24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτης 5/10 – Συγκέντρωση εργαζομένων ΕΡΤ3 – ΑΠΕ/ΜΠΕ στις 10.30 π.μ. στο ΕΚΘ

Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ καλεί τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί στο ΕΚΘ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ως αντίδραση στις απολύσεις-εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Η παρουσία και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση-πορεία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΜΜΕ είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να εκφραστεί εμπράκτως η αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της τροϊκανικής κυβέρνησης του Μνημονίου που σχεδιάζει να πειραματιστεί με τις αντοχές μας ΚΑΙ σε οργανισμούς όπως η ΕΡΤ3 και το ΑΠΕ/ΜΠΕ αλλά και τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης. Αυτό το πείραμα αφορά και τον ιδιωτικό τομέα του Τύπου αφού οι εξελίξεις είναι δραματικές σε μεγάλες εφημερίδες όπως ο «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» (21 απολύσεις τα τελευταία 24ωρα!) και η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (απλήρωτοι για 100 ημέρες!).

Η συμμετοχή των εργαζομένων ΟΛΩΝ των Μέσων που δέχονται την εργοδοτική επίθεση στη συγκέντρωση της Τετάρτης, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προκειμένου να εκφραστεί η βούλησή μας να αγωνιστούμε με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ενάντια στους σχεδιασμούς κράτους-εργοδοτών.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί σε 24ωρη Απεργία σε ΕΡΤ3 και ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εργασιακή εφεδρεία (από τις 6 π.μ.), χωρίς να καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση…

Πάντως, και οι «Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3» καλούν σε συγκέντρωση στο ΕΚΘ στις 10.30 το πρωί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30 το πρωί στο ΕΚΘ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ακολουθούν οι ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και του ΕΚΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΜ-Θ

Απεργία σε ΕΡΤ3 και ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εργασιακή εφεδρεία (4/10/2011)

Θεσσαλονίκη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών αντιδρά στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στην ΕΡΤ3 και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κηρύσσοντας και στα δύο αυτά Μέσα εικοσιτετράωρη απεργία αύριο, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου (από τις 6 π.μ.).

H ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι ο ισοπεδωτικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας δεν είναι απλώς ατελέσφορος, αλλά εντείνει ανισότητες, προκαλεί προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και δεν λύνει απαραιτήτως αυτά που τυχόν υπάρχουν.

Η ΕΡΤ 3 και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτελούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις οργανισμών που λειτουργούν με εξαιρετικό λόγο κόστους προς το παραγόμενο έργο. Συνεπώς δεν προκύπτει σε αυτούς πεδίο που θα βελτιωθεί από την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας. Αντιθέτως, θα διαταραχθούν εις βάρος της δημόσιας Ενημέρωσης δύο αποτελεσματικά και λειτουργικά σχήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΘ

Θέμα : 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ τις ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ=ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και σε όλες τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που εντάσσονται στην «εργασιακή εφεδρεία».

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σας καλεί να συμμετέχετε καθολικά στην Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική και να απαιτήσουμε να πάρουν πίσω το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που αποτελεί προθάλαμο για την ανεργία.

Να απαιτήσουμε ανασυγκρότηση υπηρεσιών που θα αξιοποιεί παραγωγικά ΟΛΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στους οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Δεν περισσεύει κανένας.

ΟΛΟΙ  οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και τον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα στην 24ωρη Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση μπροστά στο Ε.Κ.Θ στις 10.30 π.μ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ

Advertisements

3 Σχόλια to “24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτης 5/10 – Συγκέντρωση εργαζομένων ΕΡΤ3 – ΑΠΕ/ΜΠΕ στις 10.30 π.μ. στο ΕΚΘ”

 1. Μαύρα κοράκια Says:

  Μέλη της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ, βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση των απολύσεων, των περικοπών και των εφεδρειών, παρότι ισχυρίζονται στις πλειοψηφικές ανακοινώσεις τους ότι είναι αντίθετοι.

  Απορρίπτουν συστηματικά τα αιτήματα για έκτακτες εργασιακές συνελεύσεις π.χ. στην ΕΡΤ3, ενώ κρίνουν «χρήσιμο» να μην καλέσουν σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους σε ΕΡΤ3, ΑΠΕ/ΜΠΕ στην απεργιακή κινητοποίηση της 5ης Οκτώβρη. Απεργίες και στάσεις εργασίας «ξέρουν» να κηρύσσουν στη χάση και στη φέξη (ακολουθώντας συνήθως τις αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ) αλλά το να καλέσουν τον κόσμο να διαδηλώσει στους δρόμους, το φοβούνται και οι ίδιοι, όπως και η κυβέρνηση της τρόικας.

  Γι’ αυτό, οι πρωτοβουλίες των ίδιων των εργαζομένων, τούς έχουν ξεπεράσει και τους έχουν θέσει στο περιθώριο της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

  Ένα είναι σίγουρο: Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό…

  Καλύτερα έτσι γιατί πλέον γνωρίζουμε ποιοι είναι με τους εργαζόμενους και ποιοι με τη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση…

 2. ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ Says:

  Οι κρατούντες, ποτέ δεν συμπάθησαν τον αυθορμητισμό των μαζών. Ό.τι αυθόρμητο γεννιέται στη βάση της κοινωνίας, χτυπιέται. Αποτελεί «απειλή». Όπως το κίνημα των αγανακτισμένων. Όπως κι εσείς οι ανένταχτοι δημοσιογράφοι. Αποτελείτε «απειλή». Όχι μόνο για την εξουσία αλλά και για τους υπαλλήλους της. Αν χαθεί η εξουσία, πλήγονται και τα «παπαγαλάκια». Οι «παραφωνίες» σας, δεν γίνονται ανεκτές από τους «πουλημένους» του κλάδου σας. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Παντού. Όπως στο Μπιλμπάο στη χώρα των Βάσκων, που πριν λίγες μέρες έγινε αστυνομική εισβολή σε μια καταπληκτική ΚΑΤΑΛΗΨΗ που λειτουργούσε για χρόνια και είχε αγκαλιάσει όλη η πόλη. Δεν αντέχουν τους «διαφορετικούς». Ο πολιτισμός σας, αποτελεί «απειλή». Όσο υπάρχετε όμως και όσο αγωνίζεστε, τόσο υπάρχει υπάρχει ελπίδα ότι ο κόσμος θα αλλάξει και θα γίνει ανθρώπινος.

  Δείτε ένα καταπληκτικό VIDEO που είχαν ετοιμάσει οι καταληψίες πριν την εισβολή για να δείτε ποιές δραστηριότητες των καταληψιών «ενοχλούν» την εξουσία: Αυτοοργάνωση, χορός, τραγούδι, μαγειρείο, ελεύθερες συζητήσεις, προβολές, θέατρο, παντομίμα, τραμπολίνο, δραστηριότητες ελευθεριακής μάθησης και παιδικό παιχνίδι και άλλα τέτοια «τρομοκρατικά» πράγματα.

  Δείτε το VIDEO στο:
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1337711

 3. Από τη σημερινή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, έλαμψαν και πάλι δια της απουσίας τους, οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και των τριών Ραδιοφώνων της ΕΡΤ3 και της τηλεόρασης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Κανένας από 9.58fm, δυο από 102fm και δυο-τρεις από τηλεόραση ΕΤ3… Επίσης, κανένανς από ΑΠΕ/ΜΠΕ. Μετά, διαμαρτύρονται στους διαδρόμους ότι θα τους κλείσουν και θα τους συγχωνεύσουν. Μεγάλη η ευθύνη και της ΕΣΗΕΜ-Θ που δεν καλούσε σε καμία συγκέντρωση. Τι ντροπιαστική εικόνα!

  Κι όμως: Τεχνικοί, διοικητικοί, λιγοστοί δημοσιογράφοι και δημοσιογράφοι άλλων Μέσων, ήταν εκεί. Και φώναξαν δυνατά για όλους μας. Μόνο που κι αυτοί, την άλλη φορά μπορεί να μην το ξανακάνουν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: