ΕΠΕΙΓΟΝ! Προειδοποίηση προς υπονομευτές της εργασιακής συνέλευσης στην ΕΡΤ3

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι οι γνωστοί κύκλοι του περιβάλλοντος της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ που νομίζουν ότι είναι «δερβέναγες» και στην ΕΤ3, επιχειρούν να δημιουργήσουν όρους αποτυχίας της σημερινής εργασιακής συνέλευσης για την οποία υπάρχει από χθες κάλεσμα των εργασιακών εκπροσώπων για τις 12 σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ (αν και ο ένας εξ’ αυτών ισχυρίζεται ότι… «δεν το ήξερε»…!). Διοχετεύουν μία ώρα πριν τη συνέλευση ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα… studio της τηλεόρασης στη Λεωφόρο Στρατού και όχι στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ!!! Και αυτό γιατί, λέει, τους έτριξε χθες τα δόντια, ποιος άλλος, ο Ντόζης, ο οποίος τους είπε ότι πρέπει να καμώνονται πως δουλεύουν αφού δεν υπάρχει απεργία γι’ αυτούς!!! Και ο ένας εκ των εργασιακών, ο Β. Κατσάρας φέρεται να έγινε δέκτης παραπόνων από συναδέλφους της τηλεόρασης ότι αφού δουλεύουν «πώς θα πάνε στην Ένωση»!!! Οι εργαζόμενοι της Ραδιοφωνίας από χθές έχουν ενημερωθεί με αναρτημένες ανακοινώσεις για τον τόπο της εργασιακής ότι είναι το κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Με τη μεθοδευμένη αλλαγή της τελευταίας στιγμής, είναι φυσικό να επικρατήσει σύγχυση και αδυναμία μετακινήσεων.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το ότι δεν θέλετε να πραγματοποιηθεί η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, το καταλάβαμε! Το ότι δεν την καλύπτει η ΕΣΗΕΜ-Θ, επίσης το καταλάβαμε. Το ότι θα την καλέσετε ενδεχομένως για τη Δευτέρα με τη σφραγίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ, την εργασιακή συνέλευση, αποτελεί μια ντρίπλα με τη δημιουργία εκνευρισμού, αίσθημα εμπαιγμού των συναδέλφων οι οποίοι ενημερώθηκαν για σήμερα στις 12 για την ΕΣΗΕΜ-Θ. Οι υπονομευτές της όποιας πρωτοβουλίας της εργασιακής βάσης της ΕΡΤ3, πρέπει να παραδοθούν στη χλεύη όλων μας.

Ντροπή σας, υπαλληλίσκοι της κυβέρνησης και των τροϊκανών. Το κλίμα σας δεν θα περάσει!

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι εργασιακοί εκπρόσωποι και να μη «νομιμοποιήσουν» καμιά συνέλευση εργαζομένων που μετατρέπεται ξανά σε εσωτερική «ενημέρωση»… και πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές!

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην ΕΡΤ3

Advertisements

4 Σχόλια to “ΕΠΕΙΓΟΝ! Προειδοποίηση προς υπονομευτές της εργασιακής συνέλευσης στην ΕΡΤ3”

  1. Ουστ, ξεφτιλισμένοι! Δεν δημιουργείτε ένα άλλο σωματείο; Με αυτούς εδώ τους προσκυνημένους δεν θα μπορέσετε να κινητοποιηθείτε ποτέ!
    Πραγματική ξεφτίλα. Ούτε τα ΜΑΤ δεν λειτουργούν έτσι!

  2. Λάθος! Τα ΜΑΤ είναι άγαρμπα. Αυτοί λειτουργούν σαν τα χέλια. Γλιστράνε και ελίσσονται και ξεφεύγουν, κάνουν πλύση εγκεφάλου στους εργαζόμενους της Τηλεόρασης, τους υπόσχονται ότι «θα τους σώσουν» με τα «κονέ» τους, ότι θα τους «προστατέψουν» κλπ. Παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και μας υπνοτίζουν μέχρι να μας βρουν χαλαρούς και να μας στείλουν όλους στον διάολο. Γκαιμπελίσκοι είναι.

  3. Tί ωραία που γίνονται οι συνελεύσεις όταν λείπουν τα μαντρόσκυλα, οι εγκάθετοι, τα φερέφωνα της χούντας, οι τσάτσοι του Μόσιαλου, οι χαμελέοντες εργατοπατέρες που αναγκάζονται να επικαλεστούν τη διευθυντική τους ιδιότητα για να εξασφαλίσουν ακροατήριο ως συνδικαλιστές…Το μαντρί χαλάστηκε, τα πρόβατα λάκισαν, τα τσομπανόσκυλα σε κοιτάνε και το μάτι τους γυαλίζει…Ζυγώνει η ώρα σου. Τί κι αν για πολλοστή φορά η Διοίκηση της Ένωσης δια των εκπροσώπων της στην ΕΡΤ3, αποδείχτηκε ολίγιστη, αυτοαναιρούμενη, δίγλωσση ανίκανη να πιάσει τον παλμό των συντακτών και να σεβαστεί τη βούληση των εργασιακών τους εκπροσώπων να κηρύξει στάση εργασίας και να παραστεί στην εργασιακή συνέλευση. Τί κι αν οι εργασιακοί μας υπαναχώρησαν και δε μαζευτήκαμε στα γραφεία της Ένωσης αλλά στην αίθουσα σύνταξης της ΕΤ3. Τί κι αν κάποιοι πρεσβύτεροι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν δε θέλησαν να τεθούν σε ψηφοφορία πρόταση ψηφίσματος και προτάσεις άμεσης δράσης που ακούστηκαν και υποβλήθηκαν γραπτά προς τη συνέλευση. Αυτό που έγινε σήμερα ανάμεσα στους 40 – 50 δημοσιογράφους που συμμετείχαν είχε καιρό να συμβεί. Μπήκε απ’ όλους όσοι μίλησαν επιτακτικά και ξεκάθαρα το θέμα της επιβίωσης του κλάδου. Το θέμα της αλληλεγγύης προς όλους τους συναδέλφους πέρα από σχέση εργασίας, μέσο, φορέα, τόπο ή όποιο άλλο πραγματικό ή επινοημένο χαρακτηρισμό μας κολλάει η κυβέρνηση για τους σκοπούς της. Το θέμα της ενωτικής και ενιαίας στάσης απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε και εμείς ως μέλη της κοινωνίας. Το θέμα του κακού συντονισμού και του διχαστικού κλίματος που καλλιεργούν οι εργατοπατέρες μας σε σχέση με τους συναδέλφους και άλλων ειδικοτήτων της Αθήνας μέσα στην ΕΡΤ. Το θέμα των πολλών τρόπων αντίδρασης που έχουμε πέραν της απεργίας εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη του Μέσου και της επικοινωνίας. Είναι υπέροχο πραγματικά ν’ ακούς συναδέλφους π’ ουτε καν γνωρίζεις να σε καλύπτουν με τις προτάσεις τους, να είναι έτοιμοι να δράσουν, να παρακινούν και ν’΄αφυπνίζουν τη συνέλευση με διαφορετικές οπτικές πάνω στα προβλήματά μας. Σήμερα έσπασε η σιωπή. Σήμερα μίλησαν οι συντάκτες. Σήμερα έλειψαν οι ινστρούχτορες γι’ αυτό ακούστηκαν οι φωνές μας. Κι αν πρέπει να μάθουμε την αλφαβήτα απ’ την αρχή θα το κάνουμε. Μόνο σύντομα συνάδελφοι, γιατί οι κουκουλοφόροι είπαν στ’ αφεντικά τους πως μας δέσανε τη γλώσσα, πως μας κόψανε τα χέρια και τα πόδια πως μας σφράγισαν τα ματια και μας κλείσαν τα αυτιά. Κι αυτοί τους πίστεψαν και παίζουν σαν αν μην υπάρχουμε. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ είτε η διοίκηση το θέλει είτε όχι η εργασιακή συνέλευση θα γίνει και θ’ αποφασίσει κι αυτή θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει τις αποφάσεις μας. Και τέλος μαζί με όλα τ’ άλλα σήμερα η συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΜΘ. Απαίτηση επιτακτική μεσ’ στον ορυμαγδό στην πόλη και στην περιφέρεια που θα μεταφερθεί μαζί με όλες τις κατατεθειμένες προτάσεις που εγκρίθηκαν στη Διοίκηση για να έρθει διαβασμένη τη Δευτέρα. Θα ‘μαστε όλοι εκεί!

  4. επαρχιώτης συνάδελφος Says:

    Μπορεί κάποιος από τους συναδέλφους της Ετ3 να μου εξηγήσει τι σημαίνει ότι ημέρα απεργίας, έστω και παράνομης κατά την απόφαση του προεδρείου της ΕΗΕΜΘ, που έγινε γνωστή μάλιστα δια ανακοινώσεως στο πανελλήνιο, η ΕΣΗΕΜΘ δεν καλύπτει εργασιακή συνέλευση;

    Συμφωνώ πως είναι απαραίτητη υπό το βάρος όλων των τελευταίων εξελίξεων μία γενική συνέλευση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: