Και πάλι νόμιμη η απεργία στον Αγγελιοφόρο. Προκλητικοί οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας στο δικαστήριο.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, σε δεύτερη συνεχόμενη δίκη, το δικαστήριο έκρινε και πάλι νόμιμη την 24ωρη σημερινή απεργία που πραγματοποιούσαν οι δημοσιογράφοι του Αγγελιοφόρου, ζητώντας την ανάκληση των τελευταίων απολύσεων. Αυτήν την φορά, το δικαστήριο «ξεζούμισε» με ερωτήσεις τον γενικό διευθυντή της εφημερίδας, ο οποίος απεγνωσμένα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις απολύσεις που έκανε, με υπερβολές, ανακρίβειες, αλλά και ψέματα.

Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο ίδιος ενέπλεξε στην διαδικασία των απολύσεων το … «σωματείο», υποστηρίζοντας ότι κάποιος από την ΕΣΗΕΜ-Θ, επικοινώνησε με την διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού για να ασκήσει πιέσεις και να απολυθούν άλλοι αντί άλλων.. Όταν όμως ρωτήθηκε ποιος έκανε τέτοια παρέμβαση, μάσησε τα λόγια του επανειλημμένως, δείχνοντας πως έλεγε αρλούμπες… Τα λόγια του Κυριακίδη, προκάλεσαν αρκετές φορές τις διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων εργαζόμενων του Αγγελιοφόρου, ειδικά σε μια περίπτωση, όταν εξοργισμένος συνάδελφος ξέσπασε εναντίον του, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του δικαστήριου να διατάξει την αποχώρηση του εργαζόμενου από την αίθουσα. Η δε παρουσία του νομικού συμβούλου του Αγγελιοφόρου, ήταν απαράδεκτη πέρα ως πέρα, καθώς έφτασε σε σημείο να κάνει ακόμη και μορφασμούς προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος με απανωτές ερωτήσεις προσπαθούσε να καταλάβει τον λόγο που η εταιρεία συμπεριφέρθηκε με τέτοια σκληρότητα. Φυσικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον έβαλε στην θέση του και ο δικηγόρος απέφυγε να επαναλάβει άλλους θεατρινισμούς μαζί του..

Το σκεπτικό του δικαστηρίου και σε αυτήν την περίπτωση, ανέφερε ότι η εργοδοσία όφειλε να προχωρήσει σε διαβούλευση με την ΕΣΗΕΜ-Θ πριν προχωρήσει στις μαζικές απολύσεις, προκειμένου να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής κατάστασης, για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται στην εφημερίδα και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων εμφανίζεται διατεθειμένη να συνεχίσει τον αγώνα, προκειμένου να επιστρέψουν οι απολυμένοι συνάδελφοι…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: