ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ατομικές συμβάσεις και 70 απολύσεις απλήρωτων εργαζομένων!- Η τρομοκρατία και η κυνικότητα των αφεντικών…

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 

Στο αποκορύφωμά της βρίσκεται η ανηθικότητα των κάθε είδους αφεντικών (δεν περιμένουμε και κάτι το διαφορετικό από δαύτους) στη σημερινή εποχή της κρίσης που τα ίδια δημιούργησαν και στην περίπτωση του συγκροτήματος της Μακεδονίας εκδηλώνεται στην πιό χυδαία μορφή της. Αφού ιδιοκτησία και εκδότρια έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια τους εργαζόμενους, με την καθυστερημένη καταβολή των μισθών τους, τις αμέτρητες αθετημένες υποσχέσεις τους για εξομάλυνση της μισθοδοσίας, τις περικοπές μισθών που επέβαλε με το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας για 100 μέρες (ελέω κατοχικής κυβέρνησης και τροϊκανών πολιτικών), τη συνεχή κινδυνολογία και τρομοκράτηση των εργαζομένων και έχοντάς τους τώρα 3 μήνες απλήρωτους (γι αυτό και από χθες κάνουν επίσχεση εργασίας), ήρθαν σήμερα διά στόματος της εκδότριας Β. Σουλοπούλου να μας πούν ότι θα μας δώσουν έναν μισθό μαζί με… 70 απολύσεις.

 Σε συνέχεια όλων προηγούμενων ενημερωτικών σημειωμάτων μας, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προεδρείων των τριών συνδικαλιστικών μας ενώσεων με την εκδότρια των εφημερίδων. Εμβρόντητοι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί μας άκουσαν την Σουλοπούλου να τους λέει ότι έχει εκπονήσει ένα σχέδιο επιβίωσης των εφημερίδων, εφαρμόζοντας από αύριο Τετάρτη πρόγραμμα μείωσης μισθολογικού κόστους! Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται: προτάσεις προς όποιους κρίνει η διοίκηση για εθελουσία έξοδο, στη συνέχεια προσκλήσεις προς άλλους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων ισχύος τριών χρόνων με μειωμένους μισθούς σε σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις και τέλος απολύσεις περίπου 60-70 εργαζομένων (δηλ. από 190 θα μείνουν 120). Το… καλύτερο ήρθε στο τέλος, όταν είπε πως αν στο τέλος της τριετίας υπάρχει κερδοφορία, τότε το 40% αυτής θα πάει στους εργαζόμενους (20% στους μισθούς και 20% σε μπόνους).

Η ίδια είπε ότι ο ιδιοκτήτης Γ. Ρήγας δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μείνει επενδυτικά στις εφημερίδες και αυτό το σχέδιό της αποτελεί δική της προσπάθεια να πείσει τον μεγαλομέτοχο να μπεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης στο οποίο έχει ενταχθεί η επιχείρηση. Η Σουλοπούλου είπε ότι την Πέμπτη-Παρασκευή θα καταβληθεί ένας μισθός, αλλά από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξέρει τι θα γίνει με τα υπόλοιπα δεδουλευμένα. Η όλη δε διαδικασία διαβουλεύσεων-σφαγής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, οπότε το όλο σχέδιο θα υποβληθεί προς έγκριση στον ιδιοκτήτη, για να αποφασίσει τελικά… αν θα μείνει στις εφημερίδες!

Όπως ήταν φυσικό, στις τάξεις των εργαζομένων σήμανε συναγερμός και πραγματοποιήθηκε κοινή εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων στις εφημερίδες. Εκτός δύο διευθυντικών στελεχών, κανένας άλλος εκ των παρευρισκομένων στην αίθουσα συνελεύσεων του τρίτου ορόφου της ΕΣΗΕΜΘ δεν τοποθετήθηκε υπέρ του να δεχθούν οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις οτιδήποτε προς συζήτηση σχετικά με το σχέδιο σφαγής της εκδότριας. Απαράδεκτο, πρόστυχο, αντεργατικό, αντιανθρώπινο και άλλα τέτοια ακούστηκαν στην κατάμεστο αμφιθέατρο, όπου το τελικό ομόθυμο ΌΧΙ ήρθε ως φυσική κατάληξη των όσων ελέχθησαν. Οι εργαζόμενοι δεν είναι δυνατόν να δεχθούν όρους και διαδικασίες σφαγής τους σε δόσεις. Και δεν είναι τυχαίο αυτό που υποστηρίχθηκε από όσους μίλησαν: Να μην δεχθούμε να διαπραγματευτούμε με τέτοιους εκβιασμούς, να μην υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών, να μην δεχθούμε τις απολύσεις αυτών που έχουν κάνει τόσα χρόνια υπομονή με την αναλγησία της εκδότριας.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΈΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ.

 

Advertisements

14 Σχόλια to “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ατομικές συμβάσεις και 70 απολύσεις απλήρωτων εργαζομένων!- Η τρομοκρατία και η κυνικότητα των αφεντικών…”

 1. Μου άρεσε το σχόλιο συναδέλφου που μίλησε γλαφυρότατα. Είπε ότι κυβέρνηση και αφέντικα, γενικά προσπαθούν να βάλουν έναν πατο στο…όποιο βαρέλι… Στην περίπτωση της Μακεδονίας, το αφεντικό προσπαθεί να βάλει ένα βαρέλι στον…πατο μας.
  Συνάδελφοι στην Μακεδονία μην μασάτε. Αξιοπρέπεια… Θα τα πούμε στους δρόμους.

 2. Εδώ Αυλίδα. Εδώ Αυλίδα. Σας ομιλούμε από τον πρώτο όροφο. Παρακαλώ οι Ιφιγένειες να προσέλθουν για να υπογράψουν έχοντας τα κινητά τους ανοιχτά για περισσότερες διευκρινήσεις!!!

 3. Ας μην ξεχνάμε τα παπαγαλάκια (περισσότερα του γνωστού ενός) που είπαν ότι «είναι προτιμότερο να χυθεί λίγο αίμα από το να χυθεί πολύ αίμα».
  Ας μην ξεχνάμε όλους αυτούς που έκαναν λόγο για «σωφροσύνη», δηλαδή για υποταγή στις εργοδοτικές απαιτησεις.
  Δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ αυτούς που προπαγανδίζουν τις θέσεις της εργοδοσίας «για το καλό μου».
  Αυτοί είναι που θα (συνεχίσουν να) προπαγανδίζουν τις κυβερνητικές – τροϊκανές θέσεις από τις στήλες τους.
  Αυτούς θα βρούμε απέναντί μας όταν το ποτάμι της οργής θα φουσκώσει και θα τα παρασύρει όλα.

 4. Αγανακτισμένος Μακεδόνας Says:

  Αλήθεια, εκτιμάει κανείς εκ των διοικήσεων (πάσης φύσεως…) ότι υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθούν τέτοια σχέδια και δεν θα… «χυθεί αίμα» (και δεν εννοούμε των εργαζομένων);!
  Θα είμαστε παντού μπροστά τους και είναι οικτρά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν έτσι οικογενειάρχες ανθρώπους που απλά εργάζονταν κανονικά.
  Και δεν «τελειώνει κανενός είδους πάρτυ και το φαγοπότι με χρυσά κουτάλια», όπως ειρωνικά και κυνικά είπε εις εκ των πασόκων της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ -κάτι ξερει αυτός από τέτοια…

 5. H Σουλοπούλου κάνει τη δουλειά της. Ποια είναι αυτή; Το ξεκλήρισμα. Ως μαντρόσκυλο του Ρήγα φυλάει και φοβίζει τα πρόβατα. Αν χρειαστεί κι όταν δοθεί εντολή το παίζει και κακός λύκος. Το παίζει βέβαια και εκδότρια αλλά την τύφλα της. Δεν ξέρει τι είναι μονόστηλο. Κι εσείς πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας και να διασφαλίσετε δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας. Και να τους χαλάσετε τα σχέδια. Τα αφεντικά σ’ αυτή τη φάση της καπιταλιστικής αναπροσαρμογής, είναι πολύ σκληρά. Αλύπητα. Κι εσείς έτσι πρέπει να γίνετε. Αλλιώς κάτι φωνές «ρεαλιστικές», οι σειρήνες της υποταγής, οι δήθεν και οι μουράτοι, θα πάρουν ιδεολογικό κεφάλι, θα σπείρουν τον φόβο και τότε… κλάυτα Χαράλαμπε. Στην κόντρα μέχρι το τέλος.

 6. Συνάδελφοι γερά. Ο πόλεμος μαίνεται. «Κλειδιά» η αλληλεγγύη, η (αυτο)οργάνωση και η δράση. Το «μαγαζί» είναι δικό σας.

 7. Εμ ο άλλος; ο λογοτέχνης ντε… ο συνταξιούχος… που ξαφνικά θυμήθηκε ότι υπάρχει και εργασιακή συνέλευση και προβλήματα στην εφημερίδα και ήρθε με τα φώτα του να φωτίσει τα σκοτάδια μας.
  Προτιμά, λέει μια εφημερίδα πετσοκομμένων, τρομοκρατημένων και υποτακτικών δημοσιογράφων παρά μια κλειστή εφημερίδα. Γιατί πως θα νοιώθουν άραγε όλοι αυτοί που θα μείνουν, αν αφήσουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της κ. Σουλοπούλου και του Ρήγα; Απόλυτα εξαρτώμενοι από τα σχέδια, τις επιταγές και τα συμφέροντα της εργοδοσίας, χωρίς ίχνος αντίστασης. Αυτά η διάνοια του καλού συναδέλφου – λογοτέχνη δεν τα αντιλαμβάνεται ή επιχειρεί να κλείσει δια των παρεχόμενων υπηρεσιών του το νέο του συμβόλαιο στη «μετά σφαγή εποχή», διασώζοντας την πνευματώδη, λέω τώρα, στήλη του και διασώζοντας εαυτώ από την κατάθλιψη και την ανία της πρώτης συνταξιοδοτικής περιόδου; ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!! Η τρομοκρατία διά της λογοτεχνικής γραφίδας.
  Δείγμα της υποταγής του πνεύματος και της ελληνικής διανόησης στις αδήριτες επιταγές της τρόϊκας και των καιρών….

 8. Τι τα θέλετε;

  Εάν είσαι λογοτέχνης με κατοικία στο Πανόραμα, τα βλέπεις όλα αφ΄ υψηλού… Εχει θέα από εκεί ψηλά…

 9. Ολίγιστος και… λυγισμένος για τον Σκαμπαρδώνη!!!!!!!! φαντάζομαι αναφέρεστε;

 10. Μπουχτισμένος Says:

  Το κοματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ και μόνιμος αρχιδιαπλεκόμενος των media λιγουρεύεται ήδη τη θέση του γενικού δερβέναγα σε ένα συγκρότημα -φερέφωνο με ελάχιστη αξιοπιστία και εξαθλιωμένους υπαλληλίσκους-δουλοπάροικους.
  -Καλύτερα να καείς παρά να σιγοσβύσεις
  -Ότι κάνουμε στη ζωή αντηχεί στην αιωνιότητα

 11. Μην ανησυχείτε συνάδελφοι. Ο μέγας συνδικαλιστής πρόεδρος της Ένωσης θα διαπρέψει και πάλι αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά (μετά τον Αγγελιοφόρο) ότι η μόνη σύγχρονη και αποτελεσματική απάντηση στα προβλήματα των εργαζόμενων είναι ο «ρεαλιστικός συνδικαλισμός» (για τους αδαής ο όρος είναι δικής του επινόησης).
  Έτσι σύντομα και μέσα από διαπραγμάτευση ο πρόεδρός μας θα κατορθώσει να αποτρέψει τις ατομικές συμβάσεις πείθοντας πρώτα την εργοδοσία (και μετά τους «τεχνικά» τρομοκρατημένους εργαζόμενους) ότι είναι πολύ καλύτερη η λύση της επιχειρησιακής σύμβασης. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πετύχει ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των απολύσεων από 70 σε 69.
  Όλα αυτά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες συνελεύσεων κλπ

 12. Αλεξανδρίδης Says:

  Εχω εντυπωσιαστεί απο την παπαρολογία των ανώνυμων. Άντρακλες, ευθείς, ειλικρινείς, «αγωνιστές» με κουκούλες που δοξαζονται κρυπτόμενοι και ξεφτελίζονται στο φως, έτοιμοι να κλαψουρίζουν: δεν ήμουν εγώ… Κρίμα και ντροπή!

  • Εμείς δεν έχουμε εντυπωσιαστεί καθόλου από την διαπλεκόμενη μακακία που σε δέρνει. Μη μας προκαλείς. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για να παίζεις με τα νεύρα μας. Όταν αρχίσουν τα «όργανα» δεν θα έχεις την πολυτέλεια να υπερασπίζεσαι τόσο εύκολα τις όποιες «ρεαλιστικές» σοσιαλιστικές λύσεις. Η οργή του λαού είναι επικίνδυνη. Δες τι έπαθε ο φίλος σου Δανιηλίδης. Το τελευταίο είναι συμβουλή και όχι απειλή. Άλλωστε στις συνελεύσεις, σου λέμε κατάμουτρα τι σκεφτόμαστε…

 13. Αλεξανδρίδης Says:

  Τρέμω δημοκράταρε τρέμω. Είσαι τρομερός με την κουκούλα που φοράς. Ακου Αρταξέρξης. Εμένα κάτι για θρασυδειλίδη μου φαίνεσαι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: