«Σφαλιάρα» του δικαστηρίου στην διοίκηση Μπακατσέλου. Νόμιμη η απεργία στον Αγγελιοφόρο. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων.

Την υπεροψία τους που εξέφρασαν με τον πλέον αδίστακτο τρόπο, πετώντας στον δρόμο 20 εργαζόμενους, ετοιμαζόμενοι μάλιστα να διώξουν και άλλους, πληρώνουν οι διοικούντες τον Αγγελιοφόρο, μετά το ράπισμα του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε νόμιμη την σημερινή απεργία στο φύλλο. Το κύριο σκεπτικό του δικαστηρίου, αφορούσε στο ότι δεν τηρήθηκε καμία διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων, εν προκειμένω με την ΕΣΗΕΜ-Θ, πριν αρχίσει η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που φανταζόμαστε θα έκρυψε τα χαμόγελα του νομικού συμβούλου και του γενικού διευθυντή του συγκροτήματος, οι οποίοι γεμάτοι αυτοπεποίθηση στο δικαστήριο φαίνονταν σίγουροι ότι η απεργία θα κηρυχτεί παράνομη και ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους για να βγει το Κυριακάτικο φύλλο και να βγουν λίγα ακόμη χρήματα για την εταιρεία…. Στην διάρκεια της δίκης, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Α.Κυριακίδης, προκάλεσε αρκετές φορές, πότε λέγοντας ότι «οι δημοσιογράφοι έχουν πάρα πολλές δουλειές» και πότε λέγοντας ότι η πλειοψηφία παίρνει πάνω από 2000 ευρώ μισθό . Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρωτούσε τον γ.διευθυντή για το αν οι απολυμένοι είχαν δεύτερη δουλειά, αναφέροντας μάλιστα τα ονόματα των απολυμένων ένα προς ένα, τότε αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο μέτρο από την εταιρεία, καθώς ο Κυριακίδης μασούσε τα λόγια του. Για την κατάργηση του Αθλητικού φύλλου, ο Κυριακίδης είπε ότι έγινε καθώς δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για τα αθλητικά της εφημερίδας από το αναγνωστικό κοινό, ενώ αναφέρθηκε και πάλι στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας επισημαίνοντας ότι οι ζημιές ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια, για αυτό και οι απολύσεις ήταν επιβεβλημένες. Χωρίς καμία αναστολή, ο γενικός διευθυντής είπε και το εξής απίστευτο. Πως αν οι εργαζόμενοι συνεχίσουν τις απεργίες, τότε η εταιρεία θα χάσει και άλλα έσοδα και θα κάνει και άλλες απολύσεις. Δηλαδή περιμένει από τους εργαζόμενους, να σιωπήσουν για τις απολύσεις των συναδέλφων τους και να κατεβάσουν χαμηλά το κεφάλι, δουλεύοντας μέχρι να έρθει η σειρά τους. Υποστήριξε επίσης ότι οι απολύσεις δεν ήταν «ομαδικές» καθώς όπως είπε, άλλοι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από την εταιρεία την Παρασκευή που ήταν 31 Σεπτεμβρίου και άλλοι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Ευτυχώς το δικαστήριο στην προκειμένη περίπτωση, στάθηκε υπεύθυνα στις περιστάσεις, βγάζοντας μια σωστή απόφαση, όχι μόνο επειδή δικαίωσε τους δημοσιογράφους, αλλά γιατί δεν υιοθέτησε τις απαράδεκτες τοποθετήσεις της εταιρείας.  Φυσικά και η απόφαση του δικαστηρίου από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα για τον αγώνα των δημοσιογράφων προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις. Είναι μόνο μια από τις μάχες που πρέπει να δοθούν μέχρι την τελική δικαίωση και είναι σίγουρο ότι η εταιρεία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια καθώς έχει δείξει ποιες είναι οι προθέσεις της. Εννοείται πως τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στο άμεσο μέλλον, για αυτό και οι εργαζόμενοι με την ΕΣΗΕΜ-Θ, πρέπει να χαράξουν από τώρα την πορεία τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: