Τραγελαφικό: Οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ3 δεν απεργούν αλλά… «απεργούν», σύμφωνα με απόφαση της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ!

Η μνημονιακή τροϊκανική κατοχική κυβέρνηση σφαγιάζει τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις και επειδή αυτή η σφαγή καλύπτεται από τη «νομιμότητα» που η ίδια κάθε φορά ορίζει, ορισμένοι γραφειοκράτες συνδικαλιστές από τη «συμμαχία των προθύμων» στα ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας, εισηγείται τη ΜΗ πραγματοποίηση απεργιών με τον «κίνδυνο» να κηρυχθούν αυτές «παράνομες»!

Η πάντοτε απρόθυμη γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να προκηρύξει απεργία ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και με δική της εισήγηση στην ΠΟΕΣΥ, αποκρούει συστηματικά αντίστοιχες αποφάσεις εξ’ Αθηνών με το πρόσχημα ότι «δεν μπορούμε να σερνόμαστε» πίσω από τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΣΠΕΡΤ κλπ.

Στη νέα κατάπτυστη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρεται ότι «αδυνατεί να συμμετάσχει στην σαρανταοκτάωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ» και αρχίζει σήμερα Πέμπτη στις 6 π.μ. και υπενθυμίζει ότι «πάγια αρχή της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι δεν προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να πληρούνται όλες οι αναγκαίες τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος (…)».

Επιχειρεί έτσι να δικαιολογήσει τη νομιμοφροσύνη της και την υποβοήθηση του καταστροφικού έργου μιας μη νομιμοποιημένης μειοψηφικής κυβέρνησης, με το γελοίο επιχείρημα ότι έτσι δεν θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας!

Βεβαίως, μεταξύ αυτών των μελών του προεδρείου που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, βρίσκονται άνθρωποι που έβαλαν την υπογραφή τους στις ατομικές συμβάσεις στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, ανοίγοντας το δρόμο για τη σημερινή συνεχή οπισθοχώρηση της διεκδικητικότητας του κλάδου και την παγίωση του σημερινού εφιαλτικού εργασιακού τοπίου με την επιχειρούμενη κατάργηση της ΕΓΣΣΕ.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης, δίνοντας το αρνητικό «παράδειγμα» ατομικής στάσης με την ιδιότητά του ως κορυφαίου θεσμικού συνδικαλιστικού παράγοντα μέσω της υπογραφής της επίμαχης ατομικής σύμβασης, απέστειλε πρόσφατα επιστολή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ επιχειρώντας να «εξηγήσει» γιατί η εργοδοσία επέλεξε ΝΑ ΜΗΝ τον περιλάβει στη λίστα των υπό απόλυση εργαζομένων στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ. Επρόκειτο ουσιαστικά για μια σπασμωδική και απολογητική κίνηση που ήταν περιττή. Αδιαπραγμάτευτη, αυτονόητη θέση μας είναι: καμία απόλυση, κανενός εργαζομένου. Ακόμα κι αν με τον υπό απόλυση εργαζόμενο, μας χωρίζει πολιτική άβυσσος… Όμως, για λόγους ηθικής-εργασιακής-συνδικαλιστικής τάξης και από την άποψη της ευκαιρίας να δοθεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας στη βάση των εργαζομένων, δεν όφειλε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ να «παραδειγματίσει» με τη στάση του (αντί απλώς να «λυπάται») και να προβεί σε μια ενέργεια γενναιότητας σε όφελος άλλου απολυμένου συναδέλφου χωρίς «δεύτερη δουλειά»; Είναι ένα ερώτημα που δεν θα απαντηθεί ενδεχομένως, ποτέ…

Σε ότι αφορά τη συνδικαλιστική «νομιμοφροσύνη» σε μια εποχή θέσπισης άδικων και αντισυνταγματικών νόμων από το κράτος, έχουμε να πούμε ότι αυτή ισοδυναμεί με παραφροσύνη και συνεργασία με τους δήμιους που ετοιμάζουν τη λαιμητόμο για τους εργαζόμενους.

Η σημερινή τραγελαφική εικόνα που επικρατεί στην ΕΡΤ3, με τους δημοσιογράφους της να μην απεργούν αλλά συγχρόνως να… «απεργούν» λόγω της 48ωρης απεργίας στην οποία συμμετέχει η ΠΟΣΠΕΡΤ, αποτελεί ακόμα ένα «κατόρθωμα» της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ που μας εκθέτει στα μάτια όλων των συναδέλφων που μάχονται για τα δικαιώματά μας. Και ένα ακόμη ερώτημα για το τέλος: Ακόμα κι αν κάποιος δεχόταν καλόπιστα το επιχείρημα ότι για την ημέρα της Πέμπτης η απεργία «δεν καλυπτόταν» από τον Νόμο, τότε γιατί δεν κήρυξε η «νομοταγής» ΕΣΗΕΜ-Θ απεργία έστω για την Παρασκευή;

Το κλίμα… μακαριότητας και εφησυχασμού «περί αναβάθμισης» και «εξαίρεσης της ΕΡΤ3 από απολύσεις-εφεδρείες» που επιχείρησαν να περάσουν το τελευταίο διάστημα οι γνωστοί κύκλοι της ΕΡΤ3 και που σχετίζονται άμεσα με τη γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, έχει ακυρωθεί από τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Η συστηματική υπονόμευση της εγρήγορσης και της αγωνιστικότητας των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 πρέπει να αποκρουστεί άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαβρωτική της λειτουργία απειλεί να ενσωματώσει στον παραλογισμό της «νομιμοφροσύνης» ακόμα και εκείνους τους συναδέλφους που διατηρούν κριτική στάση απέναντι στους γκαιμπελίσκους-υπαλλήλους της κυβερνητικής προπαγάνδας…

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΝΟΜΙΜΟΣ» ή «ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ» – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ!

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρες τις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Μόνο σε νόμιμη προκήρυξη κινητοποιήσεων η ΕΣΗΕΜ-Θ (12/10/2011)

Θεσσαλονίκη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αδυνατεί να συμμετάσχει στην σαρανταοκτάωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ και αρχίζει από αύριο στις 6 π.μ.

Πάγια αρχή της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι δεν προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να πληρούνται όλες οι αναγκαίες τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, ώστε να μην τίθενται σε διακινδύνευση θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ για τη συμμετοχή της σε ανάλογες κινητοποιήσεις για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, οι οποίες θα προκηρυχθούν νομίμως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

12 Οκτωβρίου 2011

Η επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν έχει τέλος.

Με το πολυνομοσχέδιο των Βενιζέλου, Ρέππα, Κουτρουμάνη και Μόσιαλου, που προωθείται για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, επιχειρείται η ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ στον δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ. Επίσης επιχειρείται, περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων με την παγκοσμίου πρωτοτυπίας καθιέρωση συλλογικού, για κάθε χώρο εργασίας, πλαφόν 1.900 ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα, στον ιδιωτικό τομέα προωθείται η υπεροχή των επιχειρησιακών ΣΣΕ έναντι των κλαδικών.

Ειδικά για τους δημοσιογράφους, αναγνωρίζοντας τις εκ των πραγμάτων ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες της εργασίας τους, με το σχέδιο νόμου επιχειρείται η δημοσιοϋπαλληλοποίησή τους, γεγονός που οδηγεί στη πλήρη εξάρτηση, υποβάθμιση και χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλες τις Ενώσεις του χώρου των ΜΜΕ, θα αγωνιστεί με όλους τους εργαζόμενους, ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο της ισοπέδωσης, της κατάργησης δικαιωμάτων, που αποκτήθηκαν με αγώνες δεκάδων ετών, τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ και την υποβάθμιση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης.

Σαν πρώτο βήμα αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 13 Οκτωβρίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

ζητώντας:

* Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο

* Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, και

* Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ

Κλιμάκωση αντιδράσεων ενάντια στο «πολυνομοσχέδιο»

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ H

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει τη συνεχιζόμενη επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, καταφέρεται εναντίον τους ένα ακόμα καίριο πλήγμα και επιχειρείται:

 Η ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ στον δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ, με τις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

 Περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων, με την παγκοσμίου πρωτοτυπίας καθιέρωση συλλογικού, για κάθε χώρο εργασίας, πλαφόν 1.900 ευρώ.

 Ουσιαστική κατάργηση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, και γενικευμένη προώθηση των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ειδικά για τους δημοσιογράφους, που η εργασία τους παρουσιάζει  ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες, με το σχέδιο νόμου επιχειρείται η δημοσιοϋπαλληλοποίησή τους. Γεγονός που οδηγεί στην πλήρη εξάρτηση, υποβάθμιση και χειραγώγηση της ενημέρωσης και αποτελεί ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία που πρέπει να διέπει το δημοσιογραφικό λειτούργημα και την ελευθεροτυπία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι αγωνίζεται μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και συντονίζει τις κινητοποιήσεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο της ισοπέδωσης, της κατάργησης δικαιωμάτων, της συρρίκνωσης και υποβάθμισης της Δημόσιας Ενημέρωσης.

Συντάσσεται με όλες τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις για:

 Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο

 Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, και

 Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγ. Παρασκευή, 12/10/2011

Σαν να μην έφτανε η διαχρονικά συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της Δημόσιας Τηλεόρασης υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, έρχεται η παρούσα κυβέρνηση, η πιο ανάλγητη απ’ όλες, να βάλει ταφόπλακα στο παραγόμενο έργο της (κλείσιμο ΕΤ-1, 95,8, βραχέα Θεσ/κης, Ραδιοτηλεόραση, κλείσιμο πομπών κλπ) και όλοι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί και θα ψηφιστούν την οδηγούν στο άμεσο κλείσιμο, ολόκληρης της ΕΡΤ, γιατί της έχουν βάλει βρόγχο που καθημερινά σφίγγει και περισσότερο.

Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, υπακούοντας δήθεν στα κελεύσματα της Τρόικας, αλλά στην ουσία ακολουθώντας τις οδηγίες εξωθεσμικών παραγόντων, ενέταξε την ΕΡΤ στις ΔΕΚΟ και από τότε την αναγκάζει να υπόκειται σε μια νομοθεσία που στραγγαλίζει κάθε παραγωγική δυνατότητα αυτού του οργανισμού, ο οποίος είναι ταγμένος να παράγει ένα ιδιαίτερο προϊόν, πολιτισμικού, ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Πουθενά σε όλη την Ευρώπη στις δημόσιες τηλεοράσεις δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο και ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ανήκει στους πεφωτισμένους της κυβέρνησης.

Στις παρούσες όμως συνθήκες το να μιλά κανείς για τον οργανισμό που δουλεύει και αγαπάει και που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη χάσει 40% περίπου με την προηγούμενη μείωση μισθών, έκαναν την ΕΡΤ πλεονασματική με τον μόχθο και τον ιδρώτα τους και με τη συνεισφορά τους, είναι σαν «να κοιτάζει το δέντρο και να μην βλέπει το δάσος» και μάλιστα τη στιγμή που μια ανίκανη κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο σκούπα, για «συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία – απολύσεις και άλλες διατάξεις», τινάζοντας στον αέρα Σύνταγμα, ΣΣΕ, εργατικό δίκαιο, συνδικάτα, κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα. Ένα πολυνομοσχέδιο που βάζει στο γύψο της απόλυτης φτώχειας και αναξιοπρέπειας δημόσιους υπαλλήλους, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχους και ανέργους.

Στην πραγματικότητα βέβαια πρόκειται για μια κυνική κυβέρνηση που εκτελεί με μεθοδική ψυχραιμία το συμβόλαιο θανάτου των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας, συμβόλαιο που της έχει αναθέσει η Τρόικα και οι δανειστές.

Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τη Χώρα και το λαό μας!

Ο γενικός ξεσηκωμός για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και των πολιτικών της είναι η μόνη λύση.

ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ.

Ξεκινήσαμε με 48ωρη απεργία Πέμπτη 13/10/11 και Παρασκευή 14/10/11 και συνεχίζουμε….

Η Ομοσπονδία μας καλεί κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει δυναμικά στις πανεργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα της 18ης και 19ης Οκτωβρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΧΟΥΜΕ Σ.Σ.Ε., ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ !

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ !

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Τραγελαφικό: Οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ3 δεν απεργούν αλλά… «απεργούν», σύμφωνα με απόφαση της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ!”

  1. Δεν είναι απλά πρόθυμοι, είναι πολιτικά προσκυνημένοι και δωσίλογοι της κυβερνητικής αλήτικης κλίκας που κυβερνά τον τόπο. Αυτό που κάνουν είναι να διεκδικούν ρόλο για την επόμενη ημέρα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: