργατικό και αντιανθρώπινο τσουνάμι του πολυνομοσχεδίου, το οποίο για τους εργαζόμενους αποτελεί την ταφόπλακα των όποιων εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει πριν μπούμε ξανά στην προ-Σικάγου εποχή, αυτήν του ΔΝΤ και των οργάνων της ΕΕ. Η απάντηση της κυβερνητικής χούντας ήταν η ίδια άγρια καταστολή που παρέπεμψε σε εκείνη της 29.6. 

Στην Θεσσαλονίκη οι εκτιμήσεις υπολογίζουν τους συμμετέχοντες σε πάνω από 70.000 -μαζί και οι δύο πορείας: του ΠΑΜΕ με γύρω στις 15-20.000 και των συνδικάτων μεταξύ 40 και 50.000. Το ποτάμι των εργαζομένων στην πρωτεύουσα της ανεργίας θύμισε κάτι από τα παλιές δυναμικές κινητοποιήσεις. Η πόλη έζησε τον απεργιακό ρυθμό (αυτή τη φορά ήταν κλειστά και τα περισσότερα των καταστημάτων), ενώ η κατάληξη της πορείας στο υπουργείο συνοδεύτηκε από περικύκλωσή του. Οι κατασταλτικές δυνάμεις φρόντισαν πάλι να γεμίσουν με δακρυγόνα όλους τους γύρω δρόμους.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΕ, να σημειώσουμε ότι οι διοικήσεις των ενώσεων συντακτών (στα καθ’ ημάς η ΕΣΗΕΜΘ) και της ομοσπονδίας ΠΟΕΣΥ (μετά και τις αλλαγές στα δσ τους) άλλαξαν το σύστημα απεργίας στον Τύπο. Έτσι από αυτήν την απεργιακή κινητοποίηση, οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι απεργούν την προηγουμένη μέρα από αυτήν των εργατικών και υπαλληλικών συνδικάτων. Κάτι με το οποίο διαφώνησε ο Ασύνταχτος Τύπος (στην ΕΣΗΕΜΘ) και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (στην ΠΟΕΣΥ), υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απεργούν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και την ημέρα της απεργίας να εκδίδονται από τις ενώσεις συντακτών απεργιακά φύλλα και να βγαίνουν στο αέρα απεργιακά δελτία. 

Σχετικά με το που ήταν στις σημερινές κινητοποιήσεις οι καθεστωτικοί συνδικαλιστές μέλη των προεδρείων των ενώσεων εργαζομένων,… όπου και χθες που απεργούσαμε: κλεισμένοι στις σκοτεινές αίθουσες των γραφείων τους! Φοβισμένοι, άβουλοι και ακολουθώντας τις εντολές των κατοχικών αφεντικών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: