ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην Εργασιακή Συνέλευση της ΕΡΤ3 την Παρασκευή 14/10 στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Μετά από απαίτηση της εργασιακής βάσης της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ3, οι τρεις εργασιακοί εκπρόσωποι καλούν αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι σε εργασιακή συνέλευση στον 3ο όροφο του κτιρίου της ΕΣΗΕΜ-Θ στην οδό Στρ. Καλλάρη. 

Οι ραγδαίες δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζόμενους ΚΑΙ στην ΕΡΤ3 (σχεδιαζόμενες απολύσεις-εφεδρείες, περικοπές, χαράτσια, καρατόμηση βασικών επιδομάτων, συγχωνεύσεις-καταργήσεις ραδιοφώνων και σενάρια περί υπαγωγής της ασφάλισης στο… ΙΚΑ!), επιτάσσουν τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, προκειμένου να αποφασίσουμε από κοινού τον τρόπο της αντίδρασής μας απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα, πέρα από τις λογικές των συνεχών «διαβουλεύσεων» με τα αφεντικά που ακολουθούν συγκεκριμένοι φιλομνημονιακοί κύκλοι της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Να μη λείψει κανείς! Ούτε από την τηλεόραση, ούτε από τον «102fm», ούτε από τον «9.58fm», ούτε από τα «Βραχέα» !

Δεν μπορούν κάποιοι να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Να πάρουμε θέση!

Να αποφασίσουμε αμεσοδημοκρατικά και αδιαμεσολάβητα για το δικό μας μέλλον που το υποθηκεύουν τροϊκανοί, κυβέρνηση και τραπεζίτες.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ για Πέμπτη και Παρασκευή με τη γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να έχει αρνηθεί να κηρύξει απεργία και στην ΕΡΤ3 με το πρόσχημα ότι μπορεί να κηρυχθεί… «παράνομη»! ; Έτσι, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 περιφέρονται σαν τα… φαντάσματα στους χώρους δουλειάς, αφού η ΠΟΣΠΕΡΤ απεργεί και όπως είναι λογικό, δεν βγαίνει τίποτα στον αέρα!

Ολοι/όλες στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Advertisements

12 Σχόλια to “ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην Εργασιακή Συνέλευση της ΕΡΤ3 την Παρασκευή 14/10 στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ”

 1. Ένα πουλάκι μου είπε Says:

  Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Μάκης Βοϊτσίδης προσπαθούσε να πείσει έναν από τους εργασιακούς εκπροσώπους της ΕΡΤ3 ότι δεν χρειάζεται να γίνει εργασιακή συνέλευση… Ως επιχείρημα χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων ότι γίνονται… «διαβουλεύσεις» με την πίεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, να υπάρξει απόφαση για «εξαίρεση» της ΕΡΤ από εφεδρείες-απολύσεις κλπ. Δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, επειδή κάποιοι παίζουν στα τηλέφωνα με παράγοντες σε Βρυξέλλες και αλλού, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 πρέπει να παρακολουθούν άλαλοι! Ο άνθρωπος είναι αμετανόητος. Τελικά, δεν του πέρασε…

 2. Και στο γραφείο του ΑΠΕ στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, να μη γίνει εργασιακή συνέλευση ούτε να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας, όπως πρότειναν αρκετοί, για τη συνδικαλιστική αστοχία που άφησε εκτεθειμένους τους εργαζόμενους απέναντι στους συναδέλφους τους στην Αθήνα που απεργούσαν.
  Τσιμουδιά λοιπόν, το πρόβλημα θα λυθεί εκ των έσω …….

 3. Έχουν «ξεφύγει». Φοβούνται τις συνελεύσεις και τα ψηφίσματα! Φοβούνται ακόμα και την… «πράσινη» σκιά τους, οι συνεργάτες της κατοχικής κυβέρνησης. Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα και δεν τους σώζει τίποτα.

 4. Ποιος φταίει στο ΑΠΕ;; Ο εργασιακός έχει κάθε δικαίωμα να συγκαλέσει εργασιακή συνέλευση και μετά να ενημερώσει το Δ.Σ για τις αποφάσεις των εργαζομένων. Το Δ.Σ ακούει τους εργαζόμενους, και κατόπιν παίρνει την δική του απόφαση . Οι εργαζόμενοι αν αισθάνονται πραγματικά εκτεθειμένοι, τότε ας κάνουν εργασιακή, ή ας βγάλουν ψήφισμα με υπογραφές για να μιλήσουν. Ποιος τους εμποδίζει;

 5. Απολυμένος ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ Says:

  Oι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ (ούτε ένας δεν εμφανίστηκε στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση) καλό θα είναι να ξεκουνηθούν από τις πολυθρόνες τους και να ενωθούν με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου! Να κατεβούν στο δρόμο! Με το τηλεκοντρόλ στο χέρι δεν πρόκειται να τους ακούσει κανείς! Μια καλή ευκαιρία είναι αύριο Παρασκευή να πάνε στην εργασιακή συνέλευση που καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Τα προβλήματά τους είναι κοινά με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ3. Έχουν να συζητήσουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Σιγά μην χρειάζεται η άδεια του κάθε γραφειοκράτη συνδικαλιστή για να μπορέσουν να συντονιστούν μεταξύ τους!
  Ρίξτε την ιδέα στους συναδέλφους. Η αυριανή ημέρα είναι μια καλή ευκαιρία, όσοι μπορούν, να το κάνουν. Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο Εμποροβιομηχανικό, μπορούμε να έρθουμε, όπως είπε κάποιος παραπάνω, στην Ένωση και να συνενοηθούμε πώς θα προχωρήσουμε.
  Ή θα πολεμήσουμε όλοι μαζί και θα νικήσουμε, ή θα πολεμήσουμε χωριστά και θα ηττηθούμε!

 6. Kali idea! Ferte mazi pano kai ntountoukes! Xreiazontai!

 7. Ιδού και η ΔΗΛΩΣΗ της ΕΟΔ που αναφέρθηκε παραπάνω. Και λοιπόν; Επειδή βγήκε αυτή η ανακοίνωση, εμείς δεν πρέπει να… κάνουμε εργασιακή συνέλευση στην ΕΡΤ3, κ. Μάκη μας;
  Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;;;!!!

  Την παραθέτουμε:

  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ:
  «ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ»

  13 Οκτωβρίου 2011

  Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) σε ανακοίνωση, που εξέδωσε, καλεί την ελληνική Κυβέρνηση να μην εντάξει τους δημοσιογράφους των Δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης στο ενιαίο μισθολόγιο καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με το να τους θεωρεί δημόσιους υπάλληλους.

  Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

  «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι

  Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκφράζει την αντίθεσή της στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να ενσωματώσει τους δημοσιογράφους, που εργάζονται σε δημόσια ΜΜΕ, στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

  «Το να εργάζεται δημοσιογράφος σε δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης δεν σημαίνει ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, μάλλον το αντίθετο: οι δημοσιογράφοι λογοδοτούν στο κοινό και πρέπει να διατηρούν την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία τους από τις κυβερνήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ Άρνε Κένιγκ. «Θα ήταν εξαιρετικά κακό μήνυμα για την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων να ενσωματωθούν στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα», πρόσθεσε ο ίδιος.

  Η ελληνική κυβέρνηση, υπό την πίεση ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών οργανισμών θέλει να εντάξει όλους τους εργαζόμενους σε δημόσια Μέσα Ενημέρωσης σε ενιαίο μισθολόγιο, που θα ισχύει για το σύνολο του δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ) και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα θεωρούνται απλώς δημόσιοι υπάλληλοι και δε θα καλύπτονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του δημοσιογραφικού κλάδου.

  «Η ένταξή μας στο καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων είναι περιοριστική για τον ρόλο μας ως ανεξάρτητων δημοσιογράφων», τονίζουν τα μέλη της ΕΟΔ, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜ-Θ. «Πρέπει να διασφαλίσουμε για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ την ελευθερία τους να ενημερώνουν το κοινό σε μία περίοδο που αυτό επιζητεί αξιόπιστη, νηφάλια και απροκατάληπτη Ενημέρωση. Η ελευθερία αυτή κατοχυρώνεται επίσης από την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των δημοσιογράφων».

  Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί τον έλληνα υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Τύπου, Ηλία Μόσιαλο, να λάβει υπόψη του όλα τα παραπάνω στοιχεία και υπενθυμίζει στις ελληνικές αρχές ότι η ανεξαρτησία των δημοσίων ΜΜΕ καθορίζεται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θέτει το Συμβούλιο της Ευρώπης και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 8. Η ανακοίνωση αυτή είναι μια γροθιά στο κατεστημένο. Βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Σπάει τα δόντια του Βενιζέλου που δεν θα μπορεί πλέον να μασάει μπιφτέκια (τα κατάπινε ούτως ή άλλως), Κρύβει τον ήλιο από την γή, κάνει την διάσπαση του ατόμου να φαίνεται παιχνίδι, κόβει πιο πολύ και απο διαμάντι, ζεσταίνει περισσότερο και από σαλέπι και κυρίως είναι πιο πυκνή από το μουστάκι του ΓΑΠ. Προσκυνάτε την ΕΟΔ κοπρόσκυλα. ΕΟΔ RULES!!! Ε.Ο.Δ Έπαναστάτες Ομοϊδεάτες Δικηγόροι

 9. E, αφού τα «ευρωπαϊκά πρότυπα», το «Συμβούλιο της Ευρώπης» και η… «ευρωπαϊκή νομοθεσία» μπαίνουν στον χορό, ε τότε, σωθήκαμε αδέρφια! Ο Μόσιαλος θα τα ακούσει και θα τρέξει να εξομολογηθεί, να μετανοήσει και να πει χίλιες φορές ήμαρτον! Μετά θα πάει να μονάσει στο Άγιον Όρος μαζί με τον άγιο Ονούφριο, ανηψιό του Βησαρίωνα που έλιωσε επίσης αμέσως μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας των Αγίων της Δημοσιογραφίας!

  Βρε δεν τα αφήνετε αυτά που μας ζητάτε και 30 ευρώ από πάνω για να μας βάλετε μια σφραγιδούλα στη Διεθνή δημοσιογραφική ταυτότητα; Να επιστρέψει η ΕΟΔ, αν θέλει να βοηθήσει, τα χρήματα και να τα καταθέσει σε απεργιακό ταμείο για τους εκατοντάδες άνεργους δημοσιογράφους συναδέλφους μας που πλήττονται από τις πολιτικές της τρόικας και λοιπών «αξιωματούχων» της Ευρώπης, με τους οποίους συνηθίζουν να βγαίνουν για… «φαγητό» οι αξιότιμοι Ευρωπαίοι συνάδελφοι…

 10. ZHTΩ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!

  Συγγνώμη, πού πουλάνε καλσόν; Γιατί αυτό, το ‘σκισα!!!

  Nα ματαιωθεί τώρα η εργασιακή της ΕΡΤ3 και να πάμε εκδρομή στο Κάτω Νευροκόπι να μαζέψουμε πατάτες. Γιατι να πάμε εκεί; Έτσι. Γούστο μας. Αυτό δεν κάνουν εξάλλου και οι δυο τρεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ; Του κεφαλιού τους. Μόνη τους βγάζουν τις ανακοινώσεις, μόνοι τους «λυπούνται», μόνοι τους πανηγυρίζουν, μόνοι τους αποφασίζουν να μην κάνουν απεργίες. Γι’ αυτό έχουν μείνει μόνοι τους… Σαν την κυβέρνηση που δεν τολμάει πουθενά να εμφανιστεί σε δημόσιο χώρο… Μοναξιάααααααα….

 11. Αγανακτισμένος Μακεδόνας Says:

  Δεν ξέρω, αλλά γιατί αυτοί οι δυο-τρείς του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ που λυπούνται, φοβούνται, κατουριώνται κλπ στον χαμό που εξαπόλυσαν οι κατοχικοί, μου θυμίζουν τον… Δήμο Σταρένιο σε παλιές ελληνικές ταινίες που παίζει τον λαδέμπορο και εκείνον που ζητάει νοίκια μές στην κατοχή; Κάποιες στογμές δε, τους βλέπω σαν εκείνους τους κουκουλοφόρους δοσίλογους… Χάϊλ Τρόϊκα, Μνημόνιο Ούμπερ Άλλες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: